ДПС се опитва да заяви чрез ИТН, че манда(ло)то лопна

 

 

 

 

 

 

Тъкмо замириса на ново правителство и отново засмърдя на избори от безсилие да се състави такова. На това прилича разправията между очакващите да получат управленски мандат от ИТН и очакващите от ИТН две партии да получат при преговорите за подкрепа на такова правителство нещо повече от празен чек за подписване. 

Прилича на схоластика спорът кой кого е пренебрегнал и дали от Демократична България са си променили позицията да не предлагат имена за министри, споменавайки вчера трима от тях, които вече веднъж бяха канени от същата тази ИТН в несъстоялия се кабинет на Николай Василев. Защото да предложиш ( действащи) министри, които вече са били предложени, т.е. одобрени и поканени от ИТН, не прилича много на “извиване на ръце”.

Или от ИТН са много обидени, че първият път поканата им е била отхвърлена и сега намира за необходимо да тропне с крак и да им каже “манда(ло)то лопна”?

Прави впечатление, че ДПС окончателно напусна позицията си на апатичен арбитър, който може да преживее и този катаклизъм с гарантирания си успех на всякакви избори благодарение на непоклатимия си електорат. Напусна я като си изпусна нервите. 

За пръв път получихме ярко вербално доказателство за русофилщината на ДПС след прогонването на Лютви Местан от върха на партията по путинофилски съображения. Издадоха се европействащите на думи “атлантици” Йордан Цонев и Мустафа Карадайъ които отприщиха езика си на омразата с руски акцент. Защото точно в руските пропагандистски лаборатории беше изкован етикета “соросоиди” за най-големите врагове на Кремъл. И го лепнаха на партиите, от които се предполага да подкрепят ИТН.

Ще речете, нищо и никаква дума, мигрирала по (не)видимите пътища на дружбата от въпросните руски лаборатирии в речника на българските братушки по пропагандно оръжие.  Само че досега я използваха предимно остриетата на БСП в пропагандата, като Александър Симов, но най-вече набедените за противници на ДПС патриотари. Поради липсата им в настоящия парламент се наложи ДПС да вдигне падналото знаме на падналите в боя за нахлуване в парламента патриотари и да поемат в свои ръце тяхното дело.

Терминът “соросоиди” е обобщаващ за враговете на Тръмп в Америка, които обаче дойдоха на власт там и разочароваха тук ГЕРБ и ДПС. Според тръмпистите в Русия и техните туземни проекции тук именно “соросоидите” са виновни за всички нещастия на статуквото, променено със завръщането на САЩ на терена на борбата за права на човека ( а не на правата и свободите на Мъдреца от Дръндар да си прави каквото иска в България) .  

И още нещо ни разкриха по принуда от ДПС. Вече не се крият като поръчители на дългогодишната кампания по очерняне чрез правосъдната (им) система и нихните медии на един издател. Издадоха се чрез опита да прехвърлят от болната си глава негативите на санкционирания от американците издател Пеевски върху главата на издателя Иво Прокопиев, чиито издания са непоносимо качествени за жълтоклеветниците от собствения им медиен керван. Видя се, че тази дългогодишна очерняща кампания е била поръчана от онези, които най-сетне спряха да се крият зад жалките си протежета в няколко сайта и вестника и поеха делото по оплювюнето на “соросоидите” със собствените си усти.   

Както се вижда, има и някои ползи от вредата да имаме поредната ялова ситуация в поредния парламент. Залогът на везните, не и на Темида засега, е проглеждането на българите. ДПС определено помагат за него. 

18 мнения за “ДПС се опитва да заяви чрез ИТН, че манда(ло)то лопна”

 1. Напънала се планината и родила… Слави Трифонов, итн, итн, ….на всеки километър, стълбче до стълбче, бетонни, еднакви, оразмерени, да трасират пътя на лошите момчета към светлото бъдеще, в което искат да отидат, а все не им се получава…

  И друг път съм цитирала тук любимия си поет Константин Павлов, но пак ще го направя, понеже е особено подходящо:

  Българо-вавилонско (вече и северномакедонско) стихотворение

  Майстор Маноле,
  Аз
  ще построя една висока кула.
  Много висока кула.
  Най-високата кула!
  От върха и с Бог ще разговарям
  и ще се надпявам с космонавтите!
  За да бъде вечна и неразрушима
  в нейните основи ще зазидам
  сянката на моята жена,
  сянката на твоята жена,
  сенките на майките ни,
  сенките на нашите деца…
  Нужни са ми сенките на цялото човечество!

  Майсторе,
  ела да чиракуваш!

 2. Нови избори ще има то е ясно.
  Две в едно – хем за президент, хем за правителство. Както и да въртят г@за политическите партии в новият парламент резултата е патов – никой няма 50+1. Ако ще се прави някаква реформа, без мнозинство па макар и фиктивно, никой нищо няма да може да промени.
  Правителство на малцинството (па макар и експертно) е като айрян без мляко.
  БСП извиват ръце, ДПС се правят на луди, ГЕРБ реват на умрело …… но дефакто всички партии от статуквото се надяват на нови избори, защото може евентуално да врътнат някоя стара мръсна схема и да си вдигнат процентите.
  Наказателният вот ако успее да събере мнозинство ще е най-добре, но сбоният формат трябва да стиска зъби до изборите и да покаже, че са корави копелета….. Ако изтърват инициативата сега утре ще е късно.

 3. Вече стана ясно и за слепите, че малката демократична общност около ДБ и ДСБ е огромният проблем на статуквото- руско, русофилско, мафиотско. Подредиха се да ни хулят всички до един- “сестрински” партии, русофилски сайтове, пеевски медии, а Карадайъ просто надмина себе си. Никой вече не споменава ни ГЕРБ, ни Борисов. Христо Иванов им е на устата все едно този ни е бил премиер от 1990г. насам. Което си е даже много добра атестация за нас. Леко ще перифразирам Продев, за да кажа: Ние пак сме тук, не сме много, обаче сме достатъчно. Достатъчно!

 4. Е, вече стана ясно че единствената читава коалиция е ДБ, програма, принципи, кадри, имат си всичко.
  ИТН се овъргаляха на дивана на ДПС, чалгата при чалга отива.

 5. Не вярвам на изказванията им (на всички парламентарно представени партии в момента), докато не видим резултатите от гласуване на кабинет, тоест, твърде рано е да се каже, че няма да има правителство.
  Все още може по поръчение на човека с юмрука, да се “разберат” в последния момент.
  Според мен ИТН приличат на първа производна на ДПС, защото няма как да ме убедят, че дължат победата си на харизмата на Трифонов или, че изведнъж се е появил И такъв народ, който да гласува така масово за тях.
  От тази гледна точка ИТН са далеч по-интересен субект – за 30+ години са ни ясни кои и кави са ДПС…
  Тепърва ще видим чии проект е ИТН и каква е ролята им в най-грандиозния руски проект в България, наречен Румен Радев.

 6. Все по-ясна става за кого играе Слави Трифонов. Приказките са едно нещо, резултатите съвсем друго. От Слави досега само приказки. Мисля че броят на хората осъзнаващи това се увеличава и това е добре за българската демокрация.

 7. Интересното е, че ДПС уж бяха създадени като политическо крило на ДС, но никога не са водили пряка битка за власт със силните на деня. На Костовото СДС докараха НДСВ, след това алтернативата беше ГЕРБ, сега като, че ли проектът им е ИТН. Не изключвам последните да са просто грижливо отгледано кутре, което не знае кой е господарят му. (той и Тръмп не знаеше, че играе по руската свирка например).

 8. Пустото проглеждане на българите…. И Путин помага, и Слави помага, и ДПС помага, а то иска още и още помощ…

  А статията ми хареса и с това, че показва, че Борисов вече е история….

 9. ИТН просто тупат топката на статуквото, докато то (статуквото) си пореди пъзела задкулисно. Този път сигурно им е малко по-трудно заради досадните американски санкции и досадния български народ, който се разбунтува. Липсата на нови лица според мен показва точно това – умишлено нищоправене, протакане, и вкарване в задънена улица, за да гласуваме 2 в 1 и да си изберем пак фатмака-резидент.

 10. Има и още по-екзотична и все по-реална възможност, за която от доста време се говореше. ИТН заедно с БСП и вот (без явни постове в министерствата) на ДПС стигат за мнозинство за правителство. ГЕРБ може да ги подпомогне, като напусне залата при гласуването и облекчи задачата с кворума, макар че от това май няма нужда. ДБ и ИБНИ биват натикани в миша дупка и маргинализирани. Преди евентуални нови избори правилата се променят така, че и двете формации да гледат парламента от жълтите павета. Този сценарии става все по-възможен понеже ИТН се демаскира окончателно и това неминуемо ще ерозира рейтинга ѝ дори и сред типа гласоподаватели стоящи зад чалга месията. Така че е съмнително дали ИТН искат нови избори.

 11. Интересно е и мнението на Антон Тодоров https://faktor.bg/bg/articles/v-hod-e-aktivno-meropriyatie, като не мога да преценя доколко то е реално основателно. Ако моето предположение, че ДБ и ИБНИ ще бъдат изолирани се окаже вярно, то по-скоро и те са изненадани от случващото се.
  На този етап ми е трудно да видя как се позиционира пРезидента. Все пак се случват атаки върху негови хора от неговото правителство. Ако реално си е повярвал, че може да е независим от Решетников и да изпълнява евентуална собствена политическа програма, нищо чудно да го пенсионират и него.

 12. Много низко изпълнение на ИТН, много низко!!!
  Все едно са от агенция “ПИК”!
  Пфу!
  Ппрезидента трябва да даде третия мандат на ДБ, които да излъчат правителсто, за да се разбере окончателно кои са ИТН.
  А относно мнението на Евгени Михайлов съм доста учуден, та той пее в един хор с ДПС.

 13. Добър анализ на Евгени Дайнов по темата.

  https://frognews.bg/novini/evgenii-dainov-otdrapna-prizrakat-pravitelstvo-izchegartvaneto.html

  Всички мутри са обединени срещу Христо Иванов.
  В групата влиза и Трифонов.
  И шоуто му е мутренско колкото и да се напъва да имитира тези от които го копира.
  Самото им приджвижване по улиците издвава мутренският начин на мислене.

 14. @The Rock: напълно съм съгласен с оценките Ви за ИТН (както и с тези на Георги Харизанов). Относно мнението на Евгени Михайлов (който заради късния час сбърках с Антон Тодоров) не мисля, че приглася на ДПС. По-скоро смята, че в постановката, която ни се поставя ДБ са съучастници. Струва ми се, че това е необосновано. За сега и ДБ и за мое учудване ИБГНИ показват принципна позиция и изглеждат искрено и неприятно изненадани от ставащото. Макар че профилът на ИТН беше лесен за предвиждане, както от мутренският им генезис и култура, така и от пасивността им по време на протестите.
  Ще видим дали ИТН повече или по-малко явно ще се прегърне с БСП и ДПС, за да се състави правителство за чудо и приказ. Такова чудо може да бъде дискретно подкрепено и от ГЕРБ. От една страна изчегърването на модела спира, от друга тези за шест месеца ще натворят такива глупости, че могат да върна Борисов на бял кон.

 15. Нищо ново не ми казваш, но добре го казваш . Няколко години ще е така , битка на изтощение . Голям е залогът в пари и присъди . Това ,че ДПС си изтърват нервите показва че вече не са сигурни в победата на своя модел . Дори руската посланичка се включи в играта като хареса Радев и с това наля вода в мелницата на ГЕРБ и пропагандата че е руски шпионин . Може и да е ,но ще е много по-законспириран от Борисов и ГЕРБ и тези ,които го измислиха . Впрочем същите измислиха и ДПС и Царя , а сега и ИТН-Има Такива Навлеци . От 2016 търсят начин това ,което сега се случва да не се случи и измислиха референдума за мажоритарни избори .

 16. Така е. Слави щял да оправя задкулисието. Какво по-голямо задкулисие от това да командваш отстрани пионките които си назначил? Новият Премиер дори се изпусна днес че нямал да взима решения сам.. щото това било единовластие.. А за “кастинг” за политици дори не ми се говори.. Сигурно е българско изобретение..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.