Една руска усойница отново пропълзя по българските земи и се опитва да трови читателите си с антибългарски лъжи и манипулации

НА СНИМКАТА: Асламова “случайно” се оказва в България по време на протест от двадесетина души пред американското посолство ( лъжейки също, че паметникът на американските пилоти бил разположен на територията на посолството).

 

Когато разказах на публиката в блога си за отвратителния пропаганден антибългарски филм на Даря Асламова “България умира тихо”, излъчен за първи път в руския телевизионен ефир  месец след  началото на предизвикания от Путин протест на украинците срещу руската намеса и препъването на Украйна по пътя й към Европейския съюз, изобличих основната идея на авторката. Беше се постарала да оплюе европейска България като жертва на Запада с помощта на български путинофили. Нито един руснак, освен самата нея, не участваше с лицето си в монтираните като представителна извадка за настроенията на българите монолози .https://ivo.bg/2021/06/01/руското-острие-на-антибългарската-пр/

Асламова беше мобилизирала за целта Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Валерий Найденов, Ивало Калфин ( записал името си като кандидат на БСП за президент през 2011 г. в историята на българомразието с дефиницията за българския патриотизъм като функция на любовта към Русия ) и пр. поклонници на Русия.  Но най-много време за носталгични въздишки по времето на съветската окупация и язвителни обобщения за последвалия период от историята ни Асламова беше отделила на журналиста Иво Христов. Същият се открои 5 години по-късно като водеща фигура в предизборната кампания на Румен Радев, стана негов президентски съветник, а след това беше възнаграден за услугите си и с избираемо място за евродепутат от БСП.

Иначе казано, онзи гнусен филм освети някои от най-известните лица на русофилщината в България, за да бъде внушавано на други народи и държави, кандидатстващи за западните клубове НАТО и ЕС, колко зле се живее в една бивша “процъфтяваща” съветска колония.

Явно там, където поръчват изстъпленията на кореспондентката на многотиражния жълт руски таблоид с комунистическото название “Комсомолская газета”, са осъзнали грешката да изправят пред строя своите хора в България и да ги “разстрелят” с безспорни доказателства за тяхната дейност като агенти на руското влияние тук. https://ivo.bg/2014/01/20/руски-филмов-кукиш-показа-лицата-на-бъ/

Ето защо сега Асламова, изпратена за поредна порция бълвоч срещу България, сменя рязко подхода си. Този път е инструктирана да покаже враговете.  Отново няма руско участие в обругаването на България, освен фриволните откъм фактология патетични обобщения, които самата тя прави. А сред русофилстващите й събеседници са един сърбин с подигравателно отношение към българите и малко известни лица от миманса на московската пета колона у нас. https://www.kp.ru/daily/28293/4432530/

При цялото ми приятелско отношение към Васил Данов и Горан Благоев,  струва ми се, че двамата са направили грешката да разговарят с Асламова. Тя, очаквано, ги е употребила по своя змийски начин. Моя милост тя определя в статията си като “змия”, която “почти съска” на телефона, отказвайки й интервю. Понеже знаех какво ще последва дори след такъв кратък телефонен разговор, изпреварващо съм отговорил на усойницата, която фройдистки вижда нещо змийско в мен. А й отказах категорично среща и разговор защо съм съгласен, че с терористи не се преговаря. Прилагал съм и друг път този принцип спрямо желаещи да ме омаскарят руски пратеници, на които съм се убедил, че не мога да се доверя за интерпретацията на казаното от мен.  https://ivo.bg/2021/06/01/руското-острие-на-антибългарската-пр/

 

Превъзбудена от “авторитета” на своето българско таблоидно подобие Петьо Блъсков, Асламова го цитира като меродавен оценител, който ме класира на първо място сред враговете на Русия в България. Тъпо е да ме определя за такова острие, въоръжено единствено с личния си блог, но пък е интересно да отбележи, че след “проглеждането” за наличието на руски шпиони и ръката на Кремъл на досегашното проруско статукво у нас, подкрепяно всеотдайно от Блъсков, моя скромност продължава да бъде сочен за толкова значима величина при цялото маргинализиране, на което продължавам да бъда подлаган в медиите тук. Блъсков, в типичен шизофреничен стил, ме величае като “някой си”…

И друг обрат в мнението на “Комсомолская правда” прави впечатление. Докато досега жълтите говорители на червената мантра за доминиращото русофилство у нас наблягаха на някаква тайнствена собствена статистика за 80 на русофили сред българите, този пък им се привижда масова “русофобия” в България. Асламова се възмущава от провала на ( откровено) русофилските партии на изборите от 4 април.  Отдава го на влиянието на американците и тяхната фондация “Америка за България” и откровено клевети с внушения, че траншовете от нея са причината за мнението на споменати от нея българи ( ако ме беше свързала поименно, можех да я призова да докаже в съда твърдението си, че съм платен от американците ).

Асламова или не знае, или просто няма капацитета да осмисли факта, че истинското руско влияние в България се прокарва и поддържа от т.н. наречени системни парти ГЕРБ и БСП, които демонстративно за пред Кремъл и петата му колона си поделяха ръководството на групата за приятелство с Русия в парламента – най-голямата сред подобните групи в 44-то Народно събрание.  Както и от ДПС, която буквално за часове изгони председателя си Местан заради проявена “русофобия”. 

Сред най-бруталните й лъжи на Асламова е внушението й, че в България едва ли не има някаква вълна на противопоставяне срещу съветската окупационна символика, докато истината е обратната: досегашното статукво на тандема между властта и опозицията беше в пълно съгласие в ролята си на охранител на въпросното колониално наследство у нас.

По същите причини, от невежество или за заблуда, Асламова определя прокопаването на руския газопровод ( транзитен, за нейно сведение) като голяма придобивка за България и го споменава като “аргумент” в подкрепа на тезата си, че българите търсят изгодата в отношенията си с Русия.  

Тъй като се чувствах досега доста самотен в опитите си да отговарям на серията от подобни нападки на Асламова и останалите руски специалисти по българомразие в руските медии, завършвам беглата си бележка с удовлетворението, че колегите от “Дневник” са се включили в отпора на поредната руска пропагандна атака. Надявам се и българските телевизии да последват примера му, когато се отърват от досегашните си зависимости. 

НА СНИМКАТА ( част от илюстрацията на кореспонденцията на Асламова в “Комсомолская газета“:

“Леко” манипулиран поглед към паметника на Николай Игнатиев, подписващ в Сан Стефано обречения на провал договор с османците от 3 март 1878 година. Вместо сюжета с подписването, на който всяка година през февруари от близо десетилетие насам се кланят руските посланици по случай новосъздадения при режима на Путин Ден на руската дипломация, Асламова показва българско дете на фона на руски войник и български опълченец, изобразени от страничната част на паметника. Вижда се, но не се чете месинговата табела, на която пише, че този паметник е поставен в чест на посещението на руския президент Владимир Путин.

18 мнения за “Една руска усойница отново пропълзя по българските земи и се опитва да трови читателите си с антибългарски лъжи и манипулации”

 1. В преразказа на статията от Фактор чета за Искра Баева: Тя твърди, че “младото поколение се възпитава в изключително русофобска образователна система, а програмата е променена така, че да не се пише нищо добро за Русия след Втората световна война и как през 1944 г. в страната ни били дошли съветски ботуши и щикове, а най-лошото е, че окупационните войски донесли комунизъм”, продължава Баева.

  Аферим, доживях да чуя истина от нейните уста…”в страната ни били дошли съветски ботуши и щикове, а най-лошото е, че окупационните войски донесли комунизъм” – спор няма,така си е…

 2. не само са донесли комунизъм,но и досега изнасят от България резултата от труда на българина.Баевица ще си отиде,но злините в образованието на студентите и ще ни тежат десетки години.

 3. Чест и почитания г-н Инджев.
  Аз лично без никакво колебание бих Ви иззел първото място от класацията за врагове на Русия в България. Естествено, ако ми позволите. Все пак това е според Блъсков и съм сигурен, че едва ли сте му много обиден за това. Но и аз нямам нищо против да се включа в тази “вражеска” класация. за съжаление не съм воражен с никакви лостове за влияние, но имам огромно желание.
  Поздрави.

 4. Не е виновна искра баевая /рабфак/!
  Минаха 20 години от обявяването на комунистическия режим за престъпен, а гниди като нея продължават да задават тон в обществото ни и да мътят умовете на внуците ни! То е все едно през седемдесетте години на миналото столетие експрофесор от шикългруберов ВУЗ да чете лекции по история на ВСВ в Западен Берлин! И това не е прекъсвало от Желко Желев та до днес!
  И се питаме докъде и защо до тук я докарахме!

 5. Докато четях оригинала се чудех кой е постъпил по-правилно, Иво Инджев или Горан Благоев? По принцип съм склонен да оправдаят подхода на Гордон да се участва и на най-долните пропагандни предавания, за да може да прозвучи истината. Дори до един ватник да стигне, пак е от полза. Само че за Украйна осъзнаването на ушанките е жизнено (буквално) необходимо, а ние не сме длъжни да ги просвещаваме. А в конкретния случай “журналистката” буди такава погнуса, че е по-добре човек само да ѝ просъска.
  Макар че от коментарите се вижда, че сред аудиторията на този парцал (вестникът, не дамата) има и мислещи хора.

 6. Тази нагла мисирка си въобразява, че хората са големи глупаци и пуска елементарни манипулации, въз основа на игнориране на реалността. Тя не може да понесе факта: В България има и нормални хора, мразещи окупаторите, терористите, грабителите, убийците. Съгласен съм и с безспорния факт, изложен от г-н Инджев в статията, българските политика и журналистика гъмжат от ненормалници. Руснаците се преселват масово да живеят в победената Германия от мъртвия СССР. Масово преселение на германци в Русия няма. Може да има тук там някой мазохист, като французина Депардийо.

 7. тя ни връща в ония далечни времена ,когато съветската армия ни беше “освободила”.
  Тогава “освободителите” ни натресоха лозунга “Смърт на фашизъма,свобода на народа”. Лозунга се изпълняваше и смърт получиха офицери,свещеници,учители,артисти,писатели,художници,бизнесмени-казано на осъвременен език Това ще рече – цвета на народа. Каква беше свободата на останалия народ се вижда днес в Северна Корея,Донбас,Крим,Чечня, Грузия,Сирея Беларус и самата СССР – т.е. Русия.
  Консервираната тавариш Асламова продължава да говори в стил смърт на фашизъма –“В София надига глава фашизма. Децата и внуците,наследници на фашистите,надигат глави и се готвят за реванш”.
  Така е,асламовци, пак се добрахте до фашизъма. Остава да дарите свобода на народа. Е, пречат ви ЕС и НАТО Вярно – няма го великия Сталин, но си имате бащицата Путин.

 8. Има много осъзнати българи и осъзнаването проличава от това, какво е отношението им към Русия. И това, колкото по-отдавна, толкова по-сигурно за нас българите, ако те се занимават с политика или тълкуват политически въпроси. И дано да се намери такъв политик, който да подеме ръководството на държавните работи. За сега изпитвам недоумение

 9. Наближават избори и антиамериканската риторика взема връх. Америка е виновна за всичко и най – вече заради това че нейните граждани живеят добре и богато. И това се вижда с просто око. Те (Американците) са добре защото ни ограбват нас , а и не само нас , а и всички бедни народи. Да . Това вирее сред простоватите хорица и като се повтаря много почва да заприличва на истина. Причината за това е че България продължава да е поле на съветЦка пропаганда и това че има итернет и всеки може да получи каквато и да е информация не променя много положението. Икономиката и правосъдието е окупирано от масква и това е решаващо. Затова сега е момента . Изборите!!!

 10. Към Веселин Станев:

  С риск да предизвикам нежелана от мен полемика, у нас го има и обратното: доста нашенци са убедени, че живеят зле заради ромите, които раждат много деца, не си плащат тока и са мързеливи, живеейки нарочно на социални помощи…

 11. Защо Путин и неговото обкръжение се отъждествяват с белезите на интернационална мафиотска структура?
  Взривовете на оръжейни складове и заводи в Чехия и България и мокрите поръчки срещу инакомислещи, демаскираха режима в Кремъл

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-zashto-putin-i-negovoto-obkrazhenie-se-otazhdestvyavat-s-belezite-na-internatsionalna-mafiotska-struktura

 12. Обстоятелствата около трагедията с българския МиГ 29 ставет все по-заплетени.
  “Сърбия излезе със становище за падналия в морето край шабла български изтребител. Министерството на отбраната на Сърбия обяви, че катастрофата на българския самолет по време на неотдавнашните военни учения в страната, не може да бъде свързана с дейността на ВВС и ПВО на сръбската армия, предаде БГНЕС.”
  “„Поради неточни и злонамерени твърдения и спекулации, направени от българския журналист и писател Григор Лилов, предадени от определени медии, Министерството на отбраната информира обществеността, че членове (на ВВС и ПВО) на сръбската армия не са извършвали ракетни операции с единици на ПВО в деня на катастрофата на българския МиГ-29, както и авиационните действия на полигона „Шабла“ по никакъв начин не могат да бъдат свързани с катастрофата на българския военен самолет МиГ-29“, заявяват от МО.
  Както беше посочено, „членовете на ВВЗ и ПВО от пристигането им на полигона „Шабла“ са извършвали дейностите си в съответствие с предварително определени планове, които са съгласувани и одобрени от представителите на Въоръжените сили на Република България и сръбската армия.”
  https://frognews.bg/novini/belgrad-nie-sme-svalili-balgarskiia-mig-29.html
  ————–
  Време е от МО да дават обяснения!

 13. Мутрите от туризма сега искали Министерството на здравеопазването да разреши чужди граждани да идват в България и да се ваксинират безплатно! Българският бюджет да платял за ваксиниране на братушките ИМ, да раздадял ваучери по 50 лв на всички ваксинирани, за да ги похарчат по заведенията и спа -процедурите по хотелите ИМ, а българският бюджет да финасирал и рекламна кампания (за милиони) за ваксинационния ИМ туризъм :

  Националният борд по туризъм: България да предложи ваксинационен туризъм !

  Националният борд по туризъм (НБТ) предлага Министерството на здравеопазването да разреши чужди граждани да идват в България и да се ваксинират безплатно.
  “След като България и всички ние сме платили с нашите данъци дозите, предлагаме те да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния туризъм, вместо да отидат в кошчето”, заяви д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.
  Националният борд по туризъм предлага още Министерството на туризма да организира рекламна кампания за ваксинационния туризъм на чуждите пазари след приемането на мярката. Бордът продължава да подкрепя ваксинацията на българите и държи за отпускането на ваучер по 50 лв. от държавата на всеки ваксиниран за ползване на услуги в туризма.

  https://trud.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4-%D0%BF%D0%BE-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC/

 14. и като го ваксинираме този ”турист” ще го държим тук девет седмици за втора доза?Като му платиме мястото в самолета,платиме му и ваксинацията,дадем му ваучер,да му докараме и жените си?Нещо си мисля,че предствката Кара/черен/не е добра нито за изтребителите ни,нито за туризма.

 15. Милата, че и д-р Полина Карастоянова откъде да знае, че и в момента се ваксинират чужди граждани.
  Термин като “ваксинационен туризъм” може да се роди в тежко увреден мозък.
  Аз лично съм изумен от цинизма и алчността на тази неуважаема госпожа.

 16. Сега, като плъзнат неандерталците от север с менте сертификатите си за ваксиниране по курортите ни и по организирани екскузии до “свети места” из България, да не се чудим откъде ни идва третата ковидна вълна още през лятото! От алчността на мутрите в туризма, еничарите, които за жалки рубли са готови без колебание да жертват народа си.
  Ако “служебните” управляващи започват да поддават на мутренския натиск, ще бъдат отговорни за смъртта на стотици невинни българи !!! В момента ЕС не допуска туристи от трети страни на територията си , ако не са ваксинирани с одобрените ковидваксини !

  Черен пазар за фалшиви сертификати за ваксинация процъфтява в Русия

  Схемата се разиграва в интернет от търговец на менте документи за ваксинация

  https://faktor.bg/bg/articles/v-rusiya-protsaftyava-cheren-pazar-na-falshivi-sertifikati-za-vaksinatsiya

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.