Когато си позволявал на простака да те язди години наред, нямаш право да му се подиграваш със закъснение

 

 

 

 

 

Напразно и с голямо закъснение мнозина се присмиват на Методиевич за ескалиращите небивалици, които се търкалят от устата му след като  съобщи, че е построил над половин милиард километра магистрала само за 10 години. https://offnews.bg/ikonomika/kakvoto-i-da-kazhat-che-bili-napravili-delish-na-1000-posle-na-10-754420.html

Присмехулниците първо трябва да слушат, за да разберат какво са чули. Той не казва магистрали, а магистрала. Какво значи ли?

Известно е, че властта е накротик. Пристрастеният към нея е шмръкнал толкова от него, че бълнува за любимото си видение, за  магистрал(к)ата.

Да не би да му е за пръв път? Я си спомнете за други негови фантасмагорични изявления в момент на самодостатъчна еуфория :

За 10-те милиона мигранти, които всеки момент ще прегазят България

За милиардите ( с повече или по-малко нули, споменавани по същия начин от него) , похарчени за АЕЦ “Белене”, поради което трябва да бъдат похарчени още милиарди

За възторга му от построеното от Живков, което той дори не можел да боядиса

Има и още подобни “гениални” прозрения на силния човек на България със слабост към лъготенето на едро, който не прави разлика между стотици, хиляди, милиони и милиарди, когато трябва да се похвали с нещо или да сплаши плашливите си поданици. 

На една международна конференция в София, както съм писал много пъти, същият обяви преди 7 години, че България е обявявала война на СССР. И нищо. Огледах се и видях около мен депутати, политолози, журналисти, дипломати. Нито един не трепна от тази демонстрация на чудовищно невежество, което можеше да бъде наречено и предателство, ако беше демонстрирано от човек, който можем да заподозрем, че го прави нарочно.

Така че, уважаеми присмехулници, липсват ви първите 7 години. Ако още тогава го бяхте погнали с вашия присмех, нямаше да стигнем до това да го слушаме как лъжите му придобиват космически измерение за “милиарди”. Вместо това някои от вас ми се присмиваха, че го “мразя” по културни съображения. И са прави ( не за “омразата”, каквато не изпитвам към обекта на моето презрение): културата, дори и най-общата, е мерило за това кому позволяваш да те язди. Ако е простак, значи си го заслужаваш.

2 мнения за “Когато си позволявал на простака да те язди години наред, нямаш право да му се подиграваш със закъснение”

  1. Повече вярвам на това, че се е объркал и е искал да се похвали, че е усвоил половин милиард евро. Но се е усетил в последният момент и от там лапсуси…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.