Румен Радев се издаде на пост пред МОЧА, редом с охранителя му Методиевич

 

 

 

 

 

 

Писах вече, че нямам очаквания от президента Румен Радев да подкрепи каузата да бъде демонтиран Монументът на окупационната червена армия МОЧА от центъра на София и подобията му къде ли не в България. 

Радев не ме разочарова в тази прогнозата. 

Можеше поне да премълчи, ако имаше някакви колебания. Вместо това той категорично се обяви в защита на съветските светини ( СС) у нас по най-малодушния начин. 

Скри се зад дългогодишната фалшива теза на съветското постколониално статукво: 

Московците  отхвърлят на думи премахването на “всякакви паметници”. Защото съветската колониална администрация у нас ( да не говорим за територията на самия СССР) е премахвала какви ли не паметници на съветски и болгарски вождове, изпаднали в немилост при поредната смяна на курса в Москва. А по света има безброй примери с днешна дата за раздяла с натрапени тотеми на изнасилваческото минало.

Телеграфната агенция на Съветския съюз ( ТАСС) веднага цитира присъединяването на Радев към позицията на организацията на БСП в София срещу предложената от няколко души на пресконференция преди седмица у нас да бъде обърнато внимание на необходимостта за демонтирането на МОЧА. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11382031

Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници“, казва Радев пред български журналисти. 

Памет за собственото ти изнасилване като картинка над националния креват в спалнята?

Телеграфната агенция на Съветския съюз не може да мине без фактологическа лъжа в контекста на радостната за Путин новина от София.

Не БСП, както лъжат от ТАСС, а руският посланик А.Авдеев спря демонтирането на МОЧА през април 1993 година. Лично го видях как командва по мобилния си телефон през онзи април българското мафиотско правителство на проруската Мултигруп  пред МОЧА и му нареди да спре демонтирането.

Да очакваш от Радев да скъса пъпната си връв с руското влияние се (д)оказа толкова вероятно, колкото да се надяваш, че той може да заеме критична позиция срещу Кремъл по повод руската окупация на Крим. За нея той декларира, че тя е свършен факт. Защото в Крим се вее руското знаме, заяви той. Този факт му беше достатъчен за подобна антиевроатлантическа позиция. И явно не отстъпва от нея.

Радев демонстрира сега същата позиция с оценката си със задна дата и срещу окупацията на България от Червената армия и нейната символика тук. Щом са го ни забили МОЧА, трябва да си траем и да не шаваме, да сме покорни, паметливи свидетели на собственото изнасилване.

“Натовският генерал”, както ни го рисуваха с предизборна цел за зарибяване на прозападни избиратели, за пръв път толкова явно проваля прикритието си. 

Скромната инициатива на шепа български противници на МОЧА провокира ясен сигнал. Потвърди се по най-ясен начин в кое гнездо продължава да мъти “натовският генерал”.  Обозначи се на радарите на най-чувствителния въпрос, свързан със съветското ни минало. П(р)ояви се като съветски остатък от него.

От ТАСС лъжат и на дребно в тази връзка. Твърдят, че искането за демонтираното било отправено от малка ( дотук вярно като оценка за бройката), но “агресивна”( ?) група…политици в България. 

Де да беше вярно това за политиците! Точно тях поискахме да провокираме да заемат позиция. Предизвикахме реакция на разни слуги на Кремъл у нас, както и на руски правителствени медии. 

И в какво се състои “агресията” ни като личности, които заставаме срещу маркировката на огромната съветската империя у нас? 

Империята се брани истерично-асиметрично от неколцина български критици. Мобилизира за целта и своя втори по важност агент за влияние в България Румен Радев. Той се присъедини с няколко думи към предимно мълчаливата дългогодишна охранителна дейност на Методиевич на стража на МОЧА, Альоша и техните копия, забити в сърцето на много български градове 10 години след края Втората световна война.  

Според сайта на БНР, Радев излиза “невинен” по русофилска линия, изричайки истини по адрес на своя главен конкурент в българската политика, под които бих се подписал.

“… След като си пуснал агентите на руските служби безнаказано да тровят български граждани и да взривяват наши складове с военна продукция, както твърдят ДАНС и прокуратурата, да си прикривал техните действия, да си допуснал огромен пробив в националната сигурност, защото не си реализирал политиките зa организация и контрол до класифицирана информация, а службите, отговорни за това, са на пряко подчинение на теб, при това, след като си платил неимоверна цена за “Турски поток”, неясно как формирана и платена с наши пари, без да си ни питал, като лиши България от огромни такси, които се дължаха по договор, от “Газпром” и позволи на “Газпром” да завземе всички входно-изходни точки на тръбопроводите, които минават през България, след като допусна по най-елементарен начин България да загуби арбитража и да плати огромни пари заради “Белене”, след като години наред допускаш “Лукойл” да не плаща никакъв корпоративен данък – да твърдиш подобни неща е върхът на наглостта”.

Всичко казано в този цитат на Радев, колкото и да е вярно, олеква на кантара на оневиняването на правото на нашите колонизатори да продължават да ни тероризират със своите паметници, изисквайки от нас да нямаме памет за истината. 

 

 

 

16 мнения за “Румен Радев се издаде на пост пред МОЧА, редом с охранителя му Методиевич”

 1. Браво,г-н Инджев.Отлична статия.Само искам да добавя,че подкрепата на Радев за инициативата “Три морета” дойде за да замаже очите на западните ни партньори като цяло и поляците в частност,тъй като една от най-големите му издънки беше именно в Полша,когато призоваваше за отмяна на санкциите срещу ресурсната федерация.След което спряха да го канят на всякакви международни събития в демократичният свят.Радев се намира в пълна международна изолация и колкото по-бързо бъде сменен,толкова по-добре за България.А иначе “Три морета” като инициатива си е чисто полска работа и обслужва полските интереси и надали нашето участие в нея има някакво голямо значение,освен като подкрепа на същзниците ни от НАТО и ЕС.Но това е друга и дълга тема.

 2. Паметниците ще си стоят докато министър -председател на България не стане човек от ДБ и кмет на София също не стане човек от същата коалиция ! Има надежда като гледам резултатите от последните избори. Трябва ни още по-силна мобилизация на 11.07 !

 3. Христо Ц…мисля,че имате необосновано оптимистични очаквания.

 4. За жалост президента ни никога няма да заеме категорична позиция срещу Русия и нейните попълзновения на наша територия. Пак е нещо, че почна да заема конюнктурни позиции срещу мурзилките, но винаги и само когато може да ги оправдае с “национален интерес” или “евроатлантическа ориентация” – зад този дувар е удобно да се снишиш. По-лошото е, че тази негласна коалиция между Радев, бившия министър-председател и неговите лакеи от ГЕРБ, както и ПАТЕРИстичните формации МВРО, Атака, Победа и други подобни агенти на чуждо влияние няма да позволи никакъв смислен диалог за премахването на МОЧИ-те из цялата страна, камо ли пък за адекватно, осъзнато и очистено от минали догми и заклинания отношение към руските международни хулигани. не дай боже някой да повдигне някаква неугодна тема за Кремъл и моментално по всички телевизии полазват каракачани, сидери, джамбази, симовци, ХАРИЗАНтеми и други фолклорни създания, които да ни обясняват за православие, братство, памет и славянски ценности…
  Хубавото е, че поне тихо и малко, но се повдига отново тази тема – в рамките на няколко дни два пъти вече в “националните” телевизии се говори за това. Днес Горан Благоев беше като скала, около която се плискаха фекалните води на някакъв отечественофронтовец. С просветление ще стане, няма друг начин. Едва ли ще имаме (колкото и да ми се иска) скоро правителство, което ще има топките да свърши това, което трябва да се свърши.

 5. За съжаление много български политици, обърнати с глави назад в миналато, продължават да се борят за Купата на съветската армия, наследник на Червената армия, обявила война, окупирала и плячкосала България в периода 1944-1947г., със съдействието на фашиста Кимон Георгиев.
  В антибългарските масмедии се дава трибуна на Волен Сидеров, който се изживява като обединител на всички партии, желаещи организиране на референдум за излизане на България от НАТО и ЕС и превърщането й отново в колония на Русия.
  В провинцията от 30 години членовете и симпатизантите на БСП повтарят като папагали молбите си към ръководството на тази партия за възстановяване на комунистическите концлагери и избиването в тях на всички демократи и седесари.

 6. Към The Rock:

  “Икономист”, определяно от десетилетия като най-доброто в жанра в света, е сред последователните критици на Методиевич от самата му поява на сцената у нас. Нито веднъж не се поддаде на неговия “чар”. След като спечели за втори път спечели парламентарните избори “Икономист” обобщи в заглавие леко иронично: “Българите поискаха още веднъж от същото”

 7. Радев съзнателно прави грешка. МОЧА и другите съветски паметници не са свидетели на своето време.
  Тяхното време е време на болшевишки терор и престъпления.
  Анонимни путковисти се обосновават. Все още.

 8. Все си мисля, че нашите Ора-Демократична България трябва да изведат на челно място съдбата на МОЧА-вците! Както примерно правят със СП2 зелените в Германия. Пет пари не давам за мотивите им.
  Премахване на тотемите на мракобесието е големия, необратимия лакмус на ПРОМЯНАТА.
  Давам линк на чудесната аналитична статия на Калин Янакиев но той, убеден съм, но така не бива, несъзнателно е пропуснал в коментара си като как ще процедираме със СС (Съветските Светини).

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2021/05/17/4210197_novata_partiia_-_durjava/

 9. Не съм юрист, но редно ли е премиерът да пусне в “неплатен отпуск” ръководителите на всички служби за сигурност в България!?
  В желанието си да вреди Борисов, вреди на Държавата.
  “Рашков потвърди, че ръководителите на службите за сигурност са напуснали местата си с назначаването на служебния кабинет и до септември са в неплатен отпуск. Пуснал ги е бившият премиер.
  ……….
  Чистки направиха и ще направят гражданите, заяви Рашков по повод твърденията за това, че служебният кабинет провежда рокади в ключови ведомства. По думите на Рашков службите ни за сигурност са се самообезглавили, тъй като те нямат ръководства в момента.”
  https://frognews.bg/novini/boiko-rashkov-mvr-umishleno-zatvarialo-ochite-kupen-vot.html

 10. ” Аз съм против премахването на паметници“, казва Радев пред български журналисти.”

  Няма ли кой да обясни на другаря пРезидент, че не става въпрос за премахване, а за преместване в музея на соцКича!

  И аз съм против премахването /освен на мавзолея, разбира се!/ на паменици, които трябва да останат в музеи, като обица на ухото за назидание на евентуални ляви идеи при бъдещите поколения!

 11. Четири месеца неплатен отпуск… Ако някой може да си позволи толкова дълго да липсва oт работното си място, не е ли основателен въпросът дали работното мy място има изобщо нужда от нeгo?!

  А радэв да търси подкрепа за втори президентски мандат сред себеподобните си путлерасти (курнэла, мая, буци, шадравана, копейкин). Ние, гражданите за европейско развитие на България, сме против символите на руско-съветското мракобесие на наша територия.

  МОЧА НА БОКЛУКА!

 12. МОЧА не е свидедел , както се изразява Радев , а е СИМВОЛ на това време!
  Разликата е огромна и ако човек се замисли ще проумее , че докато символите стоят непокътнати – това време не си е отишло !

 13. към г-н Инджев:
  Не е ли странно, да научаваме истините за управлението в България от чужди медии, в случая “Економист”? А българските медии мълчат! Живеем в същите времена когато дядо слушаше “Свободна Европа”, за да разбере какво се случва в България.

 14. Към 0815
  За съжаление “времето” не си е отишло. Ще си отиде, когато си отидат символите му.
  В Римската Империя е имало една наказание към императорите и други управници (представяте ли си), наричало се е “Damnatio memoriae”-https://bg.wikipedia.org/wiki/Damnatio_memoriae.
  Та в този смисъл няма како да “скачат” нЕкои хора, а да четат повечко и да осмислят прочетеното.
  Време е да наложим “Damnatio memoriae” на всички управлявали през комунистическия период.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.