Христо Иванов- враг номер едно и на Учиндолската селищна система

Уточненията обикновено се правят на финала, но ще разчупя клишето със следното: (почти) не познавам Христо Иванов. Ръкувал съм се с него при учредяването на “Да България” в салона на бившия палат на “Българо – съветската дружба” в София, където като пионерчета ни водеха на” мероприятия” – като на автомивка за промиване на невръстните ни мозъци, зацапани с някакви неосъзнати копнежи по западна музика, дрешки пр. гнили атрибути на обречения да мре всеки момент от загниване империализъм.

Бях поканен на онова учредяване, но грешката беше поправена по-късно – остана си единствената от този род, защото и в “Да България” взе връх изискването за кристална чистота с близо 40 годишна давност за хора от моето поколение без разлика какво са направили през въпросните повече от 30 години от началото на разчистването на комунистическите обори и какъв принос имат в тази неблагодарна работа ( казвам го за успокоение на мнителните читатели, подозиращи, че не ми е чист косъмът и по този признак – не съм си близък нито с партията, нито с нейния лидер Христо Иванов).

Също така съм го срещал няколко пъти по улиците и сме разменяли по някоя любезност. Надявам се, че не съм му развалил реномето пред онези по-важни фактори, за които контактите с грешник като мен, са анатема. И толкоз.

Сега по същество за Христо Иванов, който не само привлече моето скромно внимание на политически наблюдател, но и се превръща все повече в открояваща се фигура в българския политически живот. Напоследък и с решаващата помощ на едни джуджета с великанска физика и с подобни претенции, които го обявяват за водач на едни градски джуджета, останал четвърти в електоралното състезание с тях.

Щом е толкова дребен сам по себе си и като водач на такива дребосъци в политическата борба,, тогава защо, по дяволите, го дяволизират толкова? Не си ли дават сметка, че така го легитимират?

Дават си със сигурност и дълго време ( дълги години) правеха възможното да го неутрализират, да го давят в мълчание и прочее форми на маргинализиране. Както самият Христо Иванов уточни в едно предаване на БНТ, там е бил негласно забранен като събеседник от години насам ( след като напусна правителството на Методиевич). Само че явно не могат повече да се правят, че са твърде високи, за да го забелязват в нозете си. И се опитват да го стъпчат с тях, но им се получава като на затъващ в тинята слон срещу пъргав хищник, който го кара да мърда и да затъва все повече в нея.  

Може да сте позабравили, но да напомня, че Христо Иванов беше издигнат в ранг на основен враг от Методиевич още “приживе”, когато се изживяваше като властелин без алтернатива на политическия тепих у нас. Споменаваше го с повод и без повод, а истинските джуджета на медийна каишка покрай него се опитваха да го приковават с прякори към жълтия паваж на самотния му софийски остров като някакъв корабокруширал на брега Гъливер. Намираха за много продуктивно да плетат интригантски въженца за тази цел, с които да го привързват към майка му, за да му вменят вина за комунистическото минало на България. 

Още когато започнаха да го наричат с майчината му фамилия симпатията ми към него нарасна. Защото безсилието на преследвачите винаги ражда безумието на неадекватните “аргументи”. Щом не могат да му измислят друго, освен като псуват на майка, значи човекът е читав.

Една скоба преди да продължа: след като за Христо Иванов е приемливо да бъде наричан с майчината му фамилия за споменатите по-горе нужди, защо да нямам правото да наричам бившия ни премиер по бащино име и по руски образец- идея, която ми даде  гласът му от онзи запис, в който споменава Валентин Златев като Василиевич? Питам, защото някои се опитват да ми откажат това публицистично право, от което се ползвам, за да подчертая доколко Методиевич напомня на руски политически продукт, пръкнал се от Матушката у нас.

Ето че Слави Трифонов, който май си вярва че е антипод на Методиевич, се намеси в състезанието кой от двамата да демонизира Христо Иванов повече и по-(еднопо)сочно, т.е. по – примитивно. За да подчертае превъзходството си на победител, новоизпеченият политик от Учиндол имитира Методиевич с фамилиарни подвиквания и бабаитски риторични въпроси към Христо Иванов от рода на “кой си ти, бе”. При това постига тези висоти на падението в същия жанр на автоинтервюто пред негов приближен, изобретен у нас от Методиевич, който повече от година насам да ни обстрелва със записи на неговите монолози пред негова служителка.  

Малко по-назад в това съревнование остават другарите от ДПС, но и те “погнаха” напоследък Христо Иванов и го откроиха солидарно с Трифонов и Методиевич като враг номер едно на тяхната селищна система. Досущ като при онзи малоумен лозунг от времето на комунизма, изписан на входа на Тутракан ( в днешно време –    Банкя, Учиндол и т.н.):

Роналд Рейгън – враг №1 на Тутраканската селищна система”!

Трифонов, за разлика от Методиевич, който разсмива публиката без да иска, има(ше) претенцията да я развеселява съвсем преднамерено, макар други да му пишеха смешките на шоумен. Явно сценаристите му, освен че често преписваха стари вицове и си приписваха откривателството на техния хумор, не могат да напуснат полето на плагиатстването и в качеството си на политически съветници. Ако не беше така, щяха да проумеят, че си просят обратния ефект със съветите си към техния водач да се държи досущ като Методиевич и по съвсем конкретния казус с открояването на Христо Иванов като основна мишена на тяхната персонализирана стрелба.

Постигат единствено обратния ефект на рикошета. Не че Иванов е железен и за него “бронебойни патрони няма открити”, но дори и на полето на хумора той многократно ги превъзхожда с иронични забележки срещу техните забежки. А хуморът и иронията, както знаем, са тънка работа ( не е като за хора с дебелашко себеусещане за превъзходство). Тънка е, както отбеляза и рускинята Елеонора Митрофанова преди няколко дни, говорейки за президентските избори в България. Толкова е тънка, че може да се скъса и да ти “скъса “г.за”, както пее в една своя песен Трифонов.  

 

И понеже въпросните съветници на Трифонов не са глупаци ( опазил ме Началника на Методиевич да намеквам подобно нещо), явно го правят от зор. Което е добра новина за хората, които искат да бъдат ръководени от нормални политици, а не от простаци и ексцентрици, които си чешат егото без да могат да предвидят последиците. Голяма ще да е нуждата им да (не) управляват!

 

 

30 мнения за “Христо Иванов- враг номер едно и на Учиндолската селищна система”

 1. Да, сега когато идва време да се раздели зърното от сламата, имаме нов народен враг – кулак… Само че колко у нас ще си направят труда да го осмислят? Чалгата във всичките и форми е златен стандарт. Не е необходимо да мислиш. Друсай кючека..

 2. Слави е комплексар.
  Тъпото му шоу което се търкаля по телевизиите толкова време е криворазбраната цивилизация.
  Слави е комплексар.
  Тъпото му шоу което се търкаля по телевизиите толкова време е криворазбраната цивилизация.
  Само с копирани диван, бюро и оркестър не става.
  Американските водещи които копира са тотално различни хора от него.
  Разлика от земята до небето.
  Шоутата които те правят също.
  Ще кажете българската действителност изисква различно шоу.
  Може и така да е, но защо Слави е решил че българина си пада по простащини?
  Слави също така е мутра.
  В годините на прехода те са най-успешната фракция от обществото.
  Някои станаха премиери, други бизнесмени, и т.н.
  Общото между тях е че са безпардонни, самовлюбени, алчни и прости хора без много морални задръжки.
  “Ти кой си, бе” е типичният им речник.
  Същите които избутват от пътя с мощните си джипове достойните но натирени в ъгъла хорица със старите си Лади.
  Славито също така е една специална мутра.
  На нея се падна честа да втълпява на обикновеният българин че е един тъп балканец от който европейски че(и)п не става.
  Понеже така искат московските му господари.
  Христо Иванов от друга страна е съвременният Левски.
  Засега само София е повярвала че сме си европейци и искаме европейска държава, работеща по-европейски правила.
  Провинцията все още се командва от московските мутри като Слави.
  Мисля че с глобалното затопляне, на руската мечка ще и става все по-горещо на Балканите и надявам се денят когато ще ги напусне да е скоро.
  Между другото, номера с копирането го направи не само мутрата Слави.
  Направиха го и останалите московски мутри – затвориха един куп глави (законови) по времето на присъединяването ни към ЕС (разбирай копираха закони) но пропускат духа на закона, така както Слави пропуска духа на американското шоу. Понеже така им изнася.
  Надеждата наистина е в Христо Иванов и в хора като него.
  Тримата млади министри в служебното правителство също поддържат правилният тон.
  Този тип хора са пълни антиподи на московските мутри.
  Те не пропускат духа на закона и знаят какво значи това да си европеец.
  Желая им успех.

 3. Христо Иванов не може да каже “аз съм прост и вие сте прости, ще се разберем”. Първата част на израза не е вярна за него, а втората част е приложима за по-голямата част от избирателите, затова е такъв резултата за Демократична България. Трябва да се работи за дечалгализирането на хората.

 4. ИТН се държи като съседа, #КОЙ-то слуша силна чалга в 2:00 през ноща и когато го помолят вежливо да намали музиката – нарочно я усилва…

 5. Христо Иванов е доказал,че кариеризмът, личната изгода и лъжата са му чужди. Той работи за да направи нашето общество по-добро за живеене.
  По това се отличава от силните и измамниците на деня, които се страхуват от него да не им наруши рахатлъка от властта и не могат да се договедят, че всички честни хора ще застанат на негова страна.
  Разните методиевичи, цацаратури и учиндолци са еднодневки. На тяхните измами ще се сложи край и за тях ще си спомняме само по голяма нужда.

 6. Трудна работа е това, да се даде определение на политик. Особено след толкова грешки които допуснахме с времето и за съжаление при ВСИЧКИ досегашни избори (след “промяната“). Поради това лежи в самата същност на въпроса, „този сега“, истинският ли е? Христо Иванов това го знае и като юрист се стреми да е точен при коалиционни договорки. Аз предполагам, че си спомням, в негово интервю или изказване пред екрана изрично да спомена, че в съответната коалиция не търси никакви служебни постове. Но но все пак в едно споразумение на подкрепа юридически погледнато е необходимо да бъде точно упоменато основното желание при встъпването, нзабавно да се направи такава промяна в съдебната система, че тя да доведе до успешно юридическо отстраняване на съдебните недоразумения и личности, било то прокурорски или съд водещ до присъди. За Христо Иванов беше пределно ясно, че всяка демагогия (особено когато беше поставен като блокиран министър на правосъдието), която е свързачна само с подмятане на папки и привидни действия даващи като последен резултат поради липса на доказателства–„няма вина“, е безпредметно. Още повече и много–по често, когато при пълно бездействиеи поради заповед от висшестоящ, нямаше съдебен процес. От направените коментари на Трифонов стана пределно ясно, че съдебното бездействие или вариянта „ти стани за да седна аз“ при „новото“ правителство пак е било програмирано.
  От всички случаи на политически избори в България до сега, поне на едно убедително мнозинство (при което би трябвало там да се излкючи наличието на простотия и корупция) трябва да стане пределно ясно, че извънпартийно, но във връзка с една демократична партия е необходимо да се създаде един специален гремиум, който постоянно да може да окачествява както личните, така и партийните действия на управляващите. Може би е фикция, но вероятно това ще бъде гаранцията за БЛАГОДЕНСТВИЕТО ЗА ВСИЧКИ!

 7. А не ви ли прави впечатление, че българина (и българката разбира се) предпочитат управленци, на които могат да се присмиват къде безнаказано, къде не. Никой не обича интелигентно изглеждащи и най-вече говорещи политици. Поради тази причина Симеон предпочиташе да не говори, а когато го правеше беше с онзи старовремски изговор.
  Прочее нито едино от прозвищата метнати по Христо Иванов някак си не се “закачи”. Може би и затова все повече и повече селищни системи да го припознават за враг.

 8. Хубава статия, първо защото, волно или неволно сравнява Христо Иванов с “пъргав хищник” какъвто всъщност е от политическа гледна точка, и второ, защото изобличава демагогията за цитирам “изискването за кристална чистота с близо 40 годишна давност”. Наричам това демагогия, защото няма друг начин да си обясним присъствието на Атанас Атанасов във върхушката на партията.
  В интерес на истината Христо Иванов като политически играч е класи над Трифонов, “мутрите” на Мая и дори в някои отношения над Борисов. В дългосрочен план проблемът на Иванов е, че подкрепи протестите на Радев и Божков. В момента си изплаща дълга с кампанията срещу Гешев, но ще му бъде все по-трудно да го прави без да загуби електорално подкрепа, като се опре до външна политика. А в краткосрочен план – всички са доволни – Иванов прави услуга на Трифонов, защото чалгаря не иска да управлява и му трябва “алиби” и Трифонов прави услуга на Иванов като го легитимира, като в същото време измества фокуса от по-неудобните въпроси. Като например, какво прави “Демократична България” в една потенциална коалиция с БСП и Мая Манолова?! Exitus acta probat. За сега целите са пълно изчегъртване на Борисов, помилване на Божков и Цветан Василев и най-вече преизбиране на Радев – друтото е шоу за електората. Всъщност, ако Радев бъде преизбран, дългосрочните планове няма да имат никакво значение. Така че, по-скоро Христо Иванов не е “враг” №1, а “маша” №2.

 9. Навремето, през 97а, когато Канадският консул ме попита – ”Защо искаш да емигрираш в Канада, след като имаш толкова успешна кариера в България?” му отговорих – ”Аз не съм икономически емигрант. Бягам от пошлостта, простотията и арогантността.” Една от причините да искам да се махна беше именно присъствието на един виден, височък ”аристократ на добрия вкус”.
  Чалгата и мутренското поведение бяха в апогея си.
  30 г. пошлото, простащината и арогантността “образоваха” българския народ, от ефира на най-гледаните телевизии, 2 пъти на ден.
  Резултатът от това “образование” е налице. Днес имаме реколтата му.
  30 г. много хора биехме камбаната срещу опростачването на ефира и интонационната среда. Въпреки всичко, стотици кандидати за слава се надпреварваха да седнат на диванчето му и неловко поемаха арогантното му поведение и дебелашки шеги, всяка вечер, под звуците на кръчмарски оркестър и полуголи танцьорки.
  Не ме интересува какъв екип ще има това правителство. Но ако бъде избрано, ще бъда първият, който ще извика – “Оставка, мутро! Взимай си бездарните сценаристи и музиканти и се омитай с балета си в крайпътното заведение на Учиндол – където ви е мястото.”
  Теодор Ушев, Facebook
  https://frognews.bg/novini/teodor-ushev-ako-bade-izbrano-pravitelstvo-slavi-shte-bada-parviiat-koito-shte-izvika-ostavka-mutro.html

 10. Към The Rock:

  Това мнение на доказалия се в истинска конкурентна среда на международно равнище Тео Ушев повдига въпроса, който съм задавал не веднъж: какво караше БТВ да толерира толкова години изцепките на С. Трифонов, който откровено се месеше в политиката. Два пъти съм го призовавал в своето предаване “В десетката” на нещо като дуел по този повод.
  Не е луд който яде зелника, нали…
  Той беше част от онова статукво, което ме принуди да напусна работата си и казионната журналистика, но в такава дълбочина никой не задава въпроси от рода на онези, които самотно се опитвам да повдигна вече близо 15 години и повече – защото се сблъсках с това т.н. задкулисие на “свой” терен все още на територията на БТВ.
  Лицето на онова статукво Г.Първанов беше приятел с Трифонов и с шефа в сякна на телевизията Красимир Гергов.

  Остава си също загадка как и срещу какви бонуси бяха привлекли Рупърт Мърдок да си даде името като собственик на Фокс тв, чието разклонение в България се водеше телевизията.
  Във всеки случай, когато напуснах с голям скандал, регистриран половин година по-късно в годишния доклад на Държавния департамент за състоянието на свободата по света, буквлно същата седмица от телевизията, а вероятно и от България, изчезна подставеното лице като главен мениджър Албърт Парсънс. От негово име ме заплашиха с уволнение заради въпроса ми дали Първнов е подкупен с два апартамента, но аз се “уволних” сам изпреварващо след тази заплаха, докато Парсънс май го уволниха тихомълком заради шума, който вдигнах неочаквано за тях.Сигурно са си мислили, че ще си налягам парцалите заради службицата, но не познаха. Като преизчисля грубо “пропуснатата заплата” за всичките тези години, лишил съм се от някъде около половин милион лева. Но не съжалявам ни най-малко.
  Зачеването и прохождането на БТВ беше поредната далавера в периода, когато овладяването на медиите ( по примера на Путин ) беше приоритет на фамозното задкулисие, довело и Симеон по същото време от Мадрид. Моя скромност се превърна само в “съпътстваща” жертва, щастлива в крайна сметка, че е напуснало блатото по пътя към собственото си освобождаване.

 11. Ах ти,Наблюдател, добре ли се заплаща професията трол? Ако е съобразно “качеството= имаш моите съчувствия.

 12. Задава ли ли сте си някога въпроса “Защо през 1945 г. в България бе направена правописна реформа на българският език?” Отговорът е лесен: За да бъде наложено официалното промиване на мозъците на дарода! След реформата задължително се променят всички книги, учебници, държавни документи и т.н. По този начин тихомълком бе наложена властта на СССР и народа принудително спря да чете старите книги и започна да чете всички новонаписани по СЪВЕТСКИ образец.
  През последните 30 г. “тънката червена линия” на БКП продължава да властва по всички етажи на властта, навсякъде и във всичко. БКП си създаде и продължава да създава партии, коалицийки и обществени движения и си има троянско конче във всяка политическа формация, което ходи натам, накъдето БКП му дръпне повода. Не е случаен факта, че наказателният вот от последните избори е разединен. Не се заблуждавайте БКП е по-жива от всякога и НЕ допуска обединение на враговете си, а поводи и изпълнители на волята й винаги ще се намерят.

 13. към Наблюдател:

  “…протестите на Радев и Божков”

  Като участник в тези протести, (а и не само) от самото начяло, смея да предполагам, че Вие не сте бил там, а само сте чел за тях; защото ако сте бил и пишете това, което пишете, много ще си променя мнението за Вас!

 14. Към Наблюдател,
  Добре ме подсетихте за „кристалната чистота с 40- годишна давност“, в изказване на Хр. Иванов. За такава относно Атанас Атанасов не знам, защото не познавам проявите му през времената на съответната му служебна дейност. Относно Христо, мога да кажа същото. Но това което най-вероятно ги обединява е, че сами са напуснали постовете си (според тяхна съвместна изява, която заедно направиха публично. За Хр. Иванов си спомням, защото беше министър на правосъдието при ГЕРБ и най-демонстративно го направи като каза и защо напуска. Вероятно по такива съображения е напуснал или е бил отстранен и А. Атанасов и това един вид ги свързва. Но факта, че ги заливат с компромати, при това не на служебно ниво показва, че не могат да намерят изобличаващи ги основания и използват познатите кагебейски приоми „за сестрата курва“. Господин Инджев даде добър пример с внушението да се цитира и обработва Христо по майчина линия.
  Също не намирам Иванов да прави услуга на Трифонов, защото изявата му беше твърде категорична, след като опонира веднага с това, че в разговорите им не е ставл въпрос за получаване на управленски постове. Аз, ако бях на негово място, след като е юрист, бих споменал, че съм съгласен да стана евентуално министър на правосъдието, но само при изричното обявяване, че там няма да ми се натрапва абсолютно никаква намеса (както при ГЕРБ), дори при наличието и на министър председател от състава на ИТН. Истински парен, каша духа! Доколкото разбирам, не става въпрос и за „потенциална“ коалиция, защото изявите на ИТН са за напълно тяхни министри, (които обявиха), но възможност за „п(р)обутване със златен пръст“, поради хилавото им мнозинство, подобно на гербавата досегашна практика.

 15. Правителство на Станислав Трифонов-Шута, и изобщо правителство на олигарсите е недопустимо! Докато ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОЕМЕ УПРАВЛЕНИТЕТО НА СТРАНАТА НИ, нека викът на Теодор Ущев „ “ОСТАВКА, МУТРО!!“ се превърне в девиз на всички свободни, почтени и способни хора, на всички бедни и уморени, на всички копнеещи за глътка свобода.

 16. Жив да не бях. Бетина Жотева щяла да звънне първо на Силвия Великова и Петър Волгин, за да им предложи, временно да оглавят БНР. Само не разбрах заедно или поотделно….
  Разбирам, че удоволствието да се махне Методиевич иска жертви, но се надявах да минем само със Славчо и Тошко.
  Дори не ме е яд, че Волгин може да стане директор (човек, преживял два мандата на Гоце и слушащ отколе Волгин, трудно може да бъде ядосан), а че активната му борба срещу ГЕРБ може да тушира антиевропейските и пропутинските му изцепки.

 17. Христо Иванов израсна много като политик. Това е очивидно и трябва да му се признае, въпреки че от времето на Реформаторския блок, който се хвана на въдицата на тариката от Банкя, сякаш симпатизирах повече на Радан Кънев. Като експерт в реформирането на съдебната система Христо Иванов няма равен на себе си. Ако му бяха дали тази възможност, беше способен сам да извърши цялата реформа. Но какво да прави зрящия сред слепците и дребните селски тарикати от стадото на шопа от Банкя. Освен това изглежда добър и възпитан човек, което е невероятен плюс. Дано има шанса, дано всички ние имаме шанса да го видим в друго амплоа – не просто на политически лидер, но и на държавник. И дано, разбира се, оцелее. Най-вече нравствено.

 18. Към Наблюдател,

  Протеста бе на Христо Иванов, едни го яхнаха други се опитаха да го насочат в друга посока.
  Събитието бе Росенец, или сте забравили?
  Много се бяха събрали скандалите миналото лято за Борисов. Инициативата Правосъдие за Всеки, БОЕЦ, ДБ набираха сила за протести. Нещата бяха ясни. Искрата бе Росенец.
  В този момент Гешев услужливо “нахлу” в Президентството.
  Появи се някакво трио и резервира площада.
  Това трио именно бламираше БОЕЦ и декларира в самото начало безпартийност на протестите, т.е. отстрани ДБ.
  Същите тези не даваха трибуна на хора от Инициативата.
  Мая правеше отчаяни опити да се впише и бе гонена от Орлов Мост, мисля че даже и сълзи ля.
  БОЕЦ, Инициативата, ДБ са силите които отдавна призовават за реформа на съдебната система и изхвърлянето на Гешев.
  И ясно назавоват първопричината – Русия.
  Това е което ги отличава от триото, Мая, Радев.
  Последните са тези които размиха протеста с помоща на Гешев.

 19. Както в един виц и MGH, и Наблюдател са прави по отношение на това чий е протестът.
  С извинение, че перифразирам Иво Инджев, ако Росенец е зачатието, нахлуването в Президентството е раждането на протеста. И тези, които се присламчиха, успяха доста да го опорочат.
  А Мария е най-права по отношение на израстването на Христо Иванов. Нито е маша, нито е хвърлял яйца по фасадите или камъни по полицаите…

 20. Както сигурно е ясно, не ходих на протестите, но не защото нямаше за какво да протестирам, а защото не исках да ме използват по този долен начин. Наблюдава се известно помъдряване у Христо Иванов, но в никакъв случай не мисля, че е такъв глупак, че да не виждал как присламчилите се “мутри” са яхнали вълната и по тази причина имам сериозни резерви към него, т.е. подозирам, че по-скоро прави услуга на “дългия“, отколкото нещо друго.
  В парламента към днешна дата “Демократична България” е ЕДИНСТВЕНАТА партия, която може да бъде партия на промяната, а не на подмяната. Остава да видим дали с действията си ще успее да обърка сметките на “Дондуков” 2 или ще остави да бъде “използвана” отново, този път за преизбирането на Радев. Пътят към ада е постлан с добри намерения.

 21. Много хора се упражняват върху Хр. Иванов, че бил министър на Баце, който се кълнеше, че ще прави съдебна реформа. Не е лошо да им се припомня, че когато ХИ внесе “реформата” в Народното събрание, Баце отиде да рита мачле, толкова му беше важна съдебната реформа. А народните МУ представители не подкрепиха предложенията и бламираха ХИ. Той си подаде веднага оставката, същото направи и Атанас Атанасов. Израстването на ХИ е видимо и се надявам, че ще удържи позициите.

 22. Много се приказва за честния разговор в обществото ни. Едно време Баба ми казваше, – Тия по Телевизора само лъжат, пък Аз се кокорех “Бабо верно ли лъжат??” Добре, ама откакто “Комунистите” се преоблякоха в чорбаджийски кожуси и почнаха да говорят за “Бизнес” все още Лъжат много и не само по Телевизора. Защото “Телевизора” и той мутира и се размножи в армия от хиляди малки и още по-малки СМИ (средства за масова информация) Сега всеки Лъжец и Лъжльо, има възможност да Лъже в световен мащаб, защото и Светът мутира в едно малко село. Та в тая връзка за честния разговор, да попитам, защо постоянно се лъжем, че един човек е равно на една партия?! Сменим човека и хоп Партията стане друга??! Сменим “Методиевич” и хоп Герб стане СДС може би… Сменим Корнелия и хоп БСП стане БББ или пък ДПС?! Сменим Христо и Опп ДАБългария стане какво?? Отговора на този елементарен въпрос, води до един много гаден извод. Че нас избирателите ни третират, като Овче Стадо. Защото на Овчото Стадо му трябва Един Чобанин.Това са нашите смешни и жалки Партийки със смешната си и жалка Партийна Стратегийка – да се крием зад едно лице. Един Вожд, Едно Знаме, Един Девиз, за да са лесни за сдъфкване и изплюване. Откакто Тиранозавъра БКП, смени лицето си Т.Ж. след една негова знаменателна реч за “Навеждането” и “умря”, от трупа му се родиха доста малки динозавърчета, лесни за сдъфкване и както казват търговците, за всеки според вкуса му. За “дъртите пенции” с носталгия по съветския концлагер – червена роза, за лютите “хайдути и “революционери” – няколко люти партийки с анти турска риторика, за милиционерите на средна възраст и тираджийте – Бай Побойко Европееца, За мигрантите с дълбоки селски корени – Бат Слави (тази дупка скоро я запълниха, защото стана доста голяма) , За Бай Мехмед – ДПС, За Бай Асан – 50 лева , ток, вода и дърва, За Софийските интелигенти – Синьо Коте със синя вратовръзка и т.н. Ако съм пропуснал нечия близалка сори. А докато ние “Овчето Стадо” им ближем близалките, едни други момчета от вълчото стадо се настроиха и устроиха доста добре. Дечицата им все от далече Харвард, Оксфорд. Обиколили света няколко пъти. Тати с верига от хотели, магазини, 100 000 дка земя минимум. Само дето изгониха Царя и сега няма кой да им кичи селските гащи с благороднически титли. за да е кефа максимален.

 23. към г-н Инджев: Господин Инжев, смятам че зададения от Вас въпрос изисква едно цяло журналистическо разследване и написването на отделна книга. Защо национална телевизия ще поддържа сурогатно шоу, бездарна цигано-турска версия на американски оригинал? Дали защото в Турция на циганите казват – “романлар”, което си е жива подмяна на име на един етнос, дали защото по този начин ще се изкарват “едни пари”, дали защото …………….???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.