Прекланяме глава пред Ботев, но не и главица пред мнимата защитница на славянството

Днес мълчим в памет на Ботев, убит на този ден през 1876 година, малко повече от месец преди мнимата защитница на славянството Россия да се договори тайно в Райхщад с Австро-Унгария да не бъде допуснато създаването на голяма България. 

Мълчим, но не трябва да премълчаваме неговия завет. За разлика от съратника му Левски, чийто призив да не позволяваме на бъдем поробени от онзи, който ни освободи се оспорва от русофилите ( понеже бил цитат по Захарий Стоянов),  Ботев е оставил писмено свидетелство в в издавания в Букурещ вестник “Знаме” на 4 април 1875 година в бр. 13, с. 51 .

 

 

 

 

 

 

7 мнения за “Прекланяме глава пред Ботев, но не и главица пред мнимата защитница на славянството”

 1. „…нека ни сочат с присмехи обидни, счупенте окови и дирите стидни, по врата ни още от хамота стар…
  Нека. Но ние знаем, че в нашто недавно свети нещо ново, има нещо славно,що гордо разтупва нашите гърди и в нас чувства силни, големи плоди.“ ВАЗОВ
  Днес, когато започваме да се отърсваме от патриотизма на ситите и затлъстели хамелеони, О, патриоти, патриоти! О, хамелеони, хамелеони! Когато започваме разграждането на този Православно-разбойнически разврат и все по-ясното отдалечаване от русия- виждаме, че семето, което посяха БОТЕВ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ отдали живота си в полза на ОТЕЧЕСТВОТО ни, дава плодове и ще продължава да дава, а имената на тези незабравими мъже ще се произнасят с благоговение стотици и хиляди години напред.
  Затова към тях: ПОКЛОН И ВЕЧНА СЛАВА ЗАВИНАГИ!

 2. Не е нужно да сте гледали сериала “Чернобил”, за да знаете, че руснаците лъжат по природа в ядрената индустрия. Лъжат за всичко и всеки трябва да е много внимателен с тях, когато върши нещо свързано с ядрен бизнес, ако не иска Чернобил да му е в двора технически или икономически.
  Днес ще разкажа за опитите да се продадат тези реактори на арабска много умна държава. Тя обаче се оказва некорумпирана, а правителството ѝ обича държавата и народа си. Това ги кара да наемат реномиран консултант и той им казва истината за случилото се в България и какъв “боклук” се опитват да им продадат. Този “боклук” за който правителството на Борисов разиграва с руснаците филм за Оскар в Женева и пред вас, отнема от залъка ви 1.2 милиарда лева и ги дава на руснаците.
  https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/gamizov-prodaljava-razkritiiata-aets-belene.html

 3. Копнато от патритичен украински сайт.
  На уралският диалект на български език е, туй по Павел Тинков, моралният кодекс на българския войник но се чете лесно и изпълва сърцата и душите с гордост. И то не само на 2 юни.
  https://defence-line.org/2021/06/moralnyj-kodeks-bolgarskogo-soldata/

 4. Днес приключи политическата кариера на Васил Божков.Дори и партията му е спомената в санкционният списък.

 5. САЩ към България: Изчистете бъркотията със “златните” паспорти, ако искате безвизово пътуване!

  Заради руските гангстери и шпиони, получили от Борисов “златни” български паспорти, България продължава да е на визов режим със САЩ и всички българи са наказани да минават (въпреки че България е пълноправен член на ЕС!) през унижаващата процедура за липса на доверие да си вадят визи.
  В Европейския съюз само Кипър, Хърватия, Румъния и България се нуждаеха от визи за влизане в САЩ. След уверенията за Загреб и Букурещ от американска страна, че визите за тях ще отпаднат, в списъка ще останат само Никозия и София.

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/06/02/4216108_sasht_kum_bulgariia_izchistete_burkotiiata_sus/?ref=home_layer

 6. „Мнима защитница“, Христо Ботев, преди век и половина е прозрял, днешният местен русофил и до днес така и не е узнал, властта в Москва е скитница, прегръдка с Кремъл едва ли е спасение, а удавление

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.