Дреме им на къра на хомофобите и расистите у нас за някакви си права на човека

България пасува в ЕС когато става дума да се накаже Унгария на Орбан за уникалния му в рамките на организацията закон срещу ЛГБТ хората. Съответно България, чрез своя президент Радев, ( ако са верни информациите на гербаджийските медии ) се натиска за среща на ЕС с Путин.

Има ли връзка между п(а)суването по въпроса за “обратните” и натискането в скута на Путин?

Има и още как. За пазители на “традиционното семейство”, за каквито се обявяват гонителите на хората с нетрадиционна ориентация у нас, се обявяват приблизително толкова много нашенци, колкото са и онези, мразещи сънародниците си поради цвета на кожата им, но изтъкващи за това всякакви други причини да се гордеят със своята традиционност. Говорим за едно и също мнозинство и неговото отношение към малцинствата, ако използваме термина от времето на презрелия социализъм.

Омразата към “обратните” беше официална политика в НРБ със съответните съдебни процеси, затвор и публичен линч в най-буквалния смисъл срещу “заловени” в градските тоалетни нещастно откроени или заподозрени  като пе…, абе знаете какви. Биеха ги доброволци и ги хвърляха за забавление в езерото “Ариана”. Доброволците се наричаха отрядници, верен отряд на Партията. Официалното им призвание по заръка на властта беше да поддържат реда. Защото да бият и линчуват в рамките на глутницата си беше в реда на нещата в онази държава, която поощряваше разправата с различните хора.

Как този манталитет не само се пренесе, но и избуя в днешната уж правова, уж демократична, уж европейска България? Ами така. Не си е тръгвал. За кратко беше срамно да си го показваш на публични места, както и любовта към съветските паметници, които за около три години след началото на промените бяха пременени в шарени графити във всички цветове на дъгата като знаме на ЛБГТ.

Нашенците обичат да мразят по руски образец – защото в Русия хомофобията е узаконена и Москва се самоизтъква като световен лидер в тази измислена борба, нещо като водеща сила в Интернационала по времето на СССР. И не е вярно, че в многонационална Русия били толерантни към различните националности. Фамозната пратеничка на “Комсомолская газета” Даря Асламова, твърде представителна за съвременната руска простащина, ми потвърди категорично циганомразието си, когато й обясних, че не желая да й давам интервю, споменавайки как илюстрира статиите си с роми на бунището като обобщаваща картина за това как изглежда днешна Европейска България ( защото във вчерашната съветска България нямаше нито бунища, нито ровещи там роми, нали!?).  

НА СНИМКАТА: Ето така Даря Асламова представя  България пред читателите на тиражния посткомунистически таблоид “Комсомолская газета” 

 

 

Как ли щеше да се развие разговорът ми с Асламова, ако не бързах да й затворя телефона ( защото устата й няма как, фанатиците не разбират от аргументи) и бяхме коментирали темата за “еврогейска Европа” и нейните български измерения? Най – вероятно щеше и тази “приказка” да протече в духа на омразата от нейна страна и напълно политкоректно по мерките на руската хомофобия, която изисква безпрекословна хетеросексуалност от поданиците на Путин. Самата Асланова обича да се демонстрира в този дух в социалните мрежи.

 

НА СНИМКАТА: А така Асламова представя себе си в съответната предизвикателна поза, “облекло”  и на подходящ фон

 

 

 

 

За съжаление не сме в европейския отбор, а в евразийския по този неформален показател. А съжалението ми е свързано с факта, че деградираме, вместо да ставаме по-толерантни, каквито бяхме в началото на 90-те години на миналия век в желанието си да бъдем като европейците. Това говори много за успеха на управляващите да си внесем колкото се може повече руско влияние, след което да се правим, че се борим с него, за да умилостивим богатите си западни партньори да отпуснат някой и други милиард за крадене.

Само едно не ми е ясно: как до подобно нещо се стигна в европейска Унгария, която по времето на комунизма се смяташе за най-отворена към Европа по своя манталитет и най-разкрепостена в сексуално отношение дестинация сред бившите съветски европейски колонии. Не случайно тъкмо в Унгария, която беше и първата паднала крепост на комунизма през лятото на 1989 година, позволила масово преселение на туристи от ГДР в лелеяния от тях капиталистически съседен свят, процъфтя порнографската индустрия както никъде другаде в Източна и Централна Европа. Дали все още е така, не знам.

НА СНИМКАТА: Италианската порнозвезда и депутат Чичолина изпраща съветските танкове на тръгване от Унгария след краха на комунизма там

 

 

Фактът, че Орбан обича да прави напук на Брюксел не ми е достатъчен да проумея как свободните по дух унгарци се оказаха впримчени в подкрепата си за един режим, който става все по-мракобесен. Има тук един специалст по Орбан и орбанизацията на Унгария, който дори написа възторжена книга за своя кумир, но до неговите услуги не желая да прибягвам. Знам как ще обясни феномена с превръщането на Унгария в европейски анклав на хомофобията – ще изтъкне всичко друго, само не и руската подражателска връзка, която по никакъв начин не “забелязва” и когато стане дума за неговото политическо божество у нас Методиевич.

А на онези, които ще се опитат да ме уязвят като поборник за правата на “обратните” и ромите ще отговоря предварително ( защото няма да влизам в спор с безспорни простаци), че отношението към различните и по-слабите е въпрос на цивилизованост, а не на ориентация е етнически предпочитания. Точно както отношението към възрастните хора, на които иначе държавата и политиците се подмазват грозно с предизборна цел просто защото са много, дори прекалено много за застаряващия демографски пейзаж в България. 

Пък и възрастен човек е обречен да стане всеки, който доживее до съответните години, та и за най – яростния расист и хомофоб е лесно да си представи, че и него го чака същото. Докато гордият със своята хетерозаслуга пред Родината е малко вероятно да бъде сполетян от съдбата на различните от него, а цветът на кожата му се променя към по-тъмни багри само на плажа или на къра. Така че му дреме на къра за онези, които псува на педал или циганин.

 

7 мнения за “Дреме им на къра на хомофобите и расистите у нас за някакви си права на човека”

 1. Правата на човека и свободата са най-мразените понятия от комунистите. Основната тежест в борбата срещу правата на човека и свободата в България се изнася от учителите и “журналистите” социалисти, които не са малко. Особено активна в това отношение е една мисирка от БНР, която редовно облива с помия либералите, с неприкрита омраза към свободните хора. В Русия в момента се възкресява националсоциализмът на Сталин, като най-ярко доказателство за това са агресията в Украйна и националсоциалистическите паради на 9 май, мероприятия, аналогични на парадите на Сталин и Хитлер.
  В Унгария Орбан загуби последните местни избори в Будапеща. Кметът на Будапеща полага усилия за обединение на опозицията за сваляне на ФИДЕС от власт. В Унгария левите партии се различават от БСП, която подражава на Орбан. Моето скромно мнение е, че за Унгария има надежда. За България и Русия важи написаното от Данте Алегиери “Надежда всяка оставете!”.

 2. САЩ е една от най-толерантните държави по отношение на ЛГБТ. Не съм забелязал хората да се страхуват, притесняват от това. Нито децата им стават масово “обратни” заради тази толерантност. А има доста българи, и руснаци, и всякакви други.
  Така че, на хомофобите ще кажа: Споко бре! Не се прихваща. А пък и кой знае, може и да готино – трябва да питаме кмета на Симитли, той знаел нещо. Пък и за Доган бей нещо се говори… Така е като не излиза от сараите и тръгват слухове.

 3. Ама моля ви се! Тази снимка на Асламова е от преди много години. Вече е придобила вид на типична руска мамаша. Едва ли има някой българин, който да не е на ясно с “обратната” трансформация на рускините – от пеперуди стават гъсеници. И външно и морално. (което според мен е истинската причина за пиянството на редовият руски мъж). (държа да отбележа, че ирония в този абзац няма).

  По същество: забелязал съм, че тези дето викат най-силно срещу ЛГБТ и еврогейщината са най-гръмогласни и за връщането на наборната военна служба, което често е свързано с мили спомени за извращенията, които са правили и които възнамеряват да правят пак в казармата. Тук признавам си ми липсва логиката как някой ще бъде повикан отново в казарма, но с такива хора в Интернет избягвам да комуникирам в дълбочина.

 4. Аз пък ще дам няколко примера за пазители на “традиционните християнски ценности”, които никак не кореспондират с днешните им позиции:
  https://interesnoznat.com/interesno/razvidet-nevozmozhno-neskolko-foto-o-tom-kak-vyxodila-zamuzh-mariya-zaxarova.html

  Познахте ли я?

  https://interesnoznat.com/interesno/razvidet-nevozmozhno-neskolko-foto-o-tom-kak-vyxodila-zamuzh-mariya-zaxarova.html

 5. Интересни факти, България първа от социалистическите страни изключва хомосексуализма от престъпленията – НК от 1968 година. Интересното е, че част от комунистическия ебит са били хомосексуалисти. А в В Германския наказателен кодекс в периода 1 януари 1872 – 11 юни 1994 г. съществува §175, обявявал за наказуем половия контакт между мъже, за което време са осъдени около 140 000 души:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2_%D1%81%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0
  А ето положението в Турция:
  Още от основаването на турската република през 1923 г. турското отношение към гейовете, трансвестите и хората с колеблива полова идентичност е определяно от една специфична [за тукашните културни условия] двусмисленост. Османците толерират хомосексуалността в обществените пространства въпреки заповедта на Корана: „Как може да пожелаваш мъже, от всички създания по света, и да оставяш онези, които Бог е създал за теб като твои ешове. Ти наистина излизаш отвъд всички граници“ (26: 165-6). По времето на османското владичество само един човек в Алепо е бил изправен пред съда на шериата за „содомия“. Бил е принуден да напусне квартала си, но не е бил наказан по никакъв друг начин. През деветнадесети век секуларизираната версия на шериата се превръща в граждански код, а през 1858 османците декриминализират содомията [хомосексуалността].
  http://www.librev.com/index.php/2013-03-30-08-56-39/discussion/culture/3462-seksualnite-promeni-v-turtziya

 6. Още интересни факти.
  Ето един руснак, кото е хомосексуален неонацист с невероятна емблема на организацията си:
  http://actionredbg.blogspot.com/2013/06/Interviu-s-homoseksualen-ruski-neonacist.html
  Според мен проблема е в това, че една група политици искат да “вземат” гласовете на хората с друга сексуална ориентация, а пък други създават “таргет групи” от хора, които мразят хомосексуалните и колелото на омразата се завърта.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.