Методиевич – “сам като куче” и на международната сцена

НА СНИМКАТА: В нощта на истината на 5 април тази година: Методиевич сам като куче без клакьори, мисирки и постоянната си свита пред дома си в Банкя.

 

 

След неуспешния опит на ЕС да последва примера на Байдън и да предложи среща на Путин, водещата икономика на континента Германия намеква чрез свои ключови политици, че все пак не е безразлична към американските предупреждения за изпадане в зависимост от руския газ чрез “Северен поток 2”. Това се подразбира от нов нюанс в позицията заместник-председателя на Християндемократическия съюз Армин Лашет. Соченият за наследник на канцлера Меркел в партията и в качеството на евентуален бъдещ канцлер Лашет беше цитиран от Ройтерс да допуска спиране на руския газопровод в случай, че Русия оказва натиск върху Украйна.

Освен, че не може да пренебрегне напълно американското лидерство в съпротивата срещу употребата на руските суровини като политическо оръжие, Лашет очевидно подготвя почвата за плавен преход от категоричната подкрепа на Меркел за “Северен поток” към сближаване с позицията на “Зелените”, които отхвърлят “Северен поток” именно като руски инструмент за политическо влияние. “Зелените” са се устремили към изборна победа и Лашет се опитва да им отнеме инициативата по темата и упреците, че ХДС е прекалено много загрижен за интересите на големия бизнес в страната и не обръща внимание на другите аспекти от завършването на газопровода.

Самият факт, че “Северен поток” се превръща в централна предизборна тема в Германия не е в полза на Кремъл, който досега се радваше на единодушие с Берлин в описанието на проекта като чисто икономически проект. Но явно идват нови времена и “заслугата” е не толкова в промяната на политическия климат в германската столица, колкото в таланта на Путин да си създава врагове дори и там, където е бил приеман благосклонно преди. 

Като самодържец в държавата, с която може да се разпорежда еднолично, Путин винаги е демонстрирал превъзходството си в отношенията си със Запада и по-специално с Европа в едно отношение: не му трябват тромави преговори за постигане на собствена позиция с никого, а решава сам и се опитва да се наложи срещу разединените си събеседници от европейските столици. Позволяваше си да им се подиграва на международни форуми, че ще им се наложи ( едва ли не лично с брадви в ръка) да секат горите си, за да се отопляват, ако отхвърлят руските енергийни доставки.

От неговата реч на 3 февруари 2007 година в Мюнхен, с която постави началото на завърналата се конфронтация със Запада, изминаха обаче години, през които най-големият икономически фактор в света ЕС започна трескава подготовка за разнообразяване на енергийните източници.

Москва отвърна с примамката “Северен поток 2” за вечно гладната за ресурси огромна германска икономика, но преуспя най-вече на това поприще на юг с “Турски поток”, увеличавайки чрез него зависимостта на южния регион на континента.

Докато “Северен поток 2” буксува на дъното на балтийско море и пускането се бави вече с години, “Турски поток” беше завършен в рекордни срокове за няма и две години. Благодарение на сервилното управление на Методиевич.

Боя се, че ще разлая одобрително кучетата в лагера на своите опоненти като призная, че това предателство на Методиевич не можеше да остане безнаказано. С други думи отвън дадоха знаци, че предателят трябва да си ходи. Никакви потупвания по гърбината му от страна на бенефициентите на гласовете от партията му в урната на ЕНП не му помогнаха. Европейският партиен шеф Манфред Вебер продължава да му праща мили сигнали, но самотата сред европейските лидери в това отношение само откроява самооценката на самия Методиевич, че е “сам като куче”. Каза го по друг повод в личен и битов план, но на практика описа бъдещето си, т.е. онова, което му се случва вече.

 

5 мнения за “Методиевич – “сам като куче” и на международната сцена”

  1. Борисов е политически мъртвец, но вероятно все още не го знае. Ако евентуално го знае, той трескаво си подготвя пътя за безпроблемно оставане в политическото битие. Главният разговор за Борисов – и с Борисов – трябва да се води от следствените органи, а на по-късен етап, да се слуша от наказателен съдийски състав. Разбира се, сега е много важно постоянно да се показват националните предателства, извършени от този примитивен, дълбоко невеж и откровено казано ПРОСТ човек! Нали никой не се заблуждава, че постоянно манифестираният Борисов примитивизъм е само някаква фасада, зад която се крие ерудиция, интелект и философия, както настояват медийните ибрици на ПРОСТИЯ човек от Банкя, пъки самият той от време навреме подчертава, че е ДОКТОР! Един вид, казва ни той: “Не съм прост, правя се на такъв”. Истината е, че не СЕ ПРАВИ, а е ПРОСТ! И не само е прост, но е непоносимо безнравствен и лишен дори от базов морал тип. На такъв се казва, че е ИЗРОД. Да, с ниския си интелект, примитивизъм, постоянни лъжи, безогледно национално предателство, системни престъпления, Борисов е ИЗлязъл от РОД-а, не само на българите, но и на човеците изобщо. Колкото по-скоро този ИЗРОД бъде изобличен и наказан, толкова по-добре.

  2. Продължение. Хубавото е, че няма достатъчно силен фактор, на който ИЗРОДЪТ да се облегне и да разчита, че ще го върне от селението на политическото небитие, в света на битийната политика. САЩ съвсем очевидно му теглиха такъв размазващ шут, че едва ли и сред герберските калинки е останало съмнение, че янките са отписали вожда им. Народната любов към Борисов не съществува, освен сред рехавите редици на застарелите дами от клубовете “Лелки” -ГЕРБ или пооблажилите се от ГЕРБавата мафия провинциални клубове по интереси, където образът “ФЕН НА БОЙКО” се среща най-вече сред полуграмотните таксиметрови шоФЕРИ или разни ексфутболисти и други спортни деятели, които по дефиниция живеят в схемата на тарикатлъка и полупрестъпната далавера.

  3. Продължение2. Тук, в тези среди, не включвам разните социолози, политолози, антрополози, Антонтодорвци, Хараланалександровци и т.н., те са просто на заплата. убеден съм, че те разбират, че скоро работодателят им няма да мое да осребрява техните оди, стихове и дитирамби за МНОГО ПРОСТИЯТ ЧОВЕК от Банкя, та ще го РАЗЛЮБЯТ в мига, в който парите секнат.

  4. Някой тук знае ли каква е темата на боковата дисертация и кой му я е написал? Питам, защото за да напишеш такъв труд, преди това трябва доста да си чел, а знаем, че той нaй мрази да чете. И още: доколкото знам, в България за да се сдобиеш с докторска титла, трябва да издържиш изпит по западен език (преди 30 години май и по руски език). Кой се е явил на тези изпити (а и на защитата на дисертацията) вместо Методич?

    P.S.: Бюлетината е 23.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.