Поразителните поражения от преяждането със змии, гущери и таралежи

 

 

 

 

 

 

Преди да видим кой и дали изобщо ще ни управлява  чрез подкрепено за целта мнозинство в този парламент или наистина ще има избори 2 в 1 наесен заедно с гласуването за президент, противниците на нероденото правителство сред парламентарната опозиция и нейните подобия извън Народното събрание трябва да се уточнят срещу кого и какво всъщност вече се борят. Защото посланията им са не просто разнопосочни, а направо противоположни на логиката и на собствената им политическа биография.

Истерията на самия вожд на парламентарната опозиция не се нуждае от обяснения. “Най-големият демократ” в България, както той сам се определя с типичната за него “скромност” бълва змии, гущери и таралежи, с каквито метафорично е преял.

 

 

 

 

 

 

Държи се точно така , както му приляга на възпитанието и опита на фатмак, едновременно влюбен в образа на най-дълго управлявалия в Европа комунист Тодор Живков ( неговия “университет”, на чиито паметник се поклони ), а в същото време крещи пред селска аудитория срещу комунистите, които утрепали дедо му. https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-borisov-partiite-imitirat-che-pravyat-kabinet-a-vsashtnost-redyat-samo-postove

 

 

 

 

Оракулът от Банкя, който се опитваше да сплашва с хаос в страната ако не бъде победител на изборите от 11 юли и превърна тази заплаха в предизборен лозунг, пророкуваше още преди пролетните избори, че повече нямало да има добри оценки на кредитните агенции за българската икономика при отстраняване на ГЕРБ от властта. Сега (вчера), когато агенция Фич го опроверга, той се извъртя със самохвалното обяснение, че добрата прогноза на експертите за икономическото развитие на България  била заради доброто завещание на неговото управление.

Това противоречие не учудва никого, то е типично за него, а не е някакво изключение. Но какво да кажем за взаимно изключващите се тези на онези, които също като него са ядосани на лошите американци, но не само не крият това, а ги винят за настъпилата промяна и задаващата се вероятност да бъде съставено правителство?

За бившия сикаджия и дългогодишен наш премиер управляващите в момента са болшевики. Това твърдят и пропагандаторите му. В същото време най-кресливите от тях винят тези “болшевики” в съглашателство с и подчинение на американското посолство. Откога американците подкрепят болшевики? 

Но за хора, които стискаха палци за преизбирането на путинолюбивия Тръм за президент не е чудно да им се привиждат болшевики на власт и във Вашингтон – това е същото сбъркано мислене извън всякаква логика, но пък отразяващо общия прокремълски знаменател.

Пълно съвпадение на мнението с тази “опозиционна” теза демонстрира Валентин Вацев, червеният бивш съветник на премиера Виденов. И не само той демонстрира увереност, че лошите американци са виновни да имаме “болшевики” на власт, макар той да ги нарича по руско-болшевишки пропаганден почин “соросоиди”. За същото е убеден и кафявия Костадинов от Варна. Двамата кълнат в дует нероденото правителство като “Коалиция Козяк”- по името на адреса на посолството. 

Умилително е това уеднаквяване на понятията в целия спектър от крайно лявото, до крайно дясното, общото между които е русофилщината!

Несменяемият доскоро шеф на ЦИК през дългите години на абонамента на ГЕРБ за изборни победи проф. Константинов също провидя днес “чужд интерес” в машинното гласуване. Трябваше да уточни все пак дали интересът е американски, както смятат едни апологети на рухналото статукво от рода на Георги Марков, или пък са руснаците, чиято дълга ръка се опитаха най-после да забележат гербаджиите на финала на своето управление – с надежда, че това тяхно твърде закъсняло прозрение ще ги спаси от натрупаното през годините американско презрение.   

Резултатът от това говорене е, че закотвените в старото статукво телевизии започнаха най-сериозно да карат набедени за американски пионки политици да се признаят за такива. На базата на фалшивите новини, произвеждани от доскорошните властници и кандидатите да ги наследят от типа на варненския Костадинов, телевизионни  водещи карат набедените политици да изпадат в обяснителен режим. 

Когато през 2006 година попитах в студиото на “В десетката” съвсем конкретно съветник на действащия президент Първанов дали той е получил като подарък два мезонета, посочвайки точен адрес и параметри, бях обявен моментално от самия държавен глава за “подпалвач на война” срещу неговата личност. В резултат на това бях заплашен с уволнение и принуден да напусна на следващия ден под натиск телевизията и казионната журналистика ( за което съм благодарен като равносметка днес ). 

В наши дни след дългогодишна употреба и легитимиране на фалшивите новини, които не са базират на никаква конкретика , те вече се смятат за нормална база за задаване на въпроси. Вместо да питат досегашните си началници как така в техните очи американците се оказват кадровици на “болшевишка” власт в България, те карат жертвите на фалшивите новини да се оправдават и да се заклеват, че не са американски слуги.

Пораженията на дълго управлявалите другари в епохата на почитателя на Живков са поразителни. Няма да бъдат излекувани лесно, включително по отношение на манталитета, наложен в медиите, които така и не се обидиха за своето маргинализиране от  онзи, който ги подмени с една джипка и една  сервилна видеокамера за масово поразяване.

 

2 мнения за “Поразителните поражения от преяждането със змии, гущери и таралежи”

  1. На ПИКлива мисирка американското посолство и руските агенти са виновни.

  2. Горкият гоцэ… При наличието на два мезонета е принуден да живее в крива панелка, на която жена му касиерства & домоуправителства. Sic transit…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.