Професори ваксинират с путинизъм лековерни бъгарски зрители

 

 

 

 

 

 

“ Ще посрещнем есента само с 35% от хората, които ще са със защитни сили. И ще се вдигне пак една вълничка. Без путински мерки нищо няма да стане. В България няма Путин, значи трябва да засилим ваксинирането”, заяви днес пред БНТ математикът проф. Николай Витанов, едно от лицата на борбата срещу китайския вирус у нас, която се увенча със световни рекорди по смъртност без за това да е потърсена отговорност и до днес от когото и да било.

Друго популярно лице от този отбор е проф. Тодор Кантарджиев, пенсиониран наскоро сред големи  протести в негова защита като досегашен Директор на националния център по заразни болести. През октомври миналата година професорът се изказа абсурдно пред медиите, че  никой не носел маска в градския транспорт. Пролича, че не ползва обществения транспорт, но това е дреболия в сравнение с факта, че изричайки толкова явна неистина подкопава доверието на хората в останалото, което  непрекъснато говореше от телевизионния екран. https://ivo.bg/2020/10/29/професор-от-нощ-се-изложи-посред-бял-де/

Медийните изяви на Кантарджиев обаче не секват. Тази седмица той ( отново) лобира за руската ваксина “Спутник V”, която в телевизионно предаване от 14 януари обяви за (почти) приета вече от ЕС – нещо, което продължава да не е вярно и към днешна дата. Този път той вмъкна “за баланс” в изявлението внушението, че руснаците искат западни ваксини , а хората у нас си искали “Спутник V”.

https://www.actualno.com/healthy/kantardjiev-gleda-s-optimizym-za-ruskata-vaksina-sputnik-v-v-kombinacija-s-tazi-na-astrazeneca-news_1547644.html

© actualno.com

Точно кои хора искат руската ваксина в България, която е подсигурена с големи количества  приети от ЕК и доказали своята ефективност ваксини? Поради что се налага да се внася и от руската ваксина, освен по причини, за които професорите предпочитат да не говорят?

Иначе казано, някои експерти у нас се държат като Корнелия Нинова, която скърби за липсата на руската ваксина в европейска България. Разликата е, че Нинова поне е пряма в русофилщината си и я изразява от екрана на партийната си телевизия, докато специалисти от бившия щаб НОЩ прокарват внушенията си от позицията на привидна експертна неутрална камбанария.

С експерти не бих спорил на техен терен, но с фактите и те не би трябвало да се подиграват. Да кажеш в момента, когато положението с провала в противопоставянето на пандемията в Русия е сред водещите международни новини, че тук имаме нужда от путинови мерки, е нов връх на падението при преклонението пред н.в. Манипулацията на популацията. В Русия онзи ден счупиха собствения си 9 месечен рекорд по смъртност от китайския грип, а професорът математик изчислил, че и ние имаме нужда от твърда ръка от путинов тип в тази битка – т.е. дава като положителен пример неспособността на руските власти да спечелят доверието на населението, за да се ваксинира, поради което се наложи да заплашват с репресии хората, бокотиращи масово ваксинирането както никъде другаде в държава с претенции за значимост.   

Нищо лично, но професорите трябва да си мерят приказките повече от политиците, докато някои от тях все още се ползват с уважение. Освен ако не искат да се присъединят открито към политиците, стреляйки не само от засада като техни наемници, но и да се изправят в цял ръст в общия им окоп.

Важи и за други професори, като психолога Людмил Георгиев, бивш член на Националния съвет на ДПС. Той пък доказа теоремата за скачените съдове между ДПС и патриотарите у нас. Постигна го в интервю пред БНР, в което без срам препоръча да се гласува за “Възраждане” на Костадин Костадинов, новия фаворит на руското посолство сред състезателите по путинизъм между сателитите на водещите русофилски партии на статуквото БСП, ГЕРБ и ДПС – статукво, срещу което Костадинов уж се бори ( за да се намести на по-горна позиция в личната си битка за повече държавни субсидии).

Репликиран от водещия Петър Волгин, че пряката агитация за партии в медията не е позволена, професорът уж лекичко се сконфузи. Волгин от своя страна великодушно махна с ръка с едно “ е, нищо де”…Демек, пиленцето вече е излетяло в държавния ефир.

Така е, държавният и националният ефир изобщо се ползват от доста рептили- някой по-лустросани, други направо се изявяват като двуглави орли и грабват всяка възможност да прокарват внушенията си в полза на путинизма.

   

5 мнения за “Професори ваксинират с путинизъм лековерни бъгарски зрители”

 1. Понеже в родината на путинизма и на Спутника са цъфнали и вързали бели китки откъм китайски грип…

  А това, че ДПС агитира за Копейкин, никак не ме изненадва, защото е ясно, че само един отбор путриоти (разбира се, най-кресливият) може да влезе в парламента – за два отбора у нас няма електорат. Да му мисли Ма`решки, когото бай Ставри очаква.

 2. Може би Вашата „снисхиодителност“ спрямо „рептилите“ се дължи на това, че не желаете да влизате в спор, още повече съдебен, с личности, които използват неправилно, аз пък за да не кажа със зли намерения, служебното си поприще, което е направо скандално и ги изобличава като подлизурки на една доктрина в ущърб на здравето ни. Но когато всяка информация е засекретена или непълна, още по-лошо, ако тя като неизвлечена или подправена, въобще не би трябвало да й е мястото в устата на един „специалист“. След като през социалистическите години несправянето с проблемите се дължеше предимно на подобни „учени“, бих квалифицирал този вид експерти и съответнитре им изказвания като вкаменелост незасегната от метлата. Във всеки случай е хубаво подобни деяния да бъдат споменавани поименно, за да сме на ясно кой в кой окоп изправен в цял ръст стои ( тук направихте едно прекрасно сравнение, господин Инджев!)

 3. Четиво за неостри родни професора.
  Само за протокола да уточня, че в Словакия записаните да се ваксинират със Спутник 5 бяха около 5000 храбреци. Разтуриха договора и руснаците и изкупиха обратно доставените ваксини.

 4. На русофилите ще им препоръчам да се черпят с шампанско. Не с “игристое”. Няма да повярвате, но в Русия вече шампанско ще се наричат само “пенливите вина”, произведени в Русия, а не в Шампан. Ако ви се струва като от Не!Новините, ще се изненадате. Вчера Путин е подписал закона и Dom Perignon вече не е шампанско. Естествено, френската компания преустановява доствките:
  https://www.kasparov.ru/material.php?id=60E04550E5F33

  Колкото до Кантарджиев, оказа се, че той си е действащ член на БКП и Нинова даже се обади по повод пенсионирането му. Той пък взе се изтъпани на предизборна среща на бившия министър Ангелов…

 5. Мисля си, дали ваксинирането на руснаците с тяхната ваксина не е причина за поредния взрив на китайския в русия?!
  Както е казано никога не е късно да станеш за резил. Такова е мнението ми за тези двама поцелуйковци “професори”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.