Путин щял да избива зъби – като го е яд, да се хапне отзад

Всички искат да ни ухапят или да ни отхапят нещо. Но те трябва да знаят, тези които биха опитали да направят това, че на всички ще избием зъбите, за да не могат да хапят. Това е очевидно“, заплаши Путин, цитиран от световните агенции.

Лъжата, че някой има желание да напада Русия, е цитат от нова хулиганска изява на Путин, който отправя безадресни закани. Не му е за пръв път да налита на бой с обобщения като за онези, които все още го слушат в Русия. 

 

 

 

 

 

Кариерата му на войнствен вожд започна  преди 20 години тъкмо като побойник, назначен за премиер от полуживия президент Елцин. И загърмяха едни атентати срещу жилищни блокове в Русия, подгрявайки обществената нагласа към подновяване на войната за смазване на бунтовната Чечня. Путин се закани , че ще “дави терористите в кенефа”. След което удави цяла Чечня в кръв и си назначи платен местен сатрап да му върши мръсната работа работа срещу редовни милиардни субсидии в долари.

Сега “същото ли е”? От гледна точка на манталитета на Путин нищо не се е променило. Само че равносметката от управлението му промени Русия и отношението към нея в света, спрямо който страната изпадна в небивала в историята на империята международна изолация. 

Предстои този международен “успех” на Путин да бъде повторен и на вътрешния фронт. Рано или късно. Защото за 20 години и след късмета с високите цени на основните руски суровини за износ от първата половина на това двадесетилетие, федерацията се тресе от гражданско недоволство, свързано със спада на жизненото равнище. Колко още ще издържи режимът на този глух тътен и дали злобните закани на Путин към неназовани държави ще продължават да му вършат досегашната работа като компесаторен механизъм за демографската, икономическата, технологичната и прочее кризи в държавата му?

 

 

 

 

За времето на неговото управление бягството на руски граждани в чужбина не само не забави темповете си, но и превърна в Русия в един от най – големите донори на мигранти в света. При неговото управление от картата на федерацията изчезнаха 23 000 селища. Закрити бяха 24 000 средни и големи предприятия, както 25 000 училища, 5500 болници, 340 библиотеки. 

 

 

 

 

 

Все повече руснаци (ще) разбират, че НАТО няма нищо общо с това поражение, което не може да се припише на Запад, откъдето гонят все по-масово руски шпиони ( онагледено от следната снимка в руския интернет, озаглавена шеговито ” руските дипломати се завръщат от чужбина”).

 

 

 

 

 

Агенциите припомнят и заплахата му от 2016 година, когато каза, че Русия е навсякъде, т.е. за нея няма граници, които да не премине. Сега също намеква, че нямало да се спре пред нищо. Интересно, дали ще бомбардира западните градове, в които олигарсите му крият откраднатите от баснословни богатства, изнасяйки всяка година стотици милиарди на стойност 35 на сто от БВП на държавата? Иначе износът на гигантската Русия, чиито размери Путин отново изтъква като повод за национална гордост, е равен на износа на трудно забележижемата на картата Швейцария- при това швейцарците изнасят високо технологични продукти, докато Русия е суровинен придатък на Запада.

 

 

 

 

Заиграването на Путин с темата за границите тези дни роди истински виц. В порива си да изтъкне руското величие той изрази загриженост за напрежението край “границите” на Русия по повод кризата в Ерусалим и сблъсъка между палестинци и израелци. Поради което се наложи да му бъде обяснено, че по права линия най-близкото разстояние между Русия и Ерусалим е 1392 километра.

 

 

Има една много ярка илюстрацията на международната изолация на Русия и на Путин лично. Това е снимката му от тази година на Червения площад на 9 май в компанията на един единствен “чужд” гост ( от Централно азиатска бивша съветска република). Сравнена с наплива да му гостуват на тази дата световни лидери от ранга на американския президент Джордж Буж, френския президент Жак Ширак, германският канцлер Герхард Шрьодер и още много други, тази снимка не се нуждае от коментар.

 

 

 

 

 

 

Изглежда самият Путин ще се хапе на принципа на хапливата народна препоръка в България: като те е яд, хапни се отзад. 

9 мнения за “Путин щял да избива зъби – като го е яд, да се хапне отзад”

 1. Пренебрижимо малце са овцете и в матушката и в близко и далечно обкръжение които се ловят на лакардиите с и ли без мултифилмчета на кремълският ГНОМ. Зацикляне на мах и от нийде взора надежда не види.
  Много мина, мъничко остана.

 2. Ето кое провокира смешните закани на Путин за “избиването на зъбите”, разпространено от световните агенции, след като “отхапаха” Крим от Украйна:

  „Всички искат да ни ухапят или да ни отхапят нещо. Но те трябва да знаят, тези които биха опитали да направят това, че на всички ще избием зъбите, за да не могат да хапят.”

  Конгресът на САЩ забранява със закон признаването на Крим за руски

  Комисията по външни работи на Камарата на представителите на САЩ подкрепи законопроект, забраняващ федералните министерства и агенции да признават руския суверенитет над Крим.

  Инициативата беше подкрепена единодушно, а изслушванията бяха излъчени на уебсайта на комисията.

  Документът се отнася до „действия или подкрепа, които означават или предполагат признаването на руския суверенитет над Крим, въздушното пространство над нейната територия или води“. Той беше представен през февруари от представителя на демократите от Вирджиния Хералд Конъли в долната камара на Конгреса.

  Авторът на законопроекта заяви, че преди изслушването „е провел телефонен разговор с представител на парламентарното мнозинство на Украйна, който е призовал за бързи действия по „Закона за непризнаването на анексията на Крим“.

  След одобрение на ниво комисия, законопроектът отива за разглеждане от целия състав на Камарата на представителите и след това, в Сената.

 3. Руският интернет се залива (направо задъхва) от подигравки.
  Това е някакъв опит да се умори опозицията от смях, като не може с Новичок…

 4. ЕС НЕ разрешава свободно влизане на своя територия за ваксинирани със “Спутник V”
  (Така че разни туристически мутри -хотелиери и ресторантьори, ченгета драганови, полита, министЕки с дебилски изказ и прочие съветско-руски подлоги да си затъкнат продажните зловонни морди!)

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-es-nyama-da-razreshava-vlizane-na-svoya-teritoriya-za-vaksinirani-sas-sputnik-v

 5. Лошото е, че Kостя Kопейкин дори да си татуира тази статия на пилешката гръд, така че да може да си я чете всяка сутрин пред огледалото, няма да му просветне, че е заложил на куция кон.

 6. захапал ги е Китай,повече от милион китайци работят в Сибир и Далечния изток,постепенно колонизирайки територията.

 7. Нещо, което страшно добре отговаря на това, което днес е “гориво-станцията с ядрени ракети (цитирам по памет)” и което използвам, за да поздравявам русолюбителите/русолюбителките у нас и по света. Нещо, което бихте могли да сравните, с главния герой на горе-публикуваната статия и да си помислите по темата (надявам се не сте забравили как се прави, въпреки, че у нас е “престъпление” да се мисли). Ето връзката: https://www.gl5.ru/slepakov-semen-kupi-govno.html
  Приятно четене/мислене и поздрави от мен!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.