11 мнения за “Sic transit gloriа мутри”

 1. Както написа Ламбо в битността му на културен министър поповод който съм забравил: “Збогом” мутри, няма да ни липсвате.
  ДГД!

 2. Тц. По-скоро “Мутрата умря, да живее мутрата”. Да не се подценява мутренския потенциал на новия месия. 50% от хората са гласували за едната или другата

 3. Наистина ли? Завиждам ви на ентусиазма..

 4. този,който ходи с десет души гавази какъв е според Вас?Имаше стар виц от социалистическо време-един поп пита един милиционер-като си народна милиция,защо си запасъл този пистолет,от кого се пазиш…

 5. Към Krasnoselski:

  Имаше и друг виц, който не е много смешен, а по-скоро говори за витаещия страх по онова време.
  Някой кихнал в трамвая и един милиционер поискал да узнае “кой кифна”. След настоятелно подканяне във възходяща интонация накрая някаква старица си признала с треперещ гласец. “Наздраве от народната милиция, бабо”, пожелал й той.

 6. Мисля си, че тези 600 000 гласували по-малко, може да са мъртвите души, които за първи път не могат да гласуват.

 7. Планът “Крепостните“. Как е устроена съвременната съсловна Русия

  (Очевидни са тревожни прилики със ситуацията у нас, особено в последните десетина години.
  Затова далече от Мордор и неандерталците му на власт!)

  https://trud.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B5-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/

 8. Повода за ”збогом” беше на поклонението пред Мария Нейкова.

 9. Ех, приятели!
  Преминаха и тези (n- ти ) избори. Поръчахме си за сетен път от същото и го получихме… нещо май с привкус на прокиснало. Чета коментарите ви и единствения напредък, който забелязвам е, че спряхме да се изненадваме и вече не се поздравяваме с „Победа!”, за това, че сме прескочили четирите процента.
  Плахите опити на някои от постингите да докоснат същността на нещата ми напомниха израза „Вокруг да около” ( източноуралски диалект ). Ще речете – лесно е сега, постфактум да се правиш на умник. Не! Не е лесно. Не съм променил нито на йота позициите си – стисках зъби предизборно до счупване, защото натрупах двугодишен горчив опит от споделянето на съмнения и колебания,срещу които дежурни съблогъри пускаха насреща ми мощен вентилатор, надпреварвайки се да замерват с особено нелицеприятни субстанции – квалификации.
  Сега изборите минаха и вярвам, няма да размътя ничий мозък, нито ще разколебая някой колебаещ се, като си позволя да споделя натрапващите се от моя гледна точка изводи. Дето се казва – до тук добре. Успяхме да „гръмнем” мюрето. Е, не съвсем – Гешев остана, ама и това ще стане – Рашков му диша във врата. Отсякохме главата на Ламята (поредната ). Лошото е, че пущината била стоглава и от една отсечена три нови прораствали. И вярно – бойковци и Гешевци – с лопата да ги ринеш. Дето казва Булат Окуджава в една песничка за к..вите :”…да всех не побьешь, ведь их много.”
  Гледам го тази сутрин славчо учиндолски от екрана – още не минало преброяването, мандат не получил, подтичва да обяви състав на правителството си. И кой премиер – никито- царедворчето, протъркал сума-ти министерски кресла в правителствата на НДСВ, БСП и ДПС. Той ще донесе промяната, ще пребори корупцията на статуквото, вервайте ми.
  С риск да бъда отново обруган ще завърша така: „За что боролись, на то и напоролись!” /прося извинение за диалекта/. До сега бяхме за срам, от сега нататък – за резил. Дано да греша!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.