Мандатът и жестокомичният превод

 

 

 

 

 

 

 

Снимката на “Дневник” говори повече от мълчанието, премълчаването и недомлъвките относно приемането на мандата за съставяне на правителство на Слави Трифонов с подкрепата на ( почти) всеки, който е готов да уважи неговия ултиматум.

Езикът на ръцете, лявата на Николов и двете на Радев, казва много.

Както и езикът на физиономиите в диапазона между “на ти горещ картоф” и ” не съм вегетарианец”.

В мой превод:

Радев: Употребявана тоалетна хартия?

Николов: Само малко!

3 мнения за “Мандатът и жестокомичният превод”

  1. Току що слушах Татяна Дончева в “Панорама”. Никога не съм гласувал за нея, нито за партията ѝ. И въпреки това не можах да намеря дори и една нейна дума сега, под която да не мога да се подпиша. Странно, докъде се докарахме!

    Все още имам малка надежда, че главите на Славчо и сценаристите му най-после ще уврат и ще седнат на масата за преговори с намерението да се разберат с останалите, а не да поставят ултиматуми. А дано, ама надали! Аман от аджамии!

  2. Бедата е, че не е малко употребявана тоалетната хартия, която олицетворяват гювендиите от ИТН. Засмърдяха ми още в далечното минало, когато изрисуваха ореола на свестен пич около будьоновката на Демирович. Много хора са забравили, или им прощават това. Или просто не им пука, или им пука и одобряват такова сюртюшко поведение. Бедата е, че тези хора са спечелили някакво мнозинство и в момента се наслаждават на внимание, като участници в реалити шоу. Не ги интересува дали ще спечелят, важното е да са в шоуто. Даже оставам с впечатлението, че бягат от властта. Нямам друго обяснение за конфронтацията с ДБ. Уж имат еднакви виждания за реформи, уж държат на тяхната подкрепа, а мятат помия по Христо Иванов, соросоидите, майкопродавците, y la madre que les parió. Това поведение на арогантна нафуканост ме навява на мисълта, че гледат на властта, като на G spot на Велислава Дърева: предполага се, че доставя удоволствие, но се гнуси човек да я докосва. Тази арогантност да отказват да подпишат споразумение с формациите, от които очакват подкрепа в парламента заслужава да им бъде даден урок на тези недоразумения и силно се надявам никоя формация да не подкрепи предложения кабинет, и да се иде на следващи избори.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.