Русия управлява историята ни и нас

Текстът, който следва, е на автора Спартак, читател на ivo.bg

 

ИСТОРИЯТА Е КУРВА

Да, историята е курва. 

Тя е като жена с леко поведение, която си ляга с всеки. Всъщност то е така, ама не е точно така. Може би това определение важи само за евтините курви. Виж, елитните курви са друга манджа. 

По-коректно е да кажем, че историята е елитна курва. Дори е по-правилно да я сравним с куртизанките или по скоро с хетерите от древна Гърция, които предлагат, но и същевременно изискват не само физическо, но и духовно общуване. Един цървул не може да легне с хетера или с куртизанка. Такава жена е свободна, независима, интелигентна, красива, умна……… абе с две думи – това е жената мечта. Обаче, тя не е за всеки. 

Елитната курва се отдава само на алфа мъжкаря. Тя е винаги и само със силният на деня. Но пък от друга страна се налага силният на деня да положи усилия да я впечатли, да я омая, да я прелъсти, да наложи волята си и да демонстрира умения не само в леглото. 

История не прави изключение от това правило. Тя се отдава само на силния на деня, на този който се грижи за нея и който полага усилия мъдро да наложи волята си.  А за това се иска да имаш топки. И време разбира се. 

Не случайно има един лаф, че историята я пишат победителите. 

Така е от време оно – когато вземаш трона с дворцов преврат избиваш до девето коляно рода на предшественика си. Ако пропуснеш някого, рано или късно този някой ще се върне за да отмъсти.

Когато окупираш една територия изтриваш всичко, което напомня за предишните владетели т.е. променяш историята. След две, три, най-много четири поколения никой няма да помни какво е било. Ще помнят само и единствено новия господар – теб. Ако обаче пропуснеш да промениш дори и едно малко нещо, рано или късно това малко нещо ще ти изяде главата.

Всъщност историята е изтъкана от лъжи, в които всички вярват. Не го казвам аз. Казал го е Наполеон. Историята, която учим в училище, е само върхът на айсберга. Какво точно обаче се е случило в миналото можем само да гадаем. 

В наши дни не е по различно. Имаме технологии, модерни играчки, наука и какво ли още не, но по същество не знаем какво точно се е случило вчера. На нас ни го обясняват. КОЙ точно ни го обяснява не е ясно, но виждайки резултатите можем да се досетим КОЙ, КОЙ точно ни го обяснява. В случая визирам модела „КОЙ“, който странно защо се оказва много популярен у нас и същевременно никой не знае за какво иде реч. 

Странно е, но пък звучи напълно логично. Моделът „КОЙ“ е показателен за това, до какви безумия може да се стигне когато нашата Българска история е изоставена, забравена, неглижирана, манипулирана, захвърлена на боклука, потънала в мрак и забвение. И то само защото няма кой да се погрижи за нея, да я приласкае, да я омае и мъдро да наложи волята си.  

Дали е така обаче. Всъщност то е така, ама не е точно така. Нека да погледнем назад в миналото и да се опитаме да поразсъждаваме защо сме на тоя хал и защо се стигна до модела „КОЙ“.

Накратко – някога сме били огромна и мощна империя. Оставили сме следи в историята на света, но пък ни е минало времето и силата ни някак е прегоряла. После пак сме били силни и сме били фактор в Европа. 

Но историята е курва. Тя дава много, но и същевременно изисква много и ако не се погрижиш за нея, тя ще те изостави. Щом не си силният на деня тя рано или късно ще се отдаде на следващия алфа мъжкар.

И ето че един ден в света идва промяна. На хоризонта се появява Османската империя, която е млада, силна и буквално ни прегазва. Не само нас разбира се. Но за нас настъпва мрак, който продължава около 300 години. След като силата на Османската империя прегаря, тя започва бавно да умира. Големите империи умират бавно, но за сметка на това мъчително. За нас се появява шанс и ние започваме плавно да възвръщаме историческата си памет. Този процес обаче отнема 200 години, струва ни много усилия и много жертви. Това се случва с всяка нация, която престане да се грижи за своята история. Това е цената, която се плаща. Винаги и всякога. Няма компромис ако не обгрижиш своята любима хетера. Тя ще те изостави. Защото тя винаги е с алфа мъжкаря.

В началото на 19-ти век процеса на събуждане на нацията ни от дълбокия сън започва да се развива активно. По времето на нашия многовековен сън светът обаче се е променил, създадени са нови империи, които успешно налагат волята си, а нас дори ни няма на световната карта.

Една от тези сравнително нови империи е Руската. Дали ни харесва или не, ние имаме обща история с тази империя. Една от първите причини това да се случи е Наполеон. 

В този период Русия се опасява от френска инвазия и взема мерки. През 1810 е създадено Военното Разузнаване на Руската империя. То е добило обективна и навременна  информация за плановете и действията на Наполеон, което от своя страна позволява на империята да изгради правилна стратегия и да проведе подготовка за отбранителна война. Резултатите от дейността на Военното разузнаване се оказват изключително ефективни и както всички знаем Наполеон губи войната с Русия.

Отчитайки високата ефективност от дейността на новосъздаденото Военно Разузнаване Русия започва да го развива с бързи темпове. Очертани са стратегическите цели на империята и за съжаление ние се оказваме в една от нейните сфери на интереси. Да именно, вече повече от 200 години българските земи са в сферата на интереси, на влияние а впоследствие и окупационна зона независимо как се нарича империята – Русия, СССР или Руска федерация. И затова тя полага огромни усилия, инвестира пари, време, хора само и само за да контролира нашата Българска земя. 

Както вече знаем, историята е курва. Тя ляга само на алфа мъжкаря.

Ако си мислите, че митът за „Дядо Иван“, който ще ни освободи от турското робство, е случаен – много грешите. В средата на 19-ти век агентите на Руското Военно разузнаване шетат необезпокоявано по нашите земи и правят каквото си искат. Вербуват агенти, създават митология, формират революционния „взгляд“ на бъдеща България и същевременно знаят всичко за всеки. Манипулират общественото мнение, налагат правила за поведение и подчинение – разбира се всичко е неофициално. 

Под руско влияние се създава т.н. четническа тактика, която има за цел само и единствено да даде повод на Русия да нападне Турция. Важно е ние българите да правим само това, което „Дядо Иван“ каже, защото само и единствено той може да ни освободи.

Апостолът на свободата Васил Левски е заловен, осъден и убит по поръчка на Русия, защото той е пречка за налагане на руското влияние у нас.

И разбира се е създаден нов мит, който има за цел да наложи негативен образ за нас българите – че ние сме мекерета и предаваме своите. Но истината е друга. Левски е предаден от агент на Руското Военно Разузнаване. А в четата на Ботев е имало не един, не двама а петима агенти на Военното Разузнаване на Руската империя. 

Голяма е и заблудата относно целта на т.н. „Освободителна война“, която е отново митологизирана. Целта на Русия не е да превземе проливите или окупира нашата земя. След Кримската война тя няма нито икономически потенциал, нито военен ресурс, нито съюзници с чиято помощ да успее да разцепи Османската империя. Основната й цел е много по-скромна, но не и маловажна – да затвърди своето влияние в региона. Ако окупираш една територия, а после не можеш да я задържиш полза няма. Затова именно повече от два века Русия умишлено създава митология около нашата история, която да работи в неин интерес години наред. Тя знае как да обгрижва историята, как да я прелъсти и да я използва за свои цели. 

Основен конкурент на Русия за влияние в България през този период е само Австро-Унгарската империя. Другите Велики Сили, в лицето на Англия, Франция и Германия, имат интереси основно в Близкия изток и Африка, които тогава са в пределите на Османската империя. Но ако погледнем в учебниците по история ще видим, че „лошият“ запад пак ни е прецакал. А пък „братска“ Русия ни пази и винаги ще ни помага.

Само един пример за намеса и от страна на Австро-Унгария. Доскоро БКП, така де БСП, целуваше гъза на Константин Иречек. Колко бил умен, велик и колко много е направил за младото Българско княжество. Всъщност Иречек е агент на тайните служби на Австро-Унгарската империя. Направил е много, но не за България, а за страната си. Думите му за нас, че сме смотаняци, мързеливци, завистливи гадни копелета и какви ли още не глупости, за съжаление все още се цитират напълно сериозно. Вижте каква сила има словото. Едно време тоя господин е заложил тотален негативен образ на българите, а ние все още му се прекланяме.

А историческата истина е съвсем друга. 

Тези „смотаняци“, според Иречек, теглят една майна на Великите сили и правят своето Съединение. 

Тези „смотаняци“ само за 30 години успяват да излязат от нищото, да създадат общество, култура, армия и да оформят една модерна държава. Това са трудни задачи дори за едно развито общество. 

След Съединението Русия губи позиции у нас, но своевременно успява да създаде мощна пета колона, която оцелява до наши дни и чрез която тя все още има възможност да ни управлява с твърда ръка.

През 30-те години СССР провежда активна подривна дейност срещу Царство България, която има за цел да подготви СЪВЕТСКИТЕ кадри, които евентуално да поемат щурвала на управлението в България. И за съжаление това се случва.

Когато СССР ни окупира, провежда стандартна процедура по налагане на СЪВЕТСКА власт и като краен резултат срива цялата ни държавност. Икономическите резултати от СЪВЕТИЗАЦИЯТА са плачевни и страната ни фалира на два пъти през 1963 г. и през 1973г. – неофициално разбира се. 

За тези фалити на НРБ се знае отдавна, но никой не смее да ги коментира. 

Защо? 

Защото именно тогава другарят Живков, с цел да оцелее на поста си, подарява тлъсти хапки от нашата икономика на „братушките“. Буквално. 

Само един малък например: към настоящият момент приблизително 80% от българската енергетика е собственост на Руската федерация – разбира се НЕофициално, чрез подставени лица. Не говоря за зависимост. Говоря за собственост. 

Тематиката, която е свързана с кражбите на българска държавна собственост, пари и активи от страна на СССР, а после и от страна на Руската федерация, е огромна и е трудно да се обхване само с един материал. 

Ще попитате как са успели да направят такава организация, че дори 30 години след фалита на НРБ и СССР още не можем да излезем от блатото?

Само за сравнение: През 1918 г. България е срината – две национални катастрофи, 80 хиляди жертви на Испанският грип, репарации, орязване на територии и прочeе. Страната започва буквално от нулата. Обаче, само за 15 години, до 1933 г., Българският лев става златен, а страната е на 9-то място по жизнен стандарт в Европа. 

История е курва. Ако правилно се грижиш за нея тя ще бъде с тебе. Защото ти си алфа мъжкаря. А СССР се погрижи достатъчно добре за своята курва. 

Вълшебната думичка е „Перестройка“. По време на „перестройката“ у нас бяха вербувани, развити в кариера и поставени на възлови позиции само и единствено СЪВЕТСКИ кадри. Например: не е тайна за никого, че в началото на прехода всички шефове на банки бяха ченгета (казано на жаргон).

По време на т.н. приватизация правилно подбрани хора буквално откраднаха държавни активи, земи, пари и какво ли още не. Другарят Луканов раздаде митичните куфарчета и изчезна. Силовите групировки овладяха контрола над малкия и среден бизнес. Може шефовете да са били борчета, но щабовете на тези групировки бяха съставени само от хора от ДС, МВР и други държавни силови структури, за да ги контролират. В крайна сметка в началото на новия век всичко беше чисто – пито и платено. А парите изпрани – чистички и готови за употреба.

След 20 години „демокрация“, членове на НАТО и ЕС и хоп на власт идва другарят Борисов, който само за 10 години узакони цялото това беззаконие. О, чудеса!

Ами погледнете бившия кабинет: 

 • другарят Борисов – премиер, генерал, супермен – агент Буда от ДС;
 • другарят Каракачанов – вице-премиер, потомствен агент на ДС;
 • другарят Доганов управлява скрито от сараите – и той кадър на ДС от 1978г. 

Само за протокола – пРезидента Радев се бие в гърдите, че е НАДпартиен и БЕЗпристрастен. Но пък видите ли се оказва, че от малък е голям фен на БКП. И не е за пренебрегване факта, че е станал генерал от квотата на БСП.

ДАНС е на каишка. Полицията и армията също. Прокуратура се прави на умряла. 

Медиите не смеят да кажат „фафла“. Каква демокрация, какви 5 лева. Направо си е Божествена комедия. 

Това е тайната на успеха на СЪВЕТСКАТА система у нас – СЪВЕТСКИТЕ кадри. Те са внимателно селектирани, проверени, подготвени, с дипломи. Ако слушкаш и папкаш ще растеж в кариера и горе-доле ще имаш парички, социален статус и прочее. Е, няма да си нЪй-големия и нЪй-великия като другаря Борисов, но пък си осигурен доживот.

Системата работи безотказно. Нас ни управляват българчета на СЪВЕТСКА служба, които заработват добри парички. Схемата е проста – крадат се наши пари, с тия наши пари се плаща на СЪВЕТСКИТЕ кадри от български произход широко да си затварят очите. А голямата парса я прибират батковците от Русия. Как? Има схеми за източване. Не е толкова сложно. 

Всъщност за българчетата на СЪВЕТСКА служба у нас не е толко леко, ‘щото СЪВЕТСКИЯТ модел малко прилича на стария виц за това как се ходи на турска баня: държиш с едната ръка таса на гъза, за да не ти го вкара някой. С другата ръка го държиш надървен и ако някой си изтърве таса да му го вкараш. И к‘вото измиеш с единия крак – т‘ва е. 

Откакто у нас правим „демокрация“ СЪВЕТСКАТА система не допуска формирането на дясна партия или каквато и да било друга политическа формация, която да й се противопостави. За да се защити, СЪВЕТСКАТА система вербува подходящи кадри, чрез които ни управлява до ден днешен. Тези русолюбци заемат всички важни позиции в държавната администрация и силовите структури – без изключение. Тези кадри са купени с наши народни пари или са принудени да съдействат чрез шантаж или заплаха.

Откакто у нас правим „демокрация“ всички възлови държавни разстановки (партийни, икономически, кадрови) са съгласувани с Кремъл и се реализират посредством българчетата на СЪВЕТСКА служба у нас, които не допускат промяна нито на йота. СЪВЕТСКАТА система знае, че ако у нас навлезе нов модел на политическо мислене и се появят ръководители, които не се подчиняват на заповедите й, това ще бъде началото на края на СЪВЕТСКОТО статукво у нас.

Това накратко е същността на модела „КОЙ“. 

Какви ще бъдат новите управляващи не знаем, но определено СЪВЕТСКАТА система вече ги е натиснала. Какво ще стане, предстои да видим. 

Уви, нямам големи очаквания за промяна.

Защото дори и ако новото правителство е съставено от експерти, завършили в чужбина, те не могат да се преборят сами със СЪВЕТСКОТО статукво.

Един пример от „братската“ Руска история: Петър Велики е направил реформи в Русия, които я трансформират от западнала държава в нова, модерна и успешна империя. Да, но той е имал екип от съмишленици. 

На новото правителство ще му се наложи да работи с екип от СЪВЕТСКИ съмишленици, които в името на своята кариера, своето его и многото пари са готови да продадат род и родина.

Такава битка е обречена още преди да е започнала. 

Меко казано – това ще е безумие. 

Поредното безумие.

Да, историята е курва. Тя ляга само на алфа мъжкаря. Тя е винаги и само със силният на деня. 

Уви, никак не е смешно. Тъжно е. 

21 мнения за “Русия управлява историята ни и нас”

 1. Фабулата , да го кажем по-изискано за Хетерата, е добре казано, но малко обхватно, защото „историческата роля“ й е статична. Но изразът, че Историята я пишат победителите е вярна и прецизно казана, като една чиста сълза. Всички друго в прекрасната съпоставка е точно така и е написано от остър ум. Моите поздравления и благодарности за публикацията НА МЯСТО! И в случая “сълзата“ трябва да я пророним ние, защото, въпреки възможността, която по щастлива причина ни се отдаде, да се отзовем в рамките на ЕС, поради показаните услужлуиви „българчета“ може да се окаже съдбовна. Дано да се намерят такива между нас, които да прекъснат просъществуването им (на „българчетатта“) та то да не се окаже дотолкова вечно, че да загубим родината си с име България. Може би поради щастливата причина ще ни се отдаде тази възможност не само да (се) осъзнаем и анализираме фактите от приведената ни история, които са описани така правилно и вярно от автора (жакло показващ се само с псевдонимът СПАРТАК) Но както в статията е отбелязано, благодарение на това ни ЧЛЕНСТВО В ЕВРОПЕЙСЛИЯТ СЪЮЗ, леко и по възможност безболезнено, и да се надяваме с щастлив край, да можем да спечелим пак свободата си и пак да се възродим! Поуката на знаещите и можещите между нас трябва да им е станала ясна, след като са прочели написаното от Спартак. Спартак е добър псевдоним, но те пак алегорично, трябва да вземат в ръцете си и „мечът му“!

 2. Учените хора му казват “правото на силата”, а останалите – “закон на джунглата.

  П.П. Всички предпоставки да “изгубим” България са налице. Часовникът вече тиктака. Това надявам се е ясно на всеки що-годе интелигентен човек. След 20 години тази грозна истина ще удари в челата и не толкова интелигентните хора и ще разберат защо навремето едни хора им обясняваха, що е то “сила на правото” и защо е толкова важна. Ама ще е късно 😀

 3. Позволете ми да не се съглася!
  След като ние българите нееднократно сме побеждавали и руси, и ромеи (не цигани), и сърби, и гърци, и румънци защо не сме пренаписали историята!?
  Има някакво дълбинно неразбиране на историческите факти и истина у нас.
  По-скоро примиряване с лъжливата история и мълчание на хората, които е трябвало да говорят.
  Вие сте го формулирали – “Мълчанието е злото”.

 4. Ето една премълчавана истина:
  Когато пада Константинопол на 29.05.1453 год., флота на османците е командван от българин Капудан паша (адмирал) Балтаоглу, малко историци го коментира защото е прието че средновековна България не е имала флота. А този българин е бил офицер от българския флот пленен е от турците и е преминал на служба при тях и достигнал до такъв висок пост.

 5. дано повече хора прочетат написаното от Спартак.

 6. Много истина има събрана в този текст.За съжаление не е в наша полза.
  Колкото до Слави и сие -та те вече се разкриха, че ги управляват дистанционно .Капани и предатели има много.Дано не го отнесем пак.

 7. към Спартак:

  Поздравления – изключителен текст! Аз вярвам, че България не може да бъде затрита! До момента никой не е успял да я унищожи и вървам, че никой няма да успее! Естествено ние трябва да работим денонощно за това!

  към Krasnoselski:

  За да прочетът повече хора написаното, трябва да го разпратим навсякъде – аз вече го разпратих на стотици българи по свеа и у нас.

 8. Би било полезно да се акцентира още върху второто ни “освобождение” с припомнянето на един поразяващ с мерзостта си документ
  “Инструкция за управлението на окупираните от Съветската армия източноевропейски държави” от 1947 г., който прочетох за пръв път в сайта на Иво и му благодаря! Eдна сатанинска инструкция как да бъде смазан духа на окупираните народи, да бъде убита солидарността между гражданите им, да се заменят човешките им права с крепостни зависимости. Подли инструкции, предизвикващи спонтанно възмущение и отвращение във всеки нормален човек, как да бъде съсипан потенциала на една суверенна страна да се управлява самостоятелно, за да бъде превърната завинаги в съветска колония.

  Тъй като се затрудних да открия публикацията с “инструкциите” в новата версия на сайта ivo.bg, давам връзка към друга публикация по същата тема:

  http://www.gatchev.info/blog/?p=1289

 9. Искам да направя само едно допълнение:

  Новото правителство трябва да е наясно с кого си има работа. СЪВЕТСКАТА система е наследила всички гадни номера на Руската империя и дори ги е усъвършенствала до едно твърде високо ниво. Тя е тъпо острие, но реже дълбоко. Много хора я подценяват, но грешат.

  Руската имперска система е пуснала корени у нас от преди повече от 200 години и расте като плевел. Тя полага огромни усилия във всички области на живота с цел да удържи статуквото и за да бъде изкоренена е необходимо да се работи много, упорито и безкомпромисно.

 10. Уважаеми читателю,
  Умишлено подписах текста с псевдонима СПАРТАК.
  Моето име не е важно. Аз съм никой, но всички знаят кой е СПАРТАК.
  СПАРТАК е водил робите в бой. СПАРТАК е разтърсил устоите на Римската империя и е прегазил сърцето й – Рим. Историческият извод от въстанието на СПАРТАК е очевиден – когато робът осъзнае, че е роб, той вече не е роб.
  Използвах псевдонима СПАРТАК само за да привлека вниманието ти.
  Написах този материал защото знам, че перото е по-силно от меча.
  Също така знам, че не може да накараш насила никой да научи нещо ново, освен ако не го заинтригуваш и не го накараш да поиска да научи въпросното ново нещо.
  Ако читателят се замисли, вероятно ще започне да търси. А както знаем, който търси – намира.

 11. Искам да благодаря на всички, които са прочели моят материал.

  От коментарите Ви разбирам, че идеята е стигнала до Вашите умове и сърца.

  Това означава, че думите ми не са отишли на вятъра.

 12. Спартак не е бил неук роб, това пак е една премълчавана историческа истина.
  Спартак е бил тракийски военачалник командващ т.нар. “ауксиларии”, т.е. помощни войски в римската армия, които са били набирани от местното население и командвани от местни военачалници най-често благородници. За някакъв неуспех и бил разжалван и наказан с продажба в робство и става гладиатор.
  Четейки изследвания на италиански учени, които се задават също въпроса на какво се дължи успеха на воската на Спартак, те стигат до извода че към хората на Спартак се присъединяват голям брой т.нар. “ветерани” от римските легиони, които просто не искат да се занимават със земеделие и да обработват земя.
  Много е интересна историята олоко Спартак, защото няма логика неук роб с армия от неуки роби да побеждава елитни и то частни легиони.
  Пак премълчана и потъпкана истина, за да се наложи маркситкия прочит за лошата ѝѝримска империя на “робите”.

 13. “СПАРТАК е разтърсил устоите на Римската империя и е прегазил сърцето й – Рим.”
  ——-
  Спартак дори и да е имал за цел превземането на столицата на империята никога не го прави.
  Тази забележка правя с цел демитологизиране на Спартак и придържане към историческите факти.
  Една от причините за фалшификациите историята това е марксисткия прочит на историческите факти.
  Представянето на Спартак като някакъв борец за свобода и водач на “масите” срещу лошите робовладелци не отговаря на историческата истина.
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BA

 14. Към The Rock:
  Цитирам: “Ако читетелят се замисли, вероятно ще започне да търси. А както знаем, който търси – намира.”
  Писменото слово е голяма сила.
  Ако “виждаш” текста буквално – това е добре.
  Но ако “виждаш невидимото” т.е. контекста – това е още по-добре.
  Именно за това перото е по-силно от меча.

 15. Относно марксисткия прочит:

  Подариха ми книгата “Приказки за щастие” на испанските автори Гаспар Ернандес и Джорди Явина. Започнах да чета една приказка. Според мен – пълна марксическа боза.

  С две думи – едно време пчелите правели мед, който не бил сладък. Всяка пчела работела сама за себе си и на една медър бил горчив, на друга кисел и не ставал за ядене. Докато не се появила една пчела-политик, която убедила пчелите да заживеят и да работят заедно в един кошер и от тогава медът станал сладък.

  Да, традициите, приказките, прочитът на историята – не са това, което би трябвало да бъдат, уви

 16. В коментарите извън тази страница забелязах силна тролска атака. Явно много ги боли “братушките”, когато излизат материали разкриващи истината за Руското управление у нас. Това показва, че все някой от русолюбците е прочел материала и много го боли. Троловете подскачат и искат доказателства и документи.
  Доказателства? Нужно е само да се огледаме и да видим нивото на жизнения ни стандарт, на културата, на образованието, на общественият и политическият живот, какъв е произхода на партиите които ни управляват и “КОИ” са хората, които са на власт през последните 30 години. Какви по-ясни доказателства от това?
  България е богата страна, а ние живеем бедно. Значи някой ни краде. “КОЙ” е въпросът.
  Статията дава ясен отговор на този въпрос и каква е същността на модела “КОЙ”.

 17. Само да отбележа: коментара под името “С” е мой. Мишката ми блокира.

 18. Към: Спартак
  Като пример за това какво е историческа истина ще дам факти написани от историка Херодот в неговата “История”. Там той споменава за т.нар “амазонки”, народ от жени-воини. Векове след Херодот това е смятано за легенда и художествена измислица и отхвърляно с насмешка от т.нар. историци.
  Чак през 20 век при разкопки на надгробни могили на територията на днешна Русия са открити множество погребения именно на такивма жени-воини.
  Историята трябва да се пише от хора, които казват истината и само истината, а не партийни гаулайтери назначени да изпочават реално фактите.
  Когато руснаците ни освобождават, те изнасят от Българи 120 товара с църковна литература и утвар, много малко се знае и за тази истина.
  В дневника си кап.Райчо Николов пише, че руснаците три дни пият в селата под ѝшипка и на тях не може да се разчита и разкрива защо русите яздят по двама на кон. Не за да стигнат повече хора до върха, а по-трезвения крепи по-пияния. Когато наследник на капитана иска да издаде неговия дневник с тези истини му е било учтиво отказан от шефа на военноисторическия музей.
  Мълчанието и примирението това е причината за историческите лъжи.

 19. Към The Rock:
  Радвам се, че си започнал да търсиш. Щом търсиш, значи ще намериш.

 20. Към Спартак:
  Отдавна търся аз, отдавна.
  Ето още един пример за изопачаване на историческата истина.
  Това е примиренческото наричане на династията на Асеневци с турският им прякор “Шишман”, това е турска дума, която значи “Дебелия”.
  Погледнете из българските исторически текстове и ще видите че, навсякъде не се пише, например Михаил III Асен, а Михаил III Шишман, т.е. на българската царска династия се лепва един прякор който османските турци им дават.
  Ето оттук трябва да се почне, без “Шишман” в историческите текстова, това е династията “Асен”.

 21. Към The Rock: Както ти самият писа, когато Русия ни “освобождава” краде целият ни държавен архив, но не един, а на два пъти, съответно от времето на Османската империя и на Царство България. Пазят го под ключ на сигурно място в Москва. След като ставаме руска окупационна зона всички учебници от Царство България изчезват, а на тяхно място се появяват тези недоносчета от които учат всичи българи до ден днешен. Под руски натиск се прави и езикова реформа. За това сега имаме т.н. “нов стил”. Откакто е новият формат на БАН (1947), за да имаш кариера и да станеш професор, се налага да пишеш глупости. Инак си оставаш никой т.е. редови историк. Въпреки че “братушките” крадат много от нашата история и са “пипнали” доста умело на много места (книги, учебници, паметници на културата и прочие), по нашите земи където копнеш излиза история. Въпросът е тя да влезе с правилно тълкувание в учебниците ни по История. Има един автор с псевдонима SPAROTOK. Това е Павел Серафимов, който работи сериозно по историята на Траките. Това му сайта – много е як.http://sparotok.blogspot.com/2021/06/blog-post.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.