Москва скочи да брани Лукашенко от британски журналисти

 

Журналисти от БиБиСи са напуснали днес пресконференция в Минск, на която властите са довели арестувания опозиционер Роман Протасевич, демонстриран като живо доказателство, че нищо му няма след ареста в самолета на Ryanair, който беларуските власти принудиха да кацне, за да арестуват противника на режима.

 

 

 

 

Протестът на журналистите от британската медийна корпорация срещу фарса с превръщането на младежа в “кукла”, която говори с гласа на своите инквизитори- вентрилоквисти и уверява, че не е жертва на насилие, предизвика бърза реакция в…Москва.

С подигравателна пледоария се изяви говорителката на Руското министерство на външните работи Мария Захарова. Точно както посланик Митрофанова в София, която се изживява по нареждане от Кремъл като защитник на проруското корупционно статукво в България от американски критики, Захарова налетя да брани режима на Лукашенко от британските журналисти със саркастични препоръки и аналогии по казуса с  Джулиан Асанж, издирван от САЩ .

  Режимите в Русия и в Беларус не могат да понесат, че има журналисти извън техен контрол, които имат собствена позиция, а не са някакъв инструмент на външната политика, който заслужава външнополитически коментар на институция, като МИД на РФ.

Захарова издаде с поредната си неадекватна изява колко важно е на началството й в Кремъл да се домогва до ролята на закрилник на своя васал в Минск. Видяха се отново как работят скачените съдове на една откачена (без)сърдечно съдова система на братството между големия Бащица от Москва и рожбата му в Минск.  

 

НА СНИМКИТЕ: Мария Захарова, както я показват самите руснаци в рускоезичния интернет.

8 мнения за “Москва скочи да брани Лукашенко от британски журналисти”

 1. Гледам, че някои журналисти и коментатори си задават въпроса, с какви подаръци за Путин отива Байдън на срещата? Оптимистът Пионтковски смята, че отива само да го предупреди какво ще стане, ако нахлуе в Украйна, и “да приеме капитулацията му” (не втора Ялта, а втора Малта). Някои украинци се страхуват да не ги “предаде” по още някой пункт, освен “Северен поток”. На този фон решението на НАТО да не разполага наземни ядрени ракети в Европа, ми вдъхва оптимизъм, че подаръкът ще бъде синьо балонче (въздух под налягане). От едната страна може да е нарисувана звездата на НАТО, а от другата – гълъбът на Пикасо. Еманацията на демагогията Путин заслужава точно такъв демагогски ход – поначало миролюбивата политика на НАТО да му се поднесе като голяма отстъпка и подарък. Мммм, голямо удоволствие е да се използва това “социалистическо” клише (миролюбива политика) по отношение на агресивния блок НАТО.

 2. Откровено казано мястото на тази жена,вижда се на снимките, е в психиатрично заведение. При това е опасна,но тя не може да бъде различна от своя атаман – бащицата.

 3. Забелязах, от репортажа по нашите телевизии, от пресконференцията с участието на арестувания опозиционер Роман Протасевич , че освен модната прическа и червените цветове на ризата, устните му баха “освежени” с леко размазало се червило, а тенът му беше “подчертан” с розовееща пудра. Очевидно бе, че преди събитието е бил на добър “козметик” и е репетирал бодрия тембър на гласа си, за да бъде по-убедителен, когато изказваше пред чуждите журналисти любовта и възхищението си от бащицата Лукашенко. Този път не беше допуснат компрометиращия гаф, когато той, през сълзи, отчаяно се разкайваше за постъпките си, скрил лице в ръцете си!

 4. Мисля си, дали ще видим на някоя пресконференция напускане на наши журналисти позволяващи да бъдът подценявани, обиждани и нахоквани.

 5. Да не сме пропуснали новината, че Асанж е отвлечен, бит, напудрен и червилосан ?!?! Тая какви ги дрънка ? А като й гледам снимките бих я посъветвал да ползва ежедневно услугите на лукашенковите козметици!

 6. Утре ще е партито! В Женева! Путин ще получи каквото иска. А антипутинистите ще празнуват победа донесена от Байдън. Ше има шампанско и игристое.
  Кой да си помисли, че след след Рейгън във Берлин ще дойде Байдън в Москва а после и в Женева.

 7. Към Питай:

  Ами питам: кога Байдън е бил в Москва в качеството на президент? Защото иначе и Тръмп е бил в Москва много преди да стане президент – при това в качеството на кандидат да се облажи лично от голям проект, а не като държавен служител, какъвто е бил Байдън.

  И каква е връзката между “Рейгън ВЪВ Берлин” и срещата в Женева?
  Пък се ангажирате и с прогнози за шампанско и игристое, с каквито предвиждания НИКОЙ не се ангажира.
  То бива самочувствие на Касандра, но не е лошо да питате повечко, преди да пишете нелепици.

  Спамите, драги!

  Да кажа по този повод, че не можете да предизвикате тук спор по безспорни теми, за да блеснете с незнанието си и да си го налагане под формата на “право на мнение”.
  Намерете си друга трибуна за целта- има ги тези трибуни в голямо и в насипно състояние.

 8. Питай, нямам информация, но предполагам Байдън ще каже на джуджето НАЙ–КРОТИЧКО, внимавай какво правиш, защото КАТО отговор на някаква атомна агресия от твоя страна ПЪРВО твоето скривалище ще бъде посипано обилно с наши „малки“ ядсрени ракети и Ти едвали ще можшеш да излезеш от там невредим. За това си опичай акъка и внимавай какво правиш! Това ще да е игристое(то)!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.