О(р)дата на радостта и Банкянският потоп след онзи, който вероятно смята Бетовен за едно куче от един филм

Бившият артист Тома Биков репетира за опозиционер. Превръща се в един от основните участници в новата пропагандна пиеса на ГЕРБ. Кандидатът за поддържаща роля ( и  вожда при всички обстоятелства) в тази пиеса успя да резюмира пред “Дарик радио” основното от либретото на оперетата, в която пее фалцетно. Сюжетна линия на неговото соло се свежда до радостта от проблемите на враговете. 

Не бих си хабил времето да се занимавам с това дребнотемие ако то не беше толкова представително за атмосферата в лагера на злобеещите развенчани властелини на статуквото. Колкото и да е банално ( че какво друго да е в този лагер ) там цари неподправено щастие от политическата разруха, която завещават.  

Вместо да си посипе главата с пепелта от пожарището след властването на Пожарникаря, който се превърна в ядосан на всички ( и най-вече на Америка) слабосилен политик от резервната скамейка, Биков злорадства как сега на Христо Иванов щяло да му се наложи да моли за помощ БСП и да получава такава от ДПС. Сякаш ГЕРБ не се равняваха по БСП ( например за Истанбулската конвенция) и не управляваха в таен сговор с ДПС с явни проекции при раздаването на постове, концесии, обществени поръчки и в законодателството.

Жалко, че нямаше кой да му припомни в ефир как същият този Христо Иванов опроверга неговия кумир. В позата на пророк той “предсказа”, че Демократична България повече никога нямало да повдигне въпроса за Росенец. Защото злорадата реакция на Биков беше предизвикана именно от интервю на Иванов, в което той поставя въпроса за блокирането на ДПС като фактор в новото Народно събрание и така отново бламира “пророчеството” на набедения оракул от Банкя. 

И позорната тема за “златния пръст” засяга Биков, припомняйки играта на “Атака” в парламента през 2013-2014 година без обаче да споменава самата кремълска партия, която крепеше след това и Методиевич на власт. Да говориш за “златен пръст”, когато си се опозорил с него, е неприлично, но къде ти приличие у хората, които се опитват да ни накарат да се съгласим, че са ни завещали една цъфтяща ситуация и държава.

Ако в икономиката, здравеопазването, образованието и международните отношения нанесените от автокрацията щети могат да бъдат оспорвани от гербаджийската пропаганда с някакви извадени от контекста примери, то в политиката е повече от ясно, че след тях последва потоп. И това ги прави невероятно горди със стореното, както се вижда.

О(р)дата на радостта от тежкото политическо завещание на гражданите за европейско развитие съвсем не звучи европейски, а е типичен балкански поток на отмъстителността и надеждата “на Вуте да му е зле”. Но това не бива да ни учудва като явление в редиците на онези, които си имат за вожд човек, за когото Бетовен е вероятно просто едно куче от един филм.

Издайнически са страховете на гражданите за евразийско развитие, че ще бъде почистено след тях.

5 мнения за “О(р)дата на радостта и Банкянският потоп след онзи, който вероятно смята Бетовен за едно куче от един филм”

 1. Напълно съм съгласен, че на Биков не му приляга да пита как ДБ ще отиде при БСП, но това не значи, че въпросът не стои…
  И проблемът не е толкова имиджов (ортаклъкът с Манолова и Слави е не по-малко компрометиращ от искането на помощ от Нинова в името на голямата цел), отколкото в това кои от екзотичните управленски идеи на двете дами ще трябва да се приемат.
  И ако орелът, ракът и щуката успеят да изтеглят колата, заслугата ще е на коларя, който успя да обедини необединимото дори.

 2. “Бивши хора”, така Георги Марков нарече хората от т.нар. протестни партии.
  Каква низост и какъв морален пигмей трябва да си, за да използваш мракобесните термини на комунизма.
  Но, така е, вместо да ядат бой и да бъдат изгонени от СДС позволихме тези хора да се издигнат в обществото и сега да акат на главите ни.
  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9982535

 3. Г-н Дкяраиванов, дано поне на вас е що годе ясно какво искате да кажите.

  Колкото за Биков — Биков, Биков,колкото си бил артист за да си бивш,толкова си политик за да станеш бивш. Дори и бивш негодник няма да станеш, защото винаги ще си останеш такъв.

 4. Идеологията на “антизападничеството” – новата стратегия за национална сигурност на Русия
  Ако Кремъл види, че Западът реално се обединява, то тогава ще му се наложи да се приспособява

  (Никой по света не се интересува и не полага усилия да разруши руския “културен суверенитет”, но е от съдбоносна спешност въпросът КОГА най-после ще се създаде ОБЩА стратегия за защита на Запада от експортните “руските традиционни ценности”, пръкващите се руски “алтернативи”, мафиотски лиги, сепаратистки, фашистки и други крайнодесни наемнически формирования, инициирани и щедро предплатени за разколната си дейност с руски капитали?)

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-ideologiyata-na-antizapadnichestvoto-novata-strategiya-za-natsionalna-sigurnost-na-rusiya

 5. Славуца както я е подкарал с вече видимите с просто око гафове, много бързо ще стане бивш. Но има доста вода да изтече, докато стигне до дъното, което е заело едрото туловище на бившия премиер.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.