СИК transit, gloria мутри

 

 

 

 

 

Темата за лъжливото овчарче в политиката е вечна. Има(м) информационен повод от днес да се върна към нея. 

Не веднъж съм писал, че прогнозите и прокобите на дълго управлявалите граждани за евразийско изоставане на България трябва да се припомнят периодично, за да не се повтаря тяхното пагубно закотвяне на страната ни на европейското дъно. Оракулът от Банкя гръмко и категорично – защото той не може да се произнесе кротко и тактично по никой въпрос- “обеща”, че Демократична България никога вече нямало да се занимава с казуса “Росенец” и сараите на Доган. Беше опроверган още в предишния двумесечен парламент, но днес пророчеството му направо беше прегазено. От ДБ превърнаха точно въпросният казус в първата тема в първия истински работен ден на новото 46-то Народно събрание. https://www.clubz.bg/116394-iz_debata_za_rosenets_prokopiev_bil_dalbokata_darzhava_i_edno_priznanie_gerb_upravlyavala_s_dps

А къде е лъжливото овчарче? Няма го. Избяга от ролята на народен представител, финтирайки за пореден път онези, които са му делегирали доверието си да ги представя в него. 

Лъжливото другарче на Доган беше неволно демаскирано и от новото си другарче от т.н. гражданска квота Любен Дилов. От парламентарната трибуна той за пръв път спомена за голотата на своя цар. Призна, че ДПС е участвало във всички управления, включително в това на царедвореца с пожарникарското образование и сикаджийската биография.

Интересно е защо новоизпеченият гербаджия издаде четата. Дали е от неопитност или просто обича да се прави на интересен, като признае една от най-неприятните за ГЕРБ истини за сговора й с ДПС?

Тази “дреболия” вероятно е прозвучала като кощунствено “разкритие” в редиците на винаги послушните новоизлюпени опозиционери от ГЕРБ. Любимото им занимание от няколко месеца е да сочат с пръст към Демократична България като партия, обречена на колаборационизъм с ДПС. С други думи, вменяват собствения си грях на други, които обаче ги опровергават с дела, каквото е настояването им днес да се разследват безобразията на почетния вожд на ДПС, прикривани, толерирани и поощрявани от още по-почетния продукт за всякаква употреба ( полицейска, кметска, премиерска), сътворен и издигнат до автократ на България по времето, когато “мъдрецът” от Дръндар не само раздаваше порциите в държавата, но и публично се перчеше с този факт за респект на избирателите си. 

Няма да се уморя да повтарям също, че солидарните с вожда си политолози и техните многобройни коментаторски аналози също трябва да бъдат държани отговори за повтарянето на лъжливите му прогнози. За начало – за категоричните си внушения, че и този парламент няма да състави правителство. Все още имат шанс да се окажат прави. Знайно е, че в българската политика негативните пророчества имат винаги добри шансове за сбъдване.

Впрочем самият собственик на ГЕРБ се ангажира с пореден малодушен информационен изстрел от своя Фейсбук бункер със същото предвиждане в деня на откриването на новия 46-ти парламент вчера. Зави, че ИТН не искат да съставят правителство. Около час по-късно всички чуха декларация от страна на ИТН, че обещават да докажат обратното в рамките на две седмици.

Срокът тече. Не забравяйте да си спомните фалшивите новини на онези, които се провалят на попрището на истината от дълги години насам, чиято “световна слава” преминава в безславно заяждане и оправдаване ( понеже има защо да се оправдават).

СИК  tranzit, gloria мутри.

4 мнения за “СИК transit, gloria мутри”

 1. Като един правоверен последовател на всяка конспиративна теория бих могъл да предположа, че това е милиционерски номер с огледала за отвличане на тактическото внимание.
  Нека гледаме не на там където гледат всички, а малко по в страни.

 2. Брилянтно!
  Дантеленият Жорко, още Николай, Стефан, последният да затвори вратата се изцепи оня ден, че Буци бил, ти да видиш: “Новият Стамболов” е И водач на хардлайнерите на герба МУ.
  Палят свещи протестните партии да се издънят и Суверена одма да помоли с хляб и сол на бял кон Бибитко да получи сетен шанс да ни “дооправи”. Въжделения на болни мозъци. Моите очаквания са коренно противоположни. Баце, лишен от светлината на прожекторите отива в пълно забвение. От друга страна, май пиарите му се усетиха, че с всяка публична изява губи хиляди и хиляди гласове и леко го озаптиха.
  При евентуални предсрочни избори, примерно година по-късно, минаването на 4% е повече от проблематично. Утилизация на мах.

 3. Сзмо на мен ли ми се струва или наистина вчера се образува новото парламентарно мнозинство – ГЕРБ+ИТН=128 – които дружно ме се показаха на снимката при откриването на 46-ото Народно събрание.

 4. Призрачни бетонни скелети загрозяват Черноморието, а строежите продължават

  Чрез заобикаляне или директно погазване на закона хотелски комплекси продължават да “никнат” по Черноморието. Но достатъчно туристи за тях няма, защото плажовете вече са препълнени.

  Скелетът на крокодила

  В самото Царево стърчат бетонните скелети на цял изоставен курортен град “Коста дел кроко”, който илюстрира бъдещето на голяма част от хотелските комплекси по Черноморието. Строителството на “Коста дел кроко” (“Брега на крокодилите”) започна през 2007 г. Там трябваше да има 5-звезден хотел, жилищен комплекс от 53 сгради с 927 апартамента, 30 фамилни къщи във водата и пристан за яхти, три частни плажа, болница, банка, лятно кино и амфитеатър, казино, 13 плувни басейна, 3 тенис корта, подземни гаражи.
  Две години по-късно строителството бе спряно след като руските инвеститори Андрей Панпурин и Константин Циганов бяха изгонени от страната със заповеди на ДАНС. Причината е секретна, но ДАНС има такива правомощия, в случай на заплаха за националната безопасност или обществения ред. Циганов е сочен за лидер на мафиотския клан Уралмаш и бе издирван от Русия и Интерпол.

  Ако този хищнически подход не спре, цялото Черноморие може да се покрие със “скелети на бетонни крокодили”. Няма как плажовете да пораснат толкова, че да поемат всички туристи, които могат да се настанят във вече построените, недостроени и планирани хотели.

  https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BA%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82/a-58588485?maca=bul-mediapool_bg-9749-xml-mrss

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.