Карадайъ бърка значението на думите сарай и самурай

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се “разграничи” от санкционирания Делян Пеевски по маниера на Ивачно от вица, който нарекъл Марийка курва, но се извинил пред класа и учителката с три пъти заявеното изречение с възходяща въпросителна интонация : “Марийка не е курва? Марийка не е …Еее, много се извинявам!”.

НА СНИМКАТА: Карадайъ и Пеевски заедно и в навечерието на изборите от 4 април, на които най-желаният години наред кандидат депутат в ДПС “изпадна” неочаквано от избирателните листи. Въпросът е защо е бил изтеглен ( явно във връзка с очакваните санкции на САЩ), след като в ДПС смятат санкциите за неоснователни.

 

 

 

По същия начин Карадайъ се изяви по отношение на Пеевски, който никога не е бил член на ДПС и не участвал във взимането на политическите решения на партията – само дето беше редовно най-номинираният кандидат за депутат от същата партия и едва на изборите от 4 април се “оказа” изведнъж извън листите в очакване да му се случи онова, което му се случи по закона “Магнитски” в САЩ.https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/06/28/4226653_karadaiu_peevski_nikoga_ne_e_bil_chlen_na_dps_toi/

Карадайъ каза и още много също толкова “верни” неща. 

1. ДПС не си изхвърля приятелите на база твърдения, заяви Карадайъ. Сигурно е вярно за русофилите сред тях, защото иначе си изхвърлиха като мръсно коте “русофоба” Лютви Местан от самия партиен връх. За Осман Октай, Мехмед Дикме, Касим Дал и прочее видни неприятели на русофилщината в ДПС да не говорим.

2. ДПС е свалило комунистическия режим, излъга също Карадайъ ( и поради това никой не може да му “чете лекции”). Тъкмо напротив, ДПС качи отново на власт посткомунизма чрез правителството на проруската корпорация “Мултигруп” с мандата на ДПС в парламента в края на 1993 г., препъвайки мъчителния пръв опит за декомунизация в България. А режимът на Живков наистина беше подкопан от протестите на българските турци, но не беше свален от тях, а по заръка на Москва, след което в политиката у нас решително се намеси Д(П)С. 

3. Образът на Пеевски го били създали от “Икономедия” по заръка на собствениците, философства марионетката на “философа” от село Дръндар. Визира същите “всемогъщи” ваятели на образа на Пеевски, които прокуратурата на ДПС мачкаше години наред.

4. Карадайъ поиска доказателства от САЩ за този образ – вероятно поради “факта”, че “Икономедия” нарежда на Държавния департамент и на Министерството на финансите на Америка ( а защо не и на всякакви други служби, че и на самия президент Байдън) да сатанизират невинния български младеж от партията, чийто лидер не смята България за своя родина ( както беше цитиран от Анадолската агенция да заявява при посещението си в Турция). С тази глупава претенция Карадайъ не само прави на идиоти българските граждани, които сами “забелязаха” що за “преуспял млад бизнесмен” ( по собствената му самооценка) е Пеевски, но и позиционира партията си като откровено русофилски инструмент с вече открито антиамериканска нагласа.

На базата на горните “верни” заключения Карадайъ прогнозира, че враговете на ДПС ( и Пеевски ) ще изчезнат както СДС ( виж. т. 2 )- с което призна ролята на партията си за разбиването на синята партия чрез прословутия “депесарски шут” на Доган.   

Не знам дали местните врагове на ДПС ще бъдат разбити по същия начин, но че превръщането на САЩ във враг на тази функционираща на ръба на конституционната забрана за създаване на партии по етнически принцип е форма на ритуално харакири. 

Карадайъ явно бърка значението на близко звучащи думи. Като сарай и самурай.

 

 

7 мнения за “Карадайъ бърка значението на думите сарай и самурай”

 1. В началото на 1990г. ЦК на БКП решава да се върнат имената на българските турци. В тази връзка на 04.01.1990г. се учредява ДПС /подкрепящо това решение/, а на 07.01.1990г. ОКЗНИ /заклеймяващо това решение/. Сред учредителите на националистическия ОКЗНИ е Георги Първанов, известен на обществеността като агент “Гоце” от ДС, станал по-късно говорител на ОКЗНИ, защитник на деятелите от Възродителния процес. Поради факта, че г-н Първанов и лидерите на ДПС пърдят в русофилското гърне, произведено от ДС, националистът бе подкрепен на президентските избори през 2001г. и 2006г. от ДПС. Тази подкрепа отврати истинските поборници за права и свободи сред българските турци, някои от които са оцелели в комунистическия концлагер Белене. Не трябва да се забравя трансфера на Пеевски от една русофилска партия /НДСВ/ в друга такава /ДПС/. Днешният лидер на ДПС косвено подкрепи менте патриотите за изборите на 11.07..2021г. със скорошното си изявление на територията на Турция.

 2. @Иван

  Сивото гоцэ е продажен безродник.

  P.S.: Бюлетината е 23.

 3. САЩ – враг на Дръндарската селищна система.

 4. подкрепата на ДПС за Пеевски нито е самоцел,нито е емоционална,а е съгласувана от Карадаййъ при посещението му в Турция.Ердоган прави много работи на пук на САЩ и не съобразявайки се иска да се прави на велик и съюзник на Путин поне в енергетиката.

 5. Не само на Дръндарската селищна система. Винаги е особено удавольствье гледането на “телевизионната легенда” бай Кольо с инфантилните му любимци, които всеки ден напоително кани в эвроком да дрънчат на кухо. Днес например научихме от някакъв недоправен Цончо от партийката на Костя Копейкин, че България се управлявала от държавния Апартамент на САЩ. Дзъннн.

 6. Тези дни ми се налага да пътувам из страната и в няколко областни градове попаднах на “кръстосани” предизборни мероприятия: в единия край на площада Христо Иванов и хората му раздаваха флаери и се опитваха да разговарят с наобиколилите ги симпатизанти, в другия край хората на Копейкин, облекли партийни тениски с надпис “Възраждане”, възбудено се въртяха около маси с рекламни материали, БСП пък създаваше “празнично настроение” с концерт на духов оркестър и без много много приказки. В селата, поне през тези, които прекосихме, нямаше никакви мероприятия, нямаше плакати, нямаше и хора, явно всички бяха по земеделските си имоти да окопават, поливат и берат плодовете на труда си. Направи ми впечатление, че спирките на градския транспорт, особено в крайните квартали, и пространствата около училищата бяха плътно облепени с плакати на Копейкин. Много доминиращо, агресивно присъствие на продажната му проруска морда, която го прави разпознаваем в крайните квартали и (със сигурност!) много скъпо, съдейки по луксозната хартия, количеството облепена площ, в която са били ангажирани голям брой облепващи с “приличен” хонорар.
  Докато обилно отделяхме адреналин, съдирайки плакатите на продажниците от “Възраждане”, от време на време идваше по някой “активен” местен гражданин и задаваше почти един и същи въпрос: защо сме съдирали само плакатите на “Възраждане”, които били с руснаците и щели да се бият заедно срещу турците ? Защо не сме късали и плакатите на ДПС?! Попитахме къде са плакатите и на рублофилите от ДПС, за да идем и тях да ги съдерем, но такива нямаше никъде. Повечето питащи оставаха озадачени, не можеха да схванат как така едновременно сме и срещу копейките, и срещу турците? 🙂
  След като различни по вързраст и пол граждани ни зададоха почти един и същи въпрос, мисля, че схванах очевидно работещатата опорната точка на копейкиновото “Възраждане”, действаща на първсигнално ниво: “Ние сме с руснаците, за да се борим заедно с тях срещу турците и фашистите от НАТО “.
  Дано да са го схванали и щабовете на БЪЛГАРСКИТЕ партии и да реагират с ясни и железни аргументи на тази подла дезинформация, съчинена в помощ на копейкин, в някоя ЕВРОАЗИЙСКА пропагандна лаборатория !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.