Победобесието в Русия марширува към нови върховни пропасти

Тече поредното  “победобесие” в Русия на Путин, в която от близо 15 години насам изобретиха възторжения култ към трагичната съветска победа над Германия, довела до десетки милиони съветски жертви и демографски дисбаланс с огромен превес на жените над мъжете, продължаващ и в днешно време.

Жените са впрегнати да величаят постигната на ужасна цена победа по “специфичен начин”. Но те поне могат да бъдат заподозрени, че участват по своя воля в “победобесието”.

 

 

 

 

 

 

Децата просто ги дресират и превръщат в празничен атрибут на властта, която не може да се похвали с никакво руско постижение, освен с онази победа, удавила в реки от кръв врага – кръв, пролята не само от германците, но и в резултат на невиждани в историята репресии на съветския режим над собственото население.

 

 

 

 

 

На тази злоупотреба афектираните от руската агресивност украинци отговарят като преобличат шимпанзе във военна руска униформа и го кръщават на убития виден руски сепаратист в Донбас по прякор “Моторола”, прославил се като масов убиец.

Само в наказателните роти, хвърляни срещу немските окопи като пушечно месо и обстрелвани в гръб с картечници от специалните “заградителни отряди” на НКВД, са изпратени почти половин милион съветски затворници. Близо 160 000 граждани в униформа са разстреляни от трибунали по официални данни. Не е чудно, че милиони са се предали на германците, голяма част от които воюват след това в рамките на Вермахта срещу сънародниците си. По този показател СССР няма равни с никоя друга страна, дала за армията на Хитлер войници повече от всички останали държави взети заедно.  

 

 

 

 

 

Давенето на врага в собствена кръв обаче се смята за нормално в СССР. Маршал Жуков се хвали на американския генерал Айзенхауер как пехотата му е изпращана редовно да преминава през германските минни полета, за да ги разминира с краката си.  Айзенхауер описва това откровение, направено от маршала по време на самолетен полет след края на войната.

Днес децата на Русия минават през военна дресировка и по неволя участват в победобесието. В рускоезичния интернет гъмжи от снимки, включително и като сравнение с нацистката практика да бъдат промивани идеологически мозъците на малки дечица.

 

 

 

 

 

 

Колко ли време ще отнеме на хората, облъчени от това победобесие? Кога ли ще се събудят и ще установят, че са натикани в един “руски свят” на омразата към целия свят и на фалшивия патос към великата съветска хетакомба, за чиято трагичност би трябвало да се поиска сметката на онези, които не само разпалват войната заедно с Хитлер, но и я водят така, че се състезават с чуждия враг кой повече жители на СССР да избие.

 

9 мнения за “Победобесието в Русия марширува към нови върховни пропасти”

 1. Интересно ми беше да видя статистиката, в групата до 34 години има повече мъже отколкото жени… Разликата започва от там нататък. Съмнявам се войната да има отражение за демографията на 35-40 годишините. А тези дето са били въобще родени преди 1945-а, сигурно са не повече от 5-6% от населението.

 2. Руснаците си спомнят с добро годините след Втората световна война, когато жизненият стандарт в СССР се подобрява вследствие на националсоциалистическия грабеж на Червената армия по отношение на България, Румъния, Унгария, Чехословакия, Полша, ГДР.
  Съвременниците добре си спомнят влаковите композиции с агнешко месо от кланницата в гара Левски, обл. Плевен, отпътуващи за СССР. Агнетата са изкупени насилствено от комунистическата власт на безценица от български земеделски производители. Оттогава в българския език е популярен израза “изкупува за жълти стотинки”.

 3. Този начин за преодоляване на минните полета не е патент на Жуков. В Югоизточна България още са живи разказите за това, как немците изкупили магаретата и ги пуснали срещу линията Метексас.

 4. Много се извинявам! Имах предвид Югозападна България.

 5. Днес научният връх на човешките умове
  най-сериозно е подхванал въпросите за на
  шата същност, откъде идват пространството
  и материята, с други думи откъде идва нашата
  същност. Публикуваните от Вас, Г-н Инджев,
  снимики, обаче изметоха всичко без следа.
  И няма кой (извън блога), поне съмнение да
  изрази някаво съмнение дори. Малко
  хора си представят колко назад ни ускорява
  тази руско-азиатска сволочь и гнилочь (измислена
  от мен дума).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.