Пропагандата на простите обижда комплексарски на “Харвард”

Темата за силата на пропагандата е необятна като Русия и като онази мегаломания на нацистка Германия, която беше превърната от едно от най-цивилизованите места на планетата в антипод на цивилизацията от шайка изроди, овластена за едва 12 години от замаяния от национална обида германски народ. 

Който подценява пропагандата в наши дни, също ще има да пати. Защото тази зараза не само не е преболедувана, но и мутира чрез мутрите на повикване с техните медийни бухалки у нас.

Нямам амбицията в кратък текст да обхвана дългата история на фалшивите новини. Не трактат и докторат, а упорит и колективен труд е нужен за противодействие на това оръжие за масово обезобразяване на истината в интерес на властолюбци с дълги позиции в икономиката и с къса памет за всеобщата покруса, която можем ( отново) да платим при водещата се срещу истината война на пропагандния фронт.

Поради невъзможност да обхвана необятната тема ей така, на един дъх, ще дам малък пример. Сигурно изглежда незначителен и дори направо безобиден на фона на друга бомбастика. И все пак…

Работещата на пълни обороти пропаганда в защита на все по – трудно защитимия й господар Методиевич търси как да уязви противниците му. Не се спира пред нищо, дори и пред брутална порнография, стига да може да се докопа до съответните илюстрации.

Сега на мушката й излиза Кирил Петков ( на снимката по-долу). Служебният министър на икономиката посегна на най-милото на господарите: големите мангизи, които са получили близки до бившата власт фирми под формата на кредити от банка, създадена с държавни пари да подпомага дребните и средните предприятия. Плячката обаче е била сервирана на Големите 8 фирми. Г -8 в български вариант.

 

 

 

 

Това е разкритието на Кирил Петков, което толкова вбесява поръчковата Пропаганда, че тя се чуди какво да му извади като компромат. Не й е лесно този път.

Да е бил член на БКП? Не, твърде е млад.

Нещо да има досие от онова време? Също няма как. 

Да е учил в СССР или поне в Русия?

Да е имал бизнес там или да е женен за руска шпионка? Не, не и не…

Амииии… учил е в Харвард. Я да му лепнем тогава един прякор Киро Харварда! И така с този злополучен прякор започват да го “компрометират” навързани помежду си медии. За тях и за простите им началници явно е компромат да си завършил Харвард.

По-голямо самопризнание за безсилие в обслужването на господарите си Пропагандата не можеше да направи. Тя се маскира на русофобка, на антикомунистка и на защитница на Родината от Изтока, но се издава като лепи отровен ( в собствените й очи) етикет на българин, завършил един от няколкото най-престижни университети в света.

Да се опиташ да уязвиш някого на “Харвард” е признак за умствено безсилие и извънредна, умопомрачаваща злоба от страна хора, които не биха допуснали да мият стъпалата на въпросния университет.

Така Пропагандата брани своя прост вожд от Банкя, когото величае като “най-големия геополитик”, обиждайки на “Харвард”!

Не става дума за личността на министъра, когато не познавам, а за безсилието на прислугата на Методиевич да скалъпи нещо повече от бумерангов спрямо собственото празноглавие прякор. 

 

   

24 мнения за “Пропагандата на простите обижда комплексарски на “Харвард””

 1. Черешката на тортата е, че троловете го изписват кат Киро ХарварТа.
  “Толкова си могат”, туй по Иво Инждев.
  О, свещена простота, направо ТЪПОТА.

 2. Абсолютно съм съгласен с добре изразената позиция на автора! Нивото на списващите жълтите (дез)информационни агенции e на повтарящ третокласник, който иска да “уязви зубъра” на класа, крещейки му например Киро Отличника… На такива индивиди (повтарящия третокласник) трябва да се отговаря, защото току виж добили самочувствието на капацитети в лепенето на прякори, неосъзнавайки собствената си “свещена простота” и добавяйки сухи пръчки в огъня на невежеството. Желая България, управлявана от завършили ВУ, част от “Бръшляновата лига”, нежели местни бръшляни, увиващи се и задушаващи просперитета на иначе пълната ни с потенциал държава и превръщайки я в държава на РъБъ (цит. по И.И.).

 3. г-н Инджев ,на интелектуалния фронт съм чувал писателят Антон Дончев да определя българчета ,които са завършили на Запад и са дошли тук,като еничари.Ваня Добрева също да казва,покрай училищната програма Заедно в Час,че били национални предатели,на които им се плащало да громят българския дух .Слушам истеричния путинофилски интелектуалец професор Иво Христов ,да казва ,че тези икономисти,които споделяли възгледите на Адам Смит за невидимата ръка на Пазара били сектанти,от което следва ,че университетите от Айви лигата са секта.Какво да кажеш,интелектуален запъртък ..Ако министър Петков задълбае още , няма начин да не му припишат соросоидни сатанизми.Важното е да не пада на нивото на простака,защото там простака ще го бие с опит.
  От моя позната, която е завършила Харвард, знам,че Харвард приема преди всичко Личности, а не просто студенти и разликата между Харвард и българските елитни университети е ветрилообразна.Един български университет няма в класацията на първите хиляда.Затова едно природно интелигентно момче, което цели личностно и кариерно развитие,ще скипне академичното меню на български университет и ще погледне на Запад.

 4. Даа, най-обстрелваните министри в момента са К.Петков и Б.Рашков. Свързвам го с конкретни техни действия и изявления, с които е трудно да не се съглася. Тук споделям свои наблюдения. Аз харесвам смелите хора. Да, те по-често грешат, наивни са, недостатъчно гъвкави според общоприетите стандарти. Точно с това ми стана симпатичен г-н Петков. Очевидно е, че той няма уменията на демагог, говори като експерт, мекотата му е естествена, възпитан е. Не парадира с дипломи и квалификации – предпочита да се представя със семейството си и предприемачеството си. Всичко това е чудесно. Сигурна съм, че като един умен човек, г-н Петков е разбрал, че дипломата, пък била тя и от Харвард, сама по себе си би била къс хартия, ако зад нея не стоят стабилни знания, умения, интегритет и характер. В това се състои истинската интелигентност. Затова злобните и завистливите акцентират върху дипломата му. Относно г-н Рашков: за мен е очевидно, че е много амбициозен човек, биткаджия. Някои го определят като своенравен, но честен. Може би именно такъв човек е способен да се справи с бухалката, наречена МВР.

 5. Само за протокола…Софийският Университет “Св.Климент Охридски” е на 751 мястов света за 2020 година.

 6. Малък коментар. Доколкото са ми обяснявали, в западните университети наблягат здраво на работата в колектив и не харесват онези, които не го могат. А Бойко Борисов е точно от втората категория – аз построих, аз дадох и пр. При него колективът никакъв го няма.

 7. Само за протокола да вметна, че бюджета на Харвард е около 40 милиарда “зелени, девалвирали гущера”. В бюджета на любимата матушка на тъпанарите които атакуват Киро ХарварТа заради дипломата му оттам за висше образование и наука се заложени, аж, фантастичните 6 милиарда бакса.
  Спирам до тук.
  Кой разбрал-разбрал.

 8. към anonimen:

  Само за протокола… На кое място е бил Софийският Университет “Св.Климент Охридски”, когато гасподин Петков е кандидаствал за Харвард, който университет още тогава “приема преди всичко Личности.” За да сравняваме величини ни е необходим единен критеерийй – примерно години. За това и пиша тези редове.

 9. На мен ми е чудно, че някой се впечатлява от подобни “обиди”. То поне от 6-7 години “умни и красиви” си върви като съвсем легитимна обида.

 10. Министъра на икономиката е и Боец,Чак смешни стават,като се оправдават и не разбират,че само Истината е е Силата..
  Харвард и Истината — Много добра комбинация.

 11. Георги Николов , още преди пет шест години един познат синът му се дипломираше в Харвард и той отиде на дипломирането му в Бостън каза че бюджета на Харвард е 90 милиарда долара , докато на България БСП беше около 150 милиарда лева.
  И една подробност. Всеки щат на номерата на колите има девиз. На Масачузет е спирит оф Америка. Може би в превод “Духовността на Америка

 12. Приятно съм изненадан от подбора на повечето от служебните министри. Не съм фен на фърчилкоф и не съм гласувал за него, но тези министри са на светлинни години от гербаджийските дебили преди тях. Дано и тези, които се гордеят че са прости и гласуваха за геройкото осъзнаят, че да се управлява държава не е работа за прости. До колкото си спомням и при тото кратуньо ни управляваха само необразовани хора и резултата беше хвърляне на хранителни помощи от камиони 90-91г.
  Ето изявата на още един от не простите министи:https://play.nova.bg/video/sybudi-se/season-8/sybudi-se-2021-05-29/546037

 13. @Веселин Станев.
  За 2014г. бюджета на Харвард е около 36 милиарда бакса. Имам и още източници но тръгна ли да ги прехвърлям страницата изчезва и за това се задоволям засега с това. Мога да продължа но с “цената” на нов пост. Не ми се спами.
  Надявам се, че съм бил полезен и както казваще Големият Стамбо, пишете по-често.
  Лека, приятна и ползотворна седмица.

  https://pikabu.ru/story/byudzhet_garvardskogo_universiteta_bolshe_byudzheta_rf_na_obrazovanie_ili_vse_zhe_net_3868809

 14. Новото правителство започна добре, но трябва да сме нащрек, защото задачата на фатмака е да вкара БСП във властта през задния вход, за да управлява поне толкова безобразно, колкото банкянския балон. И Орешарски дойде през 2013-та уж за добро, а видяхме как и колко бързо свърши.

  Предпочитам да ме обиждат на умен и красив, отколкото да ме хвалят на грозен и глупав 😉

 15. Творческото безсилие на троловете на показтелно. Щом почнаха и на ХарварТ да обиждат…

  Бюджетът на Харвард не е нито 30, нито 90 милиарда. Тези числа в линка на руски са “активите” на Харвард, които носят приходи на университета за покриване на бюджета. Към момента те са вече около 50 милиарда $, а бюджетът – около 5 милиарда приходи и 5 милиарда разходи. За подробности тук:

  https://finance.harvard.edu/files/fad/files/fy20_harvard_financial_report.pdf

 16. Няма значение къде е учил – важно е да има акъл и морал – че видяхме много вече с тапии които бяха с малко морал …

 17. Сюжетът е доста познат…, но и поизабравен от времето на “царя” Симеон Борисов:- и тогава имаше специалисти от лондонското Сити, тогава а сега …, е ред на Майкъл Кирил. и “Осанна”, а после …
  Вместо да се гневите, прочетете, но не вечер и не преди лягане за Пост Ковид Синдром на
  http://www.bbc.com/russian/features-57196458 Разследване на БиБиСи. Между другото екип на БиБиСи беше спрян по средата на Китай, когато се опита да стигне до рудника и пещерата, където Пекин твърдеше , че се е появил вирусът.. Моля Ви пазете се, дори и само с маски, все пак Вие разсъждавате за разлика от много други. Истината е доста страшна.Трябва да се помоля за нея , Блогътна ИИ трябва да съществува!, с уважение румен панков. Моля. спрете с тази ” изтъркана плоча ” Методиевич”.

 18. към Румен Панков:

  “спрете с тази ” изтъркана плоча ” Методиевич”

  Тази плоча не е изтъркана, а крайно актуална, и трябва да се върти до прибирането и в Централния затвор.

 19. Към Тодор Тодоров:

  И едно допълнение: на когото плочата му се струва изтъркана, да я смени сам. Не е задължително да се измъчва тук, само за да си споделя мъката. Може да си слуша своята плоча ( например предизборната с нацисткия лозунг “Работата ще ви направи свободни”, която завъртя Методиевич) , а не да препоръчва на другите какво да не слушат ( пишат, четат).

 20. Някой се взема много на сериозно. Припомням и на него стиха на Таня Благова:
  “пигмеи мерят Одисеев Връх”.
  Кой разбрал-разбрал.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.