При отсъствието на Трифонов сред желаещите да се кандидатират за президент новият водач сред евентуалните партийни кандидати за поста се казва вече Христо Иванов

Не съм любител на автоматичната реакция да се коментират социологически проучвания за временните електорални нагласи, но този път ще направя изключение заради твърде явните стойности, регистрирани от “Маркет линкс”. Просто не обичам всичкото “ако”, което придружава хипотезите на социолозите, но нека все пак отбележим текущите данни.

Каквато и да е евентуалната относителна статистическа грешка се вижда трайното пропадане на Методиевич в традиционно най-важната за него класация. Личният му рейтинг се е сринал дори и под този на Мая Манолова, да не говорим за изоставането му от Христо Иванов, когото дълго подиграваше заедно със своите клакьори като маргинал. Сега този “маргинал”, когото не допускаха в обществените  ( а и не само в тях) медии, овладени от протежета на Методиевич, го води лично с 4 пункта, ако се съди по представеното от “Маркет линкс” проучване.Няма нужда да коментирам данните, които все пак са условни, макар и вероятно да отразяват действителните тенденции. Вижда се ясно от схемата кой къде се намира и читателите могат сами да си направят изводите.


Акцентирам върху личната популярност на партийните водачи защото се задават президентски избори. Мажоритарни, ще рече. При положение, че водачът в тази временна класация Трифонов 100 процента няма да се кандидатира, а Методиевич, някогашният главен конкурент по рейтинг на действащия президент Румен Радев, пропада все по-надолу, картината започва да става “интересна”. Защо в този смисъл водещия по личен рейтинг потенциален кандидат от позицията на партиен лидер се казва вече Христо Иванов.

Дали той ще пожелае и дали в партията му ще преценят за правилно да се кандидатира, нямам идея. Но този развой показва, че българите не са чак толкова прости, колкото му се иска(ше) на Методиевич.  

10 мнения за “При отсъствието на Трифонов сред желаещите да се кандидатират за президент новият водач сред евентуалните партийни кандидати за поста се казва вече Христо Иванов”

 1. При задаващи се 2 в 1 избори мисля че Христо Иванов няма избор. Трябва да се кандидатира за Президент. В противен случай ще му се налага да подкрепя Радев. Издигането и подкрепянето на друга фигура ще се изтълкува от много хора като бягане от отговорност. Кандидатирането му за Президент ще вдигне рейтинга на ДБ, повече хора ще научат за партията, идеите им и т.н. А и след Росенец той е естественият водач и е в най-добра позиция да обедини протестният вот. Няма друга фигура която може да го направи. Гешев направи услуга на Радев с нахлуването в президентството като му се даде възможност да открие фронт на “мутрите” но Радев ще бъде съден отностно тази борба според действията на служебният кабинет. Има проблясъци в него но като цяло този кабинет не може да направи много срещу повсеместната калинизация и корупция без необходимите промени в съдебната система. Разбира се възможно е Гешев да направи поредната услуга на Радев като в дните преди изборите си подаде оставката и това се припише като заслуга на действията на служебният кабинет.
  Нека не се заблуждаваме, срещу Христо Иванов е цялата руска сбирщина и Радев за жалост е все там.

 2. Малко е тъжна тази класация. Защото включените са различни по своите характеристики (не се сещам за по-добра дума). Сякаш едните са от 19 век, другите са от 21 век. В съвремието ни се цени екипната игра, а не индивидуалната. Най-яркият пример против мажоритарната избирателна система е самият Станислав Трифонов. Който не може на две магарета сламата да раздели.Който си го не може, си го не може. Не изразявам пристрастия, но какво казва БСП? Ще се съберем на конгрес, или каквото е там, ще обсъдим, ще решим… Какво казва ГЕРБ? Излиза Методиевич и казва: “Аз им наредх, аз разпоредих да гласуват така и така…” А ИТН? Според информация от медиите, всичките им депутати бягали от журналисти като дявол от тамян. Само и само и да не изразят собствено мнение по някой въпрос. 19 век срещу 21 век.

 3. Ако Христо Иванов се кандидатира за президент силните и богатите,знаем кои са, ще го калят и ще му пречат, дори и СДС в ГЕРБ.
  Христо Иванов ни е необходим като войник на фронта. Това не могат да му попречат.

 4. Вместо “Чул те Господ”, бих казал “Прочели Ви повече”!

 5. Мисля, че Христо Иванов би бил по-ценен в парламента, но наистина е и най-силният потенциален претендент за президентския пост в момента. Ако се стигне до двубой между него и Радев има вероятност най-сетне да видим предизбори дебати (освен ако Радев се уплаши като Борисов, Трифонов, Нинова, Доган и останалите мишки и откаже да участва).

 6. Към симпатизант/ка на ДСБ:

  Права сте относно дебатите.
  И е време българското общество да намери начин и наложи това като минимално изискване за всеки който иска да се изявява като лидер. Така както е в Америка и другите демокрации.
  Ако искаш да властваш, дай да те видим как действаш в условия на предизвикателства и стрес.
  Нашите онбашии (Борисов най-вече) успяха да избягат от Парламента и дебатите.
  Тази практика трябва да бъде забравена по най-бързият начин.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.