Две малки чудеса в един ден: Методиевич загуби желание да ругае и да се хвали пред камерите, а виден социалист се извини на хората (си) за изборната загуба

На днешния 15 юли 2021 години се случват малки чудеса в българската политика.

Методиевич загуби дар слово и “славата” си на голяма уста на излизане от разпита в полицията. Накачулиха го отново начин репортери и камери, но в разрез с обичайната си многословност и с все по-голямата си напоследък агресивност в приказките, той беше лаконичен до степен, че направо отказа да се възползва от поредната възможност да сътвори своето монологично шоу с примеси между нападки и самохвалства. 

Оплака се, че са го викали за някакви стари истории, но не обели и дума срещу враговете си, нито се похвали стандартно с милионите километри магистрали, които лично ни е построил.  

Не го вдъхновиха вдъхновените му десетки почитатели, скандиращи “Бойко, Бойко”, нито се възползва от удобната платформа за идеологическа изява за лична употреба, когато привържениците му започнаха да имитират антикомунистическата ирония на  сините симпатизанти  от миналия век, които просто викаха “БКП”, за да обозначат обекта на своето презрение.  

Шмугна се в “джипката” безмълвно, вместо да застане в обичайната си поза на Ленин, който призовава анархо-болшевиките към революция и пълно унищожаване на враговете, пристигайки на Финландската гара в Петербург, където е бил доставен от германското разузнаване в запечатан вагон през цяла Европа от Швейцария, за да разлага руската армия на фронта.

https://blitz.bg/politika/zrelishchno-posreshchane-na-borisov-predi-razpita-v-politsiyata-video_news829136.html

Другото малко, но с възможност за проекция в бъдеще събитие, е фактът, че се намери социалист, който да се извини на хората ( си). 

Крум Зарков. Млад и образован във Франция,бивш депутат от БСП , написа отворено писмо до социалистите и симпатизантите в Русе. Извини се за провала на партията си на изборите.

“Оправдания за такава загуба не може да има. Всеки от нас – тези, които имахме честта да водим и да представляваме БСП пред българските граждани, носи своята отговорност. (…) Аз лично се извинявам на всички социалисти, симпатизанти и гласоподаватели на БСП в Русе за това, че като водач на листата не можах да я изведа до по-добър резултат.

Ако през април що-годе удържахме на общия спад в резултата на БСП, този път не успях”, изповядва се Зарков.

Нещо повече, той добавя следното:

“Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат – все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому.”

Не че се  е случила революция в БСП, но все пак най-сетне някой партиец, който не е кой да е, се извини, макар и в лично качество. В каквото, може би, някой ден би могъл да оглави отломките от тази партия, ако има малко логика в политическия процес в европейска България. 

9 мнения за “Две малки чудеса в един ден: Методиевич загуби желание да ругае и да се хвали пред камерите, а виден социалист се извини на хората (си) за изборната загуба”

 1. След като изгледах Константин Паскалев при Цецка,идвам до извода,че преврата в БСП за сваляне на Нинова е сготвен,не че липсваха опити преди,но сега е сигурно…

 2. И това само началото на началото!
  https://www.mediapool.bg/lukoil-neftohim-otchete-polovin-miliard-zaguba-i-obeshta-veche-da-pecheli-news324229.html

  Цените на горивата им са на европейско ниво, но цената на труда в България и данъчният товар са много по-ниски от европейските. Освен това си имат де-факто анексирана част от българското крайбрежие – Росенец, през която българските институции нямат понятие какво се внася и какво се изнася. Когато цените на петрола се сринаха повече от 5 пъти (500%) миналата година, Лукойл намали цените си само с 20%, а сега при най-ниско платена работна ръка в ЕС, при най-ниска в ЕС акцизна стафка, при най-ниски данъчни нива, ни разиграват “тука има – тука нема” и парите за училища и детски градини потъват в джобовете на ненаситната кремълска олигархия.

 3. Действието на Крум Зарков едновременно ме впечатли и натъжи. Винаги съм го смятал за един от най-интелигентните, визионерски и чисти политици в тази партия.

  Самият аз, като млад човек с по-скоро социал-демократически убеждения, тайно се надявам да направи собствена соц-формация, свободна от проруско бреме и минало, защото у нас нямаме нормална такава. Или да реформира/преоснове сегашната си партия – не съм сигурен кое е по-добро.

 4. Добрите новини, спирка нямат.

  Копнато от мрежата
  И Борисов, и Гешев ще съжаляват, че не използваха златния шанс да подат оставка когато му беше времето. Ум царува, ум робува, ум при бай Ставри наровете търка.

  https://www.mediapool.bg/misteriozna-spravka-ot-dans-s-imeto-na-peevski-se-izdirva-po-deloto-ktb-news324224.html

  Дали Бойко Борисов е саботирал свързването на Търговския регистър за да пази българския бизнес?Или толкова години се е ослушвал като прасе в тикви за да пази собственото си чекмедже?

  https://www.mediapool.bg/es-sadi-bulgaria-zaradi-lipsa-na-vrazka-s-targovskiya-registar-obnovena-news324220.html

  “Слави записал видеото за кабинета 2 дни преди изборите”?

  България не е правова държава, а законоОБразно блато. А лъжата, че отговаряла на изискванията за снемане на МСП, е като “кабинета” на чалгаря-мутра. Всички в името на запазването на дойната крава – населението на българия за всеки, който участва в игричката = де юре в юръпа (така и не видяхме европейско мислене спрямо България) и рашистки ботуш де факто. Та, юръпистите какви ще ги каканижат не е от голямо значение, защото защитиха пеЙОвски от “Магнитски” – не се занимаваме с … граждани, а с … държави. Което си е чиста лъжа, защото нЕкакЪвОтО алинЦ на некакЪви юръписти крепят дЪпЪсЪ-то = пеЙОфффски и тогаджийската сг.ан, т. е. представата на юръпистите за държава, когато не се касае за избирането им за дупетати в юръпския парламент …

  https://www.mediapool.bg/sanktsiite-po-magnitski-vlizat-i-v-doklada-za-varhovenstvoto-na-zakona-v-es-news324230.html

  Гледах участието му в БТВ. Просто смаза с факти крадливата клика в Пирогов. Клетата Цветанка се цъклеше през очилата и как ли не опита да защити корумпето Балтов, но Кацаров я закова с доказателства. Когато нзок извърши проверка и констатира източване за милиони министърът в една правова държава е длъжен да уволни крадците. Балтов и останалите не просто са източва ли нзок а НАШИТЕ Пари, защото парите на нзок са от нашите вноски. Балтов не е незаменим. Незаменими няма. За това ревът на доктори, синдикати и партийки като нфсб е смешен. Има доказателства за източване-уволнение. Така се прави в нормалните държави. Поздравления за министър Кацаров. Читав, умен, ерудиран и принципен човек.

  https://www.mediapool.bg/stoicho-katsarov-obyavi-che-toi-e-edin-ot-fiktivnite-patsienti-na-pirogov-news324232.html

 5. Българските селски уйдорми са доволно скучни.
  Нека видим какво се случва по белия свят. Коя е Ассата Шакур и чии герой е тя?
  И не е ли вече очевидна руската опашка на едно движение в САЩ, което се символизира с вдигнат юмрук
  https://twitter.com/sabrod123/status/1415496641658896391?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1415496641658896391%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.foxnews.com%2Fpolitics%2Fblack-lives-matter-blames-us-praises-cuban-regime-social-media-erupts

 6. Aз имам обосновано предположение по косвени признаци, че тази сценка с призоваването в полицията Баце си я спретна сам и я изигра блестящо. Самороден талант!

 7. Вчера писах на друго място, че К. Петков, А. Василев и Денков свършиха още едно полезно нещо, отказвайки да влязат във Фейсбук-кабинета и да станат брошка и алиби на подмяната. Явно съставянето е станало “на пожар”, щом министерството на екологията (предложено на А. Василев) е останало без титуляр.

 8. БСП е безсмислена партия – негодна да управлява, негодна да e опозиция. През последните четири години борисовщината растеше и дебелееше необезпокоявана от тях въпреки лицемерните им уверения в обратното, на които и те не вярват. Затова няма нищо по-логично от това, да оттекат в канавката и да освободят място за социалдемократическа партия от европейски вид, от каквато българското политическо пространство има болезнена нужда.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.