Методиевич ли е склонен към канибализъм или Рашков към алабализъм?

Служебният министър Бойко Рашков се ангажира с цитат на анонимен свидетел, според когото премиерът Методиевич го е заплашвал да го сготви. В буквалния смисъл. И да го сервира на децата му, които няма да знаят какво месо ядат.

Няма как да зна(е)м доколко този сценарий за филм на ужасите е автентичен. Разказва го пред публиката обаче самият вътрешен министър. Това е ангажимент с много висок залог. Защото може да струва скъпо на разказвача  и всичко, свързано с образа на служебното правителство, ако обвинението не бъде доказано.

Методиевич, който напоследък твърдо си е избрал анонимен младежки фон  за монологичните си послания и реакции към широката аудитория, вече се надсмя сред млади активисти над изреченото от Бойко Рашков. Иронизира, че могат да му вменят как е изял човек. На филета.

Този сблъсък е зареден с острота, каквато не сме виждали от времето на реалната крайна конфронтация, когато антикомунисти правеха разкрития за престъпленията на комунизма, а (бившите?) комунисти ги наричаха презрително “хлебарки”, определяйки антикомунизма им като “пещерен”. Видният другар Филип Боков се разписа в историята на тази конфронтация с предизвикателството, че БСП ще поеме вината само с мезета. Стана за мезе, но се оказа …прав. 

Здраво замезиха с трупа на социализма им хиените и лешоядите на прехода, покровителствани от двуглавия орел от Москва.

Не, възмездие нямаше. А сега? Дали ще има този път?

Цели 4 милиарда бяха ограбени от една банка пред очите на всички – рекорд за всички времена в историята на кражбите не само за България. Защото калкулацията на тази сума, ако се насложи пропорционално като процент от българския БВП, би се равнявала на стотици милиарди в Съединените щати или в друга богата държава. Макар и драстичен, този случай е само една от илюстрациите за престъпния характер на досегашното управление, “допуснало” тази нагла безнаказаност.

В картината на Франциско Гоя зловещо е пресъздаден гръцкият мит за Кронос, прекръстен от римляните на Сатурн, титан, който изяжда децата си защото  Уран му предсказал, че ще го свалят от власт. Но чудовището не успяло да погълне всичките си синове. Съпругата му Рея успяла да скрие малкия Зевс и вместо него му дала да изяде камък.

 

 

 

 

 

 

Далеч съм от надеждата на нашия политически Олимп да се появи някой нашенски Зевс, а камъни на Методиевич досега никой не е пробутал. И все пак обвинението срещу всевластния ни доскоро едноличен управител на територията България е твърде сериозно, за да бъде оставено без последици. 

Колегата Огнян Стефанов пише по този повод за деградацията на Методиевич. Не съм съгласен. Не може да деградира някой, който е нахлул в политиката от подземния свят на застрахователния и охранителния бизнес в условията на деградиралия до див капитализъм някогашен социализъм. 

13 мнения за “Методиевич ли е склонен към канибализъм или Рашков към алабализъм?”

 1. Борисов, кой допусна този руски неандерталец- канибал (с Мерцедес!) и подобни да пребивават ПОСТОЯННО по Черноморието ни? Поредният пиян и дрогиран Максим Стависки !

  Къмпинг „Градина“ почерня от полиция, зрелищен арест на руснак с Мерцедес
  Служители на бургаската жандармерия са спрели немския автомобил, шофиран от 31-годишния мъж

  https://blitz.bg/kriminalni/kmping-gradina-pochernya-ot-politsiya-zrelishchen-arest-na-rusnak-s-mertsedes_news820174.html

 2. “Днес министърът на МВР заплашва бившите хора “с осветяване”, явно усетил, че отново се връща времето на ДС и БКП. Аз съм от поколението на бивши хора по класификацията на ДС. Имах късмета да живея в среда, в която истината не се спестяваше, както и щастието да общувам и да се възпитавам от градски хора с морал много по-различен от този на победилата класа след 9 септември 1944 г. Аз съм един от тези, които сами “се осветиха”, като поисках политическото си досие, водено години наред в отдел 6 на ДС, точно линия на “бившите хора” и съм изпитал цялата подлост на тайните комунистически служби, насочена срещу тях и техните семейства. Така че, нищо ново! Осветявайте, осветявайте, не се притеснявайте, а на приятелите си ще кажа: Хак да ни е, че не направихме лустрация!
  Затова се обръщам към всички, които излязоха през 1989 г. по площадите, към седесарите и десебарите и към заблудените от тях, които без да се усетят след падане на колене пред Президентството, бяха вкарани в новия ОФ на Румен Радев: Днес битката срещу БКП и нейните метастази започва отново. Припомнете си откъде тръгнахме, осъзнайте, накъде ви води новия ОФ, не подменяйте каузата, а я следвайте!”
  Вили Лилков
  28,05,2021

 3. към Павел Тинков:

  “…явно усетил, че отново се връща времето на ДС и БКП.”

  Много плитка опорка! Времето на ДС и БКП продължава от 1944 г. до днес!

 4. Към Павел Тинков
  Не съм съгласен с тезата на Вили Лилков.
  Как може да се излезе от хватката на мафията без обединение до премахването на геройкото?!
  Постепенно става ясно до каква степен е стигнала арогантността им и завладяването на държавата ни!
  Без премахването на шмекера “евроатлантик” държавата ни ще продължава да пропада във всяко едно отношение.
  Вили Лилков ми направи лошо впечатление в личен разговор с мен с отрицателното му мнение през 2016г., че не сме приели поредния тарикатлък на мутрата към ДСБ да се откаже от съдебната реформа в замяна на управление с герб.

 5. Аз също много бих искала някой да ми обясни тезата за “новия ОФ” на Радев. Мои приятели, които смятам за единомишленици, надълго и нашироко ми обясняваха, че се извършва преврат, в основата на който стоял Радев и “неговото правителство”. Говореха за подмяна, налагане на режим от руски тип, липсата на парламент, от което се възползвал Радев. Че скоро щяло да стане ясно и “още по-лошо”; че Радев бил руски агент и налагал Путиновия модел тук. Все в този дух. Питах ги откъде имат тази информация. Те вдигат рамене. Имали опасения. Конфликтът и очедивната непоносимост между Борисов и Радев не били лични – ставало въпрос за “тайни” неща, за които не знаем. Нищо не разбрах. Защо хора, които довчера ми се струваха предвидими, и разумни, изведнъж запознаха да се държат така конспиративно?!

 6. Не е ли Кронос (Хронос) всъщност времето, което изяжда своите деца.?А ако Радев е поредният троянски кон на Русия, т.е. национален предател – какво е правил в НАТО, в едно от най-секретните му поделения? Или и това е скалъпена имиджова версия? Възможно е, но нали Методиевич го пропута, употребявайки Цецка – един от най-доверените си хора. Наистина не ми е ясно защо е този рев сега.. Ако някой може – нека да го обясни!

 7. Към Тодор Тодоров:
  Значи ли твърдението Ви, че не виждате /приемате/ каквито и да било демократични промени в периода 1990 – 2021?
  Към Е. ГАВРИЛОВ:
  Ама геройкото не го ли премахнахме вече? Нима мислите, че шмекерът-„евроатлантик” ще се върне отново във властта?
  Защото аз реших, че буци е вече политически труп и повече няма път към Дондуков, и като така, трябва да определим новата си позиция в променилата се обстановка…

 8. Руснак се самоуби, скачайки от тераса на хотел в Банско

  65-годишен руски гражданин скочи от тераса на хотел в Банско и загина.
  Сигналът за инцидента е подаден към 03.00 часа тази нощ от руското селище в местността “Свети Иван” над Банско. Мъжът е скочил от 4-я етаж.

  Тъй нареченият “балконинг”, скачане от тераси и прозорци, е типично за пияните и дрогирани руснаци навсякъде по света, не само у нас. Но интересното е, че след “Малката Москва” в Поморие, за което отдавна се знае, съществувало и РУСКО СЕЛИЩЕ в местността “Свети Иван” над Банско !!!

  Колко ли са руските селища и затворени комплекси в цяла България и колко чепиги и мышкини, необезпокоявани от българските служби и власти, ПОСТОЯННО пребивават там ?

 9. към Павел Тинков:

  Разбира се, че има “демократични промени в периода 1990 – 2021” (за съжаление недостатъчни!), за което имаме микроскопичен, но редовен принос със семейството и приятелити ми. На първите протести бяхме с децата “на конче”, благодарение на което вече сме рамо до рамо.

  В случая се обадих, защото на опорката “…отново се връща времето на ДС и БКП.” като заплаха, мутрата Борисов свири вече 11 години, и все има публика. Руския пРезидент Радев не може да си вихри коня и да изпълнява заръките на Решетников, защото гражданското общество набра височина, а това е най-важното, по мое мнение.

  Бъдете здрав!

 10. Рашков беше обявил, че има свидетел срещу Богомил Бонев, че го е поръчал.
  Тогава Рашков беше депутат от БСП и нещо в НСС.
  От тогава нищо. Нито свидетел, нито доказателства. НИЩО!
  Днес отново има анонимен свидетел.
  Само глупаците може да си мислят, че Рашков и новият кабинет са нещо по-различно от предизборен щаб на Радев и тежката номенклатура на ЦК и ДС. Последните са бесни, че ББ ги измести от мястото им да разпределят порциите.
  Но ако очакваме, че тези новите ще сменят модела като свалят ББ то напълно разбираемо е защо преди изглупихме и избрахме ББ за да свалим предишните/които са същите на Радев сега/.
  Премахването на робството не става със смяна на местата!
  Тъжно е че, тези, които се афишират за демократи мълчат съучастнически в тези простотии.
  Но може би има причина. И тази причина вероятно трябва да я търсим отново при Радев, който очевидно е приемлив за тях и са си направили своите договорки зад паравана.

 11. Към ЕХА:

  Подхвърлянето на намеци без имена страна на трол без име е изстрел в собствените крака на трола. Щом не може да покаже лице и да посочи “виновните” лица, явно не е нищо повече от интригант.

 12. Теза: всички свестни, разумни, почтени, добронамерени, европеидни, компетентни, мислещи, културни, образовани, цивилизовани хора искаха Борисов да падне, защото се чувстваха угнетени, омерзени и отвратени от начина му на управление, липсата на елементарно възпитание и бандитския подход към капитала на нацията ни: хората,институциите, морала, правото, културата, материалните блага.
  Антитеза: Борисов падна, има нов кабинет. По мое мнение – и не само – доста приличен. Смятам, че хора като Янаки Стоилов, проф.Минеков, Кирил Петков, Асен Василев, Стойчо Кацаров са добър и правилен избор. Защо обаче част от хората, посочени в “тезата”, твърдят/намекват/внушават, че ББ е паднал, но задкулисието тържествува в лицето на новия герой и “неговия” кабинет.Защо откровено и доказано честни хора, част от които и мои приятели, говорят като трола “ЕХА”. Ако един и същи център (задкулисие) управлява ББ, Радев и всичко останало, в това число като употребява свестните, почтените, знаещите, можещите – то това е истинска катастрофа и държавата ни трябва да бъде закрита окончателно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.