Разказ за ИТН и т.н.

 

 

 

 

 

 

 

Каквото и да променят като (части от ) проценти окончателните резултати след отчитането на гласовете от чужбина равносметката от гласуването на 11 юли да нов парламент е ясна : протестиращите срещу статуквото партии покачиха значително резултата си, макар и все така недостатъчно за собствено парламентарно мнозинство. Обратното, статуквото на ГЕРБ, ДПС и БСП пропадна още повече за онези стотина дни от миналите парламентарни избори. Да не говорим за патерицата на ГЕРБ, т.н. патриоти, която пак не можа да докуцука до парламентарната трапеза.

Победата на “Има такъв народ” над ГЕРБ е символична за залеза на Божеството от Банкя

Понеже не могат да кажат нищо добро за собственото си представяне при очевидната загуба на гласове на сравнима основа с изборите от 4 април т.н. системни партии се занимават злорадо с предполагаемия бъдещ неуспех на по-успешните от тях партии да съставят правителство. Пускат в ход прословутият принцип на Вуте: не сакам на мен да ми е добре, а на Нане да му зле. 

Въпросните традиционни партии се скъсаха в нощта на истината да благодарят на избирателите, че (все пак) са гласували за тях. Нинова, Карадайъ и Томислав Дончев един след друг се изкукаха като кукувички от часовник от телевизионния екран с едно и също встъпително изречение : “Преди всички искам да благодаря на избирателите…”. 

Големият отсъстващ сред благодарните беше Голямата уста от Банкя, която сутринта на 11 юли изрече куп глупости и откровени лъжи – например за “хиляди” подадени жалби в ранния час във връзка с нарушения на изборния процес. Внушенията за “тотален хаос” , които по-скоро бяха пореден опит за предсказание в едва започналия изборен ден, бяха опровергани както много други прогнози на този патологичен производител на фалшиви новини и тъмни ясновидения. А поведението му на оплаквачка на гробищата на живата му партия и театрото с благодарностите към Господа, че още е жив и неарестуван, се превърна в обобщаваща илюстрация за зло(словие)то, от което сме се отървали в негово лице.

Дълготрайната причина за отсъствието от  улиците на столицата на големия губещ, спечелил близо 200 000 гласа по-малко на национално ниво, се потвърди още веднъж с поражението на уж дясната му партия в дясна София. Тя изостана още повече от “Демократична България”, привлякла всеки трети гласуващ в града. В него се формира 40 на сто от българската икономика, заяви наскоро кметицата Фандъкова от ГЕРБ , припомняйки без да иска колко неадекватно е точно тя да е лице на местната власт.

Основната теза на основните коментатори, канени да обясняват на зрителите ясната за всеки грамотен човек картина ( при цялата неяснота за произтичащите от нея последици на този етап) беше, че нищо не се било променило. С което изпаднаха в остро противоречие с факта на подобрените позиции на противниците на статуквото в новия парламент и с оценките на световните медии, акцентиращи върху отслабването на “силния човек” в България, управлявал с малки прекъсвания 12 години. Всъщност с постоянното си присъствие в домовете на хората абонираните за правото да правят внушения без да носят последици за това “наблюдатели”  доказаха точно липсата на промяна в публичната среда.

Би трябвало най-накрая манипулаторите на общественото мнение да понесат някаква форма на своята част отговорността за безотговорните си твърдения и подстрекателства дори. Ти, читателю, ще отидеш ли втори път на лекар, ако той те е излъгал, че до два дни ще оздравееш, а всъщност болестта ти те повалила на леглото за дълго? Ще се обърнеш ли пак към инженер, който ти е построил къща, рухнала под тежестта на сгрешените от него изчисления? 

И т.н.  А ИТН е съкращението на партията, която изненада отново “гадачите”. Обяви, че ще състави самостоятелно правителство без да прави коалиции. Че с това ще затрудни потенциалните си съюзници да се подпишат с подкрепата си в парламента под програмата на чужда партия, е факт. Но е факт също така, че предсказанията за невъзможност да бъде съставено правителство поради липса на парламентарно съгласие издишат още часове след края на изборите. Дали ще има правителство или не вече зависи от гласуването на избраниците на избирателите, а не от ИТН. И т.н…

https://www.clubz.bg

 

 

26 мнения за “Разказ за ИТН и т.н.”

 1. Боя се, че това “и т.н…” ще се окаже “и т.д…”(от и так далье) по стара русофилистична традиция. По принцип вярвам в доброто начало и следва да дам кредит на доверие на чалгарската формация, но това не е началото на тези набедени политици. Какъв катарзис трябва да са претърпели тези индивиди, които направиха минет на Доган пред целокупната българска публика, а сега се гнусят да са ортаци ??? Ще повърнат от кумова срама и пак ще го налапат! Щото и мАсква няма търпение безграничное. Има още много да се краде от европейски фондове и програми, а евтината рубла изчегърта огромния руски търбух!

 2. Слави проговори. Излезе на екрана и си обяви правителството. Малко избърза,защото си има установен ред за това. За членове на правителството посочи неизвестни лица /с 2-3 изключения/,имащи големи успехи на научното поприще и както беше наблегнато за всички,знаещи по 3-4-5 езика. Начело на правителството,незнайно по чие усмотрение, беше поставен известния Пипин къси – едно от юпитата на царското величие.
  Това действие на Слави, вече господин Трифонов, гласи –ако щете! Иначе не ме търсете.
  Така лесно той решава проблемите,които обявява,че ще свърши. Нещо като шоу. Кеф!
  Дано да е прав. Понякога простите неща не се виждат лесно.

 3. Не бях симпатизант на Слави, но явно Има Такъв Народ на мнозинството! Изгледах и видеото с изявите му, както и назованият от него управленски екип. Направи ми добро впечатление на ЗРЯЛОСТ И МИСЪЛ. Отрносно екипа, в мнозинството си хора владеещи поне три чужди езика и то от основните!!! Завършили са престижни, предимно, западни университети, както и притежават съответните научни степени и отличия!!! ЗНАЧИ, РАЗБИРАТ И МОГАТ ДА БОРАВЯТ СЪС СВЕТОВЕН МЕНИДЖМЕНТ!! И най-важното, ще ни представят адекватно при световни срещи, с което чужденците ще си кажат, че „Има(ме) такъв (хубав) народ!“ Е, според мен, да дадем на Слави възможност да направи правителство и нека го подкрепят в парламента при гласуването на промените вскички демократични партии, ако тезите им са правилни, полезни за българите и решаващи за въздигането на всеобщото благосъстояние. Дано между избранниците да няма повече бивши ченгета. Така според действията на всички тях, ще си проличи ако има „гнили ябълки“

 4. Тъжна ми е радостта;
  Как може, старият ни български народ, цивилизовал Източна Европа, да изкухавее дотам, че днес гражданите да са на брой колкото поданиците, а крепостните заедно с негласуващите, да са останалата третина!

 5. „ Още е жив и не е арестуван“, специално това оплакване може и да не е театър, поне не все още. Известно е, Бойко Борисов беше охрана на Тодор Живков, известно е и как свърши политическата кариера на въпросния бивш първи на бившото БКП в НРБ. След толкова години на власт, на стари години, него разкарваха по съдилища като мечка на панаир, единственият пешкир за действията на оглавяваната от него власт, се оказа личният негов резил. Засега може би няма кой да потърси пряка отговорност на Бойко Борисов , възможно е обаче именно той да е лицето на голямото крадене, десетилетието когато ГЕРБ бе на власт и медийните агнета блееха в захлас по премиера, човека от народа, който се роди от хлапето което скачало от стобора и тичало след топка с филия мас. По изборите, искат нови лица за ново правителство, има много недоволни, може би с право, вероятно е ако това бяха стари лица, още толкова и даже повече недоволни да споделят, пак ли тоя, тая, а бе мани, тръгнал със .. нов бардак да прави.

 6. ДБ няма да подкрепи кабинет на Доган и Русия ,няма ни дума за намерението на ДБ за Доган и по отношение на Гешев пълно мълчание както и за наказателно преследване на Методиевич

 7. След постинга на Тодор Тодоров, по-скоро изявлението на Илиян Василев относно екипа на Слави (за което не знаех), се включвам повторно. Да, юпито ми направи впечатление, но не реагирах така както господин Василев, защото не съм на ясно със съответните действия на посочения бивш политик. Но така или иначе, Слави и партията му нямат това мнозинство за да взимат непроменено пълните решения, та ще се наложи един вид и чужда парламентарна подкрепа при прокарването на решението. Примерно аз съм се спрял на Министът-Председател в лицето на господин Илиян Василев и съм го изказвал многократно, защото е показал високи морални качества, както и експертност. Все си мисля, че както и Слави спомена, той е водил диалог с много личности, преди да обяви кабинета си (и някои от запитаните са му били отказали, което също каза). Може би Демократична България трябва да направи и обяви един жест на подкрепа на ИТН, ако й се изпълнят някои условия -примерно Министър-Председател Илиян Василев, Христо Иванов- в съдебната система, вероятно и други промени, особеено ако между водещите личности има бивши ченгета или доказани и осъзнати корумпета. Вероятно биха могли да се получат исканите промени, защото Слави не участва лично в управлението и след като даде като желание неговите управляващи да служат при съответните гаранции за публичност и експертност, би се съгласил на такава корекция. Тук е мястото и на такива блестящи анализатори като господин Инджев, които също биха могли да си кажат експертната дума както и да дадът нужния съвет, който сигурно също ще бъде чут. Все пак това може да се превърне като подходящ ход в истинската посока !?

 8. нъм Шумаров:

  “ще се окаже “и т.д…”

  Според мен вече се оказа! Чалгарят започна с рубли, и още първите му действия показват, че не ги е сменил! Сега разбирам, защо мълча дълго, но вече настъпи мотиката! По-добре да инвестираме в нови избори, отколкото в изхранването на гладна Масква!

 9. Слави не може да се отдели от тъмнината. Тъминина при учредяване на партията му. Тъмнина при финансирането й. Тъмнина на политичуските му решения и т. н. Дори днес в монолог той от тъмното си студио ни представи едно тъмно правителство.

 10. Не се прави така. За какво се върнаха след изборите на 4 април в цитаделата на парламентаризма. Сградата на НС. Букет от “нелепости”. Няма да ги избровам.
  Та…. Моят прочит е:
  Четейки конституцията целта на “експромт-а” следва да е съвсем друга.
  Изчегъртване на мах и до дупка на Моделът КОЙ.
  Служебното правителство действа, парламента приема Законите които спешно се нуждаят от ремонт и после, в края на октомври, две в едно.
  Да му мислят БУЦИ и камарилата.
  На зла круша, зъл прът.
  Ще да видим.

 11. Аз не съм въодушевен от поведението на Трифонов. Е, може да съм пристрастен и затова, но и поразсъждавах над случилото се. Както състава, така и начина на обявяване на правителството. Също върху отказа на тримата министри от служебното. Резерви имам и по “приоритетите”.

 12. Спомням си,че Малкият Мук имаше кумец Попов,когото беше назначил за шеф на Булгартабак.Та Попов на едни преговори с московски бизнесмен беше поискал половин милион долара ”откат” за своя шеф.Той изрева,че е лъжа и клевета,на което бизнесмена Гевондян отговори,че не го е страх от съд,защото е записал изнудването. И Василев замълча..Е,те това е Славчовия премиер.

 13. Трима министри от служебния кабинет са отказали на И Так Далье постове в бъдещо тяхно правителство. Разбирам онези консуматори на хибридните медийни мурафети на Учиндолския гарван и му гласуваха, но отказът на тези трима министри не им ли говори нищо??? Келепира сигурно е сладък, но свободата няма материални измерения!!! Евалла на тези достойни министри!!!

  FREEDOM’S JUST ANOTHER WORD FOR NOTHING LEFT TO LOSE!

 14. Появява се човек, удря по масата „поемам отговорност“ и изчезва пак там от където е дошъл, и където навярно се намира „отговорността“!!! Да споменавам ли умопомрачително?

 15. Д-р Николай Михайлов: “Така че това, което се нарича задкулисие, и тази игра на договаряне е просто правило, без което не може. Има фигури, които живеят на Запад, но се яват дежурно, когато правителствата се формират. Познавам такъв човек, който отново е тук. Услугите му на нещо като парламентьор и комуникатор са безспорни и през годините доказани. Така че той е един образ на тази задкулисна политика, без която не може сякаш всяка политика и особено не може българската. Нито една дума няма да кажа повече.” НДСВ № 2, изглежда. Някой иска да ни върне четвърт век назад. Или си мисли, че е възможно. За съжаление, изглежда прав, имайки предвид дългия сън на обществото ни. Лесно е да бъде запратено в космоса, ведно с представители на гордата македонска астронавтика. Дали някой мислещ и информиран човек все още може да си позволи да се съмнява: Н-чо Василев, върнал се от Лондон през 2001, но съхранил североизточния си диалект. “Слави” си е все тук.Не мога да се съглася единствено с думата “задкулисие” в това изказване. Нещата са безпощадно и противно ясни.

 16. Без да се спирам на конкретните имена от предложените за бъдещи министри на ИТН, не одобрявам хода на Слави. Според мен с този практически ултиматум той си отряза пътищата за преговори и за постигане на компромис поне между трите “партии на протеста”. Щях да разбера такъв ултиматум към БКП, ако преди това трите се бяха разбрали. Сега ми изглежда напълно нелогичен, даже вреден – както за България, така и за ИТН. Разбира се, когато не сме в кухнята, не можем да сме сигурни за истинските причини, може този ход и да проработи. Ще видим.

  Имам все пак надежда, че ДБ ще се съсредоточат върху подкрепа за политики на правителството и на бъдещото управляващо малцинство, вместо върху неговите министри. Ако успеят да договорят подкрепа срещу реформи, ще бъде добре. Интервюто на Христо Иванов от вечерта на изборите говори за такива намерения, макар че тогава още не се знаеше за този ход на ИТН.

  А правителство на малцинството може и да е добра алтернатива на коалицията. Така винаги ще се знае кой е “За” или “Против” всеки проблем, гласуван в парламента. Това ще допринесе за по-голяма прозрачност на управлението.

  Продължаваме да живеем в интересни времена. Докога ли?!

 17. Слави Трифонов обяви проектокабинет по Бойковски маниер в обръщение без журналисти и въпроси, а джипката бе заменена с партийната телевизия 7/8.
  Премиер – бивш министър на НДСВ, харизал на безценица БТК ? С министър на вътрешните работи, кадър на бившата ДС ?
  Енергиен министър – бивш кадър на руската енергетика ?
  Министър на външните работи, чийто едноименен дядо е
  подписал смъртната присъда на Никола Петков ?
  https://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-78-se-posreshta-s-malchanie-i-rezervi-news324101.html

 18. Гледам новините и се сещам за откъс от една много вехта “Синя ода за народа”

  Но се чу съдийска свирка,
  Свърши мача, почна цирка.

  P. S.
  А някой да знае откъде тези над 6 процента за Копейкин в чужбина?
  То бива женени за рускини българи в Московията, то бива червени мобифони във Виена, ама чак 6 процента….

 19. До вчера по обяд имах определено някакви симпатии към ИТН, но днес имам блудкавото усещане, че ни предлагат едно НДСВ 2.0 – но по-меко, по-прясно и доста по-светложълто!

  Ще видим, ще видим…

 20. Доколкото разбирам, ДС със сигурност държи икономиката, енергетиката, вътрешните и външните работи, а за другите позиции ще бъдат употребени успели по света българи с кариери-мечта.

  Целта е да се компрометира точно тази мечта на българина, на който му бе ограбено всичко, и който черпи самочувствие единствено от успехите на децата си, които въпреки всичко успяват да учат и в Кембридж и в Оксфорд и в Бръшлянивата лига.

  Идеята е да бъде смазано точно това самочувствие с мантрата “ето – дойдоха тези прехвалени западни възпитаници, и нищо не направиха” и пак да ни се обяснява как тук закона за гравитацията не важи защото сме в Евразия и без Русия не можем да се оправим.

  Гледали сме го този филм вече с царските юпита. Има и още нещо, което съм научила в моя живот по болезнен начин. Не е достатъчно само да си умен. Много умните хора могат да бъдат много опасни, ако нямат морал. Точно такива измислят гениални схеми за пране на пари и източване на банки и цели държави, ако щете, без да им мигне окото. Най-опасните престъпници не са кръвожадните убийци, а точно такъв тип измамници, на които им плащаме масрафа всички ние, останалите. Слава Богу, не всички умни хора са без морал, но статистически са около 4% и могат да нанесат огромни поражения.

  Като гледам министрите на Слави, Василев Радулов и Дацов/ 18 министри дава 16%, а като добавимкъм тримата и министъра на енергетиката който се е подвизавал предимно е Русия, става 4/18, тоест 22%
  Рискът е повече от 5 пъти по-висок отколкото в една отворена система, тоест свободно общество.

 21. P. S.
  А някой да знае откъде тези над 6 процента за Копейкин в чужбина?
  То бива женени за рускини българи в Московията, то бива червени мобифони във Виена, ама чак 6 процента…

  Грешни предположения, колега, за съжаление сте далече от истината:
  За цяла Северна Америка – 853 гласа (САЩ – 596, Канада – 255, Мексико – 2);
  За цяла Южна Америка – геврек, нула, нищо;
  За цяла Азия – 64 гласа (Русия – 24, Турция – 28);
  За цяла Африка – 60 гласа (ЮАР – 53);
  Австралия – 84, Нова Зеландия – 24;
  Антарктида – пак нищо;
  Европа – общо не ми се смятат, но …
  Обединено кралство – 2028 гласа, Германия – 1585, Испания – 1049, Италия – 529, Гърция – 408, Франция – 256, Австрия – 242, Чехия – 135 и т.н.

  Цялата информация можете да видите на интерактивната карта на сайта на ЦИК. Както виждате целият останал свят е дал малко над 1000 гласа, а всичко останало е в Европа, при това определено Западна Европа. Факт! Нека антрополози, социолози, психолози и всякакви други -лози да го обяснят.

 22. Да припомня на публиката, че г-н Трифонов “влезе” в политиката само и единствено да си прокара въпросите на референдума. Това, което мен лично ме изумява с каква арогантност, граничеща с наглостта се опитва да се пласира за кукловод, нещо, за което на Доган, и ББ им трябваха 10 и повече години.

  Очаквам с нетърпение мълчанието на Костов по изборните резултати.

  П.П. Прост народ, слаба държава. Примери и анти-примери има много.

 23. Към Явор
  Мълчанието на Костов го имате и то е красноречиво. По интересно е какво мисли президента за ходовете на господин Трифонов, изиграни този път без помоща на световната шампионка по шах. Той я захвърли все едно,че не му е прислужвала.

 24. Като се има предвид, че някога два милиона сънародници гласуваха за банкянския простак, защо се чудите, че Славуца и Копейкин също си имат своите фенове, включително на Запад? Българите в чужбина не са 100% ‘умни и красиви’ – има и тук (в Германия) всякакви породи, включително такива, които се осведомяват за политическите събития в родината от всякакви съмнителни дезинформационни канали. Единственото, което ме изненада неприятно след изборите е, че ДБ не се класира преди БСП. Остава ми надеждата на следващите парламентарни избори БСП да се боричка с ГЕРБ за петото място.

  Колкото до правителството на Славуца: то е “още от същото”, макар и да не личи от пръв поглед. Доган да почерпи.

 25. Математиката е точна наука, дори и след “машинно гласуване”/навярно?/. Това ИТН има 10 % от всички избиратели, или иначе казано 90 % от избирателите у нас не искат да имат нищо общо с тях, част от тях са и против тях. Журналистите у нас /на 112то място в РБГ/, трябва да си наемат консултанти по смятане, преди да започнат да пишат за брой, сметки, резултати и т.н. Румен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.