Войната между Радев и Методиевич все повече прилича на Първата световна

 

 

 

 

 

Войната между армиите на президента Румен Радев и на Методиевич напомня все повече на Първата световна. Окопна е. Води се с битки за територии, от които воюващите имат заповед от върховните главнокомандващи да не отстъпват нито педя. 

Настъпващите сили на Радев постигнаха след две изборни офанзиви успехи срещу дълбоко окопалите се врагове, но не могат да ги изчегъртат лесно от траншеите, дълбани дълбоко в държавата дузина години. Позиционната война продължава с отстрелване на ключови фигури с огън по слабите места в биографиите им. На всеки изстрел с компромат се намира контракомпроматен откат. Жертвите се множат и възниква въпросът колко още пушечно месо имат в резерва си с кадри двете армии, готови да мрат на полето на едните обещания за власт.  

Подобно на Първата световна и тази война започна с ултиматуми и формиране на съюзи между участници, чиито интереси и история не съвпадат, но избраха да действат заедно, за да се противопоставят на окопалото се статукво. Ако продължим аналогията и приемем, че може да се очаква продължение по примера на Първата световна, трябва да помним три неща:

Първо, Първата световна започна с кавалерия и завърши със самолети, танкове и подводници.

Второ, тя не реши задачите, които си поставиха инициаторите на войната, а доведе до Втората световна война.

Трето, доведе също до една болшевишка вакханалия и до надигането на националсоциалистическата вълна заради разпада на държавите, които (не) понесоха поражението.

Знайно е, че неуките не си вадят поуките, но радикализмът на воюващите трябва да има някакви граници. За да не стане като след Първата световна. Тъпо е борбата за власт да доведе до трайно безвластие на принципа на кучето, което не яде кокала, но не го и пуска. Патовата безпътица е хранителна среда за подобията на Ленин и Хитлер.

7 мнения за “Войната между Радев и Методиевич все повече прилича на Първата световна”

 1. И Пижо и Пендо са достатъчно глуповати да стоят на една връв, стигаща до общ център, тоест е оригинална форма на комедия дел’арте, Румен е Пиеро, Бойко Арлекин…а “войната” е контролирана и вещо ръководена от една ръка, като всички войни!
  П.П И една закачка и заемка от Дж.Р.Р Мартин и неговите “песни за огън и лед”, как бих се радвал да се окажат “копелета” на Тато, без да го знаят! Като в “игра на тронове” според мен и двамата носят физическа прилика с първият от Правец и са родени в най плодовитият му период!
  Имат и астрологични сходства, но това е важно само за който вярва в такива глупости и гледа на политиката драматургично!

 2. Какво трябва да направят Методиевич и Радев за да спре войната между тях? Има ли роля за това,което се случва, руската връзка? Питам се аз.

 3. Просто лично мнение – Радевич също няма да избяга от истината.

 4. Трябва да помним също така, че ПСВ доведе и до капитулацията на Русия, постигната не и без помощта на България, чиято армия ръководена от талантливи и всеотдайни на страната си командири, като генерал Иван Колев, разбиха и обърнаха в бягство руските войски. Днес битката е отново с Русия въпреки демагогията , мимикрията и сценариите писани извън България в шоуто на партиите. Защо войниците вярваха на генерал Колев и побеждаваха прехвалените, непобедими руски войни.? Защото вярваха в думите и действията му! Такава ще бъде и битката за власт днес. Това не е патова ситуация, Това е борба за окончателното изгонване на неканената и нежелана в нашите Български полета, Русия………….

 5. ………Ето, това се случва днес. Не вярвайте на статуквото, не вярвайте на царе, пъдари и шутове. Никакви отстъпки! Не вярвайте на идиотите и изменниците, които клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка. Никакви отстъпки! Вярвайте в България, помнете великите си предци, СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ. Вече има надежда и просто сме длъжни да победим. И защо това да не се случи днес? Нима нямаме талантливите, почтени и решителни БЪЛГАРИ, отдадени на Отечеството си? Бяха една малка снежна топка, а сега? Сега тази малка снежна топка е нараснала и скоро ще приеме размерите на лавина. Лавината на истинското Освобождение на България-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

 6. @Victor dr

  Прав сте, включително за астрологичните сходства между методиевич и радэв – представители на най-лъжливата, лицемерна и отмъстителна зодия 🙂

 7. Все пак, дори в позиционната война е имало ясни победители и победени. Бойко не е Германия да се възкачи пак след пауза, двойно по-могъщ. Този човек е вреден за България и трябва да се разкара, ни повече ни по-малко

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.