Откъм Червения площад бабуват на проруско червено предизборно обединение у нас

 

 

 

Задава ли се предизборна интрига “Решетников 2” в България?

Меродавната за помислите, въжделенията и намеренията на  досегашното политическо статукво “агенция” ПИК, която се люшка от крайно ляво в крайно дясно и е постоянна трибуна на червени автори като Александър Симов, подхвърля новина за почти сензационно предстоящо обединение на леви политици около БСП и лидерката й Корнелия Нинова. Дали любимият на ПИК червен пропагандатор Симов не  е “снесъл” вътрешна информация в неговото кукувиче гнездо ПИК, за да сондира чрез своя медиен рупор как би реагирала “жабата” в обществената лаборатория на такава новина? 

Ще приема за вярно, че Татяна Дончева, Георги Първанов, неговият Румен Петков и техният Георги Кадиев преговарят тайно ( толкова тайно, колкото ПИК да научи) за предизборно обединение около Корнелия Нинова. Не изключвам още днес да завалят опровержения.

Ами ако все пак тези петимата наистина са решили да изчегъртат ръждата от старата си любов? 

Напълно съзнателно подхващам тази хипотеза преди евентуално тя да се окаже поредното кюспе за лов на шарани в мътна вода. Допускам, че на стреснатите другари и другарки наистина им е светнала червената лампичка и са готови да загърбят личните и лидерските си боричкания, за да си помагат за собственото си спасяване от очевидното презрение на избирателите към “консервативната левица”.

Нека обаче бъдем наясно: циментът между тях не е “лявата идея”, каквото и да значи тя за едрия бизнесмен Кадиев, за едрия адвокат на най-едрата капиталистическа корпорация Мултигруп в най-новата ни история Татяна Дончева, за едрата приватизаторка Корнелия Нинова и мамещия на едро както никой друг политик за супер едрите руски руски енергийни проекти Георги Първанов с неговата АБВ, създадена с държавен ресурс в края на президентския му мандат, за да обслужва партийно лобисти на едрия бизнес в енергетиката, като Румен Петков.

Едрият общ знаменател между тази петорка е обгрижването на руските интереси. Само по този индикатор те са на едно мнение при всичките си боричкания досега. Единствено с Нинова не съм се сблъсквал досега пряко и лично по този показател, но няма нужда да я познавам персонално, за съм наясно с позицията й.

Спирам дотук в очакване на развитие на новините за опитите за спасяването на деградиращата червена идея и бабуването над този процес откъм Червения площад в Москва.

 

11 мнения за “Откъм Червения площад бабуват на проруско червено предизборно обединение у нас”

 1. Явно Кукловодите са пуснали строга депеша – подчиненият им политически мравуняк се е раздвижил!
  “ПатрЕотите” напъват “отдясно” за обединение на софрата, “левите” – “отляво”… Проф. Станилов (от атака) пристана на Жан…
  Така както отровните капки живак се целуват и сливат в обемна локва…
  Явно на 11 юли трябва да се поправи “грешката”, която стана на 4 април.

 2. По темата.
  За нероден, цървен Петко кахър не бера. БОКЛУЦИ, Сър! И без ДГД няма как да минат.
  Сега, давам думата на легендарната ни съблогарка Д. Савова която понякога чрез мен се включва в коментарната част. Тя вади чрез личното си пространство много любопитно инфо за логистиката на бг службите осигурена при атентата срещу папа Йоан Павел II на 13 май 1981г. .Дословно пренасям елписмото ѝ тук.
  “Познавах добре ген.Коцев шеф на първо главно по онова време,натоварен лично от Андропов да организира атентатът от българска страна. Той беше свекър на моя първа братовчедка с която живеем в един и същи блок и сме близки и тогава и сега нищо че сме на противоложни политически позиции. Но кръвта вода не става. След провала на операцията и последващият световен скандал ген.Коцев беше уволнен, пенсиониран а няма и година му беше спретнат атентат и загинаха заедно с жена си. Сталинският принцип няма човек, няма проблем действаше. След време, той можеше да разкаже историята пред внуци, правнуци затова ЧК на Андропов взе мерки. Децата на ген.Коцев, Емил и Бойко бяха уплашени но възмездени с постове и средства.Прави впечатление, че името на ген.Коцев и неговата трагична съдба не се споменава от никого в тази тридесет годишна история. Всичко това е заради Русия.
  И още нещо от мен .Заводът в който работех по онова време показваше в годишните баланси които се приемаха на Стопански съвет и в който участвах, че плащаме за нает апартамент в Японският хотел .В последствиев разбрах ,че там са отсядали Акджа, Бекир Челенк и други мафиоти.
  Но не споменаването на ген Коцев във връзка с атентата е оглушително.”

 3. Могат ли руските партии в България да разклатят единомислието – в НАТО сме, ама не съвсем…
  Те искат за себе си и за родината васален статут от Кремъл – ни повече, ни по-малко
  Димитър Попов

  “До момента българската политическа класа имаше единомислие по членството в НАТО. След Румен Радев това единомислие се пропуква. Събитията така се подреждат, че той със служебното правителство добива тежест, която му осигурява силен глас в обществените отношения, а това е нов импулс за руските партии, които на 11 юли ще се борят под руското знаме срещу бъдещето на България в Европа!
  Да не забравяме, че за тях, както и за ментора им в руското посолство, това е война, в която те искат за себе си и за България васален статут от Кремъл – ни повече, ни по-малко!”

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-mogat-li-ruskite-partii-v-balgariya-da-razklatyat-edinomislieto-v-nato-ama-ne-savsem

 4. Участниците в коалицията “За Русия срещу България” ще се грижат за хората в Русия. За хората в България ще осигурят ограбване на спестяванията, като част от тях ще вложат в руския проект АЕЦ Белене на Сакскобургготски. Нуждаещите се българи от помощ от здравната система, ще умират по възможно най-бързия начин. През последните години са доказали тези умения. Отговорност никой няма да им потърси за политиката на геноцид срещу българския народ, защото прокуратурата и съдът са фрашкани с техни кадри. А експертът по полово предаване на СПИН-а и социализма ще дрънка глупости пред объркани мисирки за светлото комунистическо бъдеще.
  Гавазите на монархосоциалстическия президент Георги Първанов преди години изблъскаха с мерцедесите на НСО в канавката на път в Южна България скромния автомобил на една жена с 9-годишното й момиченце. Мисирките не искат да си спомнят за този типичен социалистически случай.

 5. Междувременно:

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/31264603.html

  ““Това е Уотъргейт”. Демократична България иска Бойко Рашков да провери подслушвани ли са 32 политици ”
  —-
  Много мина, малко остана…

 6. Не е ли странно, че стожерите на “Русия за България” не се споменават? Говоря за другите две “възраждания”.

 7. Към Явор:

  Тяхната всеядност е заложила на парите на Марешки, който наби Костадин Костадонв при някакъв имотен спор и после двамата се съдиха.
  Да се съберат сега Марешки и Костадинов би било “свръхестествено” дори и за такива Гьобелс сурати.

 8. Това ме води към няколко хипотези. Най-близо до реалността е, че ГЕРБ губят и е нужно да се сглоби ново руско мнозинство. Допускам че при загуба на позиции във властта, партията ще бъде напусната от калинки, кариеристи и латентни социалисти. Тя ще се свие до “полезните идиоти”, които вярват, че “Бойко ни пази от комунистите, турците, Русия”.
  Другата, по-конспиративна хипотеза е (градска мълва), че Трифонов е наистина със здравословни проблеми и ИТН не е толкова “предвидим” играч.
  Третата (според мен малко вероятна) хипотеза е, че Радев ще иска да спечели втори мандат, без да се яви като кандидат на БСП, а като издигнат от “инициативен комитет”, представляващ “различни граждански слоеве”.

  Това, което аз се опасявам е, че обществото ще бъде “успано” и от протестите няма да излезе нищо.

 9. С риск да изляза от темата на статията, бях провокиран от това, че авторът спомена лицето Симов… Г-н Инджев, преди време бяхте въвели традицията да публикувате на 4 Юли летописа на този … господин айде да речем… наречен Моите десет причини да обичам Америка. Защо прекратихте тази традиция, аз всяка година на ваше място бих го побърквал тоя…

 10. Иван Грозни, Ленин, Сталин, Хрушов, Брежнев, Елцин, Путин, името как да няма значение, въпреки че едва ли някой е вечен, навярно всеки си има час, минута, планета на която е обречен. Дали е така или не , кой знае, може би си има богове, те да решават кое как да или не. За обикновен човек е непонятно как българи се кланят на империя на север и все още не им е внятно, че Русия, където търси свободия, настоява за робия. Едва ли им място за пренебрежение , не само от уважение , това е страна родила Пркофиев и Достоевски, тъкмо да търсят своята истина и разкриват еднодневни пиески. За съжаление който се настани на трон в Кремъл , навярно се бори с веригите в своята душа иначе защо ще налага камшик, поне изглежда така , когато с нагайка посяга където свари, на който може тук и сега.

 11. Ликуй, народе! Бьесипьету набъбна с четирима нови члена! Както се пее в една стара купонджийска песен: “Пенчо, Генчо, Атанас и аз”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.