Множат се “пророчествата” в целофана на Пророка от Банкя, налага се САЩ да ни чистят на(х)аканото минало

 

Методиевич днес направи поредна конкретна прогноза, която си заслужава да се запамети, за да се провери, “когато му дойде времето” ( както обичаше да усуква неговият “втори университет” Сакскобургготски).

Те ще провалят изборите”, заяви той днес на пресконференция – реабилитирана от него ( от него да мине) форма на общуване с медиите след повече от година бойкот на прекия му контакт дори и с “мисирки”.

Не го приемайте като самохвалство, защото не е много за хвалене да кажеш, че колекционираш фосили от едно “политическо животно” – както с голям възторг червеният Андрей Райчев системно го величае(ше).

Да, в интерес на журналистическата археология се налага да се вглеждаме в остатъците от политическата тоалетна. Малко нещо като император Веспасиан с прословутия му израз за ползата от монетите , намирани в отходните места в Колизеума. Малцина по света знаят кой точно е бившият генерал, издигнал се чрез преторианската си гвардия до император на Рим, но изразът му “парите не миришат” го е обезсмъртил. Цитира го всеки, макар далеч не всеки знае кой е произнесъл тази фраза, придобила криле през вековете.

Прогнозите на нашето “политическо животно” трябва да се помнят, за да бъдат проверени от наблюдателните наблюдатели. Защото другите мижат, преживяйки подкупите, които са им подхвърлили, за да не проглеждат.

Също така е характерно за нашия “пророк” от Банкя, че при всяка своя прогноза той се “хваща на бас” или държи да изтъкне, че прозрението му трябва да се помни. И днес не направи изключение, призовавайки: “искам днес това да го запомните”. 

Ок, ще запомня. Както запомних клетвата му, че “Демократична България” вече никога няма да придиря нищо на ДПС по въпроса за Росенец.  Защото на “мъдреца” му беше хрумнало, че ДБ ще заиграва с ДПС в 46-тото Народно събрание в името на някаква форма на управление. Провали се. От името на ДБ Христо Иванов каза от парламентарната трибуна, че ДПС е част от управлявалото статукво. Мустафа Карадайъ напусна обиден залата без дори да е имал време да поиска по мобилния телефон разрешение от почетния си председател от сараите в Бояна – рядък случай на самоинициатива.

После Методиевич се басира, че никой никога вече нямало да лови руски шпиони в България, след като служебното правителство си позволява да смени шефа на ДАНС. Предстои да видим колко време ще издържи и това негово пророкуване.

Що се отнася до времевия хоризонт, изборите за нов парламент са на 11 юли. Дали наистина ще се провалят, както настоя да запомним днес Методиевич?

Хора, помнете! 

Защото иначе пак ще изберете да ви води ( за носа) лъжец, който обясняваше в моето студио, че се интересува само от външна политика. Вътрешната политика нарече лайно в целофан и поради това нямало да влиза в целофана. Но се оказа опакован и  самодоволно омазан в него цели 12 години.

Когато преди 20 години бях попитан от тогавашното ми началство в БТВ  да препоръчам с рекламна цел емблематична фраза, изречена в моето прохождащо предаване “В десетката”, без колебание откроих тъкмо миризливата прогноза с целофана, нарисувана толкова “ароматно” от тогавашния главен секретар на МВР. Босовете ми обаче прикриха бесовете му.

Жалко, замитането на следите в целофана по “целесъобразност” ни доведе до положението да търпим съдържанието му две десетилетия, 12 от които на властова позиция. Сега да се налага американците да ни разчистват на(х)аканото минало.

4 мнения за “Множат се “пророчествата” в целофана на Пророка от Банкя, налага се САЩ да ни чистят на(х)аканото минало”

 1. Точно така, за 10 години се създаде държавна машина чудовище в симбиоза с туловище без съвест, изтъкано от злоба завист, държано в страх от неодобрение, от лица уж в подчинение. Факт който вероятно се дължи и на тях, вече вечно предизвикващите подозрение, гастролиращи политолози соцантрополози, социолози, всъщност може би синджир съвременни туземни роби, придърпват ги когато има нужда от прикриване срама на властта чрез възхвала на лидера, творящ епохални дела.
  Въпреки, че напоследък повечето от същите коментират най вече със затворена уста, дали първо не държат на всяка цена да усетят откъде накъде е вятърът на промяната, така или не, от цялата работа вероятно излиза, че за бъдещето тази наша игра на народа, избори, властта с думи, живота и съвестта на поне две поколения, за бъдещите едва ли ще е шега , или може би твърде зловеща, понеже с толкова умисъл, как да е просто грешка

 2. Извинявам се за новото включване а то отгоре на това хич не се връзва с темата. Ако си спомняте отвреме-навреме го играя спортен дописник особено га матушката се провали на значителен спортен форум. Малко в туй отношение съм кат “чехословашките” фенове през тяхното “такова беше времето”. Тогава, буквално всеки чех и словак единствено са се интересвували от голяма международна спортна проява дали представителя на ЧССР е пред ватника в крайното класиране. Няма значение подреждането. Предпоследен ама оня от Мордор е последен и всичко е на 6. Разбира се, голямата интрига са двата колективни спорта-хокей на лед и футбол. Всяка победа над ссср 1.0 се превръщаше одма в нацпразник.
  Та, в момента в Рига се провежда световното по хокей на лед и току що Канада която пристигна с експериментален състав-треньора и играчите са се запознали сефте на летището преди отлитането и след катастрофално начало в групата-3 от 3 загуби вкл, и срещу джуджета Латвия и Казахстан се класира с вазелин за плей-офите и се надянаха на победителят от другата група-ссср 2.0. Но канадците не случайно се славят с изключителната си събраност и борбеност, и винаги извличат буквално максимума от себе си и в продължението биха с 2:1 и засилиха матушката “в домой”.
  Кеф, та кеф!

 3. Кажи ми кои са ти учителите и ще кажа какъв си ти. Борисов гордо заяви, че негови учители са комунистът Тодор Живков и русофилът Сакскобургготски. Затова антибългарската проруска политика, провеждана от него, в качеството на партиен и правителствен лидер, е логично следствие от обучението, както и многократно демострираната от него простащина.
  Не трябва да се забравя помощта на Бриго Аспарухов за включването му в политиката чрез правителството на Сакскобургготски. Бриго Аспарухов се прослави със свалянето на правителството на Филип Димитров, за да могат президентът Желев, БСП, ДПС и сините мравки да създадат правителството на Беров, дало картбланш на мутренските групировки да тормозят и унищожават прохождащия частен бизнес в България, защото най-опасни за комунистите са свободните и независими от властта хора. Мутренските групировки много добре се развиха при правителството на Жан Виденов и Георги Първанов. Неслучайно Борисов забрани на своите послушници от партия ГЕРБ да споменават Георги Първанов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.