Невежеството и злобата ( вкл. срещу персоната ми) на путинофилите марширува у нас отново

От гледна точка на здравия разум не би трябвало да популяризирам поредния мераклия да ме заплюе като “русофоб” в някакъв сайт, но пък е хубаво да се види как лъжат и сучат едни хора от вековния антураж на московската пета колона у нас. https://www.big5.bg/2021/05/18/дипломатът-антон-гицов-русофобията-е/

Някой си Антон Гицов, който е бил ( световно неизвестен) дипломат, се изказва по адрес на “небезизвестния Иво Инджев”. Дотук – добре. Не си падам по лошата реклама и не споделям тъпото, според мен, съждение, че и лошата реклама била добра. Освен в случаите, когато авторът на оплюването ми е такъв, че за мен е комплимент да съм му враг. 

Освен това Гицов ме величае като …обединител на “русофобите”. Слагам си го в колекцията суперлативи, заедно с определението “най-големият изкривител на историята в България”, дадено ми от  моторизирания руският вълк Денчо Златанов, изпратен да ме тормози с бандата си в Добрич на представянето на книгата ми “Измамата “Сан Стефано” през март 2019 година. Боднал съм си на ревера и наскоро даденото ми звание “най-големият херостратовец” в България от Петьо Блъсков, който също така ме е определял и за водач на измислен от  самия него заговор за сваляне на любимия му по онова време премиер, известен с девиза си “Никога срещу Русия”.

Дребна е лъжата на Гицов, че съм бил “осветен” от комисията по досиетата. Истината е, че какво са ми спретнали офицерите от ДС като досие, любимо четиво на изследователите на биографията ми ( безсилни да ми открият друга мазнотия в нея), сам изнесох на показ при първата възможност да получа достъп до документите. Направих го година по-рано от онова “осветяване” на осветеното ми по собствено желание досие – пише го даже в Уикипедия. 

Само че другарите, като Гицов, който може и да е бил от онези, които съставяха досиета и наистина донасяха за всичко, което са поискали от тях ( а най-вече срещу “загниващия Запад, където си умираха да попаднат, за да консумират неговия “гнилоч”), не могат да схванат колко са жалки да използват като компромат срещу мен онова, с което те иначе толкова се гордеят във вярната си служба на съветския  комунизъм и до ден днешен. Яд ги е до пръсване, че не съм като тях и се опитват да ме придърпат в кочината си.

Далеч по-голяма и по-глупава е лъжата му, че не е имало общ марш между части на Червената армия и на Вермахта. Имало е и още как, при това тъкмо по силата на пакта между Сталин и Хитлер, наричан от (не)удобство заради внезапно бликналото през 1939 година нацистко-комунистическо побратимяване в рамките на пакта “Рибентроп-Молотов”, наречен на името на слугите на двамата диктатори, упълномощени да олицетворяват съветско-германския сговор.

Явно Гицов продължава да си живурка в своя съветски свят, където отрицанието на фактите се смята за достатъчно доказателство за тяхната липса. Но те наистина толкова си могат!

Ето само няколко документални доказателства за общия парад на Вермахта и на части на Червената работническо-селска армия в граничния съветски град Брест през септември 1939 година. Хитлер и Сталин си поделят Полша най-напред на картата в тайната част от споразумението между тях, а след това и терена. Униформените представители на двата режима триумфират по точно този повод заедно, както ясно личи от снимките.

На фотографиите се вижда знаменитият германски генерал Гудериан, командвал някои от най-успешните операции в рамките на нацисткия блицкриг на Запад в Европа и на Изток срещу СССР през 1941 година. На Гудериан партнира не толкова известният съветски командир на танкова бригада Кривошеин, нахилен до уши от братската дружба с нацистите.Двамата си разговаряли на френски. https://www.youtube.com/watch?v=REZ7IM6O5y0

15 мнения за “Невежеството и злобата ( вкл. срещу персоната ми) на путинофилите марширува у нас отново”

 1. Това е поредният гнусен рублояди, нали!
  Всички рублояди са генетично зависими от своите московския гасудари, нали!
  Не може да се очаква нещо различно от генетичните рублояди, нали!
  Никога не имало безкористен рублояди, нали!
  Всички са зависими от путлеристките рубли , нали!
  Никой рублояд не може да съществува без рублите , които получава от своите кремълски гасударин, нали!
  Затова МОЧА трябва да бъде разрушен, и да бъде предаден за скрап!

 2. “Дипломати” като тоя Гицов и небезизвестната Захариева, драпащи за купата на Съветската армия, са една от причините България да е най-бедната страна в ЕС.

 3. За цитирания БОКЛУК-документални кадри от съвместния парад в Брест. За мен е много добър знак, че дори в толкова маргинален сайт се обсъжда съдбата на МОЧА. “Мостът тръгна, левзци качвайте се.”

 4. Г-н Инджев, искам предварително да изясна, че не съм русофоб.
  Бил съм в бившия Съветски съюз и съм общувам с обикновени хора.
  Несъм ги чувствал като нежелани събеседници или противници.
  Изхождайки от известните факти, че Русия е страната, която е водила най-много войни със своите съседи за разширяване на своите граници, не мога да приема, че тази страна е миролюбива.
  Въпреки че е най-богата на суровини, тя продължава стремежите си за разширяване.
  Вероятно не й стига една осма от Земятя.
  След Кримската война тя бе принудена да продаде на безценица Аляска.
  След Путин тя ще бъде принудена да продаде Байкал.

 5. Сред така наречената българска “дипломация” е пълно с агенти на Кремъл, които всяка вечер рапортуват на Лавров в специален файл и така си осигуряват мястото в Азотно Торовия завод където бригадирка е Ирина Бокова. Пътят към дипломатическите постове е тапициран с ченгеджийство, връзкарство и шуробаджанащина, а всяка кандидатура менава през одобрението на Ахмед Доган. Така един отговорник за Тихоокенаския регион едва не беше арестуван, след като се опита преди няколко години да събира личните данни на българи живеещи в САЩ, за да ги изпрати на Лавров и техните самоличности да бъдат откраднати като от РФ бъдат изпратени агенти със същите имена да живеят постоянно в България, поради отсъствието на ралните лица.

 6. Към Фертюсън:

  Така е.
  Един атакист, който се разхождаше предизвикателно с яке с надпис “Россия” в центъра на София и бранеше в най-буквалния смисъл физически като негов охранител шефа си Сидеров от младежката “любов” в НАТФИЗ, се опита да ме осъди за 120 хиляди лева заради това, че съм написал истината за него, когато босът на тази пета колона Методиевич го награда да управлява най-голямата област в България, софийската. Когато г-н началникът на Област София загуби делото си на първа инстанция срещу мен се опита на по-високото ниво да се хареса на съда с изявление, че нямало как да е руски шпионин, защото е учил в САЩ, т.е. е нещо като проамерикански атакист (!).
  Репликата му беше “гузен негонен бяга”. Не го бях обявил за руски шпионин в статиите си, заради които се опитваше да ме осъди. Излъга, че съм го набедил за такъв…

  Отговорих му, че в САЩ са учили и работили доста съветски и най-вече руски в днешно време шпиони.

  Какво остава за нашата клета България…

  Утре предстои дело на същата втора инстанция в Софийския градски съд срещу мен на друг желаещ да ми затвори устата, загубил в Районния съд.

 7. Към Стоян:

  С малко думи посочвате много от основните характеристики на ” руския свят” на Путин.

 8. БОГОВЕТЕ мълчат пред фактите,но не и “дипломата” Гицов,представител на изопачаващите фактите….

 9. Многоуважаеми господин Инджев, в почти всички насоки (политически) имаме единомислие, но по най-важната, за мое, дори смея да кажа в най-голямата си част на Вашата аудитория, имаме ГОЛЯМО разномислие! Предполагам не Ви убягва факта, че в момента България се намира в особено критична фаза относно нейното бъдеще. Неосъзнаващ „народ“ (според някои мнения пребиваващ предимно на запад) в най-голямата си част безмислено избира един шоумен, който не смее да се покаже и да представи политическите си възгледи и най-вече какво иска да направи след като е избран. Редица следващи го партии, които взаимодействат с желанията на Москва да ни обсеби. Мъждукащи пориви за истинска промяна но лишени от масивен отклик…Явна патова ситуация, която изисква решителност, остър поглед и УМ, за да може да бъде преодоляна. Нужен е подходящият политик, който да поеме „кормилото“. Има една подходяща личност, която се занимава с политически анализ, но за съжаление не иска да стане политик. И това сте Вие!!! Премислете в този съдбовен час и съберете по Ваша преценка тези които са достойни като Вас и направете предложение за правителство което да спаси България от грозящата я катастрофа!

 10. Оппаааа… И Рашков посегна към кюлчетара, като аргумент…. и то съвсем насериозно…
  Криза в жанра?

 11. За съжаление, вие губите и симпатията на голяма част от демократичната общност в България, с безумната си подкрепа за радикално-олевялата Демократическа партия в САЩ,
  Зелената светлина за Северен поток 2 бе добър повод да прогледнете. Виждам, че с магарешка упоритост се държите за безумните твърдения как Тръмп “взривил” отношенията с Европа, пък сега Байдън ги поправял.
  Вие, като наблюдател, отлично знаете какво поиска Тръмп от Европа: да изпълни ангажиментите към собствената си отбрана. Ами не им стана приятно, но това не е по вина на Тръмп. Той поиска да изпълнят обещания, които те от години пренебрегват, както пренебрегват опасността от Русия – нещо, за което мисля и вие сте писал.
  Ще се провалите ли и този път?

 12. Към orlinbo:

  Пет пари не давам за мнението на тръпмисти, които лъжат, че Тръмп не е взривявал отношенията със съюзниците ( а и много от тях изпълниха ултимативното му искане за увеличаване на военните си разходи, България е между тях- така че лъжете и за това).

  И кой сте, че да говорите от името на “голяма част от демократичната общност”? Дори и да беше вярно, че губя тази “голяма част”, също не давам пет пари. Защото не се боря за ничии аплодисменти по принцип,а още по-малко ги очаквам от тръмписти.

  Когато се сдобиете с име, физиономия и биография – каквато и да е, но от която да не се срамувате също, тогава опитайте пак да се държите като месия и да говорите от името на някаква общност. Дотогава сте обикновен тръмпистки трол, скърбящ за провала на Путин в Америка с катастрофирането на вашия оранжев клоун там.

 13. @orlindo
  Въх, КОЙ наднича от храсталака? Някое дъскаревче с дълги ушички? Или основателчето на “Тръмп обществото” Бориславчо, зализаното православно “конституционалистче”, каналджията Гоша Харизанов с манията за непогрешимост или пък пресипналият котарак в руски чизми, който с нетърпение чакаше резултатите от изборите в САЩ, за да въздъхнел най-после с облекчение “Тръмп е преизбран!” Е, не беше преизбран, щото американците, горките, си нямат МОЧИ и АЛЬОШИ, предпочитат да се разхождат по Марс с “Кьюриосити” и ” Пърсивиърънс”

 14. понеже “мацква снимками не веряет”, ето и фильмами:

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.