Прогноза за бремето на ГЕРБ

 

 

 

 

 

 

Прогнозите са вид обещание, когато ги правят политици. И трябва да се помнят. Ето защо припомням отново поне две пророкувания на главния политически “гадач” ( по неговия ментор Сакскобургготски). 

Нямало вече от “Демократична България” да се занимават с Росенец, каза гадачът във връзка с грешното му очакване да бъде съставено правителство   в предишния парламент. Интрига наистина имаше дали и кой би поел горещият картоф, но интригантът набързо го прехвърли на най-омразния си враг “Демократична България”, като вмени на партията склонност да се договори със собствената му зле прикрита парламентарна опора от времето на неговото всевластие. Не позна. Опроверган бе от парламентарната трибуна от Христо Иванов, който вбеси Карадйъ с припомнянето на колаборацията между ГЕРБ и ДПС.

Също така вече никой нямало да лови повече руски шпиони, ангажира се с глупавия суперлатив “никой” нашият гадач във връзка с рокадите по върха на службите, извършени от служебния кабинет. Предстои да видим дали ще се намери все пак “някой” да го опровергае. Най-вероятно ще му се получи пак така, както с провала на Тръмп, на когото тайно стискаше палци с надежда да му се размине слугуването на Путин по трасето на дружбата с Москва и Белград. 

Горното кратко резюме, без претенции за изчерпателност, ми позволява да кажа, че  и политическите наблюдатели имат право на прогнози, макар те да нямат значението на политическите обещания на политиците. Градейки своята хипотеза върху доказано грешните прогнози на нашия гадач, ще се опитам да прогнозирам как ще се оправдава в случай, че наистина загуби изборите на 11 май не заради невъзможността да състави правителство, както досега, а вече и като отстъпи първото място в класацията, каквито прогнози правят в момента социолозите.

1. Лесно е да се предвиди. Румен Радев ще е най-виновен, че хората проглеждат. Което би било комплимент за него. Направо ще го изкара(т) просветител и вдъхновител на промяната чрез освобождаването от отломките от рушащата си крепост на простите ни управници.

2. Виновна ще бъде и ЦИК. Това също ще бъде похвала за ограничаването на досегашните изборни далавери на управляващите.

3 .И “външни сили” ще бъдат виновни. Тук гербаджийската латерна ще свири на досегашните два гласа. Едните ще винят ръката на Кремъл, която дълго ги хранеше, но започнаха беззъбо да я хапят с надежда да се присламчат към победителите в руско-американското съперничество. Другите пък ще лаят откровено по лошите американци. Тон за тази песен вече даде един бивш конституционен съдия, който си е приватизирал ( спомена за) “синята идея” и обяви вчера, че следващото правителство щяло да бъде сформирано в София от…Байдън.

4. Вътрешният враг е трудно да бъде предсказан, но ще се намери. Щом гадачът посегна на двамата си най-хвалени кметове и ги извади от ръководството  на партията си след предишните “победни” избори, няма как при откровена загба да се размине без нова чистка, с която той да бърше все по-зацапания си публичен образ. 

Като слушам как снощи държавната телевизия най-после разви правдиво в новинарската си емисия темата за извънредната смъртност у нас по време на пандемията, вероятно сред виновните ще се окажат и някои от верните на предишната власт медии или поне конкретни “мисирки” – епитет, с който гадачът се “обезсмърти” не заради оригиналността на мисълта си, а поради нечуваното и невижданото раболепие на самите “мисирки”, преглътнали със срамна за професията и човешкото достойнство обидата. Видя се, че БНТ вече си позволява да изнася данни за българското дъно по ваксиниране в ЕС и да апелира към аудиторията сама да си прави изводите във връзка със сбъдналата се прогноза на един друг генерал “яко ще се мре” по нашите земи.  А изводите са еднозначни: провал на тази предишна власт по най-важния (все пак) въпрос: въпроса на живота и смъртта. Опитваха се да го асфалтират, но замазването не мина.

Както няма да мине и номерът с оправдаването.

Остава да видим дали победените ги съдят – в буквалния смисъл.

7 мнения за “Прогноза за бремето на ГЕРБ”

 1. Politico: След срещата Байдън-Путин България ще продължи ли да бъде част от европейския полигон за руските шпиони?

  „През последните няколко години обаче следваме обезпокоителна тенденция, когато събирането на разузнавателни данни става почти второстепенна задача на руските разузнавателни служби“, каза Дариус Яунишкис, директор на Департамента за държавна сигурност на Литва, в изявление пред POLITICO.
  Сега фокусът е повече върху мерки като разклащане на общественото мнение, поляризиране на европейското общество и извършване на атентати.”
  “Може ли ЕС да направи нещо, за да ограничи руските операции на своята земя? ”

  (Що да не може? Просто трябва да експулсира руснаците от територията си обратно в “широка страна моя родная”. Малко крайно, но ефикасно. Друг начин няма! )

  https://frognews.bg/novini/politico-sled-sreshtata-baidan-putin-balgariia-shte-prodalji-bade-chast-evropeiskiia-poligon-ruskite-shpioni.html

 2. @ Павел Тинков

  За нашите гниди лечението е лустрация от властта по стриктен русофило-рублофилски критерий, а (със сигурност) като останат без местна материално-“морална” подкрепа бързо ще си подвият опашките и ще си променят “сексуалната” ориентация. Защото те срам нямат, лишени от интелигентност по рождение, всички са с ампутиран морал и не разбират смисъла на понятия като родолюбие и жертвоготовност !

 3. @ SMS:
  Мисля, че служебното правителство демонстрира /доста сполучливо/
  как могат да се почистват гниди, без необходимост от нова конституция, парламентарен консенсус, специални закони и пр. пречки, които десетилетия вече уж ни пречеха…

 4. @ Павел Тинков

  Силно се надявам служебното правителство да започне и чистенето на гнидите в енергетиката и митниците, а не само да се сменят едни гниди с други! Мис Пиги веднага да върне “изчезналата” в СИК- аджийското свърталище на Пашата пътна карта с “Газпром”, че този път и Гешев няма да посмее да й се притече на помощ!

  Експерти пред Фрог: Митниците пак се дирижират от ”синовете” на Асенов, два пъти уволнявани от системата, трети път излизат на бис

  https://frognews.bg/novini/eksperti-pred-frog-mitnitsite-pak-dirijirat-sinovete-asenov-dva-pati-uvolniavani-sistemata-treti-pat-izlizat-bis.html

 5. Дано не съм разбран погрешно!
  Не съм оптимист по отношение добронамереността, почтеността и геополитическата ориентация на “служебните”. Имам предвид единствено похватите,технологията им на прочистване /”изчегъртване”/.

 6. Похватите и технологията на “служебните” наистина са ефикасни, очевадно са “копнати” от Сталин: “Няма човек, няма проблем!”

  Завиждам им на румънците! Колко ни трябва и на нас един президент като Клаус Йоханис! И Кьовеши си имат на това отгоре, затова отдавна им дишаме праха на “мамалигарите” по европейската магистрала.
  А нашите Радев и Гешев са с “обратна ориентация”, влекат ни към евразийския концлагер.

  Спасението ни е да приложим техните похвати и технология: “Няма руснаци (русороби) в България, няма проблеми!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.