Москва скочи да брани Лукашенко от британски журналисти

 

Журналисти от БиБиСи са напуснали днес пресконференция в Минск, на която властите са довели арестувания опозиционер Роман Протасевич, демонстриран като живо доказателство, че нищо му няма след ареста в самолета на Ryanair, който беларуските власти принудиха да кацне, за да арестуват противника на режима.

 

 

 

 

Протестът на журналистите от британската медийна корпорация срещу фарса с превръщането на младежа в “кукла”, която говори с гласа на своите инквизитори- вентрилоквисти и уверява, че не е жертва на насилие, предизвика бърза реакция в…Москва.

С подигравателна пледоария се изяви говорителката на Руското министерство на външните работи Мария Захарова. Точно както посланик Митрофанова в София, която се изживява по нареждане от Кремъл като защитник на проруското корупционно статукво в България от американски критики, Захарова налетя да брани режима на Лукашенко от британските журналисти със саркастични препоръки и аналогии по казуса с  Джулиан Асанж, издирван от САЩ .

  Режимите в Русия и в Беларус не могат да понесат, че има журналисти извън техен контрол, които имат собствена позиция, а не са някакъв инструмент на външната политика, който заслужава външнополитически коментар на институция, като МИД на РФ.

Захарова издаде с поредната си неадекватна изява колко важно е на началството й в Кремъл да се домогва до ролята на закрилник на своя васал в Минск. Видяха се отново как работят скачените съдове на една откачена (без)сърдечно съдова система на братството между големия Бащица от Москва и рожбата му в Минск.  

 

НА СНИМКИТЕ: Мария Захарова, както я показват самите руснаци в рускоезичния интернет.

8 мнения за “Москва скочи да брани Лукашенко от британски журналисти”

 1. Гледам, че някои журналисти и коментатори си задават въпроса, с какви подаръци за Путин отива Байдън на срещата? Оптимистът Пионтковски смята, че отива само да го предупреди какво ще стане, ако нахлуе в Украйна, и “да приеме капитулацията му” (не втора Ялта, а втора Малта). Някои украинци се страхуват да не ги “предаде” по още някой пункт, освен “Северен поток”. На този фон решението на НАТО да не разполага наземни ядрени ракети в Европа, ми вдъхва оптимизъм, че подаръкът ще бъде синьо балонче (въздух под налягане). От едната страна може да е нарисувана звездата на НАТО, а от другата – гълъбът на Пикасо. Еманацията на демагогията Путин заслужава точно такъв демагогски ход – поначало миролюбивата политика на НАТО да му се поднесе като голяма отстъпка и подарък. Мммм, голямо удоволствие е да се използва това “социалистическо” клише (миролюбива политика) по отношение на агресивния блок НАТО.

 2. Откровено казано мястото на тази жена,вижда се на снимките, е в психиатрично заведение. При това е опасна,но тя не може да бъде различна от своя атаман – бащицата.

 3. Забелязах, от репортажа по нашите телевизии, от пресконференцията с участието на арестувания опозиционер Роман Протасевич , че освен модната прическа и червените цветове на ризата, устните му баха “освежени” с леко размазало се червило, а тенът му беше “подчертан” с розовееща пудра. Очевидно бе, че преди събитието е бил на добър “козметик” и е репетирал бодрия тембър на гласа си, за да бъде по-убедителен, когато изказваше пред чуждите журналисти любовта и възхищението си от бащицата Лукашенко. Този път не беше допуснат компрометиращия гаф, когато той, през сълзи, отчаяно се разкайваше за постъпките си, скрил лице в ръцете си!

 4. Мисля си, дали ще видим на някоя пресконференция напускане на наши журналисти позволяващи да бъдът подценявани, обиждани и нахоквани.

 5. Да не сме пропуснали новината, че Асанж е отвлечен, бит, напудрен и червилосан ?!?! Тая какви ги дрънка ? А като й гледам снимките бих я посъветвал да ползва ежедневно услугите на лукашенковите козметици!

 6. Утре ще е партито! В Женева! Путин ще получи каквото иска. А антипутинистите ще празнуват победа донесена от Байдън. Ше има шампанско и игристое.
  Кой да си помисли, че след след Рейгън във Берлин ще дойде Байдън в Москва а после и в Женева.

 7. Към Питай:

  Ами питам: кога Байдън е бил в Москва в качеството на президент? Защото иначе и Тръмп е бил в Москва много преди да стане президент – при това в качеството на кандидат да се облажи лично от голям проект, а не като държавен служител, какъвто е бил Байдън.

  И каква е връзката между “Рейгън ВЪВ Берлин” и срещата в Женева?
  Пък се ангажирате и с прогнози за шампанско и игристое, с каквито предвиждания НИКОЙ не се ангажира.
  То бива самочувствие на Касандра, но не е лошо да питате повечко, преди да пишете нелепици.

  Спамите, драги!

  Да кажа по този повод, че не можете да предизвика