Sic transit gloriа мутри

 

 

 

 

 

 

Нощта на истината настъпи чрез потвърденото отстраняване на мутрите от властта. 

Добро (м)утро!

Sic transit gloriа мутри!

11 мнения за “Sic transit gloriа мутри”

 1. Както написа Ламбо в битността му на културен министър поповод който съм забравил: “Збогом” мутри, няма да ни липсвате.
  ДГД!

 2. Тц. По-скоро “Мутрата умря, да живее мутрата”. Да не се подценява мутренския потенциал на новия месия. 50% от хората са гласували за едната или другата

 3. Наистина ли? Завиждам ви на ентусиазма..

 4. този,който ходи с десет души гавази какъв е според Вас?Имаше стар виц от социалистическо време-един поп пита един милиционер-като си народна милиция,защо си запасъл този пистолет,от кого се пазиш…

 5. Към Krasnoselski:

  Имаше и друг виц, който не е много смешен, а по-скоро говори за витаещия страх по онова време.
  Някой кихнал в трамвая и един милиционер поискал да узнае “кой кифна”. След настоятелно подканяне във възходяща интонация накрая някаква старица си признала с треперещ гласец. “Наздраве от народната милиция, бабо”, пожелал й той.

 6. Мисля си, че тези 600 000 гласували по-малко, може да са мъртвите души, които за първи път не могат да гласуват.

 7. Планът “Крепостните“. Как е устроена съвременната съсловна Русия

  (Очевидни са тревожни прилики със ситуацията у нас, особено в последните десетина години.
  Затова далече от Мордор и неандерталците му на власт!)

  https://trud.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B5-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/

 8. Повода за ”збогом” беше на поклонението пред Мария Нейкова.

 9. Ех, приятели!
  Преминаха и тези (n- ти ) избори. Поръчахме си за сетен път от същото и го получихме… нещо май с привкус на прокиснало. Чета коментарите ви и единствения напредък, който забелязвам е, че спряхме да се изненадваме и вече не се поздравяваме с „Победа!”, за това, че сме прескочили четирите процента.
  Плахите опити на някои от постингите да докоснат същността на нещата ми напомниха израза „Вокруг да около” ( източноуралски диалект ). Ще речете – лесно е сега, постфактум да се правиш на умник. Не! Не е лесно. Не съм променил нито на йота позициите си – стисках зъби предизборно до счупване, защото натрупах двугодишен горчив опит от споделянето на съмнения и колебания,срещу които дежурни съблогъри пускаха насреща ми мощен вентилатор, надпреварвайки се да замерват с особено нелицеприятни субстанции – квалификации.
  Сега изборите минаха и вярвам, няма да размътя ничий мозък, нито ще разколебая някой колебаещ се, като си позволя да споделя натрапващите се от моя гледна точка изводи. Дето се казва – до тук добре. Успяхме да „гръмнем” мюрето. Е, не съвсем – Гешев остана, ама и това ще стане – Рашков му диша във врата. Отсякохме главата на Ламята (поредната ). Лошото е, че пущината била стоглава и от една отсечена три нови прораствали. И вярно – бойковци и Гешевци – с лопата да ги ринеш. Дето казва Булат Окуджава в една песничка за к..вите :”…да всех не побьешь, ведь их много.”
  Гледам го тази сутрин славчо учиндолски от екрана – още не минало преброяването, мандат не получил, подтичва да обяви състав на правителството си. И кой премиер – никито- царедворчето, протъркал сума-ти министерски кресла в правителствата на НДСВ, БСП и ДПС. Той ще донесе промяната, ще пребори корупцията на статуквото, вервайте ми.
  С риск да бъда отново обруган ще завърша така: „За что боролись, на то и напоролись!” /прося извинение за диалекта/. До сега бяхме за срам, от сега нататък – за резил. Дано да греша!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.