Слави изкара пред строя новобранец с нулев боен опит и разчита той да му спечели войната?

 

 

 

 

 

Не знам нищо за непознатия Пламен Николов, номиниран за премиер очевидно в последния миг ( ще се върна към темата по-късно) преди церемонията по връчването на мандат за управление на ИТН от президента Радев, но следя изявите и помня екстремизма на остриетата на гербаджийската пропаганда. Те много бързо ще го изпържат и поднесат на тепсията на своите разкрития за слабите му страни. Вече го сложиха в тигана.

Сред тези остриета по вече утвърдена традиция е ПИК. Толкова са яростни на своя връх в тази мръсна дейност и в старанието си да услужат на падналата власт, че явно разчитат на късата ни памет да даде накъсо поради поддържаното от тях непрекъснато високо напрежение по тяхната специалност – скандалите. Измислени или реални, но винаги раздути като черен дроб на руски пияница.

Не бих се връщал към скандала с Филип Станев от ИТН, който наистина грозно се присмя на външността на върха на острието на ПИК Ива Николова, която иначе си плаче за разсъждение по философския въпрос колко дявола могат да се съберат на върха на една игла. Бесовете са й толкова много, че отговорът в нейния случай е ясен: много са.

Не реагирах, когато Станев си изпусна нервите ( а може би си показа просто истинското лице), иронизирайки външността на Николова. Винаги съм бил принципно против прекрачването на границата на допустимото с подобен род подигравки. А и в защита на Николова се изказаха толкова гръмко от собствения й сайт, както и други възмутени, че някак си не ми се пееше в хора на оплаквач(к)ите.

Обаче… 

Къде беше този хор да попее съща песен, когато на 13 август миналата година Николова в типичния си стил стана център на внимание на протестиращите пред Народното събрание, а тя зае ( зад гърбовете на жандармерията) позата на защитник на властта? Питам, защото без някой да я пита да коментира (външността на ) свои колеги, тя оплю махленски външността на Канна Рачева от БТВ и Полина Паунова от “Свободна Европа”. Давам само линк, без да я цитирам, за да не повтарям просташката й изява.

https://ivo.bg/2020/08/13/граждански-яйца-срещу-журналистикат/

Не правя класация чия постъпка е по-грозна, но не мога да пренебрегна факта, че Станев се подигра с Николова в нейно присъствие и тя имаше възможност да отвърне, както и направи – макар и доста беззъбо за една акула, явно изненадана към нея да подходят със собствените й средства за омаскаряване. За разлика от това при нейния монолог на ръба на делириума от 13 август миналата година, който беше излъчван на живо от ПИК, тя раздаваше обиди за външността на други жени в тяхно отсъствие и без конкретна провокация от тяхна страна. Тя просто си изля злобата по техен адрес, дразнейки нарочно зад полицейския кордон протестиращите, на които обясняваше за себе си колко е…красива. Имала хубави крака, сметна за необходимо тя да им съобщи, както и на мазохистите пред екраните на компютрите, гледайки това позорно изпълнение. 

От тази (досадна) муха не бих правил слон, но ми омръзна да наблюдавам как крадците викат “дръжте крадеца”. Това се отнася и за т.н. журналистика, когато тя се превърне в слугиня на силните на деня, какъвто беше случаят с Николова и злобната й тирада от 13 август 2020 година. 

Фактът, че бившите силни се оказаха в слаба позиция в днешно време, но в тяхна защита все така френетично застават остриетата им в някои медии, не е въпрос на последователност и принципност, а на интерес, чиято спойка ние не знаем в конкретни параметри. Но знаем, че при промяна на условията се променя и тонът на тази пропаганда. Спомнете си само с каква неистова злоба преследваха президента Плевнелиев и семейството му, но когато в днешно време той се оказа сред най-лоялните защитници на своя бивш началник от Банкя, изведнъж езикът на същата тази пропаганда омекна спрямо него като октопод, удрян от готвача да омекне преди го изпържи. 

В този контекст имам опасения, че пропагандистите на Методиевич могат неволно да направят симпатичен на състрадателните хора поредния обект на тяхното обругаване, превръщайки го светкавично в жертва на своята злъч. 

Още е рано за преценка на този ранен етап, но и катапултираният в орбитата на политиката Пламен Николов вече е “приземен” с първите стрели на специалистите по стрелбата срещу вързани хора. Вързал се е Николов на ласкателно предложение да става премиер с мандата на ИТН и веднага го обявиха на нищожество. Улеснява ги фактът, че приоритет за авторитета на партията Трифонов явно е да …избегне точно това. Като някакво огромно предимство, направо със злорадство, от ИТН изтъкват неизвестността на Николов. 

Бедните продукти на кастинга на Трифонов, бедна им е фантазията какво ги чака! 

Понеже от ИТН мълчат по темата за отношението си към Русия, ключов показател за позиционирането в политиката, бизнеса, журналистиката и прочее публична дейност в България, искам да им припомня обявяваната като велика мисъл една реплика на Петър Велики. След претърпения разгром от шведите в първата му война край река Нарва през 1700 година за излаз на Балтийско море московският цар обърнал логика в своя полза с възклицанието, че отсега нататък дава един бит свои войник за двама небити. С други думи, ядохме бой, но това е полезен опит – факт, който се потвърждава от следващата му успешна война 4 години по-късно срещу шведския крал Карл ХII, когато най-сетне побеждава в Северната война със своите бити от същия този юноша войници.

Слави мери ръст с онзи Петър в сантиметри, но не е достатъчно брутален, за да бъде толкова велик, че да спечели войната на този чужд за него политически терен. Това не му е по силите. Изкарването пред строя на тотален новобранец, когото хвърля в боя с нулев личен боен опит, ще има всички предвидими последици за неговия неминуем морален разстрел от наказателния отряд на “величието” от Банкя.

 

11 мнения за “Слави изкара пред строя новобранец с нулев боен опит и разчита той да му спечели войната?”

 1. “Понеже от ИТН мълчат по темата за отношението си към Русия, …”

  Всички знаем, че започнаха с рубли в руския дом на “културата”!

  Какво да им е отношението към русията?

  Боклуци, сър!

 2. Независимо от името на премиера, мине ли правителство с мандат на ИТН… то ще бъде ръководено пак от Пламен……Узунов!

 3. Какво “перде” трябва да бъдеш за да приемеш такова предложение от учиндолската чалга?

 4. След като изгледах кастинга му за политик съм убеден, че Пламен Николов е типичен калинчо модел 7/8. Повратлив, нагаждач, продажен и неволеви като мекотело.

 5. Преди няколко дни Калин Янакиев в забележителна статия изказа истината — През 2001 година задкулисието спря развитието на България с докарването на царя. Днес,20 години по-късно ,същото се повтаря с полагането във властта на Слави Трифонов.
  Така че дали мутрите ще се върнат на бял кон, или шоуто ще ни се присмее в такт 7/8 е все едно. Ще спечели задкулисието.
  Видяхме поредния кандидат за премиер в “Панорама”. Той приповтори казаното от Слави и Тошко,което не беше много, одобряваше с клатене на глава казаното от другите и усмивката за невинност и съпричастие не слизаше от лицето му.
  Видяхме как се е запознал със Слави на някакъв кастинг за политици. Слави милостиво го слуша като всемогъщ господ, а той като прилежен ученик,устремен нагоре,се слага на горестящия.
  И готово, идва най.после подходящо време и те заедно ще си акомпанират във власта под диригенството на задкулисието. Разбира се Слави ще свири първа цигулка.
  Бог да пази България.

 6. Мултигруп (ДПС) отново ще има правителство. ББ ще осигури избирането му като извади депутатите си, така ДПС няма да е нужно да гласува “за”. ИТН+БСП>(240-63)/2.

  За вот на недоверие вече ще трябват 121 гласа.

 7. При чичко Гугъл няма скрито-покрито.
  Няколко думи за Пламен Николов: Никакъв мениджър не е бил в световни автомобилни концерни дори и на ниските равнища.
  Работил е в представителствата им у нас (това са родни фирми – собственост на българи и управлявани от други българи – не от него).
  Прочутата американска компания за плавници, шнорхели, бански костюми, очила за плуване и т.н. FINIS Inc е с 25 работника и оборот от 3.7 милиона долара. Според мащабите на САЩ размерът е като на дребен семеен бизнес, какъвто е и самата компания. Основана е през 1993 г.
  Компанията има два офиса в САЩ и дъщерно дружество в България – Финис Юръп ООД с 8 служители (ЕИК 201011432) За моя изненада Петър Николов никога не е бил и не се е водил като управител – за такъв е посочен член на американското семейство с този бизнес – Джон Артър Микс.
  https://frognews.bg/novini/grigor-lilov-premierskoto-shou-obira-ovatsiite.html

 8. Жънем, обилно жънем плодовете на наложеното ни соц–възпитание, за радост не можем да жънем тези на комунизма, защото по директивите (прочетени тук и добре изпитани на собствен гръб) първо трябваше да положим „основите“ му. Е, сега разбираме отново, че основните изисквания са добре усвоени.– Началниците ги избират всред най–простите, неможещите и подлизурките. Останалата тълпа, доста внушителна на брой, нехае (все още) или се занимава с неща от които или малко разбира, или е дотолкова безразлична, каточели всичко окло нея е безинтересно и отношението й е такова, каточели то е намерено безпризорно захвърлено, значи чуждо. Резултат като да друсаш чуждо тяло, общо за ползване. Грижа ли? Да я поемат другите! Дори и тези, които все още могат да осезаят последствията, се дърпат и не искат да се занимават с тези неща. Едно обаче би трябвало поне след толкова горчив опит от загубените материални блага, че всички губят. Дори и тези, които с бандитизъм или слугинаж са натрупали или трупат блага Те също ще ги загубят, защото подобните им по същност ще им ги отнемат и присвоят, докато ги изхарчат.
  Същите похвати от недалечното минало, когато започна соц-атроежа по съветски образец. Лозунг –„дайте да дадем!“, ама някой друг трябва да го направи, а и него не могат да го изнамерят. И няма виновни, направи го колектива избаран от безличната маса.

 9. В допълнение към всичко по-горе, образоватението на Пламен Николов е крайно съмнително: https://www.actualno.com/politics/kakvo-vsyshtnost-e-doktorskoto-obrazovanie-na-kandidat-premiera-news_1626349.html . Правеше впечатление, когато се опита да се представи като правист, а се оказа философ. Лъжата е разбираема, понеже е практически невероятно философ да бъде мениджър на компания. Възможно е да има някакъв MBA от някой от многото университети печатници на дипломи по света, но това не стига за позиция в сериозна компания (съмнителните уни-та се знаят, а компаниите много внимават кой ще управлява парите им). Докторската степен в почти всички области на познанието е лъжа, за която може спешно да се опитат да изфабрикуват някакви документи. Накратко дистрибутор със съмнително образование и кариера и изфабрикувана биография е кандидат за министър председадател на България. Типичен герой на нашето време. За съжаление средата в БГ е много благоприятна за такива типажи, защото е оформяна от тях и за тях от соца насам, а в много институции умишлено така и не дойде конкуренцията на свободния пазар, която да пресее и изхвърли плявата от тях.

 10. Слави въвежда нов жанр. Седим си в къщи на дивана и в клипче отговаряме на въпросите на приближени. Поредният омбашия. Бил бил 20 години на екрана и така му било по-добре. Интересно мнение на политик който иска да управлява България. И няма клипче в което “суверена” да не е споменат няколко пъти. Голяма дума от голям човек. И виновника за поредното клипче е не кой и да е а Христо Иванов. Уж бил слаба ракия, 4-ти на изборите ама вече взе да става ясно че и за Славиту Христо Иванов е голям проблем. Що ли?

 11. @ Асен

  И на мен така ми се струва. Дежá-вю. Преди 20 години с помощта на царчето не само се изчегърта СДС, ами бавно и полека се съживи умрялата БСП. Сега се случва същото, но заедно с бонуса (за задкулисието), че покрай пошлото шоу на клоуните от ИТН/ДПС срещу Христо Иванов/ДБ почти забравиxмe бaцэ. Няма съмнение, че недоразумението ИТН е политическа еднодневка, но и тя като НДСВ ще приключи съществуването си едва след като върне в играта БСП, ГЕРБ и ДПС, които всъщност трябва да бъдат изчегъртани ако искаме България да се отдели от дъното.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.