Ново потвърждение от ГЕРБ: американците са виновни да имаме правителство, вместо хаос

Не ми е известно в момента да има партия, партиен водач, шеф на институция, коментатор, публицист, наблюдател, университетски преподавател, съдържател  (на  телевизионно предаване ) или проста “мисирка” дори, които да не пледират за съставяне на правителство като алтернатива на онова, което ГЕРБ превърнаха в свой предизборен лозунг – алтернатива на хаоса.

Накратко: всички искат да има правителство, за да има ред и да няма хаос. 

ВСИЧКИ! 

Такова единодушие по политически въпрос, след единодушното осъждане на грешния ход на ИТН заради соловата акция по решаване на задачата със съставяне на правителство, не е имало в България от десетилетия.

Ако питате хората у нас дали искат по-големи заплати, пенсии и безплатни шоколади за децата в неограничени от зловещите брюкселски чиновници количества, няма да има несъгласни. Но да има правителство ( почти) на всяка страна? 

Такова чудо не е имало. Но то се състоя.

Как мислите? Как мисли Георги Марков, най-гласовитият мислител и озвучител на мислите на неговия вожд и водач на отбора на гръмогласните ласкатели на посърналия Орбан от Банкя? 

Чета следното Марково съждение, изразено пред БНР днес:

  “Никоя партия няма интерес да се отива сега на избори. Ние сме раболепна държава. Американското посолство няма да допусне да няма парламент. Ще имаме раболепно правителство, командвано от американското посолство”.

Мислите си, че мислителят Марков е набедил американците или ги е уязвил? 

Грешите. Той проявява прикрит яростен американизъм ( закътан в гънките на онези дантели, заради които го занасяха навремето, защото се беше похвалил, че е бил опакован в тях като дете). Само на пръв поглед бичува американското посолство по руски образец. Както в днешна Путинладния, където американците са превърнати не просто в образ на врага, а в злодеи, виновни дори за невероятния скок на цената на морковите ( отглеждани) в Русия, които струват в пъти повече от вносните банани от Еквадор ( не се шегувам, шегуват се обаче гневно с този пропаганден инфатилизъм самите мислещи руснаци в мрежата). 

Както се вижда от горния цитат, под прикритието на антиамерикански нападки Марков ни намига, че всъщност американското посолство е двигателят за осъществяването на желанието на всички участници в битките на българския политически фронт без разлика от коя страна на барикадата са. Благодарение на американското посолство ще си имаме правителство.

 

Направо се оказва, че американското посолство ни съединява в духа на онзи надпис над Народното събрание, който сме взаимствали от Брюксел ( не от ЕС, а от добрата стара Белгия, разделена на няколко ентоса, говорещи различни езици). 

Иначе казано, американците ни сбъдват българската мечта.

След това прозрение на Марков си струва да бъде свикан един митинг пред американското посолство в София в знак на признателност за ролята му в осъществяването на този наш блян. Американската мечта може да е друго нещо, но тук става дума за РЕД В ХАОСА по общо съгласие на всички, които не искат нови избори.

 

 

 

 

Гербаджиите могат да си донесат лозунгите на митинга, ако още не са ги изхвърлили за рециклиране в името на някоя друга нацистка разновидност на “Работата, работа, работа” за президентските избори с нещо и да благодарят на Америка, че най-после е внесла ред в хаоса.

3 мнения за “Ново потвърждение от ГЕРБ: американците са виновни да имаме правителство, вместо хаос”

 1. Жоро Дантелата, известен още като Николай, Стефан, последният да затвори вратата, публичната личнosт с най-много именни дни откина съвсем. Хубавото поне е, че И до него е стигнало очеизвадната истина.
  Херо Мустафа кара влака у нас. Защото, както един мъдрец преди доста години, с думи прости ми го сподели в прав текст: “България е сегмент на американската национална и енергийна сигурност. В това е и големия външно политически шанс на страната ни.”
  Кой разбрал-разбрал.

 2. “Борисов трябва да бъде спрян, отстранен от власт и той и ГЕРБ трябва да не бъдат допускани до властта години наред, за да се възстанови България от щетите, които Борисов нанесе на страната, на върховенството на правото и на демокрацията. Доволен съм да чуя от хора тук, че с него политически е свършено”, смята Харис.
  Според него следващата стъпка е Борисов да бъде изправен пред съд. “Българският народ трябва да си разчисти сметките с него заради това, за което лично той е отговорен, за участието му в корупция.”
  Маршал Харис потвърди, че обявяването на санкциите по “Магнитски” не е последният акт, а е част от сложен процес. “Но властта на САЩ е ограничена – важното е, че направихме всичко възможно според американските закони, за да спрем корумпирани и престъпни действия. Останалото трябва да се свърши от България.”
  Той напомни, че това не е някакъв водещ приоритет за страната му. “Ние се борим да наказваме собствените си престъпници. Но доколкото България е демократична страна и съюзник на САЩ, тя трябва да предприеме последващи действия.”
  https://frognews.bg/novini/lobist-sasht-geshev-triabva-sledvashtiiat-sanktsioniran.html

 3. Vsichki iskat da sadat BB no nikoi ne iska da sadi Todor i drugite okolo nego. Pametnizite na okupatorite se izvisjavat v stranata i pochti nikoi ne se intresuva. I чинията на Бузлуджа stoi i mnogo drugi podobni “pametnizi na kulturata” no BB e po vazjen

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.