Не подценявайте Методиевич – винаги може да извърши още по-голяма глупост

 

 

 

В онзи знаменит аудиозапис “ с гласа на Бойко Борисов” чухме похвала “с гласа на Иван Гешев” колко добре се прави на луд, но тази диагноза не му помогна пред американските партньори.

Да припомня колко пъти се прави на луд Методиевич, преди да се стигне до санкциите от Министерството на финансите на САЩ и до изречението в него, в което той иносказателно е посочен като получател на подкупи от Васил Божков.

 

На 1 октомври 2020 ., след като месеци наред Методиевич шумно се хвалеше колко ударно прокопава преименувания от него руски газопровод с маскировъчна цел на “Балкански поток”, в София пристигна Франсис Фанън и го демаскира. Помощник – държавният секретар по въпросите на енергийните въпроси категорично подчерта, че руският проект за САЩ се нарича “Турски поток”.   

Резултатът? Методиевич (се) отнесе към шамара мълчаливо. Но поне престана да се хвали угоднически за ушите на Путин, че ще прокопае трасето предсрочно. 

На 10 януари 2021 г. заместник -държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл беше цитиран от БНР да заклеймява “Турски поток” като вреден за България и Запада руски проект. Методиевич, който беше в шок от загубата на путинолюбивия Тръмп на президентските избори, се надяваше някак да умилостиви новата американска администрация и отново не реагира публично.

На 5 март, в навечерието на предизборната кампания у нас, демократът Боб Менендес и републиканецът Джим Риш от сенатската комисия по международни отношения отправиха заедно остра критика към състоянието на основни параметри на демокрацията в България. Този път Методиевич пусна по медиите обичайните си охранители, сред които и заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, да се излагат с тъпото твърдение, че ставало дума за “лична позиция” на председателя на сенатската комисия Менендес и видния му колега републиканец Риш. 

На 30 март, по-малко от седмица преди самите парламентарни избори, беше публикуван докладът на Държавния департамент от 30 март за състоянието на човешките права и демокрацията по света. В частта за България критиката на двама сенатори беше повторена и доразвита – с една “едра подробност”. В документа вече беше споменато името на  Пеевски, който редовно използва своя контрол над медиите, за да осигурява позитивно отразяване за “определени политици и главния прокурор”. Методиевич спря да се репчи – глашатаите му нямаше как да продължат да се излагат с глупостите си срещу позицията на САЩ като “лична”

Ето така се стигна до санкциите на министерството на финансите на САЩ от 2 юни. Методиевич престана да се прави на луд. Яхна моментално джипките и с цял кортеж, който привлече вниманието на медиите, се самопокани на спешна среща с посланик Херо Мустафа в нейната резиденция. В опит да му спасяват неспасяемото реноме от в. “24 часа” бяха упълномощени да излъжат, че на тази среща споменатото по-горе минало не е обсъждано, а ставало дума за …бъдещо правителство след изборите на 11 юли. Натовариха посолството на САЩ с обвинение, че кадрува в управлението на България.

Все си мислех, че по – глупава защитна теза от онази с “личната позиция” на сенаторите не може да се роди в главата на Методиевич, но се оказа, че съм го подценявал.

2 мнения за “Не подценявайте Методиевич – винаги може да извърши още по-голяма глупост”

  1. Много ме забавляват опитите да се гадае кой е този подкупван лидер на партия?
    Още не са се сетили да се хванат за превода на глагола подкупвам. Нямам време да търся оригинала, а и нямам необходимите познания по американски език, но на български може да бъде подкупено само овластено лице, от магазинер да премиер. Неовластените политици се купуват. А в английския може един глагол да върши и двете работи, знам ли… .
    Но който и да е глаголът, основният заподозрян е един…

  2. Гнусна снимка под двуглавия мутант, където един антибългарски изрод заговорничи с Мордор срещу бъдещето на България:

    Митрофанова с поредна провокация – проведе официална среща с подсъдимия за шпионаж в полза на Русия Малинов

    https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-mitrofanova-s-poredna-provokatsiya-provede-ofitsialna-sreshta-s-podsadimiya-za-shpionazh-v-polza-na-rusiya-malinov

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.