БНР рекламира отново най-агресивната прокремълска партия в България

БНР излъчи вчера поредното си интервю с Костадин Костадинов, претендиращ да окупира т.н. патриотична ниша в българската политика – доколкото патриотизмът на патриотарите у нас легитимно се възприема и възпроизвежда като производна на възторга от Русия изобщо и Русия на Путин конкретно днес.

Руското посолство публикува през декември 2018 година на своя сайт негови обиди срещу “олигофрените” в България и така застана зад неговите българомразки възгледи, представяни за вид патриотизъм. 

https://www.dw.com/bg/конфузна-история-за-елха-и-посолство/a-46874061

Любимецът на руското посолство изглежда е любим и на обществената медия БНР. Тази обществена медия явно смята спечелените няколко процента на последните избори от неговата, малка, но агресивно креслива партия “Възраждане”, за достатъчен повод да го легитимира. Редовно. И в деня след изборите на 4 април и в деня на изборите на 11 юли. И без подобен повод, както стана вчера.

Припомням, че това беше единствената партия, която си позволи системно да използва фона на миналогодишните демонстрации за политическа автореклама, развявайки партийното си знаме над разноликия в идеологическо и партийно отношение протест на българите. 

Да, да, знам – ще ми възразят, че в 24 часовата програма на БНР има място и за по-маргинални екземпляри, които са се представили и по-зле на изборите. Само че в случая говорим не за проценти, а за организация, която се заканва от години да се разправи с опонентите си. В най-буквалния смисъл на думата.

Би било доста перверзно да бъда обвиняван, че пледирам Костадинов да бъде цензуриран. Защото тъкмо той от години ми се заканва и оспорва правото ми да изразявам гледната си точка в собствения ми блог ( а не в БНР или БНТ, където “блестя” с отсъствието си). Негови “симпатизанти”, “симпатяги” с униформено кожено облекло, налетяха с мотори от Варна в Добрич през март  2019 година, за да провалят представянето на книгата ми “Измамата “Сан Стефано”. Тероризираха ме с кресливи обиди и закани ( както и гражданите, дошли за представянето) повече от половин час. Но БНР не сметна за нужно да отбележи този линч над български журналист и писател.  Съответно Костадинов много се гордееше с тормоза над мен, лъжейки във Фейсбук, че “патриотите” са провалили изявата ми, макар в крайна сметка да не успяха да ми затворят устата.

НА СНИМКАТА:  Мотористите от Варна с униформените кожени якета, окупирали първите редове в Градската библиотека в Добрич, се опитаха на 7 март 2019 г. да провалят представянето на книгата ми в Добрич. Костадинов излъга доволно след това, че са успели. https://ivo.bg/2019/03/08/организирана-престъпна-група-русофи/

 

 

 

 

 

 

Пледирам за друго: трябва да се знае кой е “любезният” гост на медията ти. Когато му спестяваш фактите за екстремните му прояви, ставаш негов съучастник.

А (само) два от фактите са следните.

Освен че нарече олигофрени протестиращи в София срещу руските пропагандни трикове по Коледа през 2018 година, месец по-късно, окуражен от руската официална подкрепа, Костадинов доразви до още по-истерични висини нападките и заплахите към несъгласните с него българи със следния пасквил във Фейсбук, напомнящ по своя обвинителен заряд проскрибциите на кървавия римски диктатор Сула срещу политическите му врагове. Някой го е посъветвал да го изтрие поради риск да бъде осъден от засегнати хора, но в моя блог той се е съхранил. Припомням го ( включително на БНР ):

“В съзнанието на всички майкопродавци, американски мекерета, отродени еничари и обикновени жълтопаветни психодесни отрепки отстояването на българската независимост е ни повече, ни по-малко руска пропаганда. Само че ние българите няма да се повлияем от шепа платени ПОДЧОВЕЦИ ( курсивът мой- ИИ). Борбата за свободата и независимостта на Отечеството тепърва започва. А когато я спечелим, на всички национални предатели ще им се наложи да отговарят за престъпленията си срещу българския народ. Ние от Възраждане ще се погрижим за това”!https://ivo.bg/2019/01/31/любимият-на-руското-посолство-фашизо/?

И така, нека да изброим отровните му като новичок епитети към българите с различни от неговите убеждения:

майкопродавци ( този му е любим и напоследък става все по-популярен сред негови подобия)

американски мекерета

отродени еничари

обикновени жълтопаветни психодесни отрепки ( тук епитетите са четири наведнъж, а “психодесни” , изкован в лабораториите на Кремъл, е любим и на неговия колега Александър Симов от БСП – партията, на чийто митинг Костадинов застана до Корнелия Нинова ) 

национални предатели, на които Костадинов обещава да се “погрижи” за тях

Но дори и този делириум от злоба бледнее пред термина “подчовеци”, който Костадинов употребява. Включително в задължителния за неговия мозък тандем с думата “платени” ( бих искал да видя как ще докаже в съда, че съм платен, ако случайно пожелае да ме спомене поименно, както иначе многократно е правил в други свои публикации). 

По̀дчовек (на немски: Untermensch) е определение, придобило гражданственост с разпростирането на нацистката и расистка идеология, използвано за окачествяване на „низшите хора“, особено на „пълчищата от Изтока“, към които нацистите причисляват етнически групи (евреи, славяни, цигани и други религиозни или социални общности като комунисти, съветски политкомисари, хомосексуални, включително т.нар. Mischlinge (немци от смесен произход) и всеки друг, който не е „ариец“ според тогавашната нацистка расова антропологична терминология”.

Ето на този “свръхчовек” и “мега патриот” тика микрофона БНР. Дали това е ясно на онези, които му го предоставят,  е интересен въпрос, но е тъжен преди всичко отговорът на въпроса защо се отказва правото на националната аудитория на националното радио да знае кого всъщност му предлагат като събеседник, който отново и отново натъртва, че се бори за “патриотичната ниша”, т.е. използва БНР за политическа автореклама пред онези, които виждат в него “патриота”. При това, според разни медийни експерти, БНР се смята за свободна медия на фона цялостната картина в страната, закотвена на дъното на световните класации по медийна свобода.

Ще се съглася с тези експерти. БНР има пълната свобода да пропагандира илюстрираните по-горе схващания. Толкова е свободна, че се чувства в правото си да не споменава дори и шумния скандал с държавната субсидия, застигнал преди година Костадинов. https://novini247.com/novini/jenata-na-kostadin-kostadinov-lider-na-vazrajdane-po-izvesten-kato-kopeykin_2517940.html

9 мнения за “БНР рекламира отново най-агресивната прокремълска партия в България”

 1. Първата ми реакция беше, че не е трудно да се познае кой е бил водещият на предаването. А после се усетих, че е доста трудно…. Бая знаменосци на свободното слово (Янкулова, Великова, Волгин) биха го поканили с удоволствие…

 2. Никакви илюзии.!Комунистите и платените от Москва диверсанти в обществения живот са овладели изцяло БНР ,БНТ и другите по гледани телевизии.Облъчването с руска и антиевропейска пропаганда е тотално.Без сериозна подкрепа от ЕС ,НАТО и САЩ пропадаме…

 3. Копейкин, Волгин и други автори и ползватели на посочените гадости като словосъчетания, бидейки тъпи и слуги на болшевишки наследници, не могат да осъзнаят,че изтипосват себе си.
  За Силвия Великова дълбоко се съмнявам,че е носител на свободното слово.

 4. @ Krasnoselski:
  Споделям на 100 процента!
  А не мислите ли, че преди да ни се притекат на помощ ЕС, НАТО и САЩ, да станем свидетели на остра реакция и контраатака от страна на т.н. десни партии в България? По мое мнение поведението на добичето копейкин е съставомерно. Може-би все пак имаме някой честен прокурор със здрави гащи, който да извърши нужното, щото добичето копейкин да търка нара, където му е мястото.

 5. Няма да се учудя, ако БНР не се е посвенило (а се е освѝнило) да вземе пари по договор за медийно отразявяне. Предполагам парите идват от партийната субсидия, което чудесно се вписва в традициите на руската външна политика, с наши пари да плаща на своите “подкладки” (както ги нарича Захари Стоянов) у нас. Само ще припомня, че на “русофилите” у нас като Драган Цанков се е плащало от “Окупационния фонд”, както разкрива Димитър Петков.

 6. по съм склонен да вярвам,че руснаците не са се изръсили със сухо,а са дали по-евтно тези всички бози,които изгледахме и гледаме ,за да продължава хибридната пропаганда…

 7. На 06.08.2021г., сутринта, по БНР, “журналист” прочете информация на ТАСС за възпоминателна церемония в Хирошима за жертвите на атомната бомба през 1945г. За мародерската проява на СССР с окупацията на Курилските острови, възползвайки се от съкрушената Япония, вследствие на това нападение, в русофилския зайчарник няма кой да се сети.
  “Журналистите” от БНР много пъти са правили евала, машшала, аферим, ашколсун, на всички русофилски партии. Антибългарската семантика на БНР е безспорна

 8. Моля за извинение!
  В предишния ми пост да се чете: “… би трябвало да станем свидетели…”
  Мисля, че на кремълския Мордор не му трябва да излизаме от ЕС и НАТО. Кой изгаря собствения си троянски кон? Пък и ще секнат милиардните фондове, от които съществена част, чрез не много сложни хватки, гушват олигарсите на путин а друга част отива за захранка на петоколонниците. Затова целта е да се поддържа хаос – политическа нестабилност,беззаконие и безредици. И колкото повече грабежи – толкова по-добре. Единствено важно е крадците да са “Наши момчета” – петоколонници.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.