Като не може със “Спутник”, БСП да се ваксинират с “Путинка”

Предизборният днешен путинофилски спектакъл на Корнелия Нинова в отиващия си 45-ти парламент беше обречен на неуспех и тя със сигурност го е знаела. Но въпреки това се опита да “ваксинира” партията си, трайно заразена с ирационалната русофилия, в очите на своя електорат и на самия Кремъл.

Очевидната за всички политическа мотивация на нейното предложение парламентът да задължи правителството ( което и да е то) България да си купи руската ваксина “Спутник V” , за да се хареса на Москва и петата й колона у нас, беше разобличена от няколко души от парламентарната трибуна. 

На тази амбразура се хвърлиха да защитават незащитимата теза за важността на руската ваксина най-близките сподвижници на Нинова. 

Отличи се отново Александър Симов като Александър Матросов ( синоним на руската саможертва през световната война). Бил се разочаровал от либералите в това Народно събрание, които преди вкупом ругаеше в неговата постоянна гербаджийска трибуна ПИК, наричайки ги системно “психодесни”.

Кога успя да се “очарова”, че вече се разочарова от тях? Пази Боже от такова “очароване”.

Абсурдът да се настоява за руската ваксина прилича много на другото тръшкане пред руското началство – постоянните призиви да бъдем посетени от руски туристи като “ваксина” срещу болния след китайския вирус туристически сектор. 

Така и не разбраха или не пожелаха да разберат другарите на Нинова по русофилска линия от ГЕРБ в правителството, че  самите руснаци не се натискат никак за българските курорти в днешните условия. Отказаха се, казано накратко. Туроператорите им отмениха полетите за България. А и сриващия се жизнен стандарт на руската средна класа все повече я “приземява”и насочва вниманието й към далеч по-неугледните, но по-евтини вътрешни дестинации. Очаква се в Сочи да почиват тази година по тази причина близо 14 милиона руски граждани. А в България? Нещо като нула…

С руската ваксина положението е подобно. Оставям настрана катастрофалния скандал с фалшивите доставки на “Спутник”, който свали правителството на Словакия. Дори отписвам от сметката далеч по- големия в количествено отношение удар по престижа на руската субстанция в Бразилия, която се отказа от руската услуга. Делът на руската ваксина на световния пазар спадна от  и без това нищожните 8,7 процента на около 5 на сто.

Само две “други” неща са достатъчни да стане ясно всекиму, че прехвалената в самата Москва ваксина е мираж ( и за България):

Първо, руснаците не могат да я доставят по-рано от месец и половина ( критично време за евентуалния напредък във ваксинирането у нас), смятано с днешна дата- в случай, че останалите препятствия бяха преодолени вече.  Нямат производствен капацитет и разчитат Южна Корея тепърва да им произведе шишенцата.

Второ и според ме по-важно като доказателство колко е “велика” тяхната ваксина е отношението н сие. Бягат. Гласуват с краката си и накараха самото божество от Кремъл да се кахъри каква ще да е причина по-малко от 10 на 100 000 руски граждани да са се подложили на процедурата, нареждайки “първата държава, изобретила ваксина” на дъното на световната класация по този показател.

Иначе интригата на Нинова и другарите й е ясна. Искаха да изобличат противниците на ГЕРБ в Народното събрание като колаборационисти с Методиевич, принуждавайки ги да гласуват заедно.

Колаборационистът вика дръжте  колаборациониста.

 

В “предсмъртните” часове на мъртвородения 45 -ти парламент се вижда кой от неговите субекти на какво се надява при неговото скорошно прераждане. За БСП приоритет си остава откритото подмазване на Москва.

Ами да вземат да се ваксинират с “Путинка” и да се успокоят!

 

11 мнения за “Като не може със “Спутник”, БСП да се ваксинират с “Путинка””

 1. Тези мръсни лицемери отдавна са ваксинирани, но не със Спутника, който никой не иска, дори те самите. Курнэла упорито работи за 5-то място на следващите парламентарни избори.

 2. Крайно време е БСП да заеме полагащотото и се място-под 10 % с тенденция да намалява .

 3. Преди няколко години Евгени Дайнов каза, че духът от БСП е излязъл ,на което мазното мекере Симов отвърна с израза “изключително слаб анализатор”.И аз смятам да падне под 10%,въпрос на време e да се декомпозира трупа и.

 4. Не виждам пречка да се достави руска ваксина за членовете и симпатизантите на БСП.
  Ваксинирането на същите да се организира/гарантира/ от Нинова и нейния ЦК. Ваксинирането да протече по предварително деклариран списък и в случай, че ренегати откажат на Нинова да се боцнат със Спутник и някакво количество ваксина се похаби, то да бъде заплатено от партийната им субсидия. Няма ли човек с топки в това НС, който да предложи на Нинова да декларира официална заявка за вноса на определено количество руска ваксина, поемайки съответната отговорност?

 5. Един път и този, представящ се откачен екстремист, да ми хареса! Жалко, че предложението му няма да се случи!

  Русия да забрани купуването на имоти в България, както и пътуванията до страната ни с туристическа цел.” Това “скандално” предложение направил Владимир Жириновски.

  Лидерът на Либерално-демократическа партия на Русия, която е сред най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, поиска държавата официално да забрани руснаците да притежават имоти в три държави – България, Испания и Турция. „Трябва да се купуват имоти тук, в Русия. Да се почива също в Русия. Много по-изгодно е и най-важното е по-безопасно – заяви Жириновски. – А сега какво имаме?

  Наши сънародници са изкупили квартири в Батуми, Грузия. Половината апартаменти в Анталия са на руснаци. Дори в България! А и там вече не е спокойно. Всички да си купуват къщи и апартаменти тук!“, каза ексцентричният политик в радиоинтервю.”

  Заедно с това “налудничаво” предложение, Жириновски поискал Русия да преименува поста „президент“. Според него държавният глава на страната трябва да се нарича „върховен владетел“. „Така е било в Царска Русия, така трябва да стане и сега. В Англия и САЩ ни се смеят на думата президент. В смисъл, че ние нямаме своя дума за този пост, а използваме техните понятия“, мотивира се Жириновски.

  И ето как българските еничари предварително всяват паника,че руснаците нямало да дойдат. Ще дойдат, за съжаление, те пристигат най-рано втората половина на на юни. И енчарите много добре го знаят, затова настояват за “опростено” издаване на визи, признаване на сертификат за ваксиниране със ” сПутник” и останалите им ветеринарни руски ваксини:

  “Полетите между България и Русия до края на май официално са прекратени. Все още под въпрос са курсовете през юни, юли и август, но ако българската страна не реагира с постъпки в рамките на 3-4 дни, няма да има руски туристи, защото страната ни рискува да бъде включена в указа на руския президент Владимир Путин като вражеска държава. Това пророкуват петоколонниците от туроператорския сектор, готови да жертват живота на сънародниците си, само и само да се натъпчат с жълти рублички.
  Документът (с вражеските на Русия държави) предстояло да бъде подписан до 11 май и ако страната ни намери място в него, не сме можели да се надяваме на гости от Русия не само до края на лятото, а и през следващите години, буйстват “притеснените” от сивия сектор. Затова най-големите туроператори, които оперират на пазар Русия и републиките от региона, написали отворено протестно писмо, адресирано до премиера в оставка Бойко Борисов и министрите от кабинета му – Марияна Николова и Костадин Ангелов, както и до пРезидента, който скоро ще обяви служебния си кабинет.”

  „Външната ни политика е твърде крайна и спорът, който се разразява е в ущърб на туристическия сектор… Несериозно е европейски гиганти, като Франция и Германия, да пазят неутралитет в този скандал, а България, да е първа в редиците на страните, които са против Русия“, се казва в писмото. Фирмите са категорични, че „след като България обвини Русия в шпионаж, всички полети – чартърни и редовни за България бяха отменени“, като информацията им е от партньорите им превозвачи и руски туроператори. „Много молим за предприемане на спешни мерки и решение така, че външната политика на МВнР да не засегне бизнеса! Очакваме от Вас да ни информирате, по какъв начин българските власти, ще съдействат за възстановяване на руските полети към България!“, се казва още в писмото.
  Според представители на руския превозвач S7 последните полети от България през май ще се осъществят на 9-ти. Превозвачът твърди, че спирането на полетите се дължи на забрана от българска страна. В същото време обаче отказват да презаверяват билетите за отменените полети през май за по-късни дати през лятото и предпочитат да върнат парите на своите клиенти. Резервационната система Амадеус, с която работят агентите с акредитация за продажба на самолетни билети, също към момента не показва актуални полети между България и Русия след 10 май, за които могат да се резервират или купят билети.
  През юни са планирани близо 180 полета между морските ни летища и Русия. Всяка година обаче се резервират слотове, а числото на реално платените курсове се различава драстично. Компаниите във всеки момент могат да се откажат от плановете си и да не платят заявените курсове.
  Докато имаше планирани полети консулските ни служби в Русия не издаваха визи, сега започват работа, но пък въздушните курсове са под въпрос, “притесняват” се “бизнесмените”. Изключително разтревожени сме от случващото се и независимо дали става въпрос за политически или търговски игри, накрая страната ще загуби милиони, обясняват туроператорите.” (Страната почти нищо няма да загуби, защото хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите от години работят в сивия сектор, внасят символичи суми в българския бюджет и дължат стотици хиляди за изразходената вода и ток.)

  Мутрите в туризма настояват за най-големия дял от евросубсиидиите, предназначени за възстановяване след епидемията. Ако е възможно ВСИЧКИ субсидии, за да не попаднат в “случайни” български граждани тези около 30 милиарда евро!
  Така че много да внимаваме КОЙ ще бъде служебният министър на туризма, какви документи” спешно” ще подписва и какви решения тихомълком ще взема кабинетът му !?

 6. Sputnik V, или Спутник ФАУ, както се изрази един мой познат, поназнайващ немски език. Това ми напомни за названието на едно друго средство за масово унищожение от недалечното минало, ФАУ-1. Поради неговата неефикасност, обаче, е било създадено усъвършенстваното ФАУ-2. Най-вероятно новата разработка на руската ваксина ще се нарича Sputnik V-2 и ще се внася за масова имунизация.

 7. Истинските размери на епидемията в РФ са силно манипулирани и под цензура.Турците подцениха този фактор,пуснаха ги зарад пустите парички и сега плащат с хиляди починали.

 8. От БСП-спутиняци друго не може да се очаква.

 9. В последните дни БСП изпревари с едни гърди другия конкурент в раболепието пред Русия – партия ГЕРБ.
  Нинова и Симов се спутинясаха в Народното събрание.
  Масмедиите уведомиха българската общественост за поклоните пред Съветската армия, извършени на 23.02.2021г. и 09.05.2021г. от някакъв Паргов от БСП в София.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.