Една мисъл в деня за размисъл повдига един въпрос преди изборите да дадат своя отговор

 

 

 

 

 

 

 

Една мисъл ме гложди в деня за размисъл: ще се измъкнат ли от отговорността за наследството си детронираните управляващи чрез мимикрия и прочее номера, както стана след “промяната” от 1989-та година?

Партиите като правило се гордеят с историята на своето раждане. Родителите им са на почит за поколенията, а всички знаем, че не вождът от Банкя е създателят на ГЕРБ. Защо пазят в тайна истинските родители?

Поназнайваме нещо за дългата германска десница, акуширала на проекта, начело на който беше монтиран един самохвалко. Вижда се и от раболепието, с което той я целуваше, отблъсквайки проевропейските българи, които не пожелаха да се претопят във фалшивия му казан с европейското клеймо.

Ако онези, които бабуваха на тази успешна заблуда, са искали да помогнат на България да се европеизира, трябва вече да са разбрали, че постигнаха обратен ефект. Словосъчетанието “европейско развитие” беше превърнато в посмешище и днес се използва като нарицателно за корупция и ширеща се простотия, характерна за епохата на простите кариеристи.  

Успяха да ни отдалечат от Америка, на която сега се цупят, че открои България като най-корумпирания си съюзник. В същото време ни доближиха до Евразия чрез победилия манталитет на автокрацията и наложения едноличен режим със своя проекция в правосъдната система и медиите, захранвани с отровата на удобното мълчание чрез разпределянето на европейски средства за най-лакомите и сервилните между тях.

Ще дочакаме “репарации” от Германия колкото получихме такива от наследниците на СССР за превръщането на България в най-бедната съветска колония на континента и в най-унизен сателит на Москва, посмешище за пред света. Но поне да ни кажат как беше заченат, захранен и пуснат да вилнее на воля проектът ГЕРБ, за да не се повтаря измамата и злоупотребата с ценности, за които поколение българи положи колективни усилия да приеме като свои, но беше яхнато от прост и неук човек, превърнал се в отрицание на стремежите на гражданите, настояващи за истинско европейско развитие на България. 

11 мнения за “Една мисъл в деня за размисъл повдига един въпрос преди изборите да дадат своя отговор”

 1. Седя си в деня за размисъл и си мисля, за 23 ли да гласувам, или за 23, защото само те имат програма за излизане от червеното блато! Вие какво мисите, уважаеми съблогъри?

 2. Ами, г-н Инджев, та Вие сте казали кои са родителите на ГЕРБ и големите Дон-ове на тукашния капо ди тути капи; но не твърде еднозначно и ясно. ГЕРБ е резултат от нечестивата, но исторически логична и за сетен път проявена любов между Германия и Русия! Нашего брата българина трябва да си отвори широко очите и ума и да схване, че ако Русия е наш най-зъл враг и даже не предвижда нашето съществуване, то и Германия няма кой знае какво по-добро виждане за нас. Два пъти се съюзявахме с Германия и два пъти губим. Истината е, че само англосаксонският свят може И Е гарант за независимо, демократично, свободно и мощно развитие на България. Отваряне на България към моретата, високите технологии, модерното образование, медицина, плюс желязно върховенство на закона и ненарушими човешки права и граждански свободи!

 3. Явно Царят не таласъмите търси виновници, там където няма такива! Тя самамта Германия няма лек за простотията и демагогията, та някой си мисли, че Тя ни избира ръководителите и поради това страдаме. Не драги, явно не четете с разбиране господин Инджев, защото Наш Бойко не е германски избранник, а московски. Може би Ви е също известно, че англосакцонците ни разпределиха към Сталин, защото не бяхме и достатъчно за почит, но това пак е българска черта, доказана неведнаж. Бойко беше и е толкова съюзник и на Запада с който про-форма се кичи, но вече и това не е важно.Той можеше единствено да се подмилква на германката Меркел понеже не знае езици и и ползваше целИвки и прегръдки като шут, на който на мястото на Меркел не можеш и да му се сърдиш, защото е просто един шут! Цитираните „Отваряне на България към моретата, високите технологии, модерното образование, медицина, плюс желязно върховенство на закона и ненарушими човешки права и граждански свободи“ за сега е НЕЯСНО как и от кого могат да бъдат постигнати. Дори и за аглосаксонците е необходим подходящ БЪЛГАРИН, защото иначе (както и са германците), един тяхен избранник е намеса във въртешните работи на страната и принадлежи към основите на демокрацията. КВО да праИм, след като свестните сА дърпат и не сакат да сА подключЪт? Да видим И какво сме избрали, тогава ще установим поне, може(м) ли да променим нещичко!

 4. Г-н Т.Тодоров, на колебаещия се мисля да кажа следното: Като избираш № 23 ти гласуваш за свобода,достойнство,сигурност и бъдеще.
  Забрави дребните сметки,страха,месията,който ще ни оправи, по-малкото зло и лъжата,че всички крадат и лъжат. Направи вярната стъпка. Птичката един път каца на рамото.
  Избери № 23 за да се гордееш със своя избор.

 5. Отлично казано! Ех ЕНП…
  И на тези избори пак съм в комисия и очаквам да се появят двамата членове от итн, защото предишните хора дадени ми от РИК се оказаха фалшиви, за да ни е по-лесно, но и без тях ще се справим.
  Надявам се на висок резултат на ДБ!

 6. само 23,това е и не вярвам,че германците са загубили две войни за да загубим и ние.

 7. Ако се доверим на Виктор Франкъл, че и в най-голямото зло може да бъде открит смисъл, ако човек прояви своята “воля за смисъл”, то вероятно “смисълът ГЕРБ” е в това, че успя да обедини гражданите, да прояви гражданското общество, независимо от политическите убеждения на хората в него. Потресът от нечуваната корупция, скрита зад европейските фондове, от простащината, алчността и откровения бандитизъм, представяни пред Европа като симпатичен “нашенски колорит” и “особености на националния ни характер”, първоначално вцепени мислещите, после ги извади на площада. Според мен решаващ беше моментът с нахлуването на шайките на Гешев в Президентството. Това е видимата страна на нещата. Не толкова видими останаха хората, които “работеха” за това, защото останаха свободни и предпочетоха да не се страхуват. Авторът на този блог е сред тях.

 8. към Boris:

  „Отваряне на България към моретата, високите технологии, модерното образование, медицина, плюс желязно върховенство на закона и ненарушими човешки права и граждански свободи“ за сега е НЕЯСНО как и от кого могат да бъдат постигнати.”

  След доста години (Вече второ хилядолетие по площадите!), мога да ви гарантирам, че могат да бъдат постигнати от НАС, от всички НАС, които милеем за България! За начало – бюлетина 23, и задължително преференциално гласуване! Бъдете здрав и гласуващ!

 9. Г-н Инджев, какви факти има около “бабуването” на Германия по отношение на ГЕРБ? Питам, защото наистина не знам. Вие знаете ли нещо конкретно по въпроса?

 10. Аз мисля, че ЩЕ СЕ ИЗМЪКНАТ, особено след като вчера видях “новото” лице на “промяната”, предложено за премиер – ухилената знакова физиономия на НДСВ 2.0…
  Дано да греша…
  Ама едва ли.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.