Балканският потоп на мисълта се отприщи в изборното утро

Властелинът на простите се опита днес да поправи грешката си от 4 април, когато в желанието си да избегне враждебно настроени граждани и неподкупени журналисти ги финтира с твърде ранно и солово появяване в избирателната секция.  Резултатът от тази маневра се изрази в неволна демонстрация на самоизолация и самота, каквато му се случи и в политическия смисъл на думата след изборите по отношение на неговата партия и лидерството му.

В днешния изборен ден той се завърна в ролята на шоумена и звездата, посрещан в очевидно подготвено за целта представление от съпартийци и прочее подобни нему граждани. Прозвучаха любимите му аплодисменти. Намериха се желаещи да позират с него за снимка човекоединици. Не че бяха много, но на него и този фон му стига да се превъзбуди и да започне да нарежда, както си знае за пред партийната камера.   

И потече Балканският поток на мисълта му…

Пълен хаос на изборите, тотален терор, деветосептемврийци, венецуелски избори по мадуровски, ЦИК “спинка” , чужденци манипулират машините в избирателните секции, огромни опашки пред секциите ( и дано хората да оцелеят в тази жега), хиляди жалби ( това в първите часове на гласуването), мутренски номера, Рашков кърка пред президентството, но най вече благодарности към господа, че тези не ни убиха, не ни затвориха ( кръсти се)…

 

 

 

 

Този път нямаше изреждане на благата, с които ни е дарил, но пък наблегна на ужасите в рамките на хаоса, в който живеем както никога досега. Очевидно му е станало най-важно да се представи за жертва и да повлече колкото се може повече верващи в гроба. Организира нещо като вербално погребение в аванс, на което иска да бъде закопан заедно със слугите си. Те посрещнаха тази перспектива с верноподанически усмивки и прегръдки.

 

 

 

 

Онези, които са го посъветвали да се върне към обичайното си амплоа на  шут с излъчването на тюлен, който жонглира с топка , са вероятно същите, които са го излъгали, че да отиде да се поклони на Ердоган е добър ход за пред българските избиратели. 

Можем само да си представим как Негова “скромност”, който сравни себе си с футболиста Меси относно личния му принос за победата на Аржентина на южноамериканското първенство по футбол, ще надгради с подобни приказки евентуално класиране на партията му на първо място. С пълното съзнание, че това не го прави победител в състезанието за властта, ще трябва да надскочи себе си в самохвалството и самокайването си. 

Няма да му е лесно, но той ще се справи, доказал е, че в това отношение няма нито задръжки, нито ограничения. А единството и борбата на самохвалството и самосъжалението при него е част от диалектиката, която изповядва по марксистки, кълнейки с комунистически плам “деветосептемврийците”, които били същите като онези, които са “давали хората на прасетата”.

Балкански потоп на мисълта!  

 

 

11 мнения за “Балканският потоп на мисълта се отприщи в изборното утро”

 1. Г-н Инджев, как имате нерви за цялата тази “врява и безумство” ! Свалям Ви шапка, за пореден път! Аз лично не бих могла да понеса репортажа, но преразказано от Вас, може. Така проследяваме упадъка на Буци. Sic transit gloria mundi. Благодаря Ви!

 2. От мутринския потоп на мисълта нищо добро не може да се очаква. Затова тя ще се опита да опорочи изборите. За сега машините са виновни.
  След това,на нормалния човек е трудно да предвиди, ще нагласят какво ли не за външна и вътрешна употреба.
  Примерът на Тръмп ще бъде надминат многократно по балкански и мутренски.

 3. Изборните резултати са малко по-добри от резултатите на 4 април, което е много добра новина!

  Т.нар. “патриоти” – АУТ!

 4. “Възрожденците” на Костя – пак АУТ!

  Жанвиденовистите (със смразяващо стъклени погледи) – АУТ!

  Ся ако може да стане и един драматичен финал на Уембли….ех какъв красив 11 юли ще е!

  :))))

 5. @ Българин,
  Когато излязат и резултатите на ЦИК след 50% преброяване всичко трябва да е на 6. герба МУ категорично отива втори, очаквам дори да паднат под 20% а Демократична България става трета сила с над 15%.
  Имам обосновани подозрения, че при екзит половете БУЦИ е въвел масово в действие “ефектът Дани Каназирева” от общинскките избори в Пловдив 2019г. които силно изкривяват картината.
  Ще да видим.

 6. Внуче пита баба:
  – Как прави бързия влак, бабо?
  -Чегърт чегърт, чегърт чегърт…

 7. Дотук добре!
  … Ако някой си спомня тази реплика от “Великолепната седморка’

 8. Г-н Georgi Nikolov

  Oт Вашите уста – в Божите уши…:))

 9. ГРУ поема случая с падналия български самолет – каква истина да чакаме

  “Ако виновните са наистина нагоре по командната верига, руснаците ще разкрият ли истината? Имат ли интерес да го правят, след като благодарение на настояванията на тези офицери продължава използването на старите съветски самолети и заради това държавата харчи стотици милиони и с тях пълни касичката на РСК МиГ.
  Сигналът, който сега се изпраща е, че където и да ходят, каквото и да правят, българите винаги ще опрат до услугите на руската мечка.

  Предвид всичко това, изпращането на черната кутия в Русия е като манна небесна за руската страна точно в този момент. Един неочакван подарък, които идва при руснаците и от който те ще се възползват максимално – и в пропаганден план, и като възможности за искане на доживотни услуги от евентуално виновни хора в България срещу руско мълчание или изкривяване на истината. Това е ценен актив. Така служебното правителство подаде топката на руснаците, които знаят как да я отиграят.
  Престъпното е, че така топката ще бъде подадена на воле на ГРУ не от някой друг, а от българското служебно правителство.
  Това може да бъде направено или от безгранична наивност, или благодарение на някакви дълбоки скрити зависимости на президента и ключовите фигури от служебния кабинет – министър-председателя и министъра на отбраната. Тези хора би трябвало отлично да си дават сметка какво вършат. По този начин те дават възможност на ГРУ да стартира нова многопластова и дългосрочна операция против България”

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-gru-poema-sluchaya-s-padnaliya-balgarski-samolet-kakva-istina-da-chakame

 10. „ Още е жив и не е арестуван“, специално това оплакване може и да не е театър, поне не все още.
  Известно е, Бойко Борисов беше охрана на Тодор Живков, известно е и как свърши политическата кариера на въпросния бивш първи на бившото БКП в НРБ. След толкова години на власт, на стари години, него разкарваха по съдилища като мечка на панаир, единственият пешкир за действията на оглавяваната от него власт, се оказа личният негов резил. Засега може би няма кой да потърси пряка отговорност на Бойко Борисов , възможно е обаче именно той да е лицето на голямото крадене, десетилетието когато ГЕРБ бе на власт и медийните агнета блееха в захлас по човека от народа, държавника който се роди от хлапето което скачало от стобора и тичало след топка с филия мас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.