Според гербаджиите американците стоели зад първия компромис на Трифонов – ами да ги поздравим тогава!

 

 

 

 

 

 

Не знам за мутрите, но Николай Василев е вън от ултимативния списък на Трифонов за ново правителство след острите реакции на политици, анализатори и … не знаем още КОЙ.

По този повод самият Николай Василев даде днес пресконференция, която въвежда нов жанр с темата “ Казвам ви какво пропускате, като не ме искате за премиер”.

Ако питате пропагандата на Методиевич, решаваща за това отстъпление на Тирофонов от неговата номинация за премиер на правителството му имало американското посолство. “Логиката” на това твърдениe се базира на безсилната злоба на гербаджийницата спрямо новата американската администрация, която чрез  поредица от публични знаци, надградени със санкциите срещу процъфтели при управлението на ГЕРБ олигарси, каза истината за досегашното управление на България.

В превод: излиза че американците, които санкционираха заради корупция цели трима българи  ( повече, отколкото в която и да било в друга съюзническа държава), имат причина да са против Николай Василев.

Този “американски акцент” в контраатаката на провалилото се статукво показа отново до каква степен е засегнато то от американските санкции. След тях вождът Методиевич спря да се прави на американски фен. Дори, както отбелязах в друга публикация на 5 юли, той “пропусна” да каже добра дума за Америка и нейната демокрация на 4 юли от името на “единствената демократична партия”, за каквато той определя собствената си корпорация ГЕРБ. Но е насъскал междувременно своите говорители да вменяват вина на американското посолство за нещо, което всъщност би трябвало да възприема като позитивно решение, каквато е стъпката назад от ултиматума на Трифонов от 12 юли.

Нима първият компромис, на който се реши Трифонов по този начин, не трябва да бъде приветстван, а внушението за американската роля за този положителен развой ( ако има такава намеса), не трябва да бъде приветствано като българофилски жест?

Сред малкото конкретика, която се проясни от събитието, беше краткото уверение на ИТН, че в новия вариант на кабинет на Трифонов няма да има министри, свързани с ДПС и НДСВ. Това е единствената новина от пресконференцията. Видя се, че при цялата обида на Трифонов и  екипа му от критиките за връзки с ДПС и НДСВ, те са отчетени и припознати като основателни от гледна точка на възможността за сътрудничество между ИТН и евентуалните партньори в парламента. 

 

А дали трябва да плачем за несъстоялия се премиер Николай Василев, чието чувство за хумор на пресконференцията се сведе до въпроса “кой беше Пеевски”? 

Въпрос на вкус. Ще жалят за неговото провалено хипотетично премиерство онези, които като него са били изключително национално горди с българския космонавт, за когото се разказваха вицове като за заместител на експериментално куче, чиято задача е била да не пипа копчетата на пулта в съветския кораб. С блясък в очите Василев сподели този носталгичен свой спомен и обобщи, че след онзи полет в България е настъпило едно “спане”.

Едно е да си бил дете и национално горд по онова време, както искрено възкликна Василев, но е друго да продължаваш да възпроизвеждаш детинската си гордост на стари години.

“Спане”?

“Добро утро” на онези, които вярват в басните за десните политици у нас, изпадащи във възторг от българския слугинаж в орбитата на СССР!  От един такъв се отървахме с голяма мъка току-що. В този смисъл беше полезно да се види що за алтернатива в това отношение ни предлагат отново.

Напомням, че сред гордите да бъдат повозени на съветския космически апарат имаше монголци, кубинци и прочее васали на Съветския съюз, който катастрофира в крайна сметка. Според Путин това е най-голяма геополитическа катастрофа на 20 век, но греши. Най-голямата геополитическа катастрофа на миналия век беше самото създаване на СССР и онези, които  не разбират тази истина правят услуга на България с факта, че няма да я управляват повече. 

10 мнения за “Според гербаджиите американците стоели зад първия компромис на Трифонов – ами да ги поздравим тогава!”

 1. Иванчо Йотата от повестта “Чичовци” на Иван Вазов съм го запомнил с фразата: “За народа загуба велика”. Всеки нормален българин, научил благата вест за шкартирането на г-н Василев няма и да помисли “За народа загуба велика”, а ще въздъхне с облекчение от избавлението от тази напаст Божия, представляваща отломка от катастрофилата отвратителна партия НДСВ, дала на българската политика Борисов и Пеевски.

 2. “О миг спри! Ти си тъй прекрасен!”
  Жив да не бях, доживях, истинската, янките да се намесят във вътрешните ни работи.
  Мачкай Херо герберистката сган!
  ДГД!

  п.с.
  Чухте ли с какъв прякор се е сдобил вероятно най-удачният министър на икономиката на България откак битува туй министерство-“Киро Харварда с електротаратайките”.
  Безпределната е герберската тъпотия.

 3. Това твърде глупаво твърдение е чисто предизборно. Целта е определени електорати да бъдат допълнително мотивирани във вероятно предстоящите избори.

 4. да,най-голямата геополитическа и хуманна катастрофа беше създаването на СССР и легитимирането на антихуманната комунистическа идеология.

 5. Предястието не мина.Да видим истинското меню.Нещо ме кара да съм нащрек..Държанието им на пресконференцията беше мнооого нагло,Сигурно има по приемлив втори кабинет, по-подмолен, или имат за цел взривяването на протестните настроения и насаждането на апатията от времето на ГЕРБ..

 6. “Според Путин това е най-голяма геополитическа катастрофа на 20 век, но греши. Най-голямата геополитическа катастрофа на миналия век беше самото създаване на СССР … ”

  Господин Инджев,
  Иво,
  шапка ви свалям и изказвам моите искрени поздравления за тази вметка. Истинско, точно, кратко и в същото време изпълнено с огромно съдържание.

  ПП. Ще го повтарям навсякъде де що има повод.

 7. Прогресивно е
  https://twitter.com/TheFirstonTV/status/1416090351513706496
  И когато разбойниците оберат кервана ако нямат свой главатар обикновено започват да се карат за чуждото имане.
  https://twitter.com/thehill/status/1416111364419035141
  Който разбрал – разбрал. Другите да продължават да спинкат розовите прогресивни сънища.

 8. Ще знаем, че България не се управлява от слуги на Кремъл, когато бъдат подгонени Лукойл, Булгаргаз и дълбалите край Варна. Другото е прах в очите и в крайна сметка смяна на караула.

  Засега нито министърът на транспорта, нито министърът енергетиката дават знаци, че им се прави нешо подобно, а министърът на финансите разви интересната теза, че установените данъчни задължения на Лукойл щели да бъдат приспаднати с декларираните им загуби.Последното е уникално малоумие

 9. Ако от американското посолство са внушили на славуца да оттегли битата карта николайчо, възниква въпросът от кое посолство преди това са подучили чалгаря да извади от нафталина точно николайчо.

 10. Към минаващ:

  Нямам идея дали са или не са интервенирали, но самият факт, че гербаджийската пропаганда злослови по американски адрес е показателен за отстрелването на вожда им. Интересно какво ли са му казали във връзка с гаднярския колаж , чрез който изрази гаднярското си отношение…Съжалявам само, че не са направили публично, за да няма вече никакво съмнение. А си го изпроси, но продължават да го щадят персонално, което не мога да разбера на какво се дължи. Може би не искат да взимат твърде рязко завоя.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.