БНТ доказа, че продължава да служи на Кръстника

 

 

Министърът на културата Велислав Минеков заяви намерение да поиска оставката на главния директор на БНТ Емил Кошлуков заради партийната му ( а не друга – да не се бърка с дрога) пристрастеност.

БНТ побърза да даде основания.

В централната си информационна емисия поверената от ГЕРБ на Кошлуков телевизия доказа днес, че служи на своя детрониран от върха на управлението, но все така актуален бос на тази държавна медия. На терминоЛОГИЧНО ниво.

Методиевич, който все по-неистово се прави на руска жертва, за да се хареса на могъщите американци, преименува преди година време в духа на традицията на “възродителния процес” руския “Турски поток” на “балкански”. За да избегне традиционното разбиране на българите за всичко, което е “турско”. А и да финтира наивниците в чужбина, ако има такива.

Впрочем и в Русия никой не пожела да прекръсти стратегическия проект на Путин по волята на някакъв си български слуга по трасета на дружбата Москва-София- Белград. Един кремълски газификатор на Европа заяви веднъж миналата година в София отвъд ръба на иронията, че потокът може да бъде кръстен и “балкански”, но важното за Москва е да потече. 

Ръководителят на американската дипломация по въпросите на енергетиката Франсис Фанън катогерично подчерта при специалното си по този повод посещение в София на 1 октомври 2020 година, че за Вашингтон руският проект  се нарича “Турски поток”.  Каза го два пъти като за глухите ( български медии).https://www.dnevnik.bg/intervju/2020/10/01/4121084_spored_sasht_v_bulgariia_se_stroi_turski_potok_kakto_i/

БНТ обаче се придържа към терминологията на своя ментор Методиевич и му угоди, като нарече тази вечер руския “Турски поток” така, както Кръстника желае: “Балкански поток”.

 

4 мнения за “БНТ доказа, че продължава да служи на Кръстника”

 1. Винаги съм смятал, че терминологията е много важна.
  Например ако кажеш, че в избирателните списъци трябва да останат само хората, които си плащат данъците в България, после трябва дълго да обясняваш, че не си искал това да кажеш.
  Ако Методиевич се е изхитрил да вкара термина Балкански поток в официални документи, нормално е Националната телевизия така да го нарича. Колкото и да ми е неприятно, но по време на репортажа за демонтрането на МОЧА, ще го наричат Паметник на Съветската армия… но ще го преглътна…
  А иначе Кошлуков си е за уволнение още след прогонването на Горан Благоев.

 2. Кошлуков и за друго заслужава тухли,за това,че ударно порусачва българската национална телевизия,като се почне от сериалните филми,през куизшоутата с тяхната целенасоченост на въпросите и пространните обяснения с хибридна цел,то не са изобретатели,болшевишки главорези,комисарски филми,Сакън да не останемнезапознати с последната реч на Путин,няма да ми стигне цяла вечер…

 3. Карикатура която никога няма да бъде популяризирана по нито една от трите баш тАлАвизии начело с кошлуковата БНТ. Буци им е платил, с нашите, краднати пари де, общо отиват по милион на месец. Нямам друго обяснение и се доверявам в случая изцяло на “градската мълва” че и след “падането” на герба МУ от “цялата власт” проявленията на герберщината да продължи да бъде номер едно на “синия екран”. И като излъчване (прекъсване на редовни програми с включвания от брифинги с опорки-тъпни на мах) и като хибридки (справка, казуса от темата) и като премълчаване (примерно кат долното).
  https://segabg.com/touche/tush-05-26-2021

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.