Небезразлични граждани от Пловдив приканват Бойко Борисов да напусне политиката

четвъртък, 20 май 2021 г.

 

Г-Н БОРИСОВ, ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ЛИ ЗАВИНАГИ ОТ УЧАСТИЕ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ?

До г-н Бойко Борисов, водач на ПП “ГЕРБ”

ДО МЕДИИТЕ

Г-Н БОРИСОВ, ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ЛИ ЗАВИНАГИ ОТ УЧАСТИЕ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ?

от групата на небезразличните граждани

Господин Борисов,

Преди известно време, в периода на предизборната кампания за 45-тото Народно събрание, Ви поканихме (в качеството Ви на кандидат за народен представител в гр. Пловдив) на дебат със зрителите на Пловдивската обществена телевизия; на няколко пъти Ви поканихме, Вие замълчахте също толкова пъти, не пожелахте не само да приемете поканата ни, но и да откликнете на нея по какъвто и да било начин. Държим да Ви уведомим, че по този начин Вие категорично показахте, че презирате гражданите и народа и че без капка неудобство продължавате да си се държите като антидемократичен, авторитарен политик и управник (слава Богу, това второто вече не е актуално, Вие вече не сте управник, да се надяваме, че това ще бъде завинаги, т.е. че Вие никога повече няма да управлявате свидното ни отечество!).

Да, ала въпреки всичко (в собствената си фантазия) Вие продължавате да смятате, че имате право отново и отново да показвате необятния си мерак (любов, влечение, лакомия и пр.) към властта, демонстрирайки съвсем неоснователното си самочувствие-самосъзнание, че сте бил, видите ли, не просто “добър управник”, но и, молим Ви се, “най-способния” такъв. Истината обаче и по този въпрос е съвсем друга: Вие категорично показахте, че имате напълно сгрешена представа както за самия себе си и за своите качества, така и по отношение на това що е власт, как се управлява и пр. Поведението Ви напълно се разминава с нормалната представа за политика, за демокрация, за власт и за управление. Цялото общество се убеди, че Вие без никаква морална скрупул сте склонен да упражнявате властта по крайно незаконен, укорим, непристоен, неподобаващ начин, а именно като средство за лично обогатяване и за облагодетелстване на своите приближени, на приятелите си, иначе казано, от Вас държавата се управляваше както се управлява мафия или банда; да имате много здраве, но ние, гражданите, не сме съгласни държавата ни повече да се управлява по начина, по който се управлява мафия или банда. (Апропо, заради тъй печално известното Ваше чекмедже Вие отдавна следваше да сте клиент на прокуратурата, ала понеже си уредихте да бъде избран верен Ви главен прокурор, това още не е станало – за което ще берете ядове вие двамата, Вие лично най-вече и ведно с подчинения Ви и тъй послушен главен прокурор Гешев и неговия другар по излагации и поругаване на правото Цацаров, които също като Вас живеят с крайно порочни и извратени представи за това що е власт и как тя следва да се употребява!) Във връзка с тия необходими уводни констатации и с оглед на това да бъдем пределно кратки (иначе имаме много неща да Ви кажем!) искаме да Ви зададем следните неизбежни въпроси, от които този път няма как да избягате:

1.) Понеже представите Ви за властта, държавата, правото, управлението, справедливостта, политиката и демокрацията са крайно сбъркани, порочни и извратени съгласен ли сте, ако искате все още да се занимавате с политика, да вземете частни уроци при специалисти в тия области, които ние можем да Ви предложим? Вие, прочее, отдавна следваше да сте ги научил, ала се оказа, че сте крайно невъзприемчив и вместо да научите как стоят нещата, още повече затънахте в своето тъй пагубното за държавата ни невежество. Но понеже, виждаме, имате още голем мерак да се врете в политиката, ето, предлагаме Ви обучение, разбира се, не безплатно, Вие не сте за жалене, имате доста хубави пачки и кюлчета, ще Ви се наложи да се бръкнете и да платите за обучението си.

2.) Ако съдържащото се в първия въпрос предложение и настояване от наша страна Ви се вижда съвсем неприемливо и унизително, тогава какво ще кажете да излезете с обръщение към партията си и към народа и да декларирате, че понеже сте осъзнал истината относно своето управление и вече обективно сте оценил своите качества като управник, ЗАВИНАГИ СЕ ОТКАЗВАТЕ ОТ УЧАСТИЕ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ на страната, която заради Вас и Вашето управление, заради установения от Вас корумпиран до шията и авторитарен политически режим мнозина граждани наричат не иначе, а МУТРОЛАНДИЯ? Апропо, ако Вашите представи за държавата, властта, управлението, политиката, демокрацията, правото, законността и пр. са чисто мутренски, то на това основание Вие нямате никакво право да ги налагате на цялата държава, на цялата ни страна, на целия ни народ, това поне можете ли да осъзнаете?!

3.) През всичките години на Вашето властване, на Вашето пребиваване във властта и ползване от нейните облаги по абсолютно непочтен и порочен начин, учителят по философия и гражданско образование от Пловдив г-н Ангел Грънчаров, известен политически и образователен блогър, Ви пишеше отворени писма, в които Ви даваше ценни съвети, ето, за пример ще дадем едно такова писмо, което в някакъв смисъл има историческо значение (то е написано и изпратено в понеделник, 12 май 2014 г.): Безпощадно правдолюбиво писмо до Б.Борисов: “Или се вслушайте в глухия, идещ от дълбините призив на историята – или си обирайте крушите!” Знаете ли какво се случи седмица след като той Ви изпрати това свое отворено писмо? Едва ли знаете, а може би и знаете, ала никога няма да признаете, че знаете: седмица след това писмо учителят по философия и гражданско образование, който има доблестта да Ви предупреди още тогава какво правите (той и преди това, години наред, Ви е писал и предупреждавал!) беше опраскан (да употребим Вашия термин!), беше уволнен назначената от Вашето управление директорка на училището, в което работеше години наред г-н Грънчаров, именно пловдивската ПГЕЕ “ТЕТ Ленин”! В тази връзка си позволяваме да запитаме: Вие ли наредихте опраскването-уволнението на г-н Грънчаров?

4.) Съзнавате ли, че дори Вие лично и да не сте дал пряко разпореждане за опраскването на г-н Грънчаров, че дори нареждане за опраскването му е дал някой престарал се Ваш подчинен от по-долните нива на управленската йерархия, то отговорността за неговото опраскване (както и за всичко, ставащо в многострадалното ни отечество в годините на Вашето “управление”!) носите лично Вие?! Знаете ли също така, че когато г-н Грънчаров след близо две години тежък съдебен процес беше върнат на работа в същото училище, той отново беше опраскан по недопустимо грозен, т.е. по чисто мутренски начин? В крайна сметка репресиите над г-н Грънчаров стигнаха до съвсем хипертрофирани форми: фактически му бяха отнети преподавателските права, той беше остракиран от образователната система и то тъкмо в годините, в които като учител с богат творчески потенциал би бил най-полезен за учениците си (г-н Грънчаров, за да оцелява физически, беше принуден да почне да практикува Вашата дейност преди да станете политик, именно наложи му се да стане пазач, да стане охранител!). Как сега, след като вече не сте на власт, ще възмездите щетите на този истински достоен български учител, не смятате ли, че сте длъжен да възмездите по подобаващия начин всички нанесени му щети и вреди, включително и на неговото здраве?!

5.) За да завършим по този хуманитарен, така да се каже, пункт, който иначе изисква по-сериозно внимание (нищо че става дума за нещо толкова “незначително”, именно за съдбата само на едно учителско семейство: щото, за да отмъстят на г-н Грънчаров, властващите в пловдивското образование опраскаха и години наред държат безработна и неговата съпруга, също учителка!), искаме да Ви запитаме: ще признаете ли, че тъкмо г-н Грънчаров има моралното право да бъде Ваш възпитател, т.е. ще приемете ли тъкмо той да води частните Ви уроци по морал, по демокрация, по философия на правото и на политиката, по мислене, по човешко и гражданско достойнство, да, той именно по тези толкова непонятни за Вас (както видяхме и се убедихме от дейността Ви, от изявите Ви!) учебни предмети е преподавал цял живот (г-н Грънчаров Ви е връстник и все още не е достигнал възрастта за пенсиониране)?

6.) Преди няколко дни изпратихме до г-н Президента на Републиката едно свое отворено писмо, в което става дума и за Вас, ето заглавието на това писмо, от линка можете да стигнете до него и да го прочетете, въпреки че ще го приложим към настоящето наше отворено писмо; то ще бъде неразделна част от него: Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ЩЕ ПОИСКАТЕ ЛИ ПРЕМАХВАНЕТО НА ТЪЙ УНИЗИТЕЛНИТЕ ПАМЕТНИЦИ, ПРОСЛАВЯЩИ ОКУПАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И НАЛАГАНЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТИРАНИЯ? Абсолютно същия въпрос задаваме и на Вас, държим непременно да ни отговорите на него, нещо повече, понеже се представяте за “десен политик”, за “антикомунист”, едва ли не за “седесарин” и пр. (което обаче, държим да подчертаем, изобщо не личи в поведението Ви!), ние изискваме и държим  непременно не само да отправите такъв призив, но и да се възползвате от влиянието си над кметицата на София (и кмета на Пловдив!) и да ги принудите да изпълнят дълга си и незабавно да демонтират и двата позорни и позорящи ни паметника! Да, така е, като се правите на “десен” и на “антикомунист”, сте длъжен да бъдете такъв, ето, сега Ви даваме шанса да покажете, че не ни само лъжете, а че наистина има нещо антикомунистическо и дясно у Вас: ето, направете нужното тия два паметника като начало да бъдат демонтирани, след това, да се надяваме, примера на София и Пловдив ще бъде последван от управниците на останалите градове (Бургас, Русе и пр.) и от тях също ще бъдат махнати подобните на тях унизителни паметници, прославящи позорната за свидното ни отечество окупация и наложената благодарение на нея комунистическа тирания. Ако Президентът Радев, както твърдите, е комунист, нему подобава да мълчи като мижитурка за паметниците на окупацията и тиранията (въпреки че като държавен глава на България няма морално право да робува на комунистистическите си убеждения!), но Вие, щом имате претенцията, че сте “десен” и “антикомунист”, сте длъжен да направите това, което Ви казахме. Иначе ще излезе, че наистина сте единствено един презрян лъжец и подлец!

7.) Настоящето отворено писмо, няма да скрием това, беше написано с помощта и на г-н Грънчаров, особено в тази си част, именно за паметниците на окупацията, на лъжата и на комунистическата тирания; написаното фактически е първият урок, който той Ви изнася, вярно, това е открит урок, непоръчан от Вас, но ето, той вече, така или иначе, Ви го изнесе. Готов ли сте в тази връзка да му платите хонорар за този първи негов урок (още повече, както г-н Грънчаров Ви писа по време на кампанията преди изборите от 4 април, че той спешно се нуждае от средства, с които да заплати на стоматолог, тогава той Ви помоли да му изпратите две 500-еврови банкноти от ония пачки, които всички ние видяхме в чекмеджето Ви, с оглед да си плати тъй скъпо струващите и непосилни за него зъбни протези, Вие обаче тогава се направихте на ударен и си замълчахте, което е доста грозно: не мислите ли че е срамота да сте толкова стиснат, да сте такава скръндза – и то при положение, че сте толкова богат?

Спираме дотук. Не крием, че ни е много интересна реакцията Ви. Сега вече не сте Премиер и не е задължително да се правите на толкова важен и велик, че да се преструвате, че не знаете за нашите писма. Ние сме Ви писали доста отворени писма, а Вие винаги мълчахте като плъх. А уж се преструвате на “народен чиляк”, на “човек от народа” (кат непрежалимия Ви учител Тодор Живков, който обаче Ви преподаде крайно калпави и неверни уроци, нищо че го величаете, че при него сте бил завършил “цял един университет”; което е доста тъпо, он беше непостижим простак, нали така, ще признаете ли поне това, щот нас поне не можете да излъжете?!), значи и по този пункт пак ни лъжете? Вие изобщо някога казвате ли истината? Ето, значи спешно се нуждаете от уроци и по философия, бързайте да се запишете, щото иначе ще продължите да се излагате – нищо че не го съзнавате изобщо…

21 май 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: (ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ

упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите)

7 мнения за “Небезразлични граждани от Пловдив приканват Бойко Борисов да напусне политиката”

 1. И неуважаемият Борисов пак няма да се отзове.

 2. https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-vnesoha-iskane-do-ministerski-savet-i-stolichna-obshtina-za-premahvane-pametnika-na-savetskiya-okupator Внесоха искане до Министерски съвет и Столична община за премахване паметника на съветския окупатор

  20
  MAY
  2021
  Инициативният комитет от общественици, който в навечерието на 9 май обяви поредната битка за премахване на паметника на съветската армия от центъра на София вчера е депозирал своето искане пред държавните и общинските институции.

 3. На тази ТВ “ПОТ”, ще и трябва много пот, за да научи този Любен на правилен български език.
  Дано да е имал поне тройка в седми клас/по бълг.граматика/. 112то място си е 112то. Румен.

 4. Привет на всички честни и доблестни българи!Ние в Плевен отдавна махнахме”Альоша с пушкалото”от центъра на града!На негово място сме сложили генерал ВАЗОВ-победителя при ДОЙРАН!

 5. Таваришч Панков, май Вие имате спешна нужда от ограмотяване: абревиатурата на Пловдивската обществена телевизия е “ПОтв”, а не “ПОТтв”. Значи претенциите Ви към текста издават единствено Вашето непознаване на правописа. ПОтв е една от малкото медии у нас, заради свободата и демократичността на които сме на 112, а не на 170-то място. Ако ме разбирате какво казвам, драги ми мутро-гербовако…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.