Материално живеем в западен свят, но манталитетно ни държат по-близо до евразийските стандарти на управление

Избягвам да показвам илюстрации на руската изостаналост чрез снимки, показващи ужасяваща бедност, безпътица ( в най-буквалния смисъл), търкалящи се в пиянско умопомрачение (не)човешки същества и прочее грозни сцени на оскотяване в една “велика държава”, която води величаво пред всички държави в света единствено по броя на ядрените си бойни глави – дори пред САЩ, разполагащи с десетки пъти по големи икономически възможности.

Такива снимки се споделят в руския интернет със стотици.

Най-лесно е отблъскващата страна на една държава да бъде показана по този избирателен начин, както България бива презентирана безнаказано от руската пропаганда като най-бедната страна в ЕС чрез подбрани за целта илюстрации. Бедни хора има дори и в наистина богатите държави, макар Русия да се отличава от тях по своите африкански показатели в това отношение с космическите си претенции, докато всяко четвърто дете в държавата живее в семейства с официално признати доходи под чертата на официално признатата бедност.  

Освен това Русия се отличава с наистина невиждана от времената на т.н. див капитализъм арогантност на забогателите неимоверно от разграбването на баснословните ресурси на тази най-богата на какви ли не подземни дадености свръхдържава ( от гледна точна на факта, че там са съсредоточени около 35 на сто от полезните природни изкопаеми на планетата). 

В Русия на Путин се смята за нормално 500 души да владеят 35 на сто от финансите на държавата.

Пример дава лично самодържецът Путин с неговите тънещи в перверзен лукс огромни лични дворци, изобличени от Навални, натикан в затвора за уж някаква далавера с дървесен материал преди много години на стойност колкото някоя от златните тоалетни на цар Владимир и прословутата му златна четка за тяхното почистване, превърнала се в нарицателно вече сред критично настроените руснаци.

На снимката: Вилата на Генералния секретар на НАТО, бившия премиер на Норвегия Йенс Столтенберг, която си е купил миналата година в селцето Свартскуг на брега на един фиорд край Осло. По разгърната площ вероятно се наслагва стотици пъти в именията на Путин и неговите олигарси, а по стойност – вероятно и повече.

 

 

 

 

 

Има друго сравнение с проспериращия Запад, което е на манталитетно равнище и което заслужава да бъде показано. То говори за чувството за безнаказаност и разпасаност на днешния руски режим и неговите крепители.

Докато в Русия ( или Беларус, което е същото) маскирани полицаи бият жестоко и без страх от възмездие противници на режима по време на демонстрации, в демократична Германия полицаите са задължени да стоят с лицата си пред гражданите, но и да бъдат обозначени с личен номер и с указател към кой град се числят ( нещо като табела на автомобилен номер).

 

 

 

 

В Русия пък униформените не само могат да бият анонимно, но и да си позволяват посред бях ден да демонстрират върховенството си над закона на елементарния човешки морал. Вижда се от стоп кадър на руски униформен полицай, който направих от едно видео, разпространявано в руския интернет. (Не)човекът се качва на парапета на заведение ( или частен имот?) и демонстративно уринира върху масата на оживено място в градска среда, видно от близката пешеходна пътека, по която преминават хора. Видеото е озаглавено “Цялата Русия в няколко секунди”.

 

 

 

 

На това на английски му се казва statement (декларация): пикая на всички вас, защото съм над вас и нищо не можете да ми направите. 

Миналогодишните побоища на полицаи над български демонстранти бяха близо до до този руски statement. Остават си ненаказани. Припомням това в случай, че някой пита защо го занимавам ( без го карам да чете и гледа тази моя публикация). Отговорът е: защото искам тук да сме по-близо до стандартите на европейската цивилизация и по-далеч от тяхната брутална евразийска интерпретация.

39 мнения за “Материално живеем в западен свят, но манталитетно ни държат по-близо до евразийските стандарти на управление”

 1. Руските интереси са много силни в България. И това е така заради митовете и легендите. Обикновеният българин не може да види гората от дърветата. Тези руски интереси са в основата на хибридката Трифонов и дългосрочно се опитват да си върнат обратно от ЕС отнетата България. Поредното доказателство – https://www.mediapool.bg/nov-obrat-partiyata-na-slavi-trifonov-otlaga-evroto-za-dalechnoto-badeshte-news324938.html

 2. Протести -> протестни партии -> руското статукво непоклатимо.
  Това е сега, а трябва да е:
  Суверен -> суверенни партии -> устойчив про-западен вектор. Иначе Европа през дълъг макарон започващ от Русо-Азия.
  Производителят и консуматорът на такива макарони са ясни.
  Просто трябва едновременно да се намалят производството
  и консумацията на такива макарони. На теория лесна работа.

 3. Когато се сравняват имоти, трябва да се отчита не само големината, но и разположението, а най-вече колко е платил собственикът. Сигурен съм, че Солтенберг е платил много повече от Путин. Някой математик би казал, че е платил безкрайно повече, защото Пътин нищо не е платил…

 4. Масква потрива доволно ръце. Новият народен любимец обяви – еврото отива в четвърта глуха и ни засипа с български калинки по опасни и от марокански скакалци. И изобщо – ще ни скъса г@за както и пророкува навремето..

 5. Ще ми се да обърна внимание на всички които обичат представата за Запада и свободата, че след 2020, света навсякъде прегърна, диктатурата, отнемането на човешки права, свободи и достойнство, точно по Съветски и Китайски тертип!
  Споделям това видео на отношението на германски полицаи, спрямо майка и сина й:
  https://twitter.com/i/status/1421907133696675841
  Случващото се разиграва на протест в Берлин, преди една седмица!
  Пиша всичко това, за да няма романтични илюзии, каквито и аз дълги години съм изпитвал, спрямо Западният начин на живот, който приключи и стремглаво върви към Китайският начин на съществуване…
  Не ми се говори какво е в Канада и Австралия, но има нещо изключително НЕ нормално с “новото нормално”!
  П.П Ненавиждам тоталитаризма и твърдата ръка, ненавиждам нарушаването на човешки права и достойнство, под какъвто и да било претекст, и с каквито и да било намерения!
  Отвращавам се от Путин, точно защото на сцената на световната политика, такива диктатори като него и Жи, легитимират всякакви беззакония и изстъпления срещу човек!

 6. Ето и енергиният израз на това:
  Експертът Стефан Гамизов разкрива действия на организираната престъпност в енергетиката, която умишлено създава криза с цената на електроенергията сега, за да се провали служебното правителство и да му се вмени несъществуваща вина.
  https://frognews.bg/biznes-turisam/stefan-gamizov-koruptsiiata-sabotajite-energiinata-sistema.html

 7. Към Victor dr:

  На дългия ви коментар има кратък отговор с един риторичен въпрос: наистина ли инциденти, за които споменавате, дават основание да слага знак за равенство между реално съществуващите диктатури и потиснически режими със западните демокрации?
  Иначе сме наясно, че “всички са маскари”…

 8. Към Victor dr,

  Запада не е идеален, може би това е проблема, че сте го идеализирали.
  От единичен случай не би трябвало да се правят генерални заключения.
  Полицията на Запад винаги е била твърда, така че сравнението Запад и Китай е пресилено.

 9. полицията на Запад е твърда в рамките на закона.При нарушение си носи последствията-пример пребитият наркодилър в САЩ,осъдиха полицая на ефективен затвор.Мен не ме питаха дали съм съгласен….

 10. Благодаря ви господин Инджев, за това, че сте обективен, и че сте единственият български журналист който използва точното и ясно понятие, “китайски грип”!
  Никакво равенство не може да става дума, напротив мисълта ми беше, че се задава “Източен пример” и западни лидери, жадни за власт си казват простичко “значи можело и така, щом търпят”! Путин скоро лукаво се подсмихваше точно по тези въпроси на стария принцип “а вие защо си биете чернокожите?!”.Единствената ми мисъл, че освен болестите и лошите тоталитарни практики са заразни, когато видях как удрят това дете което се опитва да защити майка си, си помислих за северният поток, че не само газ ще тече по него, но и лоши практики!
  Никъде по света не бива да бъдат толерирани диктатури, защото са заразни!
  П.П Пускам отново линка към видеото защото е чувствителен материал и от предният линк може и да не се отваря защото е директен към видеото от насилието…
  https://twitter.com/_RedWalrus_/status/1421907133696675841
  От Дутерте до Орбан, от Борис фон Пфафел до Путин и май вече всички други..

 11. В Берлин всеки ден има протестни шествия за щяло и нещяло. Никой не мисли нито да ги забранява, нито да тормози водачите им. Когато нещо такова започне да се случва на Запад, ще се разтревожим, че “съветските тертипи” са превзели и него. Ho засега в Germany дишаме и издишаме без никакви затруднения. Поздрави от Баден-Вюртемберг и приятен уикенд на всички!

 12. Към момента, в света съществуват два ясно очертани модела:
  – Западна демокрация: Не е идеална, но дава възможност на хората да живеят прилично и почтено на базата на своите честно заработени доходи. Има ред и законност като цяло. Има и изключния, но те са рядкост и обикновено биват използвани от СССР да се покаже колко “лош” е Запада. Краде се, но с мярка все пак – за всяка държава е различно и процента варира според случая. Примерно между 5-10%.
  – СЪВЕТСКИ модел: нама нищо общо с изброеното до тук. Цар, преторианска гвардия, модерни оръжия, корупция, Краденето е приоритет – около 85-90%. Другото отива за издръжка на елита, на 5-та колона – не само в БГ, но и по всички земни кълбета.
  У нас работи СЪВЕТСКИЯТ модел. Думата “демокрацията” у нас звучи също като във вица: “Чукча. след екскурзия в Африка, обяснява какви животни е видял. Оприличава ги на северен елен. Стига до крокодила и запецва. След кратък размисъл пита: Северен елен виждал ли си?; Да; Е няма нищо общо с него”.

 13. Към Victor dr

  Да, тоталитарните диктатури са заразни…
  Но запада е много по-уязвим откъм зараза не от тях а от явления като Тръмп, Джонсън..
  Нещо ми подсказва че сте привърженник на първият, извинявайте ако греша.
  Ако не греша няма да се разберем..

 14. Въпроса е дали !свободно! дишате и издишате, или по правила и през преграда?! Само питам, и съм абсолютно сигурен, че няма да обявят нов локдаун до една две седмици… Поздрави на Мути, която бие за здраве, и чиста околна среда, което определено я различава от източните тирани, които бият за далавера и оцеляване (ето господин Инджев няма знак на равенство)!
  П.П Мен водачите не ме интересуват, интересуваме тази майка и сина й, и какво ще се случи с тези ЩОРМ-психопати които си позволиха така да ги малтретират! Това момче никога няма да бъде същото!

 15. Г-не, не се грижете за Запада – отдавна го чакате да загние, но не би. Грижете се по-добре държавата, в която вие живеете, да достигне поне нивото на средноевропейските държави, почистете собствената си кочина, пък тогава плачете за нас, щом сте толкова емпатичен.

 16. Щом ви е чужда емпатията, тогава просто ще ви поздравя с една песен на любима група – Рамщайн
  https://www.youtube.com/watch?v=tsHCcu0Mz2E

  Пазете се от насилствена “загриженост” и ви желая най искрено да опазите свободата – защото тя дава НИВОТО(не реда)!!!
  Никога не забравяйте великият град Нюрнберг, дано ви изпадне време да го посетите и да се запознаете с историята му, там се е родило “нивото” на следвоенна Германия и ЕВРОПА!!!

 17. Към Victor dr

  Господине, свобода и свободия са различни неща. Първото работи добре в общества където личната отговорност е на ниво. Вие търсите под вола теле в случката с пребити протестиращи заради мерките. В историята има аналогични случаи. Примерно в Америка дълги години се е водила война против предпазните колани в автомобилите. Подоно на вас тогава много са слагали знак на равенство между ограничена свобода и коланите. Както виждаме днес такъв няма. Днешните ограничения не са срещу свободата а срещу ненужната загуба на човешки живот. Щеше да е добре ако енергията която хвърляте срещу Европа и запада бе отчасти използвана срещу “тоталитарчиците” които уж ненавиждате. Това влияние днес продължава да трови България и е много по-опасно от това че в Германия пребили някои които искат свободно да разпространяват вирус убиец.

 18. Господин Харизанов, презумпцията “невинен до доказване на противното”, се обърна на опаки, във възприятията на хората и това е изключително опасна верижна тенденция, която позволява всякакви изстъпления срещу личните права, свободи и човешко достойнство! Предполагам не знаете какво е китайска социално-кредитна оценка- система?! Тъжно ми е, че ползвате грозната и безсмислена българска дума “свободия” която единствено издава, колко голям опит с робството и конформизма имаме като народ, на вашата “свободия” обръщам внимание, че западното понятие “свободната стопанска инициатива” е загубено и на ред е “личната телесна свобода” и “неприкосновеността на частната собственост”…
  Не случайно Путлер се е сгушил в пазвата на китайският дракон и пие от извора… Защото от изток идват нови, чужди и непознати на западният човек, правила и методики, (но приятни за такива като варварина Вова)! Този медицински апартайд, ще свърши много по грозно от холокоста повярвайте, защото е претекст за политиките на, “новото нормално”, човеконенавистни политики, с конкретни цели!
  Обичам Германия, просто се случи съвпадение със снимката на немските полицаи, което ме провокира, защото малко преди това бях видял побоя над тези майка и син й, и ми се щеше да привнеса внимание, че нещата се променят, както и хората и се променят, трайно в посока която съм сигурен, че няма да ви хареса, и която ви е позната от близкото ни минало, в НЕ СВОБОДНИЯТ източен блок!
  Ще цитирам Бенджамин Франклин, “този който разменя, свобода за сигурност, губи и двете” както вече се наблюдава!
  П.П Самият факт, че във вашето съзнание, те вече пренасят невидимата зараза и са убийци, следователно си заслужават мерките и палките, значи, че пътят до лагерите и крематориумите е кратък! Не забравяйте, че най грозните неща в човешката история винаги са ставали с добри намерения и дипломатично поднесени от нагли лъжци – пропагандисти, каквито се наблюдават в последно време по цял свят!
  Когато бомбите са падали над Лондон през ВСВ и кошмарът на войната и смъртта са били ежедневие, Англичаните са живеели и борили заедно с този лозунг:
  “Freedom is in peril defend it with all your might!” (предполагам можете да си направите справка със сегашните лозунги във войната с невидимият враг от 2020…и да сравните. Разликата е като между Чърчил и лъжеца Борис фон Пфефел..).
  Съжалявам но не ми трябва Клаус Швааб да носи фуражка и мустачки, за да ме притеснява, би трябвало и вас да ви притеснява, защо когато се рестартира система(цялата система) има известен момент на пълен мрак и тогава става страшно!
  Благодаря на Германия за Фриц Ланг и великият актуален филм Метропо
  лис, поне са опитали да предупредят…ама кой да ти гледа?!

 19. Към Victor dr:

  След като ще се замеряме с цитати ето и един от мен, пресен, от преди ден, два.

  “Macron urged his compatriots to remember the third element of the motto, fraternité, calling on them to “accept these collective rules … and get vaccinated”.

  “It’s about citizenship. Freedom only exists if the freedom of everyone is protected… it’s worth nothing if by exercising our freedom we contaminate our brother, neighbour, friend, parents, or someone we have come across at an event. Then freedom becomes irresponsibility.”

  В момент на криза има ограничение на някои права и свободи.
  Мнозинството разбира това и не роптае.

 20. Господин Харизанов, цивилизованите общества обикновено са възпитани в “златното правило”, което прекрасно урегулира свободата в съзнанието на възпитаните хора! Това с “хартата за правата на човека”, и Женевската – Нюрнбергската конвенции дават, това което познавахме и обичахме на запад, като ред, толерантност И СВОБОДНА ИНИЦИАТИВА!
  От лош опит знаем, че “чрезвичайни” правомощия и ограничения, не се връщат, току така(само с кръв)! Вече се преминава границата на физиологията и здравият разум, и това е целенасочено и планирано! По никой начин не е обсъждано с обществото на широки и разнообразни форуми от различни експерти, или минавало през гласуване! Напротив наблюдава се цензура и много съмнително и не ползотворно единомислие, дори подвеждащо, и не даващо добър резултат!!! Единствено струя казионна параноична пропаганда, изливана 24/7 от екраните!
  Говорим за наука а всичките научни принципи са загърбени, е съжалявам, ако не ви светва червена лампа, значи не знаете какво е тоталитаризъм…
  Знаете ли по какво си приличат Путин Макрон Орбан Джонсън?! Всичките имат самочувствието и самодържавието да си мисля, че могат да постановяват на медици, задължение, без самите те да са лекари или експерти в областта! Казвам го от името на лекарите сблъсквали се ежедневно с Ковид последните 510 дни, и изградили професионално научен поглед, от извора и на линията между живота и смъртта!
  Знаете ли какво е естествен имунитет?! А знаете ли какво е да си загубите работата на тесен специалист, след една такава година, по волята на кого и защо? Ако е толкова страшно и смъртоносно не ли редно всички ръце да са на палубата, или може да си позволим да издавим мислещите 20 30 % за всеки случай, защото е много страшно… логиката им се пропуква като лед под краката на съветски мошеник!

 21. Към Victor_dr

  Като стана въпрос за мошенници нека и аз да препоръчам едно “велико” видео – https://www.youtube.com/watch?v=flfzBU0LwhU&ab_channel=CNN

  Този мошеник Меркола е един от 12-те мошенници в социалните мрежи които разпространяват небивалиците в които оказва се и вие вярвате.
  Предположенията ми че сте фен на Тръмп се оказват все по-верни. Което пък изключва възможността да сте враг на Путин.
  Защо Меркола бяга като насран когато му се дава възможност да пробие цензурата?
  България е най-слабо имунизираната държава в ЕС.
  Заради руските мутри като Мангъров на които им се дава “свободия” да ръсят лъжи в националният ефир.
  Имало е много рестрикции в миналото които са вдигнати без никакъв проблем вежнъж когато кризите са отминали, не е нужно да драматизирате.

 22. Колеги, интересен спор водите и няма да ви преча. Искам само да отбележа, че се пише “слободия”, а не “свободия”.

 23. Господине, Точно нищожеството Тръмп, ускори стократно процеса около реализиране на експерименталните медикаменти(той ги плати), и преряза брутално всички “червени ленти”, разписани от десетилетия в медицинската наука! Много е тъжно, че не виждате, че експеримента започва да придобива много лоша посока чисто като ефективност на тези нови медикаменти, казвам ви надежда всяка тука оставете, защото не е медицина а политика за дигитален контрол!
  Това е медицински кошмар който е яхнат точно от политически уроди като Путин който доволно постановява задължително инжектиране…че какво по удобно да те имунизират на “Лубянка” и там ще разкрият вакс пункт!
  Наистина не сте запознат с фактологията, но съм сигурен че ще го разберете, от личен опит. Празни са вярата и надеждата ви, когато става дума за смяна на система, тогава винаги боли!
  П.П Да сте видели да му се е случило нещо на този клоун Тръмп, който всички така ненавиждаха?!
  Живее си в златният кафез в Мар-А-Лаго и си приписва кредити за инокулацията! Която очевадно не работи (виж Исландия, Израел, Гибралтар)и още редица страни в червената зона с висока “имунизация”
  Помните ли професор Люк Монтанйе, който откри Хив вирусът и който помогна нашите медицински сестри в Либия?! Човека има нобелова награда, моля ви вижте какво предупреждаваше, точно това което и стана, кошмарът на бързането слепешката, което кара патогена да мутира, не се надявайте на антигените за шипов протеин, той е само един от патогените на вирусът, който вече успешно ги заобикаля!
  По добре идете и се наредете за поредна игла, помага също и баене и леене на куршум…това е нещо което ще е завинаги, като ботуш на лицето!
  Биполярното ви мислене, на наши и ваши ме връща точно в началото на темата на господин Инджев!
  Манталитетата, той е важен! Иначе много лесно мога да променя названията и опаковката на една тоталитарна система, но същината ще си остане една, диктатура, вертикала, цензура и преследване на различното мнение! Главанакът, галванизатор Тръмп, си свърши перфектно задачата, вие може да го мразите, проблема е че заради грешните причини и дела, форсирането на инжекцията и отвъртането на кранчетата на парите, са истински поводи! Защото едното ще помете здравеопазването другото частната собственост!
  Господине огледайте,се и прочетете 1984, ако ли пък нямате време “животинска ферма”, от Ерик Блеър до Тони Блеър.
  И да не прочетете ще преживеете, сегрегацията и апартайда, все някак, нали? На нас манталитетът сървайвър не ни е чужд…

 24. Към Victor dr:

  Мисля че сте много близо да повярвате че с инжекциите се имплантират чипове.
  Нещата още не са ясни относно примерите които давате с високо ваксинираните страни.
  Едно нещо е ясно – смъртността не е толкова висока!
  Подхода може и да не е бил идеален но това бе най-доброто което може да се направи в случая.
  Виждам че вие предпочитата подобно на Мангъров нещата да се бяха развили чрез “естествен имунитет”.
  Къде ви емпатията която ни набутвахте в лицата доскоро?
  Не отговорихте на въпроса защо Меркола не използва CNN платформата и пробие цензурата като ни образова подобаващо а стиска зъби и мълчаливо бяга от микрофона?

 25. Когато нещата станат ясни за вас, може би ще бъде прекалено късно за останалите!
  Няма да споменавам децата и младите които сте удобно забравили, да включите като достойни за емпатия същества…. Позволено ви е да се страхувате, от каквото си искате НО НЕ ВИ Е ПОЗВОЛЕНО ДА МЕ КАРАТЕ ДА СЕ СТРАХУВАМ С ВАС!
  Щом вие нямате притеснения относно смяната на системата!
  Давате ли ми правото аз пък да не се страхувам от болестта, която не единствена, нито най смъртоносна, нито най заразна?
  Колективизма ми е нещо отвратително, и не желая да се побратимявам генетично посредством фармацевтични над национални, освободени от отговорност корпорации с вас, ясно ли е?
  Остракирайте ме, ограничете ме, затворете ме и живейте в прекрасният нов свят в очакване на щама “епселон”! Но презумпцията ще ви бъде завинаги сменена, живот като “болен и заразен до доказване на противното”, с дигитални средства!

  П,П Интернет процесът срещу дванайсте ми добре известен но не ми се обсъжда, защото виждам, че хвърляте имена на “трайчо костовски” принцип.. и извън темата за насилието и манталитета
  И защо някой животни са по равни, че да пикаят по маси и върху глави, което за предпочитане пред палка и безсрочен домашен дигитален арест!

 26. Към Victor dr

  Въпреки че избягвате въпросите ми ще си позволя още един.
  Да предположим че на вас е отредено да взимате решения как най-добре да се справим с тази пандемия. Любопитен съм какъв според вас трябваше да е подхода?

 27. Писах ви дълъг отговор, но по простият и ясен е “на опаки на Китай” от където дойде патогена! Всичко което и както правят, ние трябваше на опаки. Съжалявам но Шведският начин е западният и медицинският начин, поне според нашето цивилизовано законодателство! Хората бяха достатъчно толерантни и мотивирани да сътрудничат в смислени и оригиналния национални подходи, които да сплотят обществата и да родят оригинални открития, подходи и протоколи за лечение! А не преведени опорки, спуснати над национално по вертикалата, да плашат обществата! Китайското ноухау е “китайска социална кредитна система” това им е “ценният” принос!
  Ако напиша това в Китай, ще ходя пеша в обозримото бъдеще… това не е медицина и наука, нищо, че ходенето пеш е полезно!

  Видях по горе, че ми слагате всякакви дерогативни етикети, чипове, тръмп, евразийщина и подобни! Нека просто ви кажа, че тези мерки и всичко около “новото нормално” е свързано с опазването на околната среда от CO2! За да има “зелена сделка”, трябват “зелени паспорти”, за да се мери всичко, точно… но хората като разберат от какво трябва да се откажат(в материален аспект) ще писнат като момите във Време разделно! За това всичко се смила по този начин, за да може с помощта на поведенческата психология и нови технологии да се превъзпитат обществата в “новото нормално”, но не би, все пак говорим за Цял свят, изправен срещу шепа свръх богаташи, с мисия да си съхранят имането от паразити! Залогът е голям, цялата планета, но начина е сбъркан и ще доведе до сътресения!

 28. Към Victor dr:

  Благодаря за отговора. Не мисля че стратегия “обратна на Китайската” е сериозен подход.
  Относно Швеция – те самите признаха че са сгрешили с подхода си. Имат много повече жертви в сравнение със съседните си. Ако съм ви засегнал с някои от думите си моля за извинение. Ненавиждам Тръмп и на моменти звучахте като негов привържени но, не мисля че съм прекалил добрият тон. Всеки има право да вярва в каквото иска но, не споделям конспиративните теории за които загатвахте което ме провокира да направя коментара за чиповете във ваксини. Наистина имаме нужда от наука в тези времена. Тръмп, Меркола, Кенеди са шарлатани а не оповаващи се на науката лидери. Може би обществото има нужда от тях. Може така да е, но аз не съм в техният отбор и ще нападам хората които са защото вярвам че това което правят е с користни цели. Междувременно, американската армия въведе задължителни ваксини от днес. Едва ли е направено с цел корпоративна печалба и дигитален контрол.

  Приятна вечер

 29. Знаете ли какво се случи с китайският доктор който се опита да предупреди?!
  Знаете ли какво се случи с нобеловият лауреат Кари Мълис, който откри ПСР технологията?!

  Когато личността няма значение и стойност, а достойнството й е накърнено, за сметка на колективното/общото “благо”, се случва така, че светлините в обществото угасват, и мракът обхваща душите на обикновените хора! Кажете господин Харизанов, 45 годишното съветско робство, не представляваше ли заболяване което да ни е дало някакъв имунитет?! Този имунитет силно отслабва, и се губи с времето, благодарение на антитела като господин Иво Инджев, се подържа спомена за тоталитарният деспотизъм/(патоген (по Кутев)) който така жестоко увреди организма на нашето общество, но все пак сме живи и помним! Той най първо атакува свободата и после всичко останало! МАРКС.КОВ2 не много по различен МАРКС.КОВ 1, само е по подмолен и опасен заради латентният си продължителен инкубационен период, и този път търси раса, а не търси бедност!!!

 30. Ето лекар и политик на който може да се вярва, сенатор д-р Ранд Пол!
  https://www.youtube.com/watch?v=Rntdq7aJ7uc
  Достоен син, на велик баща д-р Рон Пол!

  Това което прави Лойд Остин с американската армия е изключително притеснително, безотговорно и ме тревожи, кара враговете да точат вилици и ножове и да се чувстват в добра и силна позиция! Какъв е цвета на вашата кожа? Защото “бялото превъзходство” е новият враг на американските въоръжени сили…Казвам ви, това е болест МАРКС.КОМ.2, икономическите показатели и политики говорят точно за това, балон от пари раздавани на поразия, с бензин гасят пожар!
  П.П Сегашният СНН не e този който беше от времето на Ралица Василева и Лари Кинг, моля ви внимавайте, защото е пропаганден орган за манипулация, рейтингите им са критично ниски и американските хора наистина не им вярват!

 31. Rand Paul в момента се държи като анархист. И не съм сигурен колко се придържа към фактология т.е. не е много далеч от 12-торката.
  Рейтингс на СНН не са зле, по добре са от ФОКС.
  https://pbs.twimg.com/media/E8Th7TAXMAkIbqK?format=jpg&name=large
  Симпатизирате на републиканците, лошо няма.. всъщност има.. много лъжи, много грехове.. повечето заради най-големият лъжец, Тръмп!

 32. Другарю Харизанов, а как се държи CDC, която миналата седмица отмени правата върху частната собственост, като постанови едностранен мораториум върху влизането във владение на дребни и средни рентьори на частна собственост!?
  Това го няма нито в Конституцията, нито в идеите за свобода и Америка, никой не е делегирал тези, права на тази частна организация!
  П.П За болшевиките най големи врагове знаете ли кои бяха? Анархистите, не случайно това нарицателно е придобило такава широка почва в съветското и пост съветското съзнание, за всеки дисидент, не съгласен с твърдата ръка и правата линия на партията!
  Тука говорим за американски сенатор, заклел се да защитава конституцията и законите на републиката, такава каквато са си я представяли, бащите основатели!
  Да наречеш лекар който е учил това нещо, който е преболедувал болестта, анархист? Това издава манталитет другарю!

  Знаете ли какво значи, “гражданино”, документи за проверка”, ” Ihre Papiere, bitte?”… ще разберете!

 33. Г-н Victor dr,

  Звучите засегнат. Не съм ви другарю. Републиканците днес са disgrace. В купом защитават мини Хитлер Тръмп който също се е клел в конституция но бе на път да бие шута на Американската демокрация.
  Моля, ви не отговаряйте. Сигурен съм че сте привърженик на Тръмп. По начина по който разпространявате лъжи си приличате. Беше ми приятно да побъбрим..

 34. Тръмп подписа трите изпълнителни заповеди: за извънредното положение и правомощия на губернаторите-1, за инжекциите (заплащане и реализиране WarpSpeed)-2 за стимулиращите чекове, пари да си стоиш в къщи-3!

  Знаете ли какво е агент провокатор, такова козле като Тръмп, най близък с всички демократи, и изведнъж реализиран пред глупавото население, да галванизира левите и да им изпържи мозъците (като на вас)
  А десните да ги поведе към робията със забаламосване и лъжи! Тръмп постигна това което Хилари никога нямаше да успее, с кошницата “човешки отпадък”-deplorables, Тръмп ги превърна в НЕ “есенциални” работници..
  Тръмп е герой на демократите, просто за плебса ще си остане плашило, докато си живее на широко!
  Биполярното мислене на наши и ваши, е симптом, пазете се от МАРКС.КОМ.2 защото мисля, че сте преносител
  на този патоген!

  П.П Любопитен медицински факт, знаете ли, че това наистина е заболяване, което може да изключва една половина от мозъка, в зависимост от случая(лявата или дясната), от там се наблюдават смущенията в разсъдъка и обективната преценка! Крайната фаза е човек започва да работи на полвин мозък…и много силно се страхува!

 35. Мдаа.. типичен тръмпист.. то не бяха епитети, то не бяха обиди, то не бяха лъжи..

 36. Щом вие ме оценявате, ще си позволя и аз! Моята “Тюринг тест” оценка, за вас е, че сте слаба версия, китайски БОТ/хунвейбин, от всякъде смърдящ на комунизъм и лишен от човешка логика, разсъдък и съвест!
  Доста са ви зачислили, но не струвате! А българският език е непостижима крепост за вас!
  Много ми беше интересно да ви изуча моториката, трябва повече да се постараят китайските “другарчета”!
  Не забравяйте, че има много версии на социалистическо и комунистическо мислене, напоследък се занимавам с Хо Ши Мин, Китай е само част от отбора, затворена в различен език, България е друга част, но калена и кована в комунделщина, така че се разкарайте с вашият червен ориз!

 37. Върнете се назад и прочете моите и вашите коментари и преценете сам за себе си дали се харесвате. По едно време ви подадох ръка но вие решихте да я захапете. За владеенето на език – отдавна не съдя за интелигентността и добромереността на един човек по неговите лингвистични способности. Откакто излезна резултата от Брекзит референдума. Дейвид Камерон – eloquent speaker, utter fool.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.