Силният човек в комунистическа Корея отслабва, а отслабеният силен човек у нас доказва антикомунизма си: отказва да му подражава

От десети юни западните медии, позовавайки се на южнокорейски специалисти, коментират отслабването на севернокорейския диктатор Ким Чен Ун. Не точно политическото, а физическото му отслабване, макар де е вероятно да има връзка между двете.

НА СНИМКАТА ( разпространена от севернокорейската информационна агенция): отслабналият към днешна дата Ким

Новината достигна и до България след като стана тема на самата севернокорейска телевизия която излъчи интервю с гражданин, загрижен, че вождът изглежда отслабнал.

НА СНИМКАТА: Ким преди отслабването, което се предполага да е отнело едномесечна диета

pastedGraphic.png

Твърденията на гражданина, че всички зрители плачат, когато виждат отслабналия си ръководител, внасят хумористичен елемент в информацията за здравословното състояние на човека, който от 2012 година управлява най-затворената държава в света, въоръжена при това с ядрено оръжие благодарение на дружбата си със СССР. Анализаторите обаче гледат сериозно на въпроса за всяка промяна на върха на ядрената държава.

Едно от техните заключения е свързано с личните опасение на диктатора трето поколение, че е предразположен генетично към сърдечно-съдови проблеми. Баща му Ким и дядо му Ким починаха от инфаркт.

Политическото гадаене около промяната във външността на Ким Чен Ун свързва отслабването му с предполагаема борба за власт, в рамките на която диктаторът се опитва да подобри позициите си чрез укрепване на здравето си. А доказателството, че действително е свалил килограми, се базира на сравнение между негови снимки, правени преди повече от месец и сега, когато се появи за пръв път пред камерите на публично “мероприятие”. Днес часовникът му стои доста по-хлабаво на китката, забелязват анализаторите, специализирани в разчитането на знаците, които предоставят неимоверно оскъдната информация за ставащото в Северна Корея.

Това, което на гражданите в комунистическия “рай” не е дадено да забележат във връзка с часовника му е, че по оценки на специалисти, цитирани в западните медии, той струва 12 000 долара. В държавата, в която наскоро признаха, че населението ( отново) е заплашено от глад заради лошата миналогодишна реколта, това би трябвало да е голям скандал. Но който владее медиите, може да си позволи лукса и да живее в лукс без това дори да е известно на масите. 

В България не се случва точно това, но не може да се отрече, че опитите да бъде достигнат севернокорейският комунистически стандарт продължават. Властите разследват някои сигнали. Испанските власти в Барселона, искам да кажа. 

Колкото до отслабването с политическа цел, засега не се наблюдава подобен севернокорейски сценарий в живота на силния човек на България през последните 12 години. Тъкмо обратното, той видимо качи двадесетина ( ? ) килограма независимо от подвизите си на “футболист номер едно” по средата на многобройните си мандати като премиер  и по този показател оправдава претенцията си да е антикомунист. 

Нито при неговия “шиши” се забелязва някаква промяна . Пък и как да разберем за шиши след като той се появява пред публиката по-рядко и от Ким Чен Ун.   

1 мнение за “Силният човек в комунистическа Корея отслабва, а отслабеният силен човек у нас доказва антикомунизма си: отказва да му подражава”

  1. Жорж Ганчев, Бог да го прости, срещнал на улицата преди повече от 20 години офицер от Българската армия с наднормено тегло и изразил своята гражданска позиция: Виж какво шкембе си отпрал от консумация на бира и кебапчета. Засрами се бе плондер! Един офицер от Българската армия следва да е изпънат като струна. С това шкембе не можеш да направиш и 50 лицеви опори.
    По ирония на съдбата наскоро министър на отбраната в 3-то правителство на ГЕРБ беше персона с драстично наднормено тегло. С какъвто се събереш, такъв ставаш.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.