Предполагаемата корупция на бившето управление на България и предполагаемата среща на Методиевич с Херо Мустафа

 

 

 

 

 

 

Обобщавам в аванс онова, което цитирам по-долу: либералните медийни врагове на бившия американски президент Доналд Тръмп, които той и неговите почитатели в САЩ и у нас громяха като “левичарски”, никак не харесват предишното правителство в България и неговия премиер. Защото Вашингтон пост е “ляв” , а ГЕРБ и вождът на партията са десни антикомунисти, така ли? 

Има ли някой, който (все още) вярва в тази абсурдна конструкция? 

“The interim government, appointed after an inconclusive general election in April, has made a series of revelations of alleged corruption involving the previous government under former Prime Minister Boyko Borissov”. https://www.washingtonpost.com/politics/bulgarias-leader-makes-new-push-to-fight-endemic-corruption/2021/06/07/7595bdd2-c782-11eb-8708-64991f2acf28_story.html

“Служебното правителство, назначено след безрезултатни парламентарни избори миналия април, направи серия от разкрития за предполагаема корупция с участието на предишното правителство на бившия Министър-председател Бойко Борисов”, пише Washington post на 7 юни по повод американските санкции с български адрес по закона “Магнитски”.

Влиятелният американски вестник очевидно не поставя под съмнение достоверността на разкритията в самата България за  корупция, макар и да я определя като предполагаема ( както в правовите държави е прието да се казва при обвиненията преди произнасянето на съда). Още по-малко има съмнение за основателността на самите американски санкции, наложени на български граждани и техните фирми.

Само за отбраняващите се охранители на все по-грозния образ на Методиевич темата е “изтъркана”, както се изрази днес пред БНТ злополучният му кандидат  за премиер Даниел Митов.

Впрочем, ако бях на мястото на онези, които задават въпроси в студиото на БНТ, нямаше да пропусна шанса да попитам Митов да каже нещичко и за предполагаемата среща на Методиевич с посланичката на САЩ Херо Мустафа на 2 юни, когато Борисов бе засечен да посещава с джипките си нейната резиденция в Бояна.  Точно както се “престраших” да попитам за онези предполагаеми мезонети на президента Първанов, макар да се оказах единственият “любопитен” по въпроса български журналист.

Мълчанието не помага да повярваме, че такава среща изобщо се е състояла. Напротив, сайтът Фрог.нюз съобщава, позовавайки се на дипломатически източници, че Херо Мустафа е отказала на самопоканилия се Методиевич да се разговаря с него. Вместо това той е бил посрещнат с Джесика Ким, представител на ФБР в България. Тя му е съобщила, че САЩ оттеглят доверието си от него, пишат от Фрог.нюз. https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-borisov-imal-sreshta-hero-mustafa-kazali-che-ottegliat-doverieto-nego.html

Защо тази собствена информация на точно този сайт трябва да бъде последвана от въпроси – например от страна на БНТ? Отговарям: защото от същия сайт многократно и екслузивно предвидиха санкционирането на Пеевски по закона “Магнитски”. Оказаха се отлично информирани. “Познаха” 100 процента.

 

8 мнения за “Предполагаемата корупция на бившето управление на България и предполагаемата среща на Методиевич с Херо Мустафа”

 1. Аз например вярвам на Оги Стефанов. Ако беше решил да лъже, щеше да каже, че Джесика и шамар му е ударила…

 2. Позволявам си да се включа по 2 въпроса.
  Първо Фрог Нюз от поне една година и половина тръбят, че ей сега, ако ли не всеки момент по закона РИКО ще има санкции срещу Пеевски (и кохортата му), заради заведено дело от акционери в предприятие, пострадало заради КТБ. Още го чакаме. Преди да им повярвам аз лично чакам още някой да съобщи същото.

  На второ място щом ББ е “антикомунист”, то явно е възможно Вашингтон Поуст да е левичарски вестник…

 3. Нека бъда по изключение сериозен. И други партийни лидери са се срещали с КОЙто трябва в американското посолство и то И в последните дни. Със сигурност на две партии: Демократична България и ИТН. На другият ден партийните им централи пуснаха специални съобщения с кратки резюмета на съдържанието на разговорите. За блиц визитата на Буци дойде хабер чрез вестник “24 часа”. В което “инфо” по описание на Баце се разисквало бъдеще на България след изборите на 11 юли. Бас ловя, че няма един по света и у нас който да повЕрва на лакърдията. Император Тиквоний Банкянски в такъв сериал се е вкарал, че вече им сам не се лови на опашатите си лъжи. Но е И абсолютно безпомощен и пътища за никъде. Или СЦЗ, килия с южно изложение или 4-ти км. Дет редяха “прорабите” на одиозната перестройка: “Иного не дано”.
  Много мина, мъничко остана. И те, така.

 4. Въпреки, че съм вече на възраст и аз се зачудих как така Посолството на САЩ е приело геройкото след санкциите. Явно не мога толкова години да свикна с непрекъснатте гербаджийски лъжи и не трябва да се връзвам на нито една тяхна дума!
  Ето цялостия анализ на г-н Костов за случващото се у нас пред БНР и аргументите му в защита на д-р Кацаров: https://bnr.bg/post/101481205/ivan-kostov-itn-edinstveni-imat-shans-da-sastavat-pravitelstvo-kakvoto-i-da-oznachava-tova
  Моето мнение за врявата около пенсионирането на д-р Кантарджиев е, че това е гербаджийска маскировъчна димка с цел намаляване до колкото е възможно щетите от санкциите.

 5. Към Явор:
  В САЩ има заведено дело по закона RICO това не са (само) твърдения на Стефанов.
  https://www.pacermonitor.com/public/case/26288082/RUDERSDAL,_EOOD,_et_al_v_HARRIS_et_al?fbclid=IwAR3lQL2ctld3OnTiaMwnj6y1l14OzODFP7l9lZfZ7ajH1iAmgwt7ugIU7SM
  По този закон не са предвидени санкции, а ПРИСЪДИ.
  Санкциите по Глобален закон Магнитски бяха присъединени като доказателен материал след оповестяването им.
  Законът е приет някъде през 70-те години за борба с мафията. Не съм сигурен, но мисля че Дж. Готи е осъден по този закон

 6. @ Явор,
  То и на мен ми се иска от днес за вчера да се получи но американците са прословути, че сигурно без да и са чули и за родната поговорка: “Бързата кучка, слепи ги ражда” бавно запрягат но после да не им се пречкаш по пътя. Ако греша, моля да бъде поправен и веднага ще се извиня но няма досега регистриран случай след като съответна институция се е произнесла по казус сходен със санкциите на родните мафиоти, плутоктрати и олигарси някой да е спечелил условно казано при “жаленето”. Така е и с преследването на пееФски по Закона РИКО. И да не забравяме всем в тази връзка поредната конгениална мисла по Чърчил касателно що е Америка и мястото ѝ на планетата.
  “Чърчил недоумява как може на Земята да има хора толкова малоумни, че да се закачат с Америка. Защото обиди ли се веднъж, тя се изправя в пълния си ръст. А този пълен ръст, пише Чърчил, е „страховита гледка”.

  Много съдържателен както обикновен и снощи Веселин Дремджие.

 7. Ето ги нахалните искания на алчните мутри от туризма:

  (сякаш останалите бизнеси в държавата и всички граждани не сме засегнати и пострадали финансово от епидемията. Само те! Откъде-накъде всички българи с данъците си трябва да финансираме финансовия просперитет на мутрите в туризма, които експлоатират и съсипват безнаказано принадлежащите на ВСИЧКИ българи природни дадености на България? Те правили ли са го някога за нас ?)

  “Бизнесът” искал отпадане на ограниченията за туристи от ЕС, Великобритания, РУСИЯ и Израел
  Най-вече за Русията им е зор, защото еничарите са поели ангажимент да задоволяват всички желания на руските туристи, без да ги интересуват рисковете от нов епедемичен взрив, на който подлагат сънародниците си! Важното е и този сезон да натъпчат мутренските си търбуси !

  Държавата била длъжна, освен продължаване на финансовата помощ 60 на 40, да им поемела и разходите по карантинирането и лечението на туристите в обособени хотели, както и да финансирала туристическите чартъри, особено най-многобройните, тези от Русия!
  Именно за руския интерес се сражават с “голи гърди” и организират какви ли не “форуми”, конференции, бордове, асоциации и съюзи Полито Карастояновна, Румен Драганов от ДС и най-вече разскубаният колхозник Ричи Алибегов.

  https://www.mediapool.bg/biznesat-iska-otpadane-na-ogranicheniyata-za-turisti-ot-es-velikobritaniya-rusiya-i-izrael-news322932.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.