С езика на омразата Методиевич се изказа срещу омразата и доказа, че силата му е в разединението

 

 

Едва ли има статистика колко пъти  Методиевич е призовавал да се обединяваме, да сме заедно, за да успеем, цитирайки белгийския надпис над сградата на нашето Народно събрание, от което неговия парламент абдикира позорно и се завря символично в бившия Партиен дом. Но няма да сгреша ако предположа, че подобни приказки за единение от него сме чували ако не десетки, то поне десет пъти.

Но какво направи днес при поредния си монолог, излъчен от партийната му централа в присъствието на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев?

https://faktor.bg/bg/articles/zaev-parvo-pri-boyko-borisov-v-tsentralata-na-gerb-video

Уж говорейки срещу омразата и за своята загриженост тя да не се пренесе върху следващите поколения македонци и българи Методиевич посвети основната част от тирадата си на това да охули действащия президент на България – хубав, лош, но законен държавен глава, който в момента олицетворява властта в страната. Заедно с Радев Методиевич нападна с езика на омразата назначените от него управленци. Обяви ги за лъжци, предрече провал на преговорите на Заев с тях и ги отрупа с разни цветисти квалификации.

Това ли му е “съединението” на бившия “силен” човек на България, който има слабостта да се самоизтъква в светлина, с каквато никога не е светил?

Да се правиш на голям (бивш) “държавник” пред зависимия от държавата ти съсед, готов да слуша всякакви глупости с усмивка на уста, за да постигне приоритета си за преодоляването на българското вето за ЕС, наложено именно от управлението на Методиевич, е не просто пошло, а направо е обобщаващо за същността на злото, от което трябва да се надяваме, че сме се отървали. А да си чешеш егото с подобно посещение без то да има някакво значение за същината на двустранните преговори е диагноза за явно неизлечимото заболяване на един самозабравил се охранител на проруското статукво, които не може да преболедува факта, че повече няма да може да разиграва България с примитивните си номера и да угажда на началника си от Кремъл.

Няма да може, колкото и да се подмазва сега на американците, за които успя да съобщи чрез явно специално намислено послание, че били нещо повече от европейците.

Едно трябва да му се признае като наистина уникално качество: в състояние е да съчетае в рамките на един брътвеж едновременно върховното си самохвалство с оксимирона да говори срещу омразата с езика на омразата и в същото време да се самоунижи публично в позата на човечеца, който благоговее пред силните.  

11 мнения за “С езика на омразата Методиевич се изказа срещу омразата и доказа, че силата му е в разединението”

 1. Зоран Заев е антички македонец, още не е разбрал, че Борисов не е премиер.

 2. КОЙ докара страната ни в състояние да не бъдем подкрепяни от западния свят по казуса с СМ?!
  КОЙ играеше двойна игра, правеше се на евроатлантик, но изпълняваше кремълски поръчки?!
  КОЙ говореше, че е е..л западняците с 200 и не малка част от народонаселението смяташе за геройство да лапат с финтове еврокинти?!
  Списъкът може да бъде много дълъг, но ще се огранича до тук само с въпроса: КОЙ гласува за тази брутална мутра и този тарикатлък?!
  Не бива да очакваме, че гражданите на запад са глупаци! Дойде време да разберем, че избирането на брутални шмекери и айдуци ще ни излезе през носа и оставяме на следващото поколение държава без нормално бъдеще.
  Време няма! Идат избори!

 3. Другаря Борисов – мъжки мъж. Другарите от Москва му биха шута ама още се държи – хапе като за последно.

  То не че пРезидента е стока – почна с реформи да громи мъжкият мъж, но дефакто заменя едни СЪВЕТСКИ кадри с други от същият сой и така овладява новите – стари територии за да подсигури следващите СЪВЕТСКИ другари, които ще ни управляват.

  Все пак, какъвто и да е края на поредната СЪВЕТСКА сватбарска история, ние (народа) все се падаме от страната на булката……….така де, от еб@ната страна.

 4. Единственото, което не разбирам, е какво търси Зоран Заев в бърлогата на простака, който в момента е само фиктивен кандидат-депутат, a в обозримо бъдеще кандидат-затворник.

 5. Със съжаление трябва да признаем, че и Зоран Заев, и Стево Пендаровски са класи над това доморасло политическо чудовище, еманация на комплексите за малоценност у една значителна част у народа ни. Едва ли някой ще се наеме да прогнозира с точност за поредните опустошителни цивилизационни последици , които се напластяват върху българското общество, след неизлекувания комунизъм и имперската ориенталска леност, раболепие и рушветчийство.

 6. Не смятам, че е политически гаф срещата на Заев с ГЕРБ в лицето на ББ. Заев си осигури плътната подкрепа на Германия, Франция и САЩ и сега с насмешка може да слуша бръщолевенията му. Напълно наясно са македонците, че това лице няма политическо бъдеще, но все пак гласовете на ГЕРБ в парламента остават фактор при формирането на българската позиция за Северна Македония. Не е ясно също още колко дълго Методиевич ще успява да държи в зависимост депутатите от ГЕРБ, след като няма да има същата власт и след като целият свят разбра що за птица е. Дори “приятелите” му в ЕС сякаш нямаха търпение да се маха. Факт е, че никой не го поздрави след “победата” на изборите. Пълно мълчание. Само Вебер прати някакви протоколни поздравления.

 7. То и Шкембе войвода се възмути от недосмислиците на ББ. пък и му припомни, че той като МП е ударил ветото.

 8. Защо Митрофанова заплашва България с черен списък, а държавници и политици мълчат като крепостни
  От Талин до Нурсултан и Улан Батор народите не искат да чуят нито за „братушки“, нито за „освободители“
  Васил Данов, Атлантически съвет на България

  (С едно нещо само не се съгласявам с автора. Обръща се към посольката с “госпожо” Митрофанова, някак прекалено европейско е, а на нея повече й подхожда на надутото изражение болшевишкото ТОВАРИЩ МУТРОФАНОВА.)

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-zashto-mitrofanova-zaplashva-balgariya-s-cheren-spisak-a-darzhavnitsi-i-polititsi-malchat-kato-krepostni

 9. @ Тодор Тодоров

  И аз отдавна стигнах до този извод, че само скъсване на дипломатическите, икономическите и всякакви други отношения с Мордор ще спаси българското бъдеще на България.
  Ако пък “освободителите” се осмелят да дебаркират във Варна, Росенец, частното пристанище на братя Диневи в Свети Влас и други техни анклави в България или бомбардират крайбрежието ни, както са го правили в Балчик и Варна (тогава държавниците ни са сменили името на храм “Алексъндър Невски” със “Св.Св. Кирил и Методий”) ще има жертви, разрушения, масови трагедии, но поне ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ЩЕ СЕ ПРИКЛЮЧИ С РУСОФИЛСТВОТО НА БЪЛГАРИТЕ, ще изтръгнем огромния руски кърлеж, на когото разрешаваме повече от 150 години безжалостно да смуче българска кръв, ще заживеем достойно като суверенна европейска държава. Със сигурност освободени от “освободителите” много бързо ще “дръпнем” нагоре и духовно, и икономически, няма да сме все последни в ЕС и унизени, както сме в момента.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.