Сценарист-депутатите харесват с добродушен садизъм псуването на “соросоид”, “майкопродавец” и “гнусна паплач”

Не сте чули сценарист-депутатите на Слави Трифонов да говорят по международни въпроси, ако не се брои гафът на техния кандидат за премиер Пламен Николов да си отвори веднъж устата в първата си изява пред (телевизионна) публика за едно споразумение между Гърция и Северна Македония, което той си мисли за някакъв македонски ангажимент към България.

Запълвам тази “международна” празнина като припомням (може би не) единственото изявление със седем годишна давност на откроилия се като главен човек на ИТН след Трифонов. Тошко Йорданов ме обяви за “русофоб” още преди да чуе отговора ми на зададения от него въпрос какво мисля за току-що състоялата се руска анексия на Крим. Трябва да си или напълно бос в областта на международната политика, или просто да си сляп следовник на Путин, за да сравниш руската окупация на Крим с историята на Косово. Но Тошко Йорданов направи този паралел “от сърце” напълно в духа на опорните точки на кремълската пропаганда ( в края на видеото).https://www.slavishow.com/иво-инджев-18-март-2014-г/

Дали си е променил мнението? Не знам, няма кой да го пита, а и той пази мълчание по саморазобличителната тема. Или може би най-после е разбрал, че близо 90 процента от населението на Косово водеше борба за оцеляване срещу Белград, а когато другите бивши югославски републики си извоюваха и провъзгласиха независимостта, режимът на Милошевич прибегна до геноцид срещу говорещото албански население на автономната област. Стотици хиляди мирни жители бяха прогонени от домовете им в резултат на терора, упражняван от въоръжени шайки, изпратени от режима на Милошевич. Беше катаклизъм от мащаба на масовите човешки трагедии, каквито не се бяха случвали в Европа от Втората световна война насам

Нищо подобно не се е стоварвало върху руснаците под украинска власт в Крим- нито другаде в Украйна, за да бъде правено каквото и да било сравнение. Да не говорим, че стотина държави признаха независимостта на Косово, а Крим си остава практически непризнат като част от Русия в целия свят и до ден днешен.

Сценарист-депутатите на Трифонов обаче бяха принудени да изоставят уютната ниша на партийната си телевизия, в която си говорят сами и да започнат да се произнасят обилно по въпросите на политиката в България. Днес си бяха разпределили посещенията в трите водещи по аудитория телевизии. И какво чухме?

Слави Трифонов ще си дава интервюта на когото иска, сопна се от екрана Тошко Йорданов, който явно не се чувства неудобно в ролята на обслужващ персонал на началника си, комуто сервира договорени за предсказуеми отговори въпроси в ролята на  мъжка версия на Бойковата Севда. Поне да не наричаше този водевил “интервю”! И поне да се беше постарал да използва някаква малко по -любезна форма на изразяване ( на презрението към “всички, които не са с нас” и поради това са “срещу нас”)!

Мисълта за непогрешимостта на вожда (и) в общуването му с населението без посредничеството на медиите беше доразвита от друг “познавач” на международната практика от ИТН. Депутатът Станислав Балабанов  сравни пред друга телевизия Тирофонов с Обама, който станал президент благодарение на Фейсбук. Дали? Да сте чували Обама да бойкотира обичайните медии и да се самозатваря в мрежата, както всъщност направи Трифонов, имитирайки Тръмп? 

Ако трябва да се търсят международни паралели, въпреки разликите в мащаба и значимостта за международното положение, Трифонов напомня именно на своя събрат от САЩ Тръмп, нахлул в политиката като шоумен и бизнесмен, какъвто е Трифонов в неговата балканска версия на антисистемното поведение, допаднало на мнозина поради втръсналото им досегашно управление.

Трети сценарист-депутат потвърди днес в трета телевизия онова, което всички си мислим за шоуто на ИТН като продължение на “Шоуто на Слави”. Защитавайки правото на своя водач да си прави каквото иска, Филип Станев се опита да ни убеди, че началникът  му всъщност не се меси в работата на депутатите си като и преди не им е казвал какви сценарии му пишат. Нека да се съгласим с това трудно за вярване твърдение ( макар нещо друго да ми е известно по въпроса, както и да не се връзва с някои горчиви свидетелства на хора, работили под господарската палка на диригента Трифонов). Остава обаче впечатлението, че в ИТН продължават да си живеят по правилата и с представите за тяхното шоу като база за сравнение и намират тази носталгия за толкова симпатична, че си признават слабостта с гордост. Това мислене да говори за неадекватност спрямо променената ситуация.

Трите изяви на тримата споменати по-горе депутати бледнеят по своята откровеност с кого си имаме работа пред изригването на колегата им от ИТН Момчил Иванов в интернет часове преди да бъде номиниран за министър на правосъдието. Ето какво е решил да ни съобщи преди някой да му нареди да си изтрие откровението:

   

За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици – майкопродавци. Реакцията ( на Христо Иванов – бел. ivo.bg ) е умопомрачителна. Срещу ПП “Има такъв народ” е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 г. постоянно точи държавните финанси под една или друга форма или схема! Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес!

Соросоиди платени политици-майкопродавци…

Грусна паплач…

От горното лъха не просто злоба и реваншизъм ( на бивш член на СДС ) , но и, както вече отбелязах в друг свой текст, чисто кремълска пропаганда, която изкова и лансира и у нас обобщаващия термин за “лошите американци” и техните “слуги”, наричани соросоиди по името на филантропа от еврейски произход  Джордж Сорос. Реваншизъм, плюс злоба, плюс нотки на антисемитизъм с руска путинофилска закваска са чудна амалгама от качества, които демонстрира един кандидат за министър на правосъдието на натовска България! 

Обикновено избягвам да популяризирам със снимки подобни екземпляри, които си имат достатъчни ( кални) канали за популяризиране, но този път правя изключение с неговата снимка  от профила му във Фейсбук. За да се запомни .

 

 

 

 

Момчил Иванов можеше някак си да мине за “езкотично” изключение сред проговорилите спътници на Трифонов в политиката, ако днес този кандидат на Слави за слава не беше подкрепен от своя събрат на това поприще Филип Станев. В телевизионната си изява той подкрепи Момчил Иванов с твърдение, че употребената от него дума “майкопродавци” била хубава българска дума. Явно и за Станев да се ругаят сънародниците  на майка е нещо хубаво. Няма голяма разлика между това да напсуваш някого да си такова майката и това да го обвиниш, че си е продал майката.

“Майкопродавци” е любима обида от речника на агресивния болгарски националист Костадин Костадинов,  фаворит от близо три години насам на руското посолство у нас, което му публикува на своя сайт ругателен текст срещу българските “подчовеци” ( термин, заимстван от нацистите) . Така че тези люде, които обичат да обиждат сънародниците си на “майкопродавци”, имат един бащински ориентир. Това е тяхната матушка. 

Стана ли ясно защо толкова дълго се криеха от разговор извън партийната си телевизия резоньорите на Трифоновите мисли и идеи?

Ясно е и друго. Трифонов избива комплекси с издигането на министри, които вкупом и поединично го превъзхождат по своите знания и образование. А с номинирането на тенора Георги Султанов за министър на културата иска да натрие носовете на всички, които го наричат чалгар.

На изпратените да говорят пред микрофоните на други медии сценарист-депутати много им се иска разговорът да се съсредоточи върху качествата на номинираните за министри ( качества, каквито началникът им не притежава). Това обаче е ялова задача, защото нямат насреща си желаещи да спорят, че да си завършил престижни западни университети и да владееш езици е чудесно. 

Дали обаче е достатъчно в комбинация с липсата на управленски и политически опит? И дали е престижно да си протеже на комплексар от по-долно стъпало на образованието, което той придоби на “стари години” от амбиция да се докаже като висшист? 

Всеки решава сам за себе си. Никой не може да накара някого да стане министър насила. Но в случая този букет от биографии може лесно да повехне заради гордостта на онзи, който вече се зове политик, но не желае да играе по правилата на политиката, заставайки в позата на революционер, посегнал към властта, която видимо не желае поради досадната необходимост да се съобразява с нещо друго, освен със собственото си его. 

В политиката се играе за публиката. Точно както при сценичните изкуства, стига да не става дума за публика от поканени клакьори, на които нареждат със светване на червената лампичка кога да ръкопляскат. В играта за публиката няма нищо лошо. Тя е самата природа на този вид занимания. Да заявиш на публиката да си гледа работата и че няма да я удостоиш със себе си, защото не ти харесва сцената ( на медиите ) показва дълбоко неразбиране на същността на работата, с която си се захванал.

Лошо начало на продължението на изборите, които могат да се окажат до дупка, в която да пропадне онзи, който сам си я копае.

 

19 мнения за “Сценарист-депутатите харесват с добродушен садизъм псуването на “соросоид”, “майкопродавец” и “гнусна паплач””

 1. Само една корекция – не е Станислав Станев, а е Филип Станев. Всичко друго си е точно така, само дето няма кой от т. нар. (така наречения) електорат да го разбере…

 2. Този Момчил Иванов всъщност е номиниран не за министър на отбраната, а за министър на правосъдието! Което само увеличава проблемите, които ще ни създава, ако бъде гласуван, защото най-голямото тресавище в публичността в България е именно в сферата на правосъдието.

 3. Силни, но вярни думи!
  За пореден път българинът настъпи мотиката и потърси поредния Месия, дошъл да го “оправи”…

 4. Интересна работа: на трима свестни министри от служебното правителство cлавуца е направил неприемливи министерски оферти, а в същото време предлага трети неприемлив кандидат за премиер. На тази база бих направил/а обоснованото предположение, че cлавуца нарочно реди така кабинета, че той да не бъде приет. Учиндолската каруца катастрофира – изчегъртването се отлага.

 5. Според мен всички маски вече окончателно паднаха – чрез Сламен Пламен искат да ни управляват не от Джипката, а от Дивана.

  Останалото ще е същото…

 6. Явно, няма да го бъде за дълго чалгарското образувание. И това се вижда от многото анализи на изтъкнати мислители всред интелигенцията ни. Аз, съдейки от моите критерий, също съм на това мнение. Първо, началникът не държи на чуждо мнение, но политически е некадърен да има свое. Дори това го изявява така категорично, че не оставя никаква възможност за дискусии и уточнения. При това, както е анализирал господин Инджев, избраният от него(?) екип ментално го превъзхожда, което поради познатата надменностн неминуемо ще доведе до свади, когато види, че с това започва да залязва. Според мен и по мое усмотрение при политическите действия на бъдещите власти е необходим един постоянен и точен коректив, който в оправените държави поема журналистиката и който у нас е изключен (затрит). Тази будна инстанция и при нашите сегашни и бъдещи възможности лежи далеч зад хоризонта на бъдещето. Поради това покрай едно демократично възстановяване на демокрацията и правосъдието, е необходим един независим гремиум който да следи и проверява личните действия на всеки управляващ ресорен политик и менъджър, за да няма отклонения или забавяне на действията, които трябва да бъдат предприети. А това наш Славчо така и така, не може да направи. Все пак е хубаво да го разбере от личен опит (learning by doeing), поне за да може да отрезвее електората му! Друго и не остава, защото както се вижда, те търсят постоянно поводи за извинение на некадърността си.

 7. Защо ли повечето “сценаристи”, станали московски депутати в Българския парламент, ми приличат на представители на животински видове, а не на homo sapiens- и ? Един ми прилича на мигащ мишок в трици, друг на кот Леополд с път по средата на кратуната, разни проскубани изкуфели маймуни, хилещи се под мустак крадливи хиени и тъпи борсуци…

  Mediapool.bg са публикували приоритетите на животинското правителство и що да видя! Сред тях е измислената от рублофила Ивайло Кальфин “синя карта” (за руснаци) :”Улесняване на процудурата за получаване на “синя “карта” с цел привличане на “висококвалифицирани” специалисти от чужбина”. “Синята” кальфинова карта, която, както знаем, предвижда заплата поне 3 пъти по-висока от заплата, получавана от българи, заемащи същата позиция и осигуряваща за “гениите” (предимно от матушката!) жилище за сметка на бюджета, както и редица други щедри социални привилегии. Сигурно има и други скандални “приоритети”на животинското правителство, които биха могли да бъдат “разшифровани” за обикновения гражданин само от специалисти по конкретния “приоритет”.

  https://www.mediapool.bg/itn-obyavi-prioritetite-na-pravitelstvoto-s-deklaratsiya-v-parlamenta-news324870.html

 8. От 3 седмици ИТН не казва: „Моля, не приемайте кабинета“ поради простата причина – не може! За кой разбрал – разбрал!
  Какво чака ДБ!? Не разбирам, навярно заради жегата!!!

 9. Поредната подмяна. Да му се неначудиш на тоя български народ. Защо избра Трифонов който дори не бе на протеста? Може би заради думата “умнокрасиви”?. Четох че била въведена от Дърева. Комунягите и Тръмпистите разчитат на етикети.. колкото по-тъпи, толкова по-добре.. защото явно работят за голяма част от простолюдието. И как ще тръгне това простолюдие да се асоциира с едни които са “умнокрасиви”? Ами няма да тръгне.. ще страни от тях и няма да ги подкрепи нищо че тези “умнокрасиви” искат работещи закони и институции за всички. Да ама етикетите работят..

 10. Сигурен съм че руската пропаганда прекарва доста време в измислянето на подобни етикети/епитети. Не бих се учудил ако “умнокрасив” е въведен точно от тях а не от Дърева. Целта на етикетите е да отчуждава, разделя – умнокрасив, еврогей, соросоид, джендър, фашист.. Създават се тези и много подобни като им се придава нужната “гадност”. Не е важно какво значат, важно е как звучат, с какво чувство на отвращение се произнасят. Полека лека хората ги приемат за истина, избират страна и damage is done.. Най-доброто което запада е изобретил в отговор на горното е “Империята на злото”. Та, вече има две доказани руски мутри в проекто-кабинета – Момчил Иванов кандидат за правосъден министър и Петър Илиев кандидат за министър на вътрешните работи. Единият говори с езика на московският Блиц а другият доказано крадливо комуне. Та тези ще борят статуквото и ще въведат европейски закони. Тошко африкански настоява че евентуалното неодобрение на кабинета щяло да бъде заради липса на подкрепа от протестиращите партии. Ясно е като бял ден че Слави не иска да управлява. Цялата игра е да се губи време за да се даде глътка въздух на тулупа от Банкя както и да се парират шансовете за възход на ДБ за следващите избори които се очертава ще бъдат 2 в 1.

 11. Свободата на словото е нож с две остриета. Нека да оставим заслужилите да си отнесат по една Дарвинова награда на спокойствие. Вярвам, че става ясно защо повечето представители на ИТН им е забранено да говорят без резолюция на големите глави на партията.

 12. Цялото поведение на ИТН през последните седмици е:

  “Подпишете ни празен чек! Иначе ВИЕ ще сте виновни, че България няма Правителство!”

  —-
  Който разбрал, разбрал…

 13. да припомним на партийните ръководства и на депутатите
  чл.67 от Конституцията на РБ, в която са се заклели:

  Чл. 67.
  (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ.
  Обвързването със задължителен мандат е недействително.
  (2) Народните представители действат въз основа на Конституцията и законите
  в съответствие със своята съвест и убеждения.

  Казано с думи прости,
  депутатите са длъжни да гласуват
  в съответствие със своята съвест и убеждения,
  а не според междупартийните договорки!

  В противен случай, депутатите са престъпници,
  които нарушават чл. 67 от конституцията на РБ!

 14. А Курнелка май издаде четата и обяви сценария – кабинетът на Слафчо не се приема, ГЕРБ отказва мандата, пРезидентът дава мандат на БСП, БСП го приема и предлага служебното правителство да стане постоянно, предложението се приема, ерго поставената цел е постигната… Конституцията неформално е суспендирана, де юре сме парламентарна република, де факто – президентска, а зад /под/ парцалите на куклата Фърчилков наднича самодоволно-ухилената физиономия на БСП/ГРУ…
  Те пак са тук! Много важно, че фърчилковците ще летят на Ф16 – когато се наложи, пак ще бъдат в боен строй с братските СУ!Пак ще подхванем изграждането на русолюбимата ядрена база БЕЛЕНЕ, пак ще усвояваме милиардните фондове на полезните идиоти, при това в ускорени темпове, пак ще си имаме нов /наш си/ Гешев или там Рашков, Башков, Дашков, за да изчегъртва непослушните, които му посочим, а в резултат на съдебната реформа, която ще проведем /със или без Хр. Иванов/ ще бъде приет закон, предоставящ на пРезидента възможността да прекратява правомощието на т.н. гл. прокурор, по наше указание, в случай, че реши да се прави на Непослушков… И така, до края на…НАТО и гадните американци!

 15. Нъм Павел Тинков
  Г-н Тинков,вие предричате какво ще стане,ако кабинетът на Славчо не бъде приет.
  Съобразно вашата компетентност как мислите ще се развият нещата,ако правителството бъде прието?
  Аз съм объркан и не ми е ясно.

 16. До Асен:
  Криво сте разбрали. Нищо не предричам. Подозирам подобен сценарий на петата колона, позовавайки се на изказването на формалния лидер на БСП – Корнелия Нинова

 17. До Павел Тинков
  Благодаря,но вие почти нищо не казахте. Не ми отговорихте на въпроса.

 18. върви голям пазарлък между ИТН и БСП.Но сметката казва:36 +65 +13 не стигат,ще трябват ренегати…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.