П(р)оваленият колос на глинени крака се мазни на своя победител

При всеки нов етап от политическия възход и падение на Методиевич неговите ласкатели нашепват от екраните колко се е променил, как вече е по-диалогичен, но все така симпатичен. 

Очаквайте рецидив. Пеликаните около него са се нагълтали с благини. Натежали са от тях. Не могат да отлетят от хранилката, на която гнездяха толкова години. Храносмилат трудно руската есетра и нейния хайвер, с които ги захранваше техният Христос ( прости ми Господи за богохулството). 

Още известно време те няма да мълчат като риби. Ще крякат като жаби в блатото му. Ще скърбят политологично, анализаторски и лично за п(р)оваления си благодетел.

Порив за “вятъра на промяната”, който да посее бурята на поредните ласкателства относно неговата доброта, предизвика с надути бузи самият Той. Направи го при смяната на караула в Министерския съвет днес. П(р)ояви се един такъв благ, почти не повиши тон на микрофона – освен в момент на самосъжаление, че никой не го е питал откъде намира пари, за да ги  (раз)дава. 

Всеки му искал пари ( можеше да каже и “мангизи”, щеше да е адекватно на стила му), оплака се той. Предложи услугите си на новите министри от служебния кабинет за съвети как да намират пари. Най-сериозно направи тази оферта към истерично демонизираното досега от неговата пропагандна неродено правителство на врага Румен Радев.  

Той така научи всички просители!

Отиваш да просиш на аудиенция при дон Борисов и ще ти се даде. Щом си му дошъл на крака и си му целунал ръка, все нещичко ще ти бутне в устата – както онези залци, които брутално-еротично буташе в устите на непълнолетните девойчета, когато му водеха на церемонии по посрещането местни феодали при  фараонските му посещения във владенията му.

 

 

 

 

 

Просещите ще си останат със срама след неговото падение. Стига да са в състояние да се срамуват. Мнозина от тях са скопени в това отношение –  като Бай Ганьо, който казал за онези, които му купили билет за влака за Европа, докато той се ослушва: “ИмАли пари бол, платили”.

Бай Га(д)ньо ги умее тези неща. Няма проблем от консерва да се направи на либерал, че и на социалист – поради наближаващите избори. Ни най-малко не възрази за назначаването на цял правосъден министър от първите редици на БСП, какъвто е Янаки Стоилов. Тъкмо напротив!

Верен на инстинкта си на “политическо животно” ( това не е обида, а комплимент, с който червеният коментатор Андрей Райчев многократно му чешеше егото), нашият Бай Га(д)ньо похвали покровителствено днес своя смъртен враг от близо петилетка насам Румен Радев. Заяви му, че добре е подбрал министрите си. 

Това е нов негов връх на нахалството. Само наглецът Бай Га(д)ньо е способен да го покори на тепиха на своето падение.

Нашият автократ е цар да рита падналите и слабите. Но и няма равен сред готовите да преклонят главичка пред сабята на по-силния. Дали този път не се мазни на онези, които му мажат въжето ( поне в неговите представи)?

С чар на овчар, убеден, че стадото винаги върви след него, Бай Га(д)ньо отново “предлага мир”, както в нощта на съкрушителната му загуба на победител след изборите от 4 април. 

Припомням какво джафна сам като куче ( не е обида, той сам се описа така преди някоя и друга година с надежда да предизвика умилително съчувствие).  Застанал с ръце в джобовете на фона на последната си крепост край дувара на къщата му в Банкя, превърната в “бърлогата на звяра” и седалище за едни покорни задници , борецът срещу настъплението на съюзниците от антибойковата коалиция, заплаши да мобилизира “буйни млади” активисти да преследват враговете му. 

Не само не посмя да се конфронтира, но и изигра сценката на добрия благородник, който посъветва въпросните буйни младежи да не протестират пред работното място на президента Радев. Те пък взеха, че не го послушаха. Бунт на потъващия кораб? Не бе, заблуждаваща маневра! Той ги моли да не прекаляват, а те го обичат толкова много, че не могат да си позволят да не си излеят чувствата към него.

Само вижте снимката! За онези, които не знаят английски , нека да уточня, че  защитниците на Бай Г(д)ньо дефилираха в София в духа на неговата стилистика, позната от онзи запис с кърджалийската проста патка. На плаката им пише, че Радев е нещо, което може да бъде определено хибридно като съчетание между Путин и  патка.

 

 

 

Бай Г(д)ньо иска сега да умилостиви онези, които не можа да обезоръжи.

Ще дам само два примера как постъпват при основание за търсене на отговорност от властниците в други държави. Наистина, само два примера от буквално днешния ден без да се връщам към пребогатата история от подобни аналогии в демократичния свят.

Федералният канцлер на Австрия Себастиян Курц е обвинен в момента от австрийската прокуратура в корупция и в даване на лъжливи показания. Süddeutsche Zeitung пише, че австрийската прокуратура по въпросите на на икономиката и корупцията е включила Курц и неговия премиер Бернхард Бонели в списък на заподозрените за лъжесвидетелстване по делото “Ибиса”, провокирало през 2019 година правителствена криза в Австрия.

Прокуратурата във Виена се позовава на доказателства, видни от корпоративни документи.

Да, Курц се обявява за невинен и дори заявява, че е научил за обвинението доста след решението на прокуратурата ( представяте ли си нещо подобно у нас ?).

Австрийският канцлер не възнамерява да подава оставка. Но е факт, че е разследван и заподозрян. Защото в Австрия това е възможно, допустимо и дори  желателно, когато става дума за разделението на властите, за което тукашният Гешев заяви, че не било необходимо.

Разследван в момента във Великобритания е премиерът Борис Джонсън. И той е заподозрян за корупция. Облагодетелствал се за луксозна почивка на Карибите на частния остров Мустик, платена от негов спонсор.  Джонсън е обект на разследване за злоупотреби във връзка с луксозен ремонт на частната му премиерска резиденция в Лондон.

Не знаем, нито ни е толкова важно да предвидим, дали Курц и Джонсън ще се защитят и ще бъдат оправдани. Но е важно да си представим какво се случва в овладяната от пипалата на Методиевич България, който в момента се прави на добродушен октопод. 

П(р)оваленият  колос на глинени крака се мазни на своя победител.

А междувременно менторът му Сакскобургготски е изваден отново пред скоби ( в момент на отчаяние?) от руските му началници, видно от мобилизирането на посланик Митрофанова днес, която държи да се знае този факт.

 

5 мнения за “П(р)оваленият колос на глинени крака се мазни на своя победител”

 1. Прала му е много здраве от Царь Путлер, цар на държава, където се мира Царь Пушька и която я чака голяма П..шка

 2. Изцяло зависимият от КГБ, пионката на ДС Симеон издигна бодигарда си (по нареждане на Ахмед Доган, иначе казано, на КГБ, щот Доган е най-властният в ДС, което не може да е без санкция на началството от КГБ) и го направи фактор в политиката на България – благодарение на щедро финансираните от КГБ-ДС, от кагебисто-ченгесариата медийни мерзавци (да не ги изброявам кои са всичките, те се знаят добре, но, забележете, сред тях на почетно място стои и Славчу Учиндолский!). Знаете, Боко след това стана първом “народен любимец” (благодарение на усърдно прислугващите му медийни мерзавци, които нищичко не правят без солидно заплащане, и то непременно кеш!), а след това постепенно се преобрази във всевластен падишах на България.

 3. За избирането му за премиер, да не забравяме, пак решаваща роля изигра Ахмед Доган, иначе казано, стоящите зад него кагебисти, които му наредиха да направи и да пусне онова историческо клипче, в което Доган се фалеше пред електоратецо си, че он именно “разделя порциите”; е, народът се възмути искрено и гласувА за своя бодър оправяч, именно за “тъй ненавиждащия корупцията” Боко Банкянский. Следите ми мисълта, нали? Ха сега преценете що значи това, че таман падишахът Дон Боко (който през сите години на тъй памятното си и пълно с какви ли не гафове властване играеше ролята на “проевропейски” и “прозападен”, нали помните, именно он непрекъснато ни пазеще от… комунистите, които пък, от своя страна, са беззаветно преданите на Кремъл пословични национални предатели!) падна от власт, а другарката таваришч Митрофанова, руската посланичка, прави тази уж съвсем неслучайна, а всъщност крайно многозначителна визита на Царо, същият, дека направи нужното да се възцари патом банкянский падишах, сфащате ли сега що значи таз демонстративна руско-кагебистка медийна акция?! Дали не е индиректна, сиреч, “дипломатична” (е, по путински “дипломатична” де, нема да придиряме теперь?!) подкрепа за тъй свидното общо техно творение, което в момента именно пада от тъй сладката властчица?!

 4. Отврат. И двамата. Бати лелката съветска.

 5. Драматургът Ст. Л. Костов в пиесата “Големанов” добре е описал тогавашната и сегашната българска действителност: Партията може да остане без членове, но без кандидати за министри – никога.
  Съвременната баба Гицка се е накефила максимално на назначаването на неин родственик за министър.
  Създадените от русофила Сакскобургготски и неговия ученик Борисов Министерство за енергетиката
  /енергийна зависимост от Русия и възстановяване на АЕЦ Белене/, Министерство на спорта /без златни медали за България от Олимпийски игри/ и Министерство на туризма /де факто Министерство на руските туристи/ продължават своето битие, въпреки очевидната им вредност и ненужност.
  Българският народ няма нужда от чиновници в уютни канцеларии, обслужвани от мерецедеси и гавази от НСО.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.