Методиевич, Пеевски и Трифонов – тройката, която се състезава по бягство от медиите и от отговорност пред избирателите

 

 

 

 

 

След като Слави Трифонов се намеси в състезанието по бягство от отговорността да бъде депутат, неговият конкурент Методиевич го настигна днес с изявлението си, че отново не желае да изпълни волята на собствените си избиратели. ЦИК в крайна сметка уважи неговото желание за бягство от тази отговорност и го освободи от задължението да ходи на работа в Народното събрание. 

Обратното би било голямо наказание за любителя на мачлетата в случай, че бъде заставен да ходи на работа и да се подлага на опасността да бъде питан за “интересното” му минало. Но ЦИК е милостив. Спести му това унижение да бъде като другите законодатели, подлежащи на изобличаване чрез проследяване на дейността им от публиката..

Така Методиевич за пореден път се спасява от необходимостта да бъде равен с първенците в държавата. Запазва си присвоеното право да бъде нещо като законодател в сянка, който нарежда на парламентарните си шерпи какво да (не) правят. Услади му се моделът на сараите.

Трудно е да се прецени кой е шампионът в дисциплината “Бягство от отговорност” по депутатска линия, но в първата тройка определено са Пеевски, Методиевич, а вече и Трифонов с двукратно финтиране – нахлу в политиката с подражание на най-лошото от нея.

Подробност от пейзажа е, че Трифонов при втората възможност се отказа предварително от нея и по този признак се сроди с Пеевски, “пропуснал” изборите от 4 април, макар на поредица предишни парламентарни избори да беше шампион на ДПС по номиниране.

За Трифонов се спекулира, че има здравословни проблеми. Самият той мълчи по темата обаче подклажда подозренията, че мотивите му са други с лаконични статуси в мрежата, в които изразява нежеланието си да упражнява лично властта, която избирателите му делегират. Но и при тримата споменати бегълци от отговорност общото е, че се имат за нещо повече от “обикновените” народни избраници – направо се смятат за избраници на Господа, ако използвам стилистиката на изразяване на Методиевич.

И още нещо общо имат участниците в тази тройка. Бягат и от медиите както от парламента. Трифонов поне може да се похвали, че води битка с някои от тях от години и проявява последователност в това отношение сега. Но в случая с Методиевич това бягство е проява на истинска неблагодарност към онези, които изградиха публичния му образ на вездесъщия Човек от народа.

Впрочем и Пеевски си го бива в ролята на погнусен от медиите великан на сцената на българската публичност. Защото той поглъщаше медии, които наскоро повърна с цел да опровергае твърденията за употребата на неговите медии като инструмент за политически и корпоративен рекет, но в качеството на техен собственик демонстрираше презрение към журналистиката.

Само се питам какво ли е усещането да работиш за господар, който те смята за низше същество, достойно единствено за неговото презрение…

“Късният” Методиевич не може да се оплаче от медийно недолюбване дори след като изолира средствата за информация и сам пое комуникацията с публиката в свои ръце.  Прословутият случай когато дресираните от години “големи” телевизии прекъснаха предаванията си, за да излъчат негова партийна изява след изборите от 4 април, се превърна в емблематично доказателство до каква степен им светва автоматично лампичката като при кучето на Павлов, щом става дума за изява на техния дългогодишен господар, чиято ръка са приучени да не хапят.

При такъм виден триумвират не е чудно, че безотговорността се е превърнала в характерна черта на т.н. български елит, който от най-високо място демонстрира че гледа отвисоко на простосмъртните и не желае да изпълнява волята им. Как да постъпят малките колелца на системата, след като големите се въртят и извъртат по този начин? 

Отговорът е очевиден по законите на физиката. Поради което не е чудно, че българската машина буксува и рие дъното на  европейските негативни класации и американските санкции.

 

7 мнения за “Методиевич, Пеевски и Трифонов – тройката, която се състезава по бягство от медиите и от отговорност пред избирателите”

 1. От 1944г. досега Русия управлява, с изключение на премиерството на Ф.Димитров и Иван Костов, чрез продажни креатури и институции България. В момента на българския пазар се предлага за реализация последната глава от трилогията на Москва „Царя, Пъдаря и Шута“- „Шута“. В реализацията на „Шута“ са впрегнати на макс както Царя и Пъдаря, така също сараи, библиотекари, дс -агенти като Румянцев и так дали….Само човек от този кръг може да предложи за Премиер на България Н.Василев- човек седящ в основата на продажбата на БТК, на ОПАК, на заменки в „Камчийски пясъци и так дали……Дотук Шута се справи много добре, но за да реализира проекта „Н.Василев-Премиер“ ще му трябват депутатите на Пъдаря, защото за него друга подкрепа няма да има. Ситуацията е от проста, по-проста. Пъдаря с радост ще му ги хариза, от една страна да се хареса на Москва, а от друга за да избегне възмездието . Да, но Правителство на Станислав Трифонов-Шута няма да има, а ако има ще е за броени минути. Правителство на Пъдаря също няма да има! Тогава?

 2. Тогава остава Р.Радев да даде мандат за съставяне на Правителство на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Нали разбрахте, на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, не на БСП. Това Правителство на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, заедно с ИМВ трябва да бъде подкрепено, защото те и само те не разочароваха, отстоявайки исканията на Протеста от миналото лято, довел до падането на Пъдаря. Ако креатурите на Москва в моментната ситуация не позволят Правителство на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, на което в бъдещата му дейност ще е много сходна с това Служебното, и осуетят това, Президентът Радев отново ще е на ход, но вече ще има аванса от една крачка в правилната посока. Успех Български народе и помни! Независимостта на България, твоето Благоденствие и това на децата ти е пряко свързано със СЪЕДИНЕНИЕТО ТИ С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. ДА БЪДЕ!

 3. Добрата новина е, че сега Рашков може да привиква ББ на разпявка без благоволението на Главният Прокурор на РБ да поиска разрешение от НС. Много е тъжно, че пак по нощите ЦИК е бил “съветван” да си промени мнението, но надявам се идното НС да оправи този текст в ИК.

 4. Няма руският резидент да даде мандат на Демократична България,нали Илиянката ще го изяде,а и червените му избиратели ше са против да се легитимира Демократична България като политическа сила.

 5. И ето, лъсна голото теме на т.нар. “цар”:
  “Скандалната снимка от преди три седмици хвърля още една сянка на съмнение доколко чисти са намеренията на Трифонов и “Има такъв народ” – царя, Василев и дамите от фотоса обядват в любим на Делян Пеевски клуб – Кристал палас. Твърди се, че там е представен като бъдещия премиер, въпреки че 11 юли тогава е далеч, предизборната кампания тече, а резултатите – не са съвсем ясни. Поне не за всички. ”
  https://frognews.bg/novini/presni-snimki-trapeza-pokazvat-kolko-blizki-nikolai-vasilev-tsaria.html

 6. Тоя път Гешев изгоря здраво, Пеевски също:
  “„След извършен анализ на доклада е установено, че в него липсва информация за 18 търговски дружества или такава не е взета под внимание. Този факт подвежда под съмнение обективността и изчерпателността доклада на комисията и поражда основателни съмнения относно избирателно тълкуване финансовите анализи на досиетата на фирмите, както и свързаните с тях лица. Съществен пропуск в доклада е, че са проверявани само кредитополучателите от първо ниво, без да се проверяват свързаните лица и фирми. Този факт на практика съществено променя и/или прикрива действителния бенефициент на кредитите.

  В доклада са налице сериозни разминавания и противоречия с информацията, с която разполага“ Извършеният до момента оперативен и финансов анализ показва разлика от над 70 млн. лв., отпуснати като кредити към 18 компании. Получените до момента данни сочат, че всичките търговски дружества са пряко свързани с лицата Длеян Пеевски и Александър Георгиев. От проведените до момента оперативно-следствени действия е установено, че Георгиев е доверено лице на Пеевски и в действителност изпълнява неговата воля. Георгиев не отрича обвързаността си с Пеевски при проведения разпит, в качеството му на свидетел, по настоящото досъдебно производство.

  Извършеният анализ на досиетата на 18-те търговски дружества, както и на наличната оперативна информация, касаеща дейността им, показва, че те са бенефициенти на кредити от КТБ с размер по-голям от 500 млн. лв. Данните показват, че обезпечението за отпускането на над 350 млн. лв. от кредитите е или недостатъчно, или напълно липсва. Обобщена информация за констатирани сериозни разминавания и неточности в Доклада на комисията по разследване за фалита на КТБ, както и за действителната съпричастност на лицето Делян Пеевски към дейността на 18 търговски дружества, имащи отношение към фалита на банката, е изпратена до наблюдаващия делото прокурор Иван Гешев на 10 август 2015 г.”
  https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-finansovoto-razuznavane-kam-dans-razoblichi-ivan-geshev-che-otkloniava-informatsiia-peevski-megadeloto-ktb-dokument.html

 7. “Бъдете господари на мълчанието”. Помните ли?
  Помните ли как навремето Трифонов “отиде в изгнание” по кабеларките.

  Ама аз съм си един клиновед. Само конспирации са ми в главата.😀

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.