Германските архитекти на Бойкокрацията ни дължат едно entschuldigung

 

 

 

 

 

 

 

Последният ден на Бойко Методиевич като премиер е белязан днес с типичното за него малодушие да търси вината в другите, но не и в себе си. Анонсират от негово име промени в ръководството на партията му, която се скъса(ха) да хвалят като победител, но се “оказва” толкова съкрушена, че трябва да има изкупителни жертви тъкмо в столицата и в Бургас, прехвалените крепости на ГЕРБ.

Форма на признание, че победата на изборите е всъщност загуба, става предстоящото изтегляне от ръководството на партията тъкмо на Йорданка Фандъкова и на Димитър Николов. След дълга вярна служба на Методиевич те ще бъдат отстранени поради факта, че вождът не желае да поеме отговорността за лошия изборен резултат. Той губи войната, но наказва онези, които са допуснали загуба в локалните крепости.  

Поучително е. Трябва да се замислят останалите около него. Всички са сменяеми по неговата воля, както видяхме и с Цветан Цветанов, за да продължава да царува еднолично собственика на корпорацията.

С няколко изключения, като напусналата ГЕРБ и близкото обкръжение на Методиевич съдия Душана Здравкова, оглавила през март 2006 гражданския прототип на ГЕРБ, а след това и като Цветан Цветанов, преобладаващата част от прогонените бивши съратници на Методиевич запазиха покорно мълчание. Справка: унизената от него Цецка Цачева, с която Методиевич се подигра, след като тя изпадна в безпомощно състояние при поражението на ГЕРБ на президентските избори през 2016 година.

Сред унизените от Методиевич беше и Росен Плевнелиев. Никой нямаше да го знае без мен, каза Методиевич публично в присъствието му пред камерите и микрофоните на журналистите при една от предизвестените си изборни победи. Същото стори и по адрес на Фандъкова, натъртвайки в рамките на тази пресконференция, че тя щяла да си остане директорка на детска градина без неговото благоволение.

Плевнелиев явно не се обиди или поне не показва да се е засегнал и до днес. Как ли ще реагира Фандъкова, за която се шушукаше, че иска да се оттегли още преди миналите местни избори?

“Пренареждането” на ръководството на ГЕРБ  е диагноза за рецидивизма на вождизма в тази корпорация. Нищо няма да се промени в нея.

Искам обаче да отправя за пръв въпрос към създателите на ГЕРБ, специалистите по политически инженеринг от Германия: кога ще се извините на българите за това, което им причинихте с инвитро операцията по насилствено забременяване на българската демокрация с Бойковата автокрация?

Ако случйно не разбират какво се направили, да ги попитам и така: бихте ли написали проект за овладяване на Германия от подобен прост, арогантен и циничен лъжец, какъвто ( доказано от историята) може да се намери и у вас или смятате, че на нас ни прилича да ни бъде водач тъкмо такъв екземпляр?

Германският канцлер Вили Брандт намери сили да се поклони и да се извини в Израел за онова, което нацистка Германия причини на евреите. Чак такъв драматичен жест едва ли можем да очакваме от бащите на уродливото явление ГЕРБ, но едно entschuldigung ( извинявай) ще ни покаже, че днешна Германия застава до днешна България и подкрепя демокрацията, а не бойкокрацията у нас.

Вместо това четем, че Меркел благодарила на своя пинчер в България за дългогодишното послушание, а той си примира от щастие, че пак го е почесала зад ушите.

Той се мисли за “немска овчарка” ( както по руски образец в женски род се нарича българското овчарско куче). Ще бъде жалко сега, когато българският избирател го прогони от претенцията му да води стадото овце, бъде оставен да се изживява като куче-пазач на каквото и да било, освен на собственото му атрофирало его. 

26 мнения за “Германските архитекти на Бойкокрацията ни дължат едно entschuldigung”

 1. Стига да не ме подвежда паметта Вили Бранд падна на колене и пред мемориала посветен на жертвите във Варшавското възстание през ВСВ. Но къде са Конранд Аденауер, Лудвиг Ерхард, Бранд, Хелмут Шмид, Хелмут Кол пред сегашните въртиопашковци пред КАРИКАТУРАТА пут.ин. Буци за тях е подробност от балканския политически пейзаж. С нещо сигурно сме си го И заслужили.

  И два линка към задаващи се бури на публичния ни живот.

  https://segabg.com/category-observer/i-mata-hari-da-mu-se-yavi-geshev-mozhe-da-otkazhe-da-razsledva

  https://www.actualno.com/politics/ivan-bakalov-za-koe-da-pishesh-po-napred-oshte-edin-zemedelski-proizvoditel-govori-za-reket-a-videnov-shte-pravi-partija-news_1592602.html

 2. Към това може да се добавят двама (или повече) американски посланици. На последния посланик искам да наблегна специално – госпожа Мустафа. Френски и италиански премиери… може би тримата Папи, който галиха една тиква.
  Но всеки от тях си гледа съответните интереси и цели. Никой чужд не ни е длъжен да ни съхранява. На неудачника все някой друг му е виновен по принцип, а и обвиненията за чуждата вина са винаги изказани под мустак или пък се стига до #ИЗВИНИСЕБЕ, изиграно по най-налудничаво-публичен начин водещ до презрение и подигравки. Народ без тия ценности мъдрост, чест, достойнство, доблест, целеустременост се затрива по един или друг начин.

 3. Моята версия за понижението в партийната иерархия на “най-успешните” кметове на ГЕРБ (всичките съветски възпитаници!) е, че най-вероятно това е по искане на решетниковите братушки, които добре разбират, че песента на ГЕРБ е изпята и работата на Борисов е неспасяемо спукана, вече е пуснат по пързалката, но пък братушките мнооого държат да съхранят СВОИТЕ (възпитаници) на стратегическите им позиции: кметове на столицата и най-големия морски град с “Лукойл” анклава им “Росенец” и за целта се налага да ги дистанцират от ГЕРБ, ако може да ги изкарат нещо като ГЕРБ- “дисиденти”. С варненския кмет Иванушка- дурачок Портных положението е по -различно! Той е ЕТНИЧЕСКИ руснак, свещена (спиртосана в аквариум с водка) крава и не може да се пипа, защото е съвършен!

  Републиканци за България подкрепя инициативата за демонтиране на Паметника на Съветската армия

  https://faktor.bg/bg/articles/republikantsi-za-balgariya-podkrepya-initsiativata-za-demontirane-na-pametnika-na-savetskata-armiya

  И тук нещо не ми е ясно: Какво прави русофилът Мартин Заимов и още един сред инициаторите за демонтиране на Паметника на Съветската армия! Сигурно ще играе ролята на Щирлиц ?! 🙂

  “Мартин Заимов е внук на съветския шпионин ген. Владимир Заимов и правнук на Стоян Заимов. Майка му Клавдия Заимова дълго време живее в Швейцария, където работи към Световната здравна организация в Женева. Баща му е Майкъл Голдсмит, британски журналист в агенция „Асошиейтед Прес“ и кадрови офицер от МИ-6 с мисии в Конго, Виетнам, Ливан, ЦАР и други „горещи“ точки.
  Разведен е и има три деца. Живее на семейни начала с рекламистката Калина Жулева (изпълнителен директор на „New Moment New Ideas“), дъщеря на члена на ЦК на БКП и дългогодишен посланик на България в САЩ, Стоян Жулев.”

 4. Те си мислеха че го държат в шах с компромати, като тези за които Байърли спомена в прословутите депеши, но се оказа че един друг го държи много по-здраво за топките. Гледай Борисов, мисли за матрьошките които са точен символ на двойното, а понякога тройно че и четворно дъно в политиката!

 5. “Директори на общински и държавни фирми по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, за да запазят работата си – точно както в комунизма. Фирмите са мачкани и рекетирани, както никога досега. ”
  Деница Сачева
  И още от същата авторка:
  http://izbori2013.dsb.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8/2183/

 6.  Към sms:

  Ако русофилството се предаваше по кръвен път по роднинска линия и аз трябваше да съм в категорията на боледуващите от тази краста.А и много други днешни привърженици на евроатлантизма..
  Познавам Мартин Заимов от нашите акции пред МОЧА и не ми е известно да е русофил.

  Иначе мнозина имаме в рода си и от едните и от другите. Освен русофили, моя милост е роднина и с ген. Луков по майчина линия ( генералът е по-малък брат на прадядо ми Петър). Това не ме прави автоматично последовател нито на едните, нито на другите.

 7. Тази благодарност на Меркел не я намерих никъде в сериозните информационни сайтове, но щом г-н Инджев казва, значи наистина новината все някъде се е мернала. Първом се подразних, защото не е работа на един чужд държавен глава да изказва благодарности на свален чрез избори диктатор. От друга страна обаче много се зарадвах, защото тази благодарност подсказва, че политическата кариера на “немската овчарка” приключва окончателно. Любимецът на Меркел няколко пъти назад в годините е губил качеството “премиер”, но съм абсолютно сигурна, че по нито един от тези поводи канцлерката не му е изказвала благодарности. Ще рече, на госпожата й е било добре известно, че този херой след месец-два отново ще заеме мястото си до нея да му прехвърля пържолки в чинията /в този и в онзи смисъл/. Днешната благодарност обаче е като за сбогом, край – до тука беше, дарлинг с политиката, пенсионирай се щастливо, отдай се от все сърце на желанията и пороците си. Занапред спокойно можеш да си гледаш магнолии, зайци, катерици и магарета. Обаче политиката ще я гледаш само през крив макарон. Ха дано…

 8. Радва ме, че все повече се осъзнават като отвратени от Ангелойко и търсят сметка на „съюзниците “ ни Меркел/ХДС/фондация „Аденауер“ за белите, които ни сториха.

 9. Не съм им светил, но германците трябва да ни се извиняват, ако бяха взели Борисов от улицата. Подозирам, че са го забелязали чак като кмет. Няма да се очудя, ако подобен прост, арогантен и циничен лъжец беше избран за кмет на Берлин, архитектите да бяха и него харесали.
  По-скоро тези, които гласуваха за Борисов трябва да се извинят на ЕНП, че ги принудиха да го припознаят, защото капризничаха колко лоши били истинските десни (никаква харизма, карат се по между си, слушат/не слушат Костов).

 10. @Иво
  А дано Мартин Заимов да е Иво Инджев №2, защото ми се иска инициативата за демонтиране на МОЧА да е успешна! Моите впечатления за него са само от телевизионните му изяви. А дано! 🙂

 11. @dkaraivanov. въпрос : А Кои са “истинските десни ” ?
  Пред германското посолство през август м.г. имаше масово затваряне на уши ,очи и уста . А от Берлин – ни стон ни звук ! Енепето ? Фрау Урсула , дето дойде в София и не си отвори устата на една пресконференция ами стоя като восъчна Тюсо фигура ? Я стига !

 12. В казармата имаше една много хубава приказка – да не преебем уволнението. Към края на службата, НО ВСЕ ОЩЕ на служба, всеки войник става много изпълнителен по устав. Сещате се – за най-малкото нещо може да бъде наказан, вкаран в ареста и изобщо, може да се прецака уволнението.
  За всички гербаджии, които са захапали държавицата и ръфат ли ръфат, идващите избори са бой последен. Пари няма да се жалят, пазарлъци няма да се правят, милост няма да има за никого. Всички средства не само са позволени, но са задължителни! Който мисли, че бб ще се даде без бой, да вдигне ръка.
  Не виждам ръце.

  Стотици хиляди са все още на служба, а накрая началството е най-жестоко. Предлагам да се мобилизирате, защото идат не избори, а Избор.

  А германците и те все са ни виновни…

 13. Според мен подкрепата на ЕНП за източните диктатори в стил “негодник но наш” като орбан и геройкото вероятно ще им излезе през носа в противоборството им с останалите партии в ЕП.
  Ще ми бъде интересно да науча какви дарения през годините е правила гроб във фондациите на ЕНП? Може би и това има значение за отношението на Меркел?
  Не съм съгласен с теорията, че децата задължително са същите като родителите си. Това противоречи на теорията на Дарвин. Имам приятели от детството ми “от сой”, но гласуваха за мадридския шмекер и от тогава се продадоха и подкрепят безрезервно геройкото без да ги интересуват фактите.

 14. За съжаление дори най-големите европейски държави намаляват
  европейското съдържание на ЕС. Меркел и Борисов си приличат
  по усърдието с което прокарват руски проекти в ЕС. Ако Германия
  разреши на Русия да довърши СП-2, то веднага половината
  европейско съдържание на целия ЕС ще се е оттекло по същия
  този СП-2.

 15. Ще се съглася с dkaraivanov. Управниците на България не се избират в Германия. Българите за съжаление нямаме никаква политическа култура. Партии печелят у нас избори, без лидерите им да участват в предизборни дебати – нещо напълно немислимо в цивилизования свят. Докато не се научим да сме взискателни към: 1. интелекта 2. културата 3. моралния облик 4. образованието 5. възпитанието 6. професионалния опит и 7. визията на политиците, България ще я управляват всякакви цървули. Нали цяла година България протестиpаше под наслов “ТОЙ Е ПРОСТ, А НИЕ НЕ” ==> е, как стана така, че ТОЙ на изборите пак се oказа пръв, учиндолският чалгар втори, Kурнэла трета, а Доган четвърти? Заради Меркел? Едва ли.

 16. “Общото между Меркел и Борисов е еднаквият им бегграунд” Кольо Паръмов.
  Да го разтълкувам ли? Добре.
  – И на двамата Русия им е на сърцето.

 17. Целият ни “преход” е договорка, договорка между запада и Горбачов. Абсолютно съм сигурен, на Меркел и другите европейски лидери им е ясно какъв е Борисов. Но те са научени да спазват договорите си и никга няма да го злепоставят. Както навремето Чърчил ни бил предоставил на Сталин, така и сега може би се е случило. Все още не можем да разберем процентите. Колко на Русия, колко на Европа, Колко на САЩ. За България май не остана.

 18. Интересно ми е да наблюдавам как сполучливият и полушеговит въпрос на Иво Инджев към гарманците е на път да отприщи народния гняв срещу тях. Направо си мисля “Хубаво е да си българин”: ДС ни натресоха царя, царят и Корумбашев ни натресоха Първанов, Меркел/ХДС/”Аденауер” ни натресоха Борисов, Решетников – Радев… Само ние, българските избиратели, невинни и целите в бяло.

  Избиратели клети, измамени подло…
  Обречен на глупост народ-мъченик.

  Май е време да се оглеждам кой ще ни натресе Слави?

 19. Меркел също не е добър пример за нас. ХДС/ХСС са партиите на едрия капитал в Германия. А едрия капитал в Германия с една дума е автоиндустрията. Доколкото Борисов не пречеше на големите автопроизводители да си правят филиали за да ползват евтината работна ръка в БГ е толериран от ХДС/ХСС – това е според мен сделката. Така и стана – през последните 10ина години те си изнесоха нерентабилното и трудоемко за тях производство на авточасти в БГ. Сега обаче се оказа че пак сме сложили всичките яйца в една кошница – автоиндустрията в Германия ще бъде скоро реформирана и въобще няма да е същата понеже тя не отговаря на новите нискоемисионни стратегии за борба с промяната в климата. Дали България ще има роля в новата концепция е спорно понеже новите технологии заместват все повече ръчен труд а оттам и нужда от евтин такъв. Не случайно Тесла строи завод край Берлин, а не край София, Белград, Тирана или на друго нискостойнстно за тях място.

 20. Гледайки политическия пейзаж се чудя, защо от ДСБ дойдоха в ГЕРБ толкова ренегати???
  Странно!

 21. Надявам се Зелените да спечелят изборите в Германия и да спрат Северен поток – 2 – хранилката на кремълската хунта за подривни хибридни операции срещу свободния Свят!

 22. Към kk:

  1. Целият ни “преход” не е договорка, а изпълнение на плана на Андропов “Голгота” до ден днешен! Намерете го в Интернет и го прочетете – там е описано всичко в детайли! За съжаление Западът не попречи на това!

  2. Чърчил не ни е “предоставил” на Сталин – борил се е до последно, даже е отпечатал български Паунд, който за съжаление не е влязъл в употреба!

 23. Едно уточнение: сметката “едър капитал = ХДС/ХСС” “наемен труд = СПД” в Германия отдавна не излиза, защото наемните трудещи се разбраха, че за да са добре те, трябва да са добре фирмите, в които работят, включително най-големите (т.нар. “мръсни капиталисти”). Така че възходът на десните партии има съвсем естествен генезис, както и възходът на зелените партии в по-ново време, защото когато наемният работник не е принуден да се бори за насъщния, започва да мисли в по-възвишени и дългосрочни категории, като екология, чиста храна, толерантност към различните и т.н. А не да чака нетърпеливо главният рекетьор на републиката да му подхвърли от джипа си 50 лева към мизерната заплатка. В този ред на мисли, любопитно е докъде ще стигнe комисията “Манолова”. Манолова, уви, злоупотребява с нещастието на хората, за да си прави личен пиар, без да им помогне (познавам лично препатили). Hадявам ce в следващия парламент някой по-надежен депутат да довърши започнатата работа на комисията, защото тя е ключова за разкриването и демонтирането на модела “Методиевич”.

 24. Frau Меркел всъщност си е Genosse Меркел. 10 години в Новосибирската Академия, специалност Ядрена физика (най стратегическата за оня режим), научила руски език още като ученик, так по желание, с цел кариерно израдтване, доктор по ядрена физика… Хе-хеее!

  Агент на КГБ! Завършен.

 25. Поради родължително пребиваване в Германия, мисля, че познавам немската психика. Положителна черта в образованите среди е да се извинят, ако наистина са предизвикали нещо грешно или неприятно. Но г-н Инжев, те ли ни избраха кмета на София и министърпредседателя? Ако попадне в полезрението им Вашата стстия и ако са в състояние да осмислят налудничавата гордост и величие които са породили в простака Борисов с нормалната си любезност, сигурно биха се извинили, ако подозрат в това вина. Но спрямо „избран“ представител на приятелска нация, за каквато ни считат, и поради вродената им тактичност, въпреки гнусното интимничене и ниската култура, които не им са убегнали, едва ли ще си позволят да покажат презрени. В такива случаи обикновено кимват и подминават, след като на български не могат да „беседват“.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.