Китайците ни избавят без да искат от руснаците

Знаете ли как китайците могат да се окажат новините ни спасители от нашите традиционни “освободители”?

Чрез китайската пандемия. Тя се оттегля вече от нашите земи с помощта на щедрия европейски съюз, който ни снабди залпово с качествени ваксини. Макар да сме на предпоследно място по темпове на ваксиниране, ефектът тук вече е видим. И освен всичко друго показва, за ужас на путинистите, предимството да си в ЕС в сравнение с това да си в евразийската каруца.  

Опазил ме Бойко да бъда заподозрян, че се радвам на руското нещастие, но китайската зараза върлува в Русия с азиатски размах в момента. Социалните мрежи в руския интернет гъмжат от гневни и саркастични коментари. Хората търсят и намират вината за трагичното състояние на здравната картина в страната, довела вече до исторически рекорди по смъртност на национално и международно равнище, в неадекватността на мерките. А те водят на първо място до упоритото нежелание на руските граждани да се ваксинират.

Иронията на черния хумор галопира по този повод. “Най-после изпреварихме Америка, въпреки лъжите на либералите, че това е невъзможно” , пишат руснаци по повод многократно по-високата смъртност от китайския грип в сравнение със САЩ. А причината  е в недоверието на хората във властта, от която населението е свикнало да чува лъжи. 

Мнозина не вярват на Путин, че изобщо се е ваксинирал. Иначе защо ще държат на огромно разстояние от него дори официалните лица при разни церемонии с негово участие, а онези, които награждава с държавни отличия, са длъжни да преминат през двуседмична карантина. Щом като Путин не смее да се бодне, защо да му вярват “обикновените хора”?

 

 

 

 

Популярност придобиват и коментарите за лъжите от името на Путин, които снася пропагандата. На  10 май тя го цитира да заявява, че в Русия има 21,5 млн. ваксинирани граждани. А на 12 юни пак той, според ТАСС, е казал, че ваксинираните в страната са 18 милиона.

 

 

 

 

Обобщението: Русия била първа в изобретяването на ваксина, която била най-добрата, обаче руснаците, свикнали да ги лъжат, просто не вярват и не искат да се доверят на тези твърдения.

А сега за връзката между китайската пандемия и освобождението ни от руската имотна инвазия. Тази връзка не идва по линия на някаква “русофобска” радост от високата смъртност в Русия. Тя е видна от информацията, според която обедняващите руснаци масово си продават имотите по българското черноморие. Кредите са им в евро, а рублата продължава да се обезценява спрямо еврото и обслужването им става все по-трудно за руските собственици, които отгоре на всичко не могат да пътуват заради здравната криза. https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/229619-rusnatsi-masovo-razprodavat-imotite-si-po-yuzhnoto-chernomorie

Не казвам, че е било нарочно, но китайците пуснаха вируса по света, а той взе, че се загнезди много упорито в Русия, задълбочавайки там икономическата криза. Основните купувачи на поевтинелите руски имоти в България са българи, твърдят брокерите. 

А за онези, които виждат в тази констатация някакво злорадство искам да припомня, че пикът на руското пазаруване на българска недвижима собственост дойде на вълната на краткото руско относително забогатяване при високите цени на петрола, когато  в руските медии наистина злорадстваха колко бедна ( и достъпна) за руснаците е станала европейска България. Казано с думите на видния депутат от управляващата партия на Путин “Единна Русия” Пьотър Толстой, “вече изкупихме половината България, ще изкупим и останалата”. После наглецът се опита да с измъкне с твърдението, че се бил пошегувал.

Така де, аз също се шегувам за китайското освобождение на България от вечните ни “освободители”.  

 

16 мнения за “Китайците ни избавят без да искат от руснаците”

 1. Г-н Инджев, внимавайте какво си пожелавате дори на шега. За предпочитане е да ни “освобождават” руснаци отколкото китайци. Единственото, което ни спасява е, че сме в периферията на техните стремежи (за китайците става дума).

 2. Много моля някой от по-малко неострите олгини да вземе отношение по следното ми питане.
  Според утвърдената установка в матушката 86% подкрепят пут.ин.
  Днес, след като събраха очите на целият свят (“стреснат, трогнат, очарован) с изобретяване не само първи но и същевременно на най-ефикасната ваксина на всички времена и народи срещу братският китайски вирус защо далеч над половината ватници категорично не смислят да се боцнат.
  НЕ, НЕ и НЕ! Звучи яко шизофренично, нъл тъй, както редеше в аналогични случай безсмъртния Тони Филипов, д-р.
  Благодарство в аванЦ на смелчагата който с думи прости да ме затапи.

 3. Какви ваксини ?!? Никой не се ваксинира в БГ !

 4. Към GHOST:

  Мнението на онези, които ме смятат за никой не ме вълнува. “Никой” също трябва да са всичките ми познати.Макара да сме зле по брой и темп на ваксинирането от почти всички държави в ЕС, по този показател ( както и по други) сме по-напред от Русия.

 5. Г-н Инджев, има просто обяснение за разликата в числата: за този месец 3,5 милиона руснаци са емигрирали.
  Това трябва да е, защото президентът Путин не може да лъже, нали? Нито пък може да забрави какво е казал преди месец? Нали?? Нали???

 6. Всичките ни роднини и приятели в България са ваксинирани; а петима изкараха китайския грип. Толкова от мен по въпроса за “никой”.

 7. Хей, GHOST, я внимавай! Фамилия Тинкови не сме “никой”!
  Аз пък съм се замислил, като падне рублата на половин стотинка,дали да не взема
  да си купя едно китно, макар и позапуснато дворче нейде из матушката им… И там има приказни кътчета.
  Нищо няма да правя там – невъзможно е да се оварди от набези – ще го оставя да си пустее… Кой знае, може
  след време там да пръкне нормална държава и правнуците ми да вдигнат виличка.Само ей-туй дето пустите му китайци от юг много ме притесняват – ще вземе да стане сакатлък и … отиде виличката. Чудя се, дали пък Петърчо Толстоев няма да се навие да ми варди парцелчето?…Ще му плащам по бойковата тарифа – пет-шест кила качествен суджук на месец. Тя и без туй толкоз им е сега заплатата.

 8. Към Явор:

  Ама нали казвам, че се шегувам. С какво съм по-долу от шегаджията Толстой?
  Иначе не ме се ще никой да ме освобождава, но определено има основание да се опасяваме повече от руснаците, които трупат оръжия на един ракетен изстрел от Крим.
  Спорът дали е по-добре е да те обесят отколкото да те разстрелят е безсмислен. Но ако задълбаем може и да забележим, че китайската цивилизация е древна и по-скоро Поднебесната е оцеляла около 2 хилядолетия и половина предимно в режим на отбрана срещу варвари, за разлика от Русия,появила се на картата чак през 16 век от Н.Е. при Петър Първи, която винаги е съществувала в режим на постоянни завоевателни войни и така се е превърнала в най-голямата по територия сухоземна империя на планетата.

 9. Господин Тинков, дори и на шега, смятам, че имате достатъчно вещество в главата, за да купувате нещо си в Русия. Всичко съветско, дори руско, е пълен боклук. Макар, че „тогавашното“ руско“, което е със стойност, е било взаимстванио или продиктувано от Западна Европа. Освен това, в страна с робска психика, дори минималното по време разкрепостяване от Петър, едвали има някакви следи, след просташката революция. Това, като отговор на шегата Ви!

 10. Като специалист по неразбрани шеги ще си позволя да изкажа предположение, че GHOST иронизира онези, които пролетта вдигнаха страшен шум, че ваксинацията е зле организирана и с тези темпове ще сме ваксинирани не по-рано от средата на века. А ако не иронизира, използвам случая, аз да го направя.

  P. S.
  За щастие във форума не съм забелязал такива. Борисов си имаше толкова недостатъци, че до ваксините не стигнахме, май…

 11. Към GHOST
  Тази мъдрост дето сте я написали от къде ви хрумна?!
  Аз и моето семейство се ваксинирахме и по този начин се освободихме. Двама мои добри приятели не успяха да го направят и починаха, а други близки успяха да преболедуват китайския с големи и продължителни мъки.

 12. Към GHOST
  Най-вероятно не Ви интересува кой и с какво се е ваксинирал, въпреки това и аз ще отбележа, че
  моето семейство сме ваксинирани, както моите родители, тъст, тъща, баба ( на 87г. възраст) с РНК ваксина, ваксинирани са и моите колеги проектанти в инвестиционното проектиране в гр.Кюстендил без четирима, които преболедуваха китайският грип, за жалост един колега нямаше шанса и ни напусна завинаги (Светла му памет на инж.Симеон Дудуков).

 13. Ще повярвам, че руснаците МАСОВО продават имотите си по Черноморието ни и ще спра да се тревожа за българското бъдеще на държавата ни, чак когато видя официална статистика от достоверен източник, съдържаща точен брой на вече продадените имоти, собственост на руснаци, точен брой на постоянно пребиваващите руски граждани, вече изгубили статута си на такива, точен брой на вече отпадналите от регистрация, поради неплащане на данъци, фиктивни бизнеси на руски граждани, даващи им основание да пребивават постоянно в България и т.н.
  Дотогава гледам на медийните анализи на тази тема като оптимистични очаквания, приемащи желаното за действителност.
  Но силно се надявам тези прогнози да се сбъднат! 🙂

 14. С интерес прочетох едно изследване върху отношенията между Полша и Русия. Оказва се, че една от причинита за търканията между двете държави са масовите бягства на крепостни селяни от Русия в Полша, бягали са цели села. “Друг сериозен проблем в руско-полските отношения са бегълците. На територията на Жечпосполита има стотици хиляди, а според някои дори повече от милион руски бегълци – старообрядци, селяни, бивши войници и рекрути. Чл. V на „Вечния мир“задължава Полша да не приема на своя територия избягали руски поданици.”
  “През 1757 г. например полският управител на именията на граф Огински М. Вележински заловил руския помешчик подпрапоршчик О. Станиславски, който със съответното разрешение издирвал своите избягали селяни. Нещо повече, офицерът бил пребит, ограбен и хвърлен в тъмница от управителя, който на всичко отгоре се забавлявал за негова сметка, демонстрирайки своите стрелкови умения – руският офицер бил принуждаван да държи между пръстите монета, която Вележински избивал с
  куршум.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.