Убитият в Русия Магнитски помага посмъртно на България

Най-напред от световната агенция Ройтерс, цитирана веднага от български сайтове ( извън кръга на обслужващия персонал на бившата власт), днес узнахме за откриването на съюзнически американски фронт в борбата срещу корупцията в България. https://home.treasury.gov/policy-issues/financial-sanctions/recent-actions/20210602

Българските телевизии не прекъснаха емисиите си за тази истинска сензация, както правят от години за всякакви бутафорни изяви на Методиевич и неговата организирана престъпна трупа. А имаше защо този път! 

Няма прецедент в нашата съвременната история, както в която и да било друга държава от ЕС и НАТО, когато десетки фирми на санкционирани бизнесмени попаднат под унищожителния удар на санкции, които буквално ги правят персона нон грата на световния капиталов пазар, превръщайки ги в токсични за бизнес контакти лица ( и техните фирми) за всеки един участник на международния пазар.  Да не говорим каква е тежестта тук на санкционираните Делян Пеевски и Васил Божков.

Ето от това се бояха истински нашите най – едри корупционери и на “някои” от тях това им се случи. Прилагат им закона “Магнитски” ( приет в САЩ за противодействие на беззаконието, което уби в руски затвор руския адвокат Магнитски) . Руската връзка на нашистите им се връща като развръзка. 

Сега започва бягството от тяхната токсичност у нас. ДПС вече “даде заето” и не “отговаря на въпроси” във връзка с Пеевски. Както и нашистките сайтове, обслужващи “бившия депутат от ДПС” , както той е определен в съобщението на Държавния департамент. 

Методиевич, потвърдено по-късно и от БНТ, е хукнал със своя кортеж към резиденцията на Херо Мустафа в Бояна, надпреварват се да докладват “наблюдателни” сайтове, според които всички тук в момента са американски маскари.  

Само че случаят с президента Радев е малко по-различен по американска линия – независимо дали това се харесва някому или не. 

Румен Радев беше показан в новините на БТВ в 19 ч. да говори в своя кабинет и в присъствието на посланик Херо Мустафа без преводач на английски с Пол Ахърн. Помощник секретарят и първи заместник помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ в департамента за борба с финансирането на тероризма и финансовите престъпления (TFFC) е тук точно в този момент. Въпреки ниската си позиция в йерархията на американската администрация Пол Ахърн е приет, заснет  и показан за широката публика да се среща на най-високо ниво с човека, който в момента носи отговорността за президентската и изпълнителната власт в отсъствието на законодателната.

 

 

 

 

За протокола: акцията, разгласена от Държавния департамент, е осъществена от Министерството на финансите на САЩ, смятано за най-могъщата структура в американската администрация. 

Следва продължение. 

 

 

10 мнения за “Убитият в Русия Магнитски помага посмъртно на България”

 1. Аз лично отдавна чаках този момент. Още от 2017 г., се говореше, че документите по Закона “Магнитски” са на бюрото на американския президент и чакат да бъдат подписани. Джо Байдън сложи точката. По някакив причини Тръмп го отлагаше. Да, очакваме продължение. Сега вече американското правителство ще трябва след А да каже и Б, и В, и т.н. Смятам, че скоро ще бъдат разкрити, или би трябвало да бъдат, и други имена, пряко и непряко свързани с партията ДПС. А историята на Магнитски ме потресе дълбоко, травматично. Не просто е бил убит, бил е жестоко изтезаван преди това. Тази история вероятно е потресла и натъжила целия цивилизован свят – в памет на Сергей Магнитски САЩ прие закон, носещ неговото име, а в края на миналата година ЕС прие сходен такъв. Както казва Николай Бердяев – руският човек е или светец, или разбойник, но никога порядъчен.

 2. Жив да не бях-доживях! Имайте ИЗпредвид, че прочита на цитата по-долу е еднозначен. В наказателното право където подкупа е класическо престъпление той винаги има две страни. Активна, който дава и пасивна който получава. Та Черепа е активният в казуса а БУЦИ е пасивния. ГешеФтурата е на ход. И няма как да се измъкнат и този път кат бити пИдали. Янките са световно известни, че бавно запрягат, ама после да не си им се пречкаш по пътя:
  Според информацията на Министерството на финансите на САЩ “българският бизнесмен и олигарх” Васил Божков “неколкократно е подкупвал държавни служители. Тези служители включват
  един настоящ политически лидер”-разбирай Баце.
  Прощай, Мутро!
  Няма да ни липсваш!
  България вече не е същата!
  Кеф, та кеф!

 3. Надявам се повече хора да успеят да прочетат текста на Иво Инджев, който съдържа доста информация и разяснения относно последиците от този акт. Не знам доколко гражданите си даваме сметка какъв удар нанесоха САЩ на мафията тук, колко безценна е помощта от другата страна на океана. “Откриването на съюзническия американски фронт в борбата с корупцията” е повече от добра новина. Широко известно е, че включването на САЩ в решаващите фази на ПСВ и ВСВ определя техния изход. Но от друга страна – дано САЩ не проявят характерната си гъвкавост и размах, затваряйки си очите за някои персони с мотива, че проблемът ни е вътрешен (не че не е така). Защото някак няма да можем да се справим сами. “Империята” ще отговори на удара. С подлости, провокации и хибридност – друго не може.

 4. Тия тримата са твърде далеч от главните виновници за корупцията в България. Престъпници са , но ги жертват, за да отвлекат вниманието на народа от истинските виновници. Притеснително е, че американските власти се оказват също така наивни да повярват, че ограничавайки Божков, Пеевски и Желязков е тежък удар по корупцията в България. Всъщност тия дейности на Америка стабилизират основните престъпници и техните престъпни господари от Кремъл.
  Борисов играе с руснаците в мръсни игри , най-вече в енергетиката с неизгодни проекти. Крадат се милиарди с негова помощ, а после откраднатото се дели -повече за Кремъл по-малко за него. БСП също са замесени поне доколкото, че не правят проблеми с разследвания и огласявания на престъпленията, защото те са най-зависими от Кремъл и дават мило и драго за подкрепа на режима на Путин финансово и идеологически.
  Основната престъпна сган в България все още не е ударена.

 5. Тия тримата са твърде далеч от главните виновници за корупцията в България. Престъпници са , но ги жертват, за да отвлекат вниманието на народа от истинските виновници. Притеснително е, че американските власти се оказват също така наивни да повярват, че ограничавайки Божков, Пеевски и Желязков е тежък удар по корупцията в България. Всъщност тия дейности на Америка стабилизират основните престъпници и техните престъпни господари от Кремъл.
  Борисов играе с руснаците в мръсни игри , най-вече в енергетиката с неизгодни проекти. Крадат се милиарди с негова помощ, а после откраднатото се дели -повече за Кремъл по-малко за него. БСП също са замесени поне доколкото, че не правят проблеми с разследвания и огласявания на престъпленията, защото те са най-зависими от Кремъл и дават мило и драго за подкрепа на режима на Путин финансово и идеологически.
  Основната престъпна сган в България все още не е ударена.

 6. Първите изстрели на САЩ определено не са в десетката! Дано следващия път се целят по-прецизно! Това е много важно за нас!

 7. Аз искам да цитирам журналиста Симеон Гаспаров:
  “…законът “Магнитски” е подписан от Барак Обама, но този, който го е направил глобален, е Доналд Тръмп…”
  “Аз мисля, че тези санкции дават зелена светлина на българските институции да не се притесняват, а да действат.”

 8. Едно наум:
  “Който ни освободи, той ще ни пороби”.
  Перифразирам – ако не можем да добием свободата си със собствени сили, не сме достойни за нея. И това не е някоя тайна мъдрост. Знаят я всички!

  Доказателствата са пред очите ни. Тоест в учебниците по нова история.

 9. Връчват наградата “народен будител” на историка и родолюбец Янко Гочев

  Най-после ! А “знакът”, гавра с името на Стефан Стамболов, с който се награждават помежду си предателите на България, да се забрани от МС!

  Янко Георгиев Гочев е автор на уникалното изследване „Руската империя срещу България“, от 3 части. След “Косовската операция през 1915 г.” този труд е първият строго научен опит за изясняване на отношенията между Руската империя и българския народ в периода 1455-1918 г. Използвани са автентични български документи, много шокиращи руски (Архив на външната политика на Руската империя, Държавния архив на Руската федерация и други), както и сборници с документи за международните отношения и за политиката на Русия, (“Окупационния фонд за създаване на Руско-Дунавска област”, “Авантюрите на руския царизъм в България” и др.). Безспорен е неговият принос за разкриване на руската политика и връзката и с обесването на Васил Левски, както и за реабилитиране името на ген. Иван Колев кето героя на Добруджа, спасил земите ни от руски апетите и разбил войската им.

  https://faktor.bg/bg/articles/vrachvat-nagradata-naroden-buditel

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.