Red в хаоса

 

 

 

 

 

Когато написах преди няколко дни, че според Айнщайн само глупакът се нуждае от ред, а геният овладява хаоса, не съм очаквал “геният” от Банкя да схване колко тъп е предизборният му лозунг “Ред в хаоса” – ако изобщо е чувал за тази мисъл на един от най-големите умове на човечеството за всички времена. Ако Методиевич има отношение към (хаоса във) вселената, за чиято безкрайност Айнщайн заявява, че не е сигурен, както за безкрайността на човешката глупост, то отношението му се свежда до целуването на ръцете на Вселенския патриарх и прочее негови колеги. 

Да си тъп, но упорит, е като да си нагъл, но страхлив.

Днес водачът на простите Методиевич препотвърди философията на предизборната си кампания, която го доведе до първата му загуба на парламентарни избори. Хвана се отново за дума “хаос” като описание на ситуацията, в която той не управлява. 

В замяна бившият служител на реда от полицията предлага “ред”.  Ordnung. Звучи като последица от предишния му лозунг Arbeit macht frei, сведен от него като пътеводна звезда на предишните избори през април след съждението му, че “работата ще ви направи свободни” ( каза го без явно да знае, че копира най-известната гавра на нацистите с техните милиони жертви, изписвана на фасадите на концентрационните лагери ). https://www.svobodnaevropa.bg/a/30946180.html

 

Методиевич, както знаем, няма проблем да се изгаври и със загиналите американски астронавти с колаж, на който главите им са заменени от главите на политическите му противници у нас. Защото за него целта ( да омаскари противниците си, но да говори днес за “партии на омразата), оправдава средствата. Включително и онези милиарди средства, които раздаваше инхаус в името на властта и на нещото, заради което САЩ откроиха България като най-корумпирания американски съюзник чрез санкциите по закона “Магнитски” срещу бенефициенти на неговото управление.

 

Ами да, когато си раздал за около две година поръчки за 8,087 милиарда лева на фирми по схемата инхаус ( in haus ), използвана от твоята управляваща партия за заобикаляне на обществения контрол, прекратяването на тази далавера ти се вижда като установяване на хаос след инхауса. https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/dyrjavni-firmi-se-okazaha-s-dogovori-za-nad-8-mlrd-lv-bez-obshtestvena-porychka-332799/ 

Сред многото коментари, които си заслужава тази каша в главата му, прави впечатление, че партията на червените (  red ) не е много възмутена. Дали пък се чувства неудобно да се възмущава от паралелите с националСОЦИАЛИЗМА? Или направо си харесва лозунгите на ГЕРБ, че и ревнува призивите им “Работа, работа, работа” и “Ред в хаоса”?

Ревността на ГЕРБ към червените със сигурност е във факта, че учиндолският победител на гербаджийския популизъм от Банкя успя да намери общ език с червените след много кратко колебание и отрицание. ГЕРБ се скъсаха да ги ухажват толкова години с действия и покани за постове – къде публично, къде зад кулисите, но така и не успяха да ги прелъстят. Напротив, Нинова прогони лобито на Методиевич от обкръжението си. След което се сближи с Трифонов със завидна бързина за което Методиевич люто завижда.

Има едно знаменито изказване на Роналд Рейгън след срещата му с управлявалия за кратко Съюза на съветските СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ  републики Юрий Андропов. Рейгън с искрено удивление споделя публично: “Те наистина вярват, че искаме да ги нападнем. На мен ми се налага да разговарям с такива хора, вместо с тях да разговаря психиатър”.

Ето това е общото между ГЕРБ и БСП. Вярват! Едните в установяването на ред в хаоса, а другите са се възползвали от хаоса след Първата световна война, който е позволил на червените да наложат своя кървав ред и да превземат една трета от света за десетилетия наред.

  Red в хаоса!

 

 

 

12 мнения за “Red в хаоса”

 1. Няма никакво значение, какво ще стане от тук нататък вече. Маските паднаха и башибозука е пак в “селото” да граби, пали и изнасилва съдбите и живота на българите, както досега!
  1. Трифонов се обеща и се даде булка на свързаните с руската диктатура и така предаде всичко българско и родно.

  2. Подчини се на българските олигарси, които до един са с комунистическо минало и зачеване.

  3. Направи ундурма с ислямистите от ДПС. Последните са такива за съжаление, защото са директно подчинени вече на Ердоган, а той е ислямист и диктатор.

  4. Нападна по заповед на всички горни опита на правителството в лицето на Асен Василев, да се разкрие колко десетки милиарда е укрил от българските данъчни власти Лукойл през Нидерландия.

  5. Не казва и дума за руските военни хибридни операции “Турски Поток” и АЕЦ “Белене”, а всеки момент се очаква руснаците през марионетките си в НЕК, които не можаха да бъдат уволнени, да започнат нова процедура за ядрена централа в Белене.

  6. Хората на Трифонов отправиха заплаха към всеки, който им е неудобен. Ковачки ли ще ви е ударната бригада по нареждане на Доган?

  7. Санкционираните от САЩ по закона “Магнитски” са недосегаеми, защото не само не се прави нищо срещу тях, а се иска да им се дадат 1.6 милиарда лева за нова газова мощност в “Марица Изток 2”, която е реална собственост на Илко Желязков и ДПС – държавна е на хартия само. Да чухте Трифонов нещо да е казал по тези теми?

  8. ГЕРБ се готви да укрепи руските позиции с обещания, че оцелее ли ще даде с ДПС и комунистите поне 3 милиарда евро през АЕЦ “Белене” и руските военни енергийни проекти на американски подизпълнители. Газова мощност в “Марица Изток 2” ще е дар за американска компания от санкционираните в знак на лазене по килима за прошка.

  Нови избори хора, защото не искам накрая да гледам бунт (да не дава Бог) за освобождение от руско-ислямистко-олигархичната тирания!

  Стефан Гамизов
  https://frognews.bg/novini/stefan-gamizov-trifonov-dade-bulka-ruskata-diktatura-podchini-oligarsite.html

 2. Не разбирам защо се занимавате толкова с каратиста от Банкя. “На умряло куче нож да вадим.” Лошото е, че заложеният пасианс върви по вода, и че ще се сменят само някакви имена.

 3. Относно линка на The Rock, водещ към доказателство, което по мое мнение разкрива агресивна неграмотност, дали някой вече се съмнява, че се задава нова шайка от неграмотници, предвождана от нов атаман?! Язък им за НГДЕК!

 4. Все мислех, че ново правителство, подобно на това на “сламения човек” Беров няма да има, но явно новото се очертава като такова.
  Сламен Пламен.

 5. “Философско-антропологична рефлексия върху времето Николов” Пламен Николаев = „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на XIX век“ Сергей Станишев
  Никому ненужни усилия!
  Относно “трудът” на Николаев, Васил Иванов Кунчев – Левски го е казал така: „Ако е за Българско, то времето е в нас а ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме. А колкото за извън Българско, днес не даваме ухото си на никакви техни обещания. Пък да ни уплашат, не им вадим очите. Щом дадем, ухо ще им направим едно метане, ще им заплачим още веднъж и ще свършим за всякога. И ако подпишат, ще подпишем и ние, но чак тогава, когато се видим, че можем да устоим срещу злото им, което, ако би ни направили. А една година щяло да бъде по-късно – не се знае, па нека и да бъде, да не отиваме още кой знае колко назад… трябва по-напред да се наредим работите извътре, че подир да им се молим за по-голямото. И така е.“
  Не знам дали го е осъзнавал но Левски е формулирал твърдение характерно за квантовата физика, чиято логика се намира в Светото писание и учението за Светата Троица, като Светия дух е именно квантовия елемент – https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8_%D0%94%D1%83%D1%85

 6. Към МАРИЯ и БЪЛГАРИН:
  “Ъпгрейдът ще е:
  – от тройна коалиция в четворна такава;
  – от “3-5-8” към “1-2-5-8”.

 7. Не може България да има за премиер човек, който не знае между кои две държави е сключено Преспанското споразумение.
  Философът на правото, политиката и икономиката не знае този факт, а е тръгнал министър – председател да става. Та тоя юнак е претенциозно неук, на такива им казват, че са “функционално неграмотни”, новата напаст на 21 век, хора които са учили ненужни науки, само за да изкарат субсидията на съответния университет си мислят че знаят нещо, а всъщност не могат на “вързано куче хляб да дадат”.
  Много ниско паднахме вече, от маркучодържач на продавач на шнорхели.

 8. Има една интересна пресечна точка между Методиевич и Тодорович. Тя е от мутренските години, Методиевич е паркирал колите на мутрите, а Тодорович ги е веселял в заведението с кръчмарските си оркестър и балерините, т.е. и двамата са били обслужващ персонал.

 9. @ Venko

  Не се знае дали е умряло куче или “умряла лисица”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.